"Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Gazze’ye yardım seferberliği

Gazze’de yaşanan dramı yüreğinde hisseden Türkiye’deki hayırseverler, Kızılay, Diyanet Vakfı, Kimse Yok mu, Uluslararası İnsanî Yardım Vakfı, Cansuyu ve Deniz Feneri gibi insanî yardım amaçlı kuruluşlar aracılığıyla yardım elini saldırılardan zarar görenlere uzattı.

İsraİl’İn Gazze Şeridi’ne 27 Aralıkta başlattığı hava saldırısı ve daha sonraki kara harekâtı sırasında çoğu çocuk ve kadın yaklaşık 700 kişi öldü, 3 bin kişi yaralandı. Saldırılar sebebiyle Gazze’de başta gıda, su, ilâç ve tıbbî malzeme olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinin sıkıntısı had safhaya ulaştı. Bu sebeple saldırıların ardından Türkiye’deki yardımseverler harekete geçti.

Kızılay, Gazze Şeridi’ne 4 Kasım 2008’den bu yana uygulanan ambargo sebebiyle halkın gıda ihtiyaçlarının karşılanması için 500 bin TL tutarında 11 bin gıda kolisini bölgeye ulaştırdı. Türk Kızılayı, içinde battaniye, gıda, ilâç ve çocuk bezi olan 10 tırlık bir yardım paketini daha Gazze’ye göndermeye hazırlanıyor. 1996’dan bu güne Filistin’e 18 yardım operasyonu düzenleyen Kızılay, bölgeye toplam 12.5 milyon dolar tutarında insanî yardımda bulundu.

’’BİZİ MAHCUP EDİYOR’’

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı da Gazze halkı için yardım kampanyası başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Gazze’de zarar gören Müslümanlar yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, bu hafta Cuma namazı sonrasında bütün camilerde yardım toplanacağını bildirmişti. ‘’Bu katliâm ve trajedi karşısında sadece yardım yapıyor ve yaraları sarıyor olmak bile bizi mahcup ediyor’’ diyen Bardakoğlu, ‘’asıl yapılması gerekenin kirli güç gösterisini sona erdirmek olduğunu’’ vurgulamıştı.

’’TÜM YETİMLERİN BAKIMINI

ÜSTLENECEĞİZ’’

İnsanî Yardım Vakfı (İHH), saldırılar sırasında Gazze’ye toplam 51 ton gıda, ilâç ve sağlık maddesi gönderdi. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yaptığı açıklamada, saldırıların başladığı ilk birkaç gün içinde bölgede, 450 bin TL tutarında ilâç, tıbbî malzeme, battaniye ve gıda yardımı dağıttıklarını belirtti.

PAKİSTAN DEPREMİNDEKİ GİBİ

Kimse Yok Mu Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla alınan 2 kamyon ilâç, 1 kamyon çocuk bezi, 1 kamyon çocuk maması, 20 ton makarna ile 1 kamyon pirinci 5 Ocakta Gazze’ye ulaştırdı. 100 tonluk gıda malzemesini de sınırda bekleten dernek, yardımlar kabul edilmeye başlandığı takdirde bunları Gazzeli yetkililere teslim edecek.

12 AMBULANS

GÖNDERECEKLER

Yeryüzü Doktorları Derneği Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, 3 tanesi yoğun bakım özellikli 12 ambulansı Gazze’ye göndermeye hazırlandıklarını bildirdi. Prof. Dr. Karaman, ambulanslar Mısır’daki işlemler tamamlandıktan sonra 10 gün içinde Gazze’deki yetkililere teslim edileceğini kaydetti.

SALDIRIDAN

HEMEN SONRA

BÖLGEYE ULAŞTILAR

Cansuyu Derneği gönüllüleri, saldırıların başlamasından hemen sonra 2 kamyon dolusu ilâç ve 1 kamyon gıda maddesini Refah kapısından Gazze’ye gönderdi. Sınır kapısının tekrar açılması ile birlikte Cansuyu, ikinci sevkıyat için hazırlık yapıyor.

350 BİN DOLARLIK

SAĞLIK YARDIMI

Deniz Feneri Derneği, İsrail’in Gazze’yi bombalamasının hemen ardından harekete geçerek 8 kişilik bir ekibi bölgeye gönderdi. Ekiptekiler, 100 bin TL tutarında ilâç, gıda, kışlık giysi başta olmak üzere çadır, battaniye ve gerekli acil insanî yardım malzemelerini bölgede dağıttı. Gazze’ye ulaşan ilk Türk yardım ekibinden biri olan derneğin gönüllüleri Gazze’deki Beyt Hanun, Jabalya ve Cebaliye’de de gıda yardımı dağıttı. Dernek daha sonra, 350 bin dolarlık ilâç, röntgen cihazı, ameliyat masası gibi tıbbî malzemelerden oluşan yardımları Filistin Sağlık Bakanlığı yetkililerine verdi.

09.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GAZZE TOPLAMA KAMPI HALİNE GELDİ

  Gazze’ye yardım seferberliği

  Kızılhaç’ı şok eden görüntüler

  Arnavutluk komünizmle hesaplaşıyor

  Uçak sesini füze sandılar

  Ateşkes mümkün

  İsrail’den taarruzu genişletme kararı

  İsrail, yaralılara ulaşmaya izin vermiyor

  Dalga mı geçiyorsun Mordehai!

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır