"Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Düzeltme ve özür

Dün bu sayfada yayınlanan Hasan Hüseyin Kemal’in Emekli Askerî Hakim Ümit Kardaş ile yaptığı röportajda teknik bir hatadan dolayı bazı soru ve cevapların eksik çıktığı tesbit edilmiştir.

Özür dileyerek, bu bölümleri tekrar yayınlıyoruz.

***

nAma engellendiği söylendi?

O zaman anayasaya aykırılık sözkonusu. ‘Müsaade eder misiniz?’ gibi bir tavır içine girilemez. Askerî Ceza Usul Kanunu'nda izin alınır demiyor, ‘haberdar edilir’ deniyor. Netice itibariyle işlem yerine getirilmiştir.

***

nŞemdinli olayı da sivil bir alana tekabül ediyordu, ancak o askerî mahkemede görüldü. Ergenekon’u da askerî mahkemeye kaydırıp beraat ettirebilirlerdi. Bunu niye yapmadılar?

AKP Şemdinli’de askerle uzlaşarak işleri götürebileceğini düşündü. AKP kendisine karşı verilen muhtıralar, kapatma dâvâsıyla rejimin bekçilerinin kendisini tamamen silmek istediklerini gördü. AKP iktidarda olsa bile muktedir olamayacağı, bunun hayat memat meselesi olduğunu hissedince bununla mücadele etmeye karar verdi. Ergenekon dâvâsına verdiği destek köşeye sıkışmışlığın bir refleksi olarak görülebilir. Eskiden başbakanlar çekip gidiyordu. Bu dâvâ Türkiye’nin önünü demokrasiye geçiş ve hukuk devleti olma yolunda açmayı sağlayabilir.

***

nDefolu demişken, Ergenekon savcılarının topladıkları delilleri askerî savcılarla da paylaştıkları söyleniyor. Eğer böyle ise bu doğru bir durum mu?

Bu askerî savcının görev ve yetkisinde değil.

20.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yesâri Asım Arsoy

  “Yolcu” ayakta alkışlandı

  Altın Portakal’da şiirli günler yaklaşıyor

  “Şehzadeler Şehri” Amasya, EMITT Fuarı’nda

  Türkiye 230 kitapla Kahire’de

  NURDAN BİR DAMLA

  Düzeltme ve özür

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır