"Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Spor dünyasından İsrail'e büyük nefret

İSRAİL BAYAN

VOLEYBOL TAKIMINA

SIKI KORUMA

AVRUPA Yıldızlar Voleybol Şampiyonası Bayanlar Eleme Grubu maçları dolayısıyla Alanya'da bulunan İsrail takımı, yoğun güvenlik önlemleri altında ilk antrenmanını gerçekleştirdi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı yüzünden oluşabilecek tepkiler nedeniyle İsrail takımı geniş güvenlik önlemleri altında ilk antrenmanını gerçekleştirdi. Takımın antrenmanını yaptığı salonun önünde polis ve jandarma ekipleri görev yaparken, İsrail'den takımla birlikte gelen güvenlik ekibinin de Türk güvenlik güçleriyle işbirliği içinde görevlerini sürdürdüğü görüldü. Takımın antrenmanı sırasında basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmezken, sporcular ve teknik heyet, antrenmanın ardından yoğun güvenlik önlemleri altında otobüse bindirilerek, kaldıkları otele götürüldü. Toplam 6 takımın katıldığı Avrupa Yıldızlar Voleybol Şampiyonası Bayanlar Eleme Grubu karşılaşmaları beş gün sürecek.

MERKEZİ Mersin'de bulunan Türkiye Spor Adamları Derneği (TÜRKSAD) Genel Başkanı Aydın Oğuz, ''tüm dünyanın gözlerini yumup, kulaklarını tıkadığı menfur İsrail katliamını nefret ve esefle kınadıklarını'' bildirdi. Oğuz, yaptığı yazılı açıklamasında, en doğal insan hakkı olan yaşama hakkına saldırıyı kabul etmenin, bu duruma duyarsız ve tepkisiz kalmanın kabul edilemez olduğunu belirtti. Saldırının durdurulması gerektiğini vurgulayan Oğuz, açıklamasında, ''Tüm dünyayı, başta spor temsilcileri olan bizler olmak üzere İsrail'i kınamaya, yapılan çirkin ve acımasız saldırıya 'dur' demeye davet ediyoruz. Menfur İsrail katliamını nefret ve esefle kınıyorum'' ifadelerine yer verdi.

MACAR BASINI: TÜRKLER YUMRUKLARINI GÖSTERDİ

Ankara'da önceki gün tatil edilen Türk Telekom-Bnei Hasharon Eurocup Basketbol Ligi karşılaşması öncesi yaşanan olaylar Macaristan medyasında geniş yer aldı. Ülkedeki medya organları attıkları başlıkların çoğunda, ''Türkler İsraillilere yumruklarını gösterdi, korkan İsrail takımı maça çıkmadı'' diye yazdı. Macar medyası son günlerde İsrail'in Gazze'de masum insanlara karşı yaptıkları zulmün tüm dünyada olduğu gibi Türk halkının da nefretini kazandığını, bunun en iyi örneğinin Ankara'daki spor salonunda görüldüğünü yazdı. Ellerindeki Filistin bayrakları ile basketbola ilgi duymayan kişilerin de maça ilgi göstererek İsrail'i kınamak istediğini, İsrail takımının oyuncularının ısınmaya çıkınca çılgına dönen Türk seyircilerin, karşıt sloganlar atarak yumruklarını İsrail takımı oyuncularına göstermesiyle korkarak soyunma odasına kaçan Bnei Hasharon takımın basketbolcularının, salonun boşaltılmasına rağmen maça çıkmadığını ifade eden Macar medyası, maçla ilgili kararı FIBA verecek diye yazdı.

08.01.2009


 

Orta hakeme kızan yan hakem 2. yarı maça çıkmadı

KONYA'DA, verdiği kararlara uymayan orta hakeme kızan yardımcı hakemin, çıkan tartışma sonucunda, orta hakemin isteği üzerine ikinci yarıya çıkmadığı belirtildi. Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mehmet Baykan, yaptığı açıklamada, Konya Birinci Amatör Küme (B) Grubu'nda, Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı 3 No'lu sahada pazar günü yapılan HakimiyetsporMaliyespor maçının yardımcı hakemi ile ilk yarıda verdiği kararlara uymayan orta hakem arasında tartışma çıktığını öğrendiklerini söyledi. Devre arasında yaşanan tartışma sonucunda orta hakemin isteği üzerine yardımcı hakemin ikinci yarıya çıkmadığını belirten Baykan, bunun üzerine maçın iki hakemle tamamlandığını bildirdi. Baykan, müsabakaların 3 hakemle başlama zorunluğunun bulunduğunu, ancak 3 hakemle tamamlanmasının şart olmadığını kaydetti.

08.01.2009


 

Castrol İstanbul Rallisi 2. ayağı 11 Ocak'ta yapılacak

CASTROL İstanbul Rallisi'nin ikinci ayağı, 11 Ocak Pazar günü yapılacak. Zekeriyaköy-Gümüşdere Parkuru'nda gerçekleştirilecek yarışlar, Doğuş Power Center'da start alacak. Belgrad Ormanı'nda sürecek organizasyonda yarışçılar, yine Doğuş Power Center'a gelerek finişi bitirecek. Organizasyonun 21 Aralık tarihinde yapılan birinci ayağını, Mitsubishi Lancer EVO9 ekibinden Serhat Öztemir-Ünal Tezel ikilisi kazanmıştı. Toplam 175 kilometre koşulan Castrol İstanbul Rallisi'nin final koşusu ise 25 Ocak Perşembe günü gerçekleşecek. Ralli sporuna ilgi duyanların kendilerini geliştirebilmeleri ve otomobil sporlarına yeni yeteneklerin kazandırılabilmesi amacıyla tüm amatör yarışçılara açık olan Castrol İstanbul Rallisi, 6 yıldır Castrol'ün sponsorluğunda İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (ISOK) tarafından organize ediliyor.

08.01.2009


 

Dakar Rallisi'nde 40 sporcu kuma saplanıp, yarışı dışı kaldı

ARJANTİN'İN başkenti Buenos Aires'den devam eden Dakar Rallisi'nde 4. etap tamamlandı. Patagonya topraklarındaki Jacobacci - Neuquen arasındaki özel etap parkuru 380 km olarak değiştirildi. Bu etapda yarışmacılar kayalık ve kumlu etaplarda hem kendi psikolojilerini hem de motorlarını zorladılar. Sabahın erken saatlerinde start alan 180 motorsikletçiden 140 tanesi yarışı tamamlayabildi. Dakar rallisinde ilk kez bu kadar çok yarışmacı bu kadar kısa süre içerisinde yarış dışı kaldı.İspanyol Marc Coma günü lider olarak tamamladı. Jim Beam Türk takımı adına 56 numara ile ülkemizi temsil eden Kutlu Torunlar zorlu etabı 05;28;56 derecesiyle etabı 72. sırada tamamlayarak genel klasmanda 55. sırayı elde etti. Cyril Despres gibi ilk günden buyana mekanik sorunlar yaşayan Kemal Merkit son etapda atağa kalkarak günü 05;38;57'lik derecesiyle 83. sırada bitirirken Genel Klasmanda 139. sırayı alarak yerini üst sıralara taşımayı başardı.

08.01.2009


 

Futbol Federasyonu Diyarbakır'da toplanacak

FUTBOL Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 21 Ocak'ta Diyarbakır'da toplanacağı bildirildi. Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdurrahman Yakut, yönetim kurulu üyesi Remzi Öcal ile kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, 30 Aralık 2008 günü Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in İstanbul'da Bank Asya 1. Lig'de yer alan kulüplerin başkanlarıyla toplantı yaptığını hatırlattı. Toplantıda, Başkan Özgener'den Futbol Federasyonu'nun bir yönetim kurulu toplantısını Diyarbakır'da yapmasını rica ettiğini ve bu talebinin Özgener tarafından olumlu karşılandığını belirten Yakut, şöyle konuştu:

''Futbol Federasyonu Başkan Özgener, toplantı tarihini bizim belirlememizi istedi. Biz de 21 Ocak tarihini belirledik ve kendilerine illettik. Sağ olsunlar kabul ettiler. Yönetim kurulu toplantısının ardından, Bank Asya 1. Lig ile TFF 3. Lig'de mücadele eden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 30'u aşkın kulüp başkanı ile toplantı yapacaklar. Toplantıya Adana ve Hatay'daki kulüpleri de davet ettik. Bu toplantıda bölge takımları olarak sorunlarımızı ve taleplerimizi ileteceğiz. Ardından Diyarbakır'da gece İzzet Yıldızhan'ın da bulunacağı bir sıra gecesine katılacaklar. Toplantıya Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Murat Başesgioğlu'nu ve bazı siyasileri de davet edeceğiz. Bu toplantı bölge kulüplerinin sorunlarının ele alınması için büyük bir fırsattır. Böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağımız için çok mutluyuz.'' Yakut, Antalya'daki kamp çalışmalarının futbolculara ödeme yapılmaması nedeniyle sona erdiğini, bunun ardından Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ak Parti Milletvekili İhsan Arslan ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun büyük çabaları sonucu 1 milyon 250 bin TL kaynağa ulaştıklarını söyledi.

08.01.2009


 

Ekrem Dağ Beşiktaş'ın dinamosu

TRANSFER ettiği futbolcular nedeniyle son yıllarda zaman zaman büyük eleştiriler alan Beşiktaş'ta, sezon başında Gaziantepspor'dan transfer edilen Ekrem Dağ, başarılı performansıyla göz dolduruyor. Eski teknik direktör Ertuğrul Sağlam döneminde fazla forma şansı bulamayan, ancak Mustafa Denizli'nin takımın başına geçmesinin ardından istikrarlı ve mücadeleci bir oyun sergileyen Ekrem, yönetimin de yüzünü güldürdü. Sol kanatta görev yapan Ekrem, ligin ilk 6 haftasında Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş'ta sadece 1 kez ilk 11'de forma giyerken, kalan 10 haftanın 7'sinde ise ilk 11'de sahaya çıktı. Son haftaların vazgeçilmez oyuncularından biri olan siyah-beyazlı oyuncu, istikrarlı görüntüsünü her hafta sürdürürken, formu grafiğini yükselterek futbol kamuoyunun da beğenisini kazandı.

İSTİKRARINI KORUDU

Ligin ilk 6 haftasında 3 maçta görev alan Ekrem, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk kez ilk 11'de forma giyerken, bu süreçte toplam 133 dakika sahada kalabildi. Mustafa Denizli'nin yönetimindeki ilk 3 maçında göze giremeyen tecrübeli oyuncu, antrenmanlardaki performansının ardından formayı yakaladı ve sırtından bir daha çıkarmadı. Turkcell Süper Lig'de 10. haftada Kocaelispor karşısında ikinci kez ilk 11'de şans bulan siyah-beyazlı futbolcu, yakaladığı fırsatı bırakmadı ve kalan 6 karşılaşmada daha ilk 11'de oynadı. Ligin ilk 6 haftasında sadece 133 dakika forma giyen Ekrem, kalan 10 haftada ise toplam 604 dakika sahada kaldı. Ekrem, ayrıca Fortis Türkiye Kupası'nda takımının yaptığı 3 maçta ilk 11'de forma giyerek başarılı görüntüsünü sürdürdü. Ligde ve kupada sürekli oynama fırsatı bulan Ekrem, Sağlam döneminde yapılan UEFA Kupası maçlarında ise fazla şans bulamadı. Ekrem, Avrupa'daki 4 maçta sadece 2 kez şans bulurken, toplam 29 dakika oynayabildi.

08.01.2009


 

Hidayet'in 22 sayısı Magic'i zafere taşıdı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, sahasında Washington Wizards'ı 89-80 ile geçerken, milli basketbolcu 22 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Amway Arena'da 16 bin kişinin izlediği karşılaşmada 35 dakika sahada kalan Türkoğlu, 22 sayı, 7 asist ve 5 ribauntla oynarken, Dwight Howard 15 sayı, 16 ribaunt ve 1 asist, Jameer Nelson da 14 sayı, 4 ribaunt ve 2 asist kaydetti. Maçın en skoreri olan Caron Butler'ın 29 sayı, 5 ribaunt ve 5 asisti ile Antawn Jamison'ın 13 sayı, 9 ribaunt ve 2 asisti ise Wizards'ın yenilgisini önleyemedi. Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ilk çeyreği, Magic'in 30-24 üstünlüğüyle sona erdi, devre de bu takımın 46-30 lehine tamamlandı.Karşılaşmanın 3. periyodunu da 70-63 önde tamamlayan Magic, sahadan 89-80 galip ayrılmayı başardı.

08.01.2009


 

Grekocuların Vehbi Emre hazırlığı başladı

ULUSLARARASI Vehbi Emre Güreş Turnuvası'na hazırlanan Grekoromen Milli Takımı, İstanbul'da kampa girdi. Ankara'da 23-25 Ocak tarihleri arasına gerçekleştirilecek turnuva öncesi milliler, Sarıyer Mersinli Ahmet Kamp Eğitim Tesisleri'nde, 22 Ocak Cuma gününe kadar hazırlıklarını sürdürecek. Grekoromen Milli Takımı Teknik Direktörü Salih Bora idaresindeki 53 kişilik kamp kadrosunda, şu sporcular bulunuyor:

55 Kilo: Harun Bozoğlu, Haşim Baykara, H.İbrahim Erciyas, Abdullah Soytürk, Bayram Özdemir, Fatih Üçüncü, Ayhan Karakuş, Recep Yılmaz, OnurŞensoy. 60 Kilo: Rahman Bilici, Soner Sucu, Uğur Tüfenk, Abdülsamet Uğurlu, Sezai Şipal, Mustafa Sağlam, Hüseyin Aygün. 66 Kilo: Refik Ayvazoğlu, Erkan Ülvan, Osman Köse, Vasıf Arzımanov, Abdulsamet Günal, Özkan Kurt, Mevlüt Arık, Atakan Yüksel, Murat Irmak.

74 Kilo: Selçuk Çebi, Şeref Tüfenk, Y. Emre Çömlekçioğlu, Ramazan Şahin, Şaban Karataş, Selim Demir, Emrah Kuş, Mahmut Altay. 84 Kilo: M. Sadin Bakır, Muhammet Yücedağ, Özmen Uzun, Aslan Atem, M. Sadık Keskin, Akif Canbaş, Mücahit Kılıç. 96 Kilo: Nazmi Avluca, Mehmet Özal, Serkan Özden, Cenk İldem, Ahmet Taçyıldız, Musa Akça, Metehan Başar, Ali Güzel. 120 Kilo: Rıza Kayaalp, Atilla Güzel, Yılmaz Gül, Emin Öztürk, İsmail Güzel.

08.01.2009


 

Tokatspor Aziz Yıldırım'a özel maç davetiyesi gönderdi

TOKATSPOR yönetimi, Fortis Türkiye Kupası'nda sahalarında Fenerbahçe ile yapacakları maç için sarı lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'a özel davetiye gönderdi. Tokatspor Kulübü Genel Sekreteri Halis Sağlam, yaptığı açıklamada, Fortis Türkiye Kupası'nda ülkenin en güzide ekiplerinden Fenerbahçe, Bursaspor, Eskişehirspor ve Ankaragücü takımlarıyla eşleştiklerini hatırlattı. Kupada önümüzdeki pazar günü saat 13.30'da Gaziosmanpaşa Stadyumu'nda yapılacak TokatsporFenerbahçe maçına kentin, sporcuların ve yönetim kurulu üyelerinin ayrı bir önem verdiğini, 40 yılda bir Fenerbahçe ile oynama fırsatını yakaladıklarını ifade eden Sağlam, ''Bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Her spor kulübünün amacı Fenerbahçe ile maç yapmaktır'' diye konuştu.

08.01.2009


 

Kayak ve snowboardcılar Uludağ'da buluşacak

TÜRKİYE Kayak Federasyonu ile İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''7. Bonus Snow Masters, Kayak ve Snowboard İstanbul İl Birinciliği Yarışları'', 9-10 Ocakta Uludağ'da yapılacak. Garanti Bonus Card'ın sponsorluğunda düzenlenen yarışlarda dereceye giren sporcular, Türkiye Kayak Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak. Organizasyonda, geçen yıllardan farklı olarak, lisanslı sporcuların yanı sıra lisanssız sporcular da ''Snow Masters Open'' klasmanında yarışabilecek.

08.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır