"Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Herkes yasalar önünde eşit

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, ‘’Cumhuriyet’in en temel niteliği hukuk devleti olmasıdır. Herkes, Anayasaya ve kanunlara uymakla hükümlüdür. Hiçkimsenin suç işleme imtiyazı olamaz. Herkes yasalar önünde eşittir” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Ergün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın önceki günkü Ergenekon davası ve soruşturmasına yönelik sözlerine cevap verdi. Baykal’ın talihsiz beyanlarda bulunarak konuyu bir siyasi dava ve siyasi hesaplaşma, saygın insanlardan intikam alma, Türkiye’yi Humeyni öncesi ve sonrası İran’a, Hitler öncesi ve sonrası faşist Almanya’ya benzeterek bazı değerlendirmelerde bulunduğunu kaydeden Ergün, ‘’Üzülerek söylemeliyiz ki Sayın Baykal, Ergenokon soruşturmasıyla ilgili her gelişmede hukuk devletini, yargı bağımsızlığını hiçe sayan, bir panik havası içindedir. Dün (önceki gün) de böyle olmuştur’’ diye konuştu. Baykal’ın konuyla ilgili tüm değerlendirme ve iddialarını, ‘’tecrübeli bir siyaset adamına, Türkiye’nin sözüm ona anamuhalefet liderine uygun düşmeyen bir safsatası’’ olarak niteleyen Ergün, şöyle konuştu:

‘’Özellikle Türkiye’nin bugününü Humeyni öncesi ve sonrası İran’a, Hitler öncesi ve sonrası faşist Almanya’ya benzetmeye kimsenin hakkı olamaz. Bu iddialar, Türkiye’nin demokratik ilerlemesine ve hukuk devleti ilkesi ile yargı bağımsızlığına büyük saygısızlık olmuştur. AK Parti, sayın Başbakan ve Hükmet; hiçkimseyle bir siyasi hesaplaşma ve siyasi intikam arayışı içinde değildir ve olamaz da. ‘Cumhuriyet’in temel ilkeleriyle hesaplaşılıyor, Cumhuriyet’e sahip çıkanlardan hesap soruluyor’ iddiasıyla Türkiye’de işlenen ve işlenmek istenen cinayetlerin, yaratılmak istenen kaosun ve diğer illegal faaliyetlerin üstü örtülemez. Cumhuriyet’in en temel niteliği hukuk devleti olmasıdır. Herkes, Anayasaya ve kanunlara uymakla hükümlüdür. Hiçkimsenin suç işleme imtiyazı olamaz. Herkes yasalar önünde eşittir. Toplum, ‘yürürlükteki yasalara tabi olanlar ve olmayanlar’ diye ikiye ayrılamaz ve yasaların uygulanamadığı imtiyazlı bir sınıf yaratılamaz. ‘’

Ergenekon soruşturmasıyla ilgili her şeyin Anayasa, CMK, TCK ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yürütülürken, mahkeme kararları ve savcılık talimatlarına uygun olarak polis ve jandarma unsurlarının adli kolluk görevi gördüğünü anlatan Ergün, ayrıca polis ve jandarmanın uygulamalarından da bütün şüphelilerin övgüyle bahsettiğini belirtti. Ankara / aa ERGENEKON VİRÜSÜ SİZE DE BULAŞTI MI? Ergün, Baykal’ın uzun zamandan beri yargıyı tehdit eden ve toplum kesimlerini tahrik eden bir role soyunmasının da manidar oluduğunu ifade etti. CHP Genel lideri Baykal’ın Ergenekon davası ve soruşturma sürecinde Anayasa ve yasaları ihlal ettiğini ileri süren Nihat Ergün, ‘’Sayın Baykal, sizi paniğe sevkeden şey nedir? Yoksa Ergenekon virüsünün size de bulaşmış olmasından mı endişe ediyorsunuz? Yanlış işleri ve yanlış adamları mı finanse ettiniz?’’ diye sordu.

09.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  SAPTIRILMASIN

  Cisimler uçabilirmiş!

  Costner geliyor

  Orman tahribine son

  Eski sabit diskinizi parçalayın!

  RTÜK’ten izinsiz yayına suç duyurusu

  Bağcılar Belediyesi on bin aşure dağıttı

  Ev kazaları önlenecek

  Kar yağışlı günler geri geliyor

  Bin 744 köyün yolu kapalı

  Bankaların önünde burs kuyruğu

  Öğrenci servisi takla attı: 5 yaralı

  Barajlar doluyor

  Herkes yasalar önünde eşit

  Başbuğ, Erdoğan ve Gül ile bir araya geldi

  Genelkurmay’da komutanlar zirvesi

  Derin devletin üzerine gidilmeli

  CHP: AKP, Hitler yönetimine gidiyor

  Reformlar geleceğimiz için önemli

  Yolsuzlukla mücadele tasarısı TBMM’de

  Siyasî partilerin kasaları dolacak

  İnsan Hakları Komisyonu, 2 raporu daha kabul etti

  TÜRKİYE HAZIR OLDUĞUNDA AVRUPA DA HAZIR OLACAK

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır