"Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

100 yıllık rekabet, 100 yıllık dostluk

GALATASARAY ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabetin 100. yıl dönümünde, her iki kulüp de internet sitelerinde yaptıkları açıklamalarda centilmenlik mesajları verdi.

Futbol branşında ilk kez bundan tam 100 yıl önce, 17 Ocak 1909'da karşı karşıya gelen ezeli rakipler, 100. yıl dönümünü kutladıkları Cumartesi gününde anlamlı mesajlar yayınladı. Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinin açılış sayfasında, 1909'da yapılan ilk maçın fotoğrafı yayınlanırken, fotoğrafın üzerindeki yazıda, ''Türk futbol tarihinin akışını belirleyen bu ezeli rekabetin ve ebedi dostluğun 100. yılı şerefine bu fotoğrafı gururla yayınlarken, 'İyi ki varsın ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Fenerbahçe' diyoruz'' denildi. Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinin açılış sayfasında da aynı şekilde, ilk maçın fotoğrafının yer aldığı mesajda da özetle ''Birlikte daha nice yüz yıllar karşılaşmayı umduğumuz, tüm sportif faaliyetlerde galip gelenin daima sevgi ve barış olması dileklerimizle Fenerbahçe Spor Kulübü olarak ezeli rakip, ebedi dostumuz Galatasaray Spor Kulübü'ne en içten sevgi ve saygılarımızı sunarız'' şeklinde ifadelere yer verildi.

18.01.2009


 

Fenerbahçe kupada Eskişehir önünde

FORTİS Türkiye Kupası (D) Grubu'ndaki son maçında bugün Eskişehirspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, karşılaşmayı kazanarak kupada 4'te 4 yapmak istiyor.

Grupta yaptığı 3 maçı da kazanarak çeyrek finali garantileyen sarı-lacivertli ekip, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk edeceği rakibi karşısında da galibiyeti hedefliyor. (D) Grubu'ndaki ilk maçında Ankaragücü'nü 1-0 yenen sarı-lacivertli takım, Bursaspor'u 2-0, Tokatspor'u da 1-0'lık skorlarla geçti. Fenerbahçe, Eskişehirspor maçının hazırlıklarını dün akşam yaptığı antrenmanla tamamlayarak, Samandıra'daki tesislerinde kampa girdi. Sarı-lacivertli ekibin önceki gün yaptığı antrenmanda sol ayak bileğinden sakatlanan Gökhan Gönül'ün durumunun ciddi olmadığı öğrenildi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Deniz Çoban yönetecek. (D) Grubu'ndaki son maçlar öncesi 3. sırada yer alan Eskişehirspor'un, Fenerbahçe'yi yenmesi durumunda, Bursaspor-Tokatspor mücadelesinin neticesine de bağlı olarak çeyrek final şansı bulunuyor.

18.01.2009


 

Denizli: Gol yemekten korkmayız

DEVRE arası hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Beşiktaş, kampın açık alandaki son antrenmanını yaptı.

Belek'te 8 gündür kamp yapan Beşiktaşlı futbolcular, Gloria Resort Otel'in sahasında Teknik Direktör Mustafa Denizli gözetiminde son idmana çıktı. Siyah-beyazlı futbolcular antrenmanda, düz koşu, açma germe, istasyon çalışması, daha sonra da yarı alanda çift kale maç yaptı. Saha idmanına katılmayan Zapotocky, Mert Nobre ve Bobo'nun otelin salonunda çalışma yaptıkları öğrenildi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kampın devre arasının kısa tutulması nedeniyle uzun sürmediğini, planlanan iki hazırlık maçının da birini oynadıklarını hatırlattı. Yusuf'un Belek kampına katıldığını, yeni transfer Erkan Zengin'in de hafta içi İstanbul'daki hazırlık çalışmalarına katılacağını dile getiren Denizli, iki oyuncunun da takıma adaptasyonunun uzun sürmeyeceğini vurguladı. Erkan Zengin'e yönelik bir soru üzerine de Denizli, ''Büyük takımların ileriye dönük riski olmayan transferleri vardır. Erkan Zengin de, ileriki yıllarda iş yapacak oyuncu olacaktır'' dedi. Teknik Direktör Mustafa Denizli, kendisinin takıma uyum sağlayıp sağlamadığına yönelik sorular üzerine de şu cevabı verdi: ''Bir takıma uyum sağlamak sadece takımın oynadığı futbolla, çalışmayla olmuyor. Futbolcu ile futbol dışında da uyum sağlamak gerekli. Hem benim futbolcuları tanımam, hem de onların beni tanıması zaman alır. Futbolcuların her an benim isteğim tempoyu oynaması mümkün değildir. Bunları atlatırsak uyumu daha çok sağlayabiliriz.'' Beşiktaş defansında sıkıntı olup olmadığına yönelik bir soruya da Denizli, ''Beşiktaş geriye düştüğü maçlarda bunu kabul etmiyor. Bu bizim için artı puandır. Biz gol yemekten korkmayız. Gol atamamaktan korkarız'' şeklinde cevap verdi.

18.01.2009


 

Ali Tandoğan resmen Bursaspor'da

BEŞİKTAŞ'TAN ayrıldıktan sonra Bursaspor'la anlaşan Ali Tandoğan, kendisini 2,5 yıllığına yeşil-beyazlı kulübe bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Özlüce Tesisleri'den İkinci Başkan Osman Çelik'in de katıldığı imza töreninde konuşan Ali Tandoğan, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra 5-6 kulübün kendisini aradığını ve ciddi vaatlerde bulunduğunu ancak kendisinin Bursaspor'u tercih ettiğini söyledi. Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra tek düşüncesinin Bursaspor'da oynamak olduğunu belirten Ali Tandoğan, "Eşim ve ben buraya kilitlenmiştik. Burada çok iyi bir potansiyel var. Büyük bir taraftar coşkusu var. Bunun bilincindeydik. Bizim için öncelik bu oldu. Zaten başkanımızla da görüştürten sonra, her konuda bana destek oldu. Bunların neticesinde buraya gelmeyi çok istedim ve şu an burda olmakdan çok mutluyum" dedi. Bursaspor'da bulunmanın kendisi için gurur verici bir olay olduğunu belirten Ali Tandoğan, "Öncelikle beni buraya transer eden başkanıma ve yönetim kuruluna teşekkür ederim. 2,5 yıllık sözleşme imzaladım. Bursaspor forması altında bulunmak benim için gurur verici bir olay. Taraftarlarımıza elimizden geldiğince herşeyimizi sahaya döküp, en iyi şekilde Bursaspor'u temsil etmek için elimizden geleni yapacağız. İnşallah hayırlı bir transfer oldu." diye konuştu.

18.01.2009


 

Kadir Has Stadı gün sayıyor

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kadir Has Stadyumu'nun Kayserispor-Fenerbahçe maçıyla açılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan anlaşma kapsamında yaptırılan Atatürk Spor Kompleksi'ndeki 9 spor tesisinden biri olan Kadir Has Stadyumu'nda Türk futbolunun çekişmeli karşılaşmalarına ev sahipliği yapmak için gün saymaya başladı. Sahip olduğu standartlarla Türkiye"nin en modern ve Avrupa"nın sayılı statlarından biri olacağı ifade edilen tesiste çimleme işlemine Şubat ayının ilk günlerinde başlanacağı bildirildi. 196 bin metrekarelik alanda hizmet verecek ve 32 bin 864 seyirci kapasiteli modern stadyumun Turkcell Süper Ligi'nin 23. haftasında oynanacak olan Kayserispor-Fenerbahçe açılacağı belirtildi.

TÜRKİYE DEV BİR ESER KAZANIYOR

Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, Kadir Has Stadı'nda alttan ısıtma sistemi dizayn çalışmasının tamamlandığını, Şubat ayı başında ise çimleme çalışmasına geçileceğini söyledi. Kayseri Atatürk Stadyumu'ndaki çimlerin Kadir Has Stadyumu'na tanışacağını anımsatan Özhaseki, Kayserispor-Fenerbahçe maçını yeni statta oynanması için çalışmaların geceli gündüzlü sürdürüldüğünü kaydetti. Özhaseki, 2 yılı aşan stadyum inşaatıyla ilgili 'inşaatı uzun sürdü' eleştirilere de cevap verdi. İnşaat çalışmalarına yönelik söylemleri 'muhalefet etmek için yapılan eleştiriler' olarak niteleyen Özhaseki, "Bizi eleştiren muhalefet partileri bazı dönemlerde Kayseri Atatürk Stadı'nın ek tribünlerini bile 3-4 yılda ancak tamamlayabildi. Ancak biz kocaman bir tesis inşa ediyoruz. Stat bittiğinde oturup bir keyifli maç seyredildiğinde bugünler unutulur. Her şey iyi olsun diye uğraşıyoruz ama sırf siyaset uğruna eleştiriler yapılıyor. Biz Türk sporuna, futboluna dev bir eser kazandırıyoruz. İnşaat çalışmasındaki aksama müteahhit firmadan kaynaklandı" diye konuştu.

18.01.2009


 

Hidayet ve Mehmet'ten 13'er sayı geldi

NBA'DE forma giyen Türk oyuncular Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu, dünkü maçlarında 13'er sayı atarak, takımlarının galibiyetine katkıda bulundular.

Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, deplasmanda Memphis Grizzlies'ı 101-91 yendi. Fed Ex Forum'da yapılan ve 10 bin 422 kişinin izlediği karşılaşmada ilk 5'de forma giyen Okur 13 sayı attı, 1'i hücum, 7'si savunma olmak üzere 8 ribaunt aldı ve 1 de top çaldı. Okur, 2 sayılık atışlarda 9'da 3, 3 sayılık atışlarda 1'de 1, serbest atışlarda ise 4'de 4 isabet buldu. Jazz'da Deron Williams 27 sayı ve 12 asist, Ronnie Brewer 21 sayı, Andrei Kirilenko 13 sayı, Matt Harpring de 12 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Jazz karşısında üst üste 8. yenilgisini alan Grizzlies'de ise Oj Mayo 23, Hakim Warrick ile Mike Conley 15'er, Marc Gasol de 12 sayı üretti. Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, deplasmanda Los Angeles Lakers'ı 109-103 yendi. Staples Center'da 18 bin 997 kişinin izlediği karşılaşmada ilk 5'de forma giyen Türkoğlu, 13 sayı attı, 2'si hücum, 3'ü savunma olmak üzere 5 ribaunt aldı, 3 asist ve 2 de blok yaptı. Türkoğlu 2 sayılık atışlarda 8'de 2, 3 sayılık atışlarda 6'da 2 ve serbest atışlarda 4'de 3 isabet buldu.

18.01.2009


 

Esengül Gökdemir 60 metrede Türkiye rekoru kırdı

ATLETİZM Ankara İl Birinciliği yarışları dün başladı.

Naili Moran Atletizm Sahası kapalı salonunda gerçekleştirilen 96 erkek, 55 bayan sporcunun katıldığı yarışlarda Fenerbahçe Spor Kulübü'nden Esengül Gökdemir (17) 60 metre Engelli Yıldız Bayanlar kategorisinde 8.79'luk derece elde ederek Türkiye rekoru kırdı. Eski rekor 8.84'lük dereceyle Üsküdar Belediyesi adına 2008 yılında yarışan Selene Durna'ya (17) aitti.

18.01.2009


 

Hentbolcular Ankara'daki ön şurada toplandı

HENTBOL Federasyonu'nun 28 Aralık 2008 tarihinde aldığı yönetim kurulu kararıyla Mart ayı içinde yapılması planlanan Hentbol Şurası öncesindeki ön toplantı Ankara'da gerçekleştirildi.

Plaza Hotel'de düzenlenen şura ön toplantısına, federasyon başkanı Tarık Cengiz'in ve Süper Ligler'de yer alan kulüplerin antrenörleri, eski ve yeni erkek-bayan milli sporcular ve federasyon yetkilileri katıldı.

18.01.2009


 

Kocaelispor'un başına Erhan Altın getirildi

TÜRKCELL Süper Lig takımlarından Kocaelispor'un, teknik direktör Erhan Altın ile anlaştığı bildirildi.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Kocaelispor Yönetim Kurulu Transfer Komitesi'nin yaptığı görüşmeler sonrasında Erhan Altın ile anlaşmaya varıldığı ve profesyonel futbol A takımının teknik direktörlüğü görevine getirildiği belirtildi. Samsun doğumlu olan Altın'ın, antrenörlük kariyerinde Eskişehirspor, Çanspor, Kocaelispor, Diyarbakırspor, Elazığspor, Akçaabat Sebatspor, Çaykur Rizespor, Denizlispor ve Bursaspor kulüplerinde görev yaptığı kaydedildi. Kocaelispor'da teknik direktör Yılmaz Vural'ın Aralık ayında takımdan ayrılmasının ardından, takımın başına teknik sorumlu Kaan Dobra getirilmiş, Dobra da ''yeni teknik direktör arayışları'' söylentileri üzerine 10 gün önce takımın Antalya kampını terk etmişti.

18.01.2009


 

Bin 300 satranç sporcusu Antalya'da buluşuyor

TÜRKİYE Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen “2009 Türkiye Yaş Grupları Satranç Şampiyonası”, 24 Ocak’ta Antalya’da başlıyor.

Turnuva, Türkiye’nin 8-18 yaş grubundaki en başarılı satranç oyuncularını bir araya getirecek İş Bankası’nın ana sponsoru olduğu Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen “2009 Türkiye Yaş Grupları Satranç Şampiyonası”, Türkiye'nin 81 ilinden yaklaşık 1300 sporcuyu, okulların yarıyıl tatiline denk gelen 24 Ocak-1 Şubat 2009 tarihleri arasında Antalya’da buluşturuyor. Antalya-Kemer Limra Otel’de yapılacak şampiyonaya, il yarışmalarına katılmış ve yarışmaları tamamlamış 8-18 yaş arasındaki sporcular katılabilecek. Turnuva; 8, 10, 12, 14, 16 ve 18 yaş gruplarında, “Genel” ve “Kızlar” kategorilerinde düzenlenecek. Sporcular, şampiyona sonunda aldıkları derecelere göre dünya ve Avrupa şampiyonalarında oynamaya hak kazanacak.

18.01.2009


 

FORTİS TÜRKİYE KUPASI'NDA BUGÜN

(C) Grubu:

Bugün

13.30 Manisaspor-Sivasspor (Manisa 19 Mayıs)

13.30 Konyaspor-Alanyaspor (Konya Atatürk)

(D) Grubu:

Bugün

19.00 Fenerbahçe-Eskişehirspor (Şükrü Saracoğlu)

19.00 Bursaspor-Tokatspor (Bursa Atatürk)

18.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır