"Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

 

Küçük hanımlar, kendi kahramanlarıyla büyüyecek

ÇOCUKLARIMIZIN yıllardır dünyadaki çizgi kahramanların maceralarını hayranlıkla seyrettiğini, onların kitaplarını okuyup onlar gibi giyindiğini dikkate alan Hepsiçocuk Yayınları, onlar için yepyeni bir çalışmaya imza attı.

Hepsiçocuk Yayınları, bu konudaki ihtiyaç ve eksiklikleri tesbit ederek uzun yıllar alt yapı hazırlığı yaptı ve uzman akademisyen bir kadro ile Türkiye’de kız çocuklarına yönelik ilk marka çalışmasını gerçekleştirdi.

Yayınevi bu kapsamda, bütün küçük hanımlara, eğlenceli ve eğitici bir tarzda hazırlanan Küçük Hanımlar dergisini hazırladı.

Küçük Hanımlar markası altında 3 yıldır üretmiş olduğu 100 civarında ürün ile Türk çocuklarının beğenisini kazanan yayınevi, yeni bir atılım daha yaparak Küçük Hanımlar sokağı ve kahramanlarına ait maceraların anlatıldığı Küçük Hanımlar ve Minik Hanımlar dergilerini ülkemizin çocukları ile buluşturdu. Çocuklar ve yetişkinlerden büyük ilgi gören çalışma yeni projelerle gündemdeki yerini korumaya devam edecek.

Küçük Hanımlar dergisi, 7- 11 yaş arasındaki çocukların,

Minik Hanımlar dergisi de 2- 6 yaş arasındaki çocukların dünyasındaki yerini aldı.

Kahramanlar, tanışmak için Türkiye’nin küçük hanımlarını bekliyor!

Küçük Hanımlar Sokağında;

Bilgin Petek bilginliğiyle,

Hamarat Melek hamaratlığıyla,

Gezgin Çiçek gezginliğiyle,

Masalcı Kaplumbağa masallarıyla

Laklak Leylek eğlenceleriyle,

Muhabir Tavşan röportajlarıyla,

Dahi Nine de dâhilikleriyle çocukların dünyasında yeni kahramanlar oldu.

Küçük Hanımlar Sokağı’nda kurulan küçük hanımlar Kulübü de yapmış olduğu faaliyetlerle sokağa ve kahramanlara olan ilgiyi gittikçe arttırıyor. Markanın yurt dışına ihracatı yönünde çalışmalar yürütülmekte ve yakın bir gelecekte Küçük Hanımlar Sokağı kahramanları yurt dışında da dünya çocukları ile buluşturulacak.

Küçük Hanımlar Sokağına www.kucukhanimlar.com adresinden ulaşılabilir.

Kültür Sanat Servisi

04.01.2009


 

“Sonsuzluk Çekimleri”

AKP Sakarya eski Milletvekili Süleyman Gündüz’ün hat yazıları fotoğraflarından oluşan ‘’Sonsuzluk Çekimleri: Mehmed Şefik Bey’’ sergisi, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın da katılımıyla açıldı.

Dolmabahçe Sarayı’ndaki sergide, Gündüz’ün çektiği, farklı yerlerde bulunan tarihî eserlerdeki hattat Mehmed Şefik Bey’e ait hat yazılarının fotoğrafları izlenime sunuldu. Sergiyi gezen Hayati Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Gündüz’ün, fotoğraf sergileriyle, siyasî kişiliğinin yanında fotoğraf sanatına yönelik becerilerini yansıttığını kaydetti. Sergide 69 adet fotoğraf ve reprodüksiyonun yer aldığını dile getiren Yazıcı, hat sanatının Selçuklu ve Osmanlı’dan bu yana ekoller oluşturarak günümüze kadar geldiğini söyledi.

04.01.2009


 

‘İstanbul: İki Kıta Birçok Kültür’

İSTANBUL’UN kültür, finans ve spor şehri olarak ele alındığı ‘’İstanbul: İki Kıta Birçok Kültür’’ adlı kitap yayımlandı.

Richard Lellouche’nin yayıncılığını yaptığı, RLC tarafından Paris’te basılan kitabın ön sözünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yazdı. Cumhurbaşkanı Gül, ön sözde, ‘’geçmiş ve geleceğin ana vatanı’’ olarak tanımladığı İstanbul’un, tarihin en uzun ömürlü iki imparatorluğuna başşehirlik yapmış ve her dönemde gizemli, güçlü, kişilikli bir duruş sergilemiş olduğunu belirterek, İstanbul’un kurulduğu günden bu yana iki kıt'ayı birleştiren bir coğrafyanın kendisine sağladığı olağanüstü avantajlarla hep birinci sınıf bir metropol özelliği taşıdığını ifade ediyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirketlerin de tanıtıldığı çalışmanın ön sözünde Başbakan Erdoğan da ‘’büyük aşkım’’ dediği İstanbul’un, gözünde dünyanın gönül merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak, İstanbul’u ‘’Türkiye’nin özeti’’ olarak gördüğünü dile getiriyor.

04.01.2009


 

Devlet Tiyatroları, uluslar arası festivallere hazırlanıyor

DEVLET Tiyatroları Genel Müdürlüğünce, bu yıl Adana, Ankara, Konya ve Trabzon Devlet Tiyatrolarının ev sahipliğinde gerçekleştirilecek uluslar arası tiyatro festivalleri için ön çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dış İlişkiler ve Festivaller Biriminin koordinasyonunda başlatılan çalışmalar çerçevesinde, düzenlenmesi öngörülen festivallerin yer ve tarihleri şöyle:

l11. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali (Adana 27 Mart-28 Nisan)

l2. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali (Konya 14-24 Nisan)

l5. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali (Ankara 25-30 Nisan)

l11. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali (Trabzon 1-17 Mayıs)

Açıklamada, bu festivallere geçen yıl 32 değişik ülkeden özel ve devlet tiyatrolar ile şehir tiyatrolarının katıldığı, verilen 143 temsili 49 bin 106 sanatseverin izlediği bildirildi.

04.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır