"Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

DEVLER BİRBİRİNE DÜŞMEDİ

FORTİS Türkiye Kupası'nda çeyrek final kuraları çekildi.

Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 8 takımın katıldığı ve küçük rakamı çeken takımın ilk maçı sahasında oynayacağı kura çekimi Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde yapıldı. Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Metin Kazancı, yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener adına çeyrek finale kalan takımları tebrik ederek, çeyrek final maçlarında da başarılar diledi.

Kazancı, grup maçlarının çok çekişmeli geçtiğini de belirterek, ''8 takım da kupayı almak istiyor. Kupayı alan takım UEFA Kupası'nda mücadele edecek. Mücadele bu yüzden daha sert geçiyor. Futbol Federasyonu olarak sahalarda gerginliklerin önüne geçmek, kötü tezahüratın önüne geçmek istedik. Bu konuda federasyon olarak bizim çalışmalarımız devam ediyor. Sezonun ikinci yarısında yöneticilerin de gerekli çabayı göstereceğine inanıyoruz. '' dedi.

Futbol Federasyonu Profesyonel Maç Organizasyonu Müdürü Ufuk Şefik, çeyrek final eşleşmeleri, kura çekilişinin statüsü ve maçların oynanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada kulüp temsilcilerini bilgilendirdi. Şefik, çeyrek final maçlarının çift maçlı eleme usulünde oynanacağını belirterek, ''Kulüp temsilcileri önce çekim sırası ardından eşleşme kuraları çekecekler. İlk maçlar 28 Ocak'ta küçük numarayı çeken takımın sahasında, rövanşlar ise 4 Şubat'ta oynanacak.

Federasyon naklen yayın programı için maçların gün ve saatlerini değiştirebileck. Oynanan maçlar sonunda puanların eşitliğinde averaj uygulamasına gidilecek. Eğer averajda da eşitlik bozulmazsa ikinci maçın sonunda 15'er dakikalık uzatmaya gidilecek. Uzatmada da eşitlik bozulmazsa seri penaltı atışlarına geçilecek. Bu arada uzutma dakikalarında goller atılarak eşiklik bozulmazsa deplasman takımı tur atlayan taraf olacak'' şeklinde konuştu.

Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçları 28 Ocak - 4 Şubat tarihlerinde çift maç eleminasyon sistemine göre oynanacak. Eşleşmeler ise şöyle; Fenerbahçe - Bursaspor, Galatasaray - Sivasspor , Antalyaspor - Beşiktaş, Denizlispor - Ankaraspor.

20.01.2009


 

Trabzon'u derbi heyecanı sardı

TÜRKCELL Süper Lig'de 25 Ocak Pazar günü deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Trabzonspor'da, kulüp başkanı Sadri Şener, rakiplerini yenmek için Trabzon'dan yola çıkacaklarını söyledi.

Şener, Fenerbahçe ile ikinci yarının ilk maçına çıkacaklarını belirterek, ''Bizim gücümüz belli. Fenerbahçe'nin de gücü belli. 3 ihtimalli bir maç. Yenmek için Trabzon'dan yola çıkacağız'' dedi. Bu hafta ligin üst sıraları için önemli karşılaşmaların da oynanacağını kaydeden Şener, ''Liderin değişebileceği bir hafta olabilir. Önümüzde 18 maç var. Zorlu bir ikinci yarıya giriyoruz. İnşallah sonunda gülen biz oluruz. Onun için mücadele ediyoruz. Eksiğimiz yok hatta fazlamız olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu. Bu arada Trabzonspor'un Bayern Münih'in Arjantinli oyuncusu Sosa'yı kiralık olarak gündemine aldığı öğrenildi.

20.01.2009


 

Beşiktaş Erkan Zengin'i 100 bin Avro'ya kiraladı

BEŞİKTAŞ Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, daha önce anlaşmaya varılan gurbetçi futbolcu Erkan Zengin'in transfer detaylarını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) bildirdi.

MKB'ye gönderilen yazıda, İsveç futbol takımlarından Hammarby'ın oyuncusu Erkan Zengin'in sezon sonuna kadar kiralandığı belirtilerek, şöyle denildi: ''İsveç futbol takımlarından Hammarby kulübü profesyonel oyuncusu Erkan Zengin, 2008-2009 sezon sonuna kadar 100.000 Avro bedelle kiralanmıştır. Bununla birlikte şirketimiz sezon sonunda 400.000 Avro ödemek koşuluyla futbolcuyu satın alma opsiyonuna sahiptir.Sözleşme karşılığında Erkan Zengin'e ise 2008-2009 sezon sonuna kadar 85.000 Avro garanti para ve 3.000 Avro maç başı ücreti ödenecektir.''

20.01.2009


 

Kayserispor kupaya erken veda etti

FORTİS Türkiye Kupası'ndan elenen Kayserispor, ligde hafta sonu Gençlerbirliği ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Antalya'daki kampta sürdürüyor.

Asbaşkan Şaban Miraboğlu, Türkiye Kupası'nı geçen yıl müzelerine götürdüklerini anımsatarak, bu sezon grup maçlarında yedikleri şanssız goller yüzünden kupaya erken veda etmek zorunda kaldıklarını ve kupa defterini kapatıp, lige odaklandıklarını söyledi.

20.01.2009


 

Sivasspor'un kupada en başarılı sezonu

FORTİS Türkiye Kupası (C) Grubu'nu lider tamamlayarak çeyrek finalde Galatasaray ile eşleşen Sivasspor, kupadaki en başarılı sezonunu yaşıyor.

Süper Lig'de 4. sezonunu yaşayan ve özellikle son 2 sezondur gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Sivasspor, bu yıl Fortis Türkiye Kupası'nda sergilediği grafikle de alkış alıyor.

20.01.2009


 

Semih'in forma sevinci

FENERBAHÇE'DE yaşadığı sakatlığın ardından 2 ay sonra Fortis Türkiye Kupasında Eskişehirspor'la oynanan maçta sahalara dönen Semih, formasını yeniden almak için mücadele edeceğini söyledi.

Semih, 2 ay aradan sonra oynamanın kendisi için mutluluk verici olduğunu belirterek, ''Bu süre benim için çok zor geçti. Bu maçta hocamın bana verdiği şansı iyi değerlendirdiğime inanıyorum. İlerleyen haftalarda formamı yeniden kapmak için mücadele edeceğim'' diye konuştu. 26 yıldır alamadıkları bir kupa için mücadele ettiklerini anlatan Semih, ''Bu sene kazanmayı çok istiyoruz. Grupta 4 maçta, 4 galibiyet aldık, emin adımlarla ilerliyoruz'' dedi. Semih, Trabzonspor maçının çok zorlu geçeceğini de belirterek, ''Rakibimiz bu sene çok iyi. Bizim tek hedefimiz galibiyet. Derbi maçlarda olduğu gibi bu karşılaşmayı da kazanacağımıza inanıyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

20.01.2009


 

Bekir sezon sonuna kaldı

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Vekili Nihat Özdemir, Gaziantepsporlu Bekir İrtegün'ü transfer etmek için girişimde bulunduklarını, ancak kulübünün yüksek bonservis bedeli istemesi nedeniyle bu transferi askıya aldıklarını söyledi.

Özdemir, ''Bonservis bedeli olarak 500 bin dolar teklif ettik. Ancak Gaziantepspor kulübünün 1.5 milyon dolar bonservis bedeli istemesi ve bu rakamı daha aşağıya çekmemesi nedeniyle şu an için bu transferi sezon sonuna kadar askıya aldık " dedi.

20.01.2009


 

En başarılı Mehmet Aurelio

İSPANYA 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 2008-2009 sezonunun ilk yarısı sona ererken, Real Betis'te ilk sezonunu geçiren Mahmet Aurelio istikrarı ve yüksek grafiğiyle en başarılı Türk futbolcu oldu.

20 takımın mücadele ettiği La Liga'da ilk yarı oynanan 19 maçın 17'sinde ilk 11'de sahaya çıkan Aurelio, bunlardan biri dışında diğer tüm maçlarda 90 dakika oynayarak, toplam 1463 dakika sahada kaldı. Sakatlıktan dolayı 2 maç oynamayan Brezilya asıllı Türk futbolcu, 5 sarı kart gördü. Aurelio ayrıca, 2 maçta attığı toplam 3 golle, Türk futbolcular arasında bu sezon gol atabilen tek futbolcu oldu.

La Liga'nın en tecrübeli Türk futbolcusu olan Villarreal takımının formasını giyen Nihat Kahveci (2001-2006 Real Sociedad, 2006-? Villarreal) de bu sezon sakatlıklarla mücadele etti. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan karşısında oynanan maçta sağ ayak ön adalesinde meydana gelen yırtıktan dolayı ameliyat olan Nihat, sakat olarak girdiği La Liga'da iyileştikten sonra 2 kez daha sakatlandı. 3'ü ilk 11'de olmak üzere toplam 7 maçta Villarreal adına sahaya çıkan, ancak hiçbir maçta 90 dakika oynamayan Nihat, toplam 220 dakika sahada kaldı. Son olarak 2 hafta önce sağ dizinden sakatlanan ve menisküsten dolayı artroskopi olan Nihat, ancak 4 hafta sonra takımla çalışmalara başlayacak.

Geçen sezon olaylı bir şekilde Trabzonspor'dan Recreativo de Huelva'ya gelen Ersen Martin ise yaşadığı sakatlıktan sonra tam olarak düzelemeyip, eski formuna kavuşamadı. Ligde kalma mücadelesi veren Recreativo'nun gol umutlarından olmasına rağmen henüz golle buluşamayan Ersen, sadece 7 maçta yedekten oyuna girerek, toplamda sadece 149 dakika sahada kalabildi. İlk yarı boyunca kadro dışında da tutulan Ersen, 1 maçta da sarı kart gördü. Getafe'de ilk sezonunu geçiren genç defans oyuncusu İbrahim Kaş da kadroya girmek için mücadele etse de şimdilik göz dolduramadı. Teknik direktör Victor Munoz tarafından bazen kadro dışı bırakılan ve sadece 2 maçta ilk 11'de sahaya çıkan İbrahim, ilk yarıyı yedek kulübesine oturarak geçirerek, şimdilik takımda dikkat çekici bir isim olmayı başaramadı. Öte yandan, İspanya 2. Futbol Ligi takımlarından Real Sociedad'a Galatasaray'dan kiralık olarak gelen Necati Ateş de kendisinden bekleneni veremeyerek, henüz başarı elde edemedi.

20.01.2009


 

Bursaspor Serhat Akın'ı transfer etmek istiyor

BURSASPOR'UN, mali sıkıntıları bulunan Kocaelsipor'dan ayrılmak isteyen Serhat Akın'ı kadrosuna katmak için girişim başlattığı öğrenildi.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın raporu doğrultusunda ara transferde kadrosunu güçlendirmek isteyen yeşil-beyazlı yönetimin, bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen Serhat Akın ile ilgilenmeye başladığı bildirildi. Konyaspor ve Eskişehirspor'un da transfer listesinde yer alan Serhat Akın için temaslarını yoğunlaştıran Bursaspor yönetiminin, bu oyuncuyu ikna etmeye çalıştığı kaydedildi. Bu arada Bursaspor, sezon başında Kocaelispor'a giden, ancak parasını alamadığı için ayrılma düşüncesinde olan eski futbolcusu Volkan Bekiroğlu ile büyük ölçüde anlaştı. Kocaelispor'dan alacaklarını tahsil edemediği için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurarak sözleşmesini fesheden Volkan Bekiroğlu'nun da yeniden yeşil-beyazlı formayı giymek istediği öğrenildi.

20.01.2009


 

Ankaragücü, Kocaelispor'lu Özgür Bayer'le anlaştı

ANKARAGÜCÜ, Kocaelisporlu Özgür Bayer ile anlaştı. Turkcell Süper Lig'in ikinci yarı hazırlıklarının Antalya-Belek etabını tamamlayarak Ankara'ya dönen ve çalışmalarını tesislerde sürdüren sarı-lacivertliler, Kocaelispor'dan alacaklarını tahsil edemediği için Futbol Federasyonu'na başvurarak bugün saat 17.00 itibariyle serbest kalacak Özgür Bayer'i 1,5 yıllığına renklerine bağladı. Daha önceki sezonlarda Trabzonspor, Ankaraspor, Denizlispor ve Gaziaptepspor formalarını da giyen 30 yaşındaki stoper futbolcunun bu akşam Ankara'ya gelerek antrenmanlara katılacağı öğrenildi.

20.01.2009


 

Konyaspor Norveçli Poljac ile sözleşme imzalayacak

Antalya kampında denenen Norveçli futbolcu Branimir Poljac ile anlaşma sağlandığı, geriye sadece imzaların kaldığı bildirildi.

Konyaspor Futbol Şubesi Sorumlusu Mustafa Düzkaya, Norveçli ileriye dönük orta saha oyuncusu Poljac'ın Antalya kampında antrenmanlara katıldığını ve hazırlık maçlarında forma giydiğini söyledi. Kampta teknik heyetin gözüne giren Poljac'ın takıma uyum konusunda da sorun yaşanmadığını ifade eden Düzkaya, ''Poljac ile her konuda anlaştık diyebiliriz. Geriye sadece imzalar kaldı'' dedi.

20.01.2009


 

Eczacıbaşı, İtalyan Scavolini Pesaro'yu konuk ediyor

ECZACIBAŞI Zentiva Bayan Voleybol Takımı, Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi (E) Grubu'ndaki son maçında, İtalya'nın Scavolini Pesaro takımıyla bugün İstanbul'da karşılaşacak.

Eczacıbaşı Zentiva'nın İtalyan takımıyla yapacağı karşılaşma, Eczacıbaşı Spor Salonu'nda, saat 16.30'da başlayacak ve TRT 1'den de canlı yayınlanacak. Maçı, Romanya'dan Dorin Mirel Zaharescu ve Macaristan'dan Bela Hobor hakem ikilisi yönetecek.

20.01.2009


 

2011 Erzurum Kış Oyunları'na gönüllü başvuraları başladı

Erzurum'da yapılacak 2001 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları'nda görev almak isteyen gönüllüler için başvurular başladı.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar,2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları için gerekli çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğünü belirtti. Oyunlarda görev alacak çok sayıda gönüllüye ihtiyaç duyduklarını ifade eden Çintimar, gönüllü olmak isteyenler için başvuruların başladığını belirterek, ''12 Şubat-22 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek oyunlarda katkı sağlayacak gönüllülere ihtiyaç duyulmakta. Olabildiğince çok gönüllü ile çalışmak arzusundayız. Gönüllü olmak isteyenler oyunlar için hazırlanan internet sitesinden başvuru yapabilecekler" dedi.

20.01.2009


 

Kemal Merkit 112. oldu

30. Dakar Rallisi'nin finiş seremonisi, Buenos Aires'de La Rural Meydanı'nda düzenlendi.

Türk takımından Kemal Merkit çok zorlu bir Dakar geçirirken, yaşadığı çok sayıda sıkıntıya rağmen yarışı bırakmayarak, 9.574 km ve 14 özel etabı tamamlayarak finişe ulaştı. Kemal Merkit, genel klasmanda toplam 160.59.12'lik derecesiyle 112. sırada yer aldı. Start alan takımlardan yüzde 50'sinin finiş görebildiği yarışta, 217 motosikletten 113'ü törene katıldı. Türk Takımı'ndan Kemal Merkit, Türk Bayrağı ile podyumdaki yerini aldı.

20.01.2009


 

Dakar Rallisinde Türk bayrağı finiş gördü

DÜNYANIN en zorlu rallisi Dakar, Buenos Aires'de düzenlenen podyum töreni ile sona erdi.

Jim Beam Dakar Türk takımı adına Kemal Merkit, Türk bayrağını finişe ulaştırmayı başardı. İlk kez Güney Amerika kıtasında gerçekleşen Dakar Rallisi, bir kez daha dünyanın en zorlu rallisi olduğunu kanıtlarken, Jim Beam Dakar Türk Takımı adına Kemal Merkit 55, Kutlu Torunlar ise 56 numara ile 49 ülkeden binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği macerada Türk bayrağını taşıdılar. Patagonya ovaları, And Dağları, Atakama Çölü'nde gerçekleşen zorlu rallide, hem parkurun zorluğu hem sporcuların ve araçların yorgunluğu göz önüne alınarak, özel etaplarda kısaltmalar yapıldı. 15 günlük rallide toplam 4.368 km'lik 14 özel etap geçildi. Jim Beam Dakar Türk Takımı sporcularından Kutlu Torunlar, yarışa iyi bir başlangıç yapmasına rağmen, motorunda yaşadığı mekanik sorunları çözemeyerek, 8. etap başında yarış dışı kaldı.

20.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır