"Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Tek Guiza ile olmuyor

Fenerbahçe, Bursaspor önünde ligin ikinci yarısına iyi hazırlandığını gösterdi. Bu yıl Türkiye Kupası'na önem verdiğini kaleci Volkan Babacan hariç sahaya çıkardığı tam kadro ile gösteren sarı-lacivertliler, rakiplerine maç boyunca pozisyon bile vermediler. Ancak, İspanyol hoca Aragones, Fenerbahçe'de bulunduğu 6 aylık dönem sonunda takımını kendi evinde bile tek forvetle oynatma inadını bir türlü bırakmak istemiyor. Bu yüzden İspanyol golcü Guize rakip savunma karşısında etkisiz kalırken, Fenerbahçe gol pozisyonları bulmakta da zorlandı.

Bu maç gösterdi ki, Fenerbahçe savunması hırslı ve mücadeleci görüntüsü ile ikinci yarıya hazır bir görüntü sergiledi. Edu ve Lugano tehlikeli olabilecek bütün topları yerinde müdahalelerle kesti. Sağda Gökhan Gönül güçlü fiziği ve müthiş kondisyonu ile bu bölgede iyi işler çıkardı. Solda Roberto Carlos hatasız bir maç oynadı. Riske girmeyip, tek top oynadığı zaman arkadaşlarını çabuk atağa çıkardı. Attığı golde fizik gücünın ve tekniğinin ne kadar iyi olduğunu gösterdi. Carlos, biraz genç olabilseydi orta sahada dinamo görevi yapabilirdi. Onun gibi sert ve uzun pas yapacak futbolcu ne yazık ki takımda yok.

Kaptan Alex'te düşüş devam ediyor. Yürüyerek oynuyor ve hiçbir risk almayarak rakiplerini izlemekle yetiniyor. Böyle bir Alex takımda zor tutunur. Aragones, onun takımı yavaşlattığını gördü ve son dönemde ikinci yarılarda oyundan almaya başladı. Alex, yeniden sakatlanırım korkusunu üzerinden artık atmalı. Daha ciddi ve mücadeleci oynamalı. Guiza'nın gol atamamasının sebeplerinden biri de Alex'ten istenilen asistlerin gelmemesini gösteribiliriz.

Selçuk Şahin, kritik gollere imzasını atıyor ama aldığı her topu yeniden geriye atmak için adeta inat ediyor. Bu yüzden takımın atağa kalkmasını engellemiş oluyor. Ön libero olarak top kesiyor, pres yapıyor, rakibin dengesini bozuyor ancak çalım atma düşüncesi yüzünden kaybettiği toplar onun artılarını silip götürüyor.

Kazım kanatta ne yaptığını bilmiyor. Birçok kere orta yapma girişimde bulundu. Bunlar tehlike olmadan Bursa savunması tarafından bertaraf edildi. Zaten ileride tek bir Guiza'ya orta yapsan ne kadar tehlikeli olabilirsin ki? Guiza kalabalık savunmalar karşısında her maçta yok olup gidiyor. Aslında Aragones, Kazım'ı ortaya çekip, çift santrafor olarak faydalanabilir. Kazım, seri hareketleri ve ceza sahasındaki isatbetli vuruşlarışla takımına gol kazandırabilecek bir yetenek. Aragones bu konuyu mutlaka düşünmeli.

Erol DOYURAN

09.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Oklarımı 2. yarıya sakladım

  Muhalefet: Demirören çekilmeli

  Mehmet Polat: G.Birliği ile anlaşmak üzereyim

  F.Bahçe'de 31 golün 11'ini savunma oyuncuları attı

  Nihat Kahveci: Valencia maçı 6 puan değerinde

  Hidayet ve Mehmet'ten 20'şer sayı

  Sevilla'lı Kanoute'den Filistin'e destek

  Tek Guiza ile olmuyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır