"Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Dakar Rallisi'nde Türk bayraklı start

JİM Beam Dakar Türk Takımı 30. yılında ilk kez Güney Amerika'da düzenlenen Dakar Rallisi'nde start aldılar.

Kemal Merkit 55 ,Kutlu Torunlar ise 56 numara ile büyük yarışta Türk bayrağını taşıyor. 4 kıta ve 49 değişik ülkeden 230 motosiklet, 30 ATV, 188 otomobil ve 82 kamyonda binin üzerinde sporcunun katıldığı Dakar Rallisi Buenos Aires'den start alarak, Patagonya ovaları, Şili topraklarında Atakama çölü ve And dağlarında devam ederek 18 Ocak'ta Buenos Aires'de son bulacak. 2009 Dakar rallisi 9.574 km ile son yılların en uzun rotasında gerçekleşiyor. Yarış içindeki özel etap toplamı ise 5.652 km. Buenos Aires'de 500.000 kişinin seyrettiği podyum startından sonra ekipler Dakar tarihinde ilk kez 733 km'lik uzun ve hızlı bir etapla yarışa başladılar. 1. Etap Buenos Aires > Santa Rosa 3 Ocak, Cumartesi Bağlantı: 196 km Özel Etap: 371 km Bağlantı: 166 km Toplam: 733 km Motosiklet kategorisinde Dünya Şampiyonları'nın da yer aldığı 230 yarışçı arasında yer alan Jim Beam Dakar Türk Takımı, 450cc ve 530cc sınıfında ralli için özel üretilmiş KTM motosikletleri ile Marathon kategorisinde mücadele ediyor. 1979 yılında Fransız Thierry Sabine tarafından organize edilmeye başlanan Motorsporlarının zirve yarışı Dakar rallisi'nde bugüne kadar 21 değişik ülke geçilirken, erkek ve kadın olmak üzere toplam 13.600 kişi katıldı. Her yıl 187 ülkede milyonlarca kişinin takip ettiği ve gün geçtikçe daha da popüler hale gelen Dakar rallisinde şu ana kadar 48 kişi hayatını kaybetti.

04.01.2009


 

Macarlar Türk Millî Takımına hayran

TÜM dünya ülkelerinde olduğu gibi Macaristan'da da medya 2008 yılının önemli olaylarını okuyucularına aktardı.

Ülkedeki spor medyası ise başlıklarla verdiği 2008 yılının önemli spor olaylarında ''Fantastik Türk Futbol Milli Takımı'' ifadesini kullandı. Haber sıralaması şöyle oluştu: ''Fantastik Türk Futbol Milli Takımı'', ''Formula 1'de Hamilton'', ''ABD'li yüzücü Phelps''

Dünyada ve Macaristan'da yaşanan 2008 yılının önemli spor olaylarına yer ayıran haber sitesi, Türk Futbol Milli Takımı'nın İsviçre ve Avusturya'da yapılan maçlarının gollerini video olarak okuyucularına sundu. Aynı site haberde ise, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en dayanıklı ve en güçlü takımının tek kelimeyle Türkiye olduğunu yazdı.

Ay-yıldızlı ekibin sırasıyla rakiplerini final maçı yaparcasına alt ettiği, finale kalma mücadelesinde ise Almanya'ya bir maç önce üst üste kurtardığı penaltılarla dünyayı kendine hayran bırakan kaleci Rüştü'nün büyük hatasından yenilen golle kaybettiğini yazdı. Spor haber sitesi, ''Türkler, fantastik rütbesini hak etti'' diyerek haberini sonlandırdı.

04.01.2009


 

Lincoln ilk idmana yine katılmadı

TÜRKCELL Süper Lig'in ilk 16 haftalık bölümünü 3. sırada bitiren Galatasaray, ikinci bölüm hazırlıklarına dün başlarken, izinli olan Lincoln, Kewell ve Nonda'nın yanı sıra trafik kazası geçiren Arda Turan çalışmaya katılmadı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Michael Skibbe yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen ilk antrenmanda sarı-kırmızılı oyuncular, ilk bölümde ısınma, açma ve germe çalışması gerçekleştirdi. Oyuncular, ana bölümde ise aerobik ve dayanıklılık koşuları yaptı. Takımla birlikte koşuya katılan Hasan Şaş ile Emre Güngör'ün tedavilerine salonda devam edildi.

ARDA TURAN TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ

Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan da önceki gece geçirdiği trafik kazası sonrası dünkü çalışmada yer almadı. Arda'nın yara almadan kurtulduğu kazada, genç oyuncunun bulunduğu araçta hasar meydana geldi. Arda Turan'ın bu nedenle tedbir amaçlı olarak dün antrenmana katılmadığ bildirildi.

04.01.2009


 

Diyarbakırspor'da 20 futbolcu ayrıldı

BANK Asya 1. Lig'de zirve mücadelesi veren Diyarbakırspor'da, transfer alacakları ödenmeyen 20 futbolcunun kampı terk ettiği bildirildi.

Kulüp başkanı Abdurrahman Yakut, Antalya'da kampta bulunan takımın, Cornerspor'un organize ettiği turnuvada Kayseri Erciyesspor ile oynaması gereken maça, futbolcuların transfer taksitlerini alamamaları gerekçesiyle çıkamadığını belirterek, "Futbolcular haklı olduğu için bu davranışı kınayamıyoruz. Bu sıkıntıya rağmen başarılı sonuçlara imza attılar. Diyarbakır halkı adına kendilerine teşekkür ediyorum.''

04.01.2009


 

F.Bahçe camiası Emre'nin düğününe tam kadro geldi

Fenerbaçe'nin milli futbolcusu Emre Belözoğlu önceki akşam Tuğba Gürevin ile evlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da şahitlik yaptığı düğünde, nikahı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı.

FENERBAHÇE'NİN milli futbolcusu Emre Belözoğlu, önceki akşam Tuğba Gürevin ile İstanbul'da evlenirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da çiftin nikah şahitliğini yaptı. Swissotel'de gerçekleştirilen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahta çiftin şahitliklerini, Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ yaptı. Nikahın ardından Başbakan Erdoğan, evlilik cüzdanını geline verdi. Emre'nin düğününe, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve kimi yöneticiler, Fenerbahçe Kulübü yöneticileri, teknik direktör Luis Aragones, sarı-lacivertli futbolcular ile spor camiasından çok sayıda davetli katıldı. Bu arada, düğüne medya mensupları alınmadı.

04.01.2009


 

2009'UN FAVORİSİ BENİM

SUPERSPORT Motosiklet Şampiyonası'nda dünya şampiyonluğuna ulaşarak Türkiye'ye alanında ilk şampiyonluğu getiren Türk pilot Kenan Sofuoğlu, 2009'un da favorisi olduğunu söyledi.

2007'de İngiltere'nin Brands Hatch Pisti'nde yapılan sezonun 10. yarışını 2. bitiren Kenan Sofuoğlu, sezonun bitmesine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek adını altın harflerle tarihe yazdırmıştı. Ardından 2008'de girdiği yarışlarda beklediği başarıyı tuturamayan Türk pilot Kenan Sofuoğlu, gözünü 2009'da yapılacak yarışlara dikti. 2008'de girdiği Dünya Superbike Şampiyonası'nın üçüncü ayağı Valencia yarışında 5 puan toplayan Türk pilot Kenan Sofuoğlu, 24. sırada start aldığı yarışın ilk bölümünde 12., ikincisin bölümünde ise 15. oldu. Bu yılda istediği başarıyı tuturamayan Sofuoğlu, bunu ise 1000 cc'lik motor kullanmaya bağladı. Alışkın olduğu 600 cc'lik kendi motoruyla başarıları getiren Sofuoğlu, 1000 cc'lik motora alışmak için en az 3 yıl geçmesi gerektiğini, ancak kendisinin bir yıl gibi kısa sürede dahi azımsanmayacak başarı kazandığını söyledi.

2009'un favorisi olduğunun altını çizen Sofuoğlu, "2007'de zirveye çıktım, ancak 2008'un son final yarışı başta olmak üzere yarışlarda istediğim başarıyı tuturamadım. Buna rağmen 2009'un favorisiyim" dedi.Çalışmalarına Güney Afrika'da devam ettiğini belirten Türk pilot Kenan Sofuoğlu, son olarak 23 Ocakta Portekiz'de testlerden geçeceğini belirterek, 2009'un Mart ayının başlarında Avustralya'da başlayacak olan yarışlara tam olarak hazır hale geleceğni söyledi. Dünya Supersport yarışmasının ikinci ayağının Katar'da, 3. Ayağının İspanya'da yapılacağını belirten Kenan Sofuoğlu, final yarışının ise Portekiz'de yapılacağını söyledi.

04.01.2009


 

MOTOR KULLANIRKEN KASK TAKIN

TÜRK gençliğine motosiklet kullanmayı sevdiren kişi olarak tarihe geçen Türk pilot Kenan Sofuoğlu, gençlerin motosiklet kullanırken ölmesinden dolaylı olarak kendini sorulmu hissettiğini belirtti.

Türkiye'de motor kullanırken yapılan en büyük hatanın kask kullanmamak olduğunun altını çizen Sofuoğlu, "Türkiye'de malesef insanlarımız motor kullanırken kask kullanmıyor. Türk gençleri benim nasıl motor kullandığıma ise bakmıyor. Ben bir çok kez kaza altlattım ve kaskım sayesinde kurtuldum eğer kask takmasaydım şuan burada olmazdım" dedi.

04.01.2009


 

TRAFİKTE SAYGILI DAVRANALIM

TRAFİKTE araç sürücülerinin de motor kullananlara saygılı davranmadığının altını çizen Sofuoğlu, motor kullananalarında bir can taşıdığının unutulmamasını isteyerek, "Türkiye'de motor sporlarının duumu iyi değil, dünya ülkeleri ile kıyaslanmayacak kadar kötü durumdayız.

Ayrıca pahalı bir spor olduğu için son yaşanan krizde iyice vurdu. Ayrıca Türkiye'de motor sporlarını yapacak pist ve ortamda yok denecek kadar az" şeklinde dert yandı. Sofuoğlu,Türkiye'de motorda gelecek vaad eden bir sporcu göremediğini de söyledi.

04.01.2009


 

Hidayet 7 sayı attı galip, Mehmet 21 sayı attı mağlup

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Orlando Magic, sahasında konuk ettiği Miami Heat'i 86-76 yenerken, Hidayet Türkoğlu karşılaşmayı 7 sayıyla tamamladı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 41 dakika sahada kalan Türkoğlu, 6 kez denediği 3 sayılık atışların hiçbirini sayıya çeviremezken, 8 kez kullandığı 2 sayılık atışların ise sadece 1 tanesinde başarılı oldu. 8 kez geldiği serbest atış çizgisinden 5 isabet çıkaran Türkoğlu, karşılaşmada 7 sayı, 11 ribaunt ve 5 asistle oynadı. Utah Jazz, deplasmanda Los Angeles Lakers'a 113-100 yenilirken, 21 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olan Mehmet Okur'un çabaları galibiyet için yeterli olmadı. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 39 dakika sahada kalan Okur, 3 kez kullandığı 3 sayılık atışlardan 1, 10 kez denediği 2 sayılık atışlardan ise 6 isabet çıkardı. 6 kez geldiği serbest atış çizgisinde de tam isabetle oynayan Okur, karşılaşmayı 21 sayı, 13 ribaunt ve 2 asistle tamamladı.

04.01.2009


 

Fenerbahçe'li Lugano 3. defa baba oldu

FENERBAHÇE'NİN Uruguaylı futbolcusu Diego Lugano 3. kez baba olurken eşi Carina'nın, Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde bir kız çocuğu dünyaya getirdiği bildirildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Bianca'ya 'Dünyaya hoş geldin' diyor, Lugano ailesine mutluluklar diliyoruz'' denildi. Yeni doğan çocuklarına Bianca ismini veren Lugano çiftinin bir kız, bir de erkek çocukları bulunuyordu.

04.01.2009


 

Daum'un üvey babası kalp krizinden öldü

ALMANYA Birinci Ligi'nde mücadele eden 1. FC Köln'ün teknik direktörü Christoph Daum'un üvey babası Günter Wismach vefat etti.

Kölner Express gazetesi, kalp krizi nedeniyle bir süreden bu yana Duisburg kentindeki bir klinikte komada bulunan Wismach'ın, yeni yılın ilk günü hayatını kaybettiğini yazdı. Mauritius adalarında tatilde bulunan Daum'un Almanya'ya döndüğü ve geceyi annesinin yanında geçirdiği ifade edilen haberde, yarın Lanxess Arena'da yapılacak salon futbol turnuvasında Köln'ün başında antrenör Roland Koch'un bulunacağı kaydedildi.

04.01.2009


 

Millî tenisçi Marsel İlhan Yeşilyurtspor'la anlaştı

MİLLİ Tenisçi Marsel İlhan, Yeşilyurt Spor Kulübü ile sözleşme imzaladı.

Yeşilyurt Spor Kulübü Tesisleri'nde düzenlenen törende Marsel İlhan, kendisini Yeşilyurt Spor Kulübü'ne bağlayan sözleşmeye imza attı. Özbekistan asıllı 1987 doğumlu olan Marsel İlhan, 2006 yılında Türk vatandaşlığına geçti. Marsel İlhan, 2007 yılında 1370. olarak girdiği profesyonel tenis dünya sıralamasında, 2008 yılı sonunda 215'inciliğe kadar yükselerek büyük bir başarı yakaladı.

04.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır