"Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

TV'LERDEKİ YORUMLARI RTÜK KONTROL EDECEK

RADYO Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, televizyon kanallarında futbol yorumcusu olarak yer alanların bundan sonra istedikleri gibi yorumlar yapamayacaklarını söyledi.

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, İstanbul Sheraton Otel'de Ulusal Kanalların spor müdürleri ile yaptığı toplantıya Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Başkanvekili Lütfü Arıboğan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birlgi Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ'da katıldı. Toplantının ardından bir açıklama yapan Zahid Akman, Türk futbolunun marka değerini yükseltmek için ellerinden geleni yapacaklarını ve Kulüpler Birliği'nin isteği doğrultusunda özellikle eski hakemlerin yapmış oldukları yorumları sıkı denetim takibi altına alacaklarını açıkladı. Akman, spor müdürleri ile yaptığı toplantının ardından şunları söyledi.

KİMSENİN KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRILMAYACAK

"Kulüpler Birliği Vakfı Başkanımız kendi yönetimini toplayarak, özellikle maç öncesi ve sonrası kulüplerin değerli yöneticileri, teknik direktörleri ve futbolcularının nasıl yorumlar yapacağı şeklinde bir takım prensip kararları aldılar. Futbol Federasyonu, lig maçlarının görüntü ve yayın haklarını pazarlayan kurum olarak platform işletmecisiyle görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerde, özellikle tartışmalara neden olan görüntüler konusunda yayıncıların taleplerini ileterek, bu tartışmaları asgariye indirecek çözüm önerilerini bildirdiler. Sonra RTÜK olarak biz, kurulumuzda konuyu konuştuk. Sorunların aşılması noktasında neler yapabiliriz, bunu değerlendirdik. Bugün de televizyonların yöneticileriyle biraraya gelerek, görüş alışverişine bulunduk. Hepimizin hedefi aynı; futbola olan ilgiyi artırmak ve marka değerini yükseltmek. Futbol ve futbolla ilgili konuların yorumu amacıyla yapılan programlarda, kişilik haklarına saldırı anlamına gelebilecek, çocukların ve gençlerin olumsuz etkilenmesine neden olabilecek yorum ile yayınlara müsamaha edilmeyecek. Kulüpler Birliği, özellikle hakemlerle ilgili yorum yapmamaya gayret edecek."

24.01.2009


 

Yanal ilk peşinde

TÜRKCELL Süper Lig'de 25 Ocak Pazar günü deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Trabzonspor, ''üç büyükler'' karşısında teknik direktör Ersun Yanal ile deplasman galibiyeti elde edemedi.

Bordo-mavililer, Ersun Yanal yönetiminde, söz konusu rakipleriyle yaptığı 4 deplasman maçından da sahadan yenilgi ile ayrıldı. Karadeniz ekibi, Fenerbahçe'ye 3-2, Beşiktaş'a 3-0, Galatasaray'a ise 1-0 ve 3-0'lık sonuçlarla mağlup oldu. Trabzonspor, 4 maçta 2 gol atarken kalesinde 10 gol gördü. Trabzonspor, Ersun Yanal yönetiminde ''üç büyük'' takımla yaptığı toplam 7 maçın ise sadece 1'inde galip geldi. 5 maçta yenilgi alan Karadeniz ekibi, 1 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililer, tek galibiyetini geçen sezonun son haftasında Fenerbahçe karşısında sahasında 2-0'lık sonuçla elde etti.

24.01.2009


 

Dünyanın en iyi takımları arasında 3 Türk ekibi de var

ULUSLARARASI Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) 1991 yılından bu yana yaptığı ''Dünyanın en iyi futbol takımları'' değerlendirmede ilk 100'e 3 Türk takımı girebildi.

IFFHS'nin, 1 Ocak 1991 ile 31 Aralık 2008 tarihleri arasında oynanan resmi maçları göz önüne alarak yaptığı değerlendirmede, Galatasaray 41., Fenerbahçe 79., Beşiktaş ise 87. oldu. Değerlendirmede, bir önceki yıla göre Türk takımları içinde en fazla yükselişi Fenerbahçe yaptı. Geçen yılki değerlendirmede 57 puanla 89. sırada bulunan sarı-lacivertliler, 10 sıra birden yükselerek 80 puanla 79. sırada yer aldı. Geçen seneki değerlendirmede 187 puanla 42. sırada olan Galatasaray, bu yıl 189 puanla 41. sıraya yükseldi. Sıralamada geçen yıl 68 puanla 82. olan Beşiktaş, aynı puanda kalırken 87. sıraya geriledi. İlk 100'e giremeyen Trabzonspor ise 177. sıradan, 184.'lüğe geriledi.

BARCELONA ZİRVEDEN İNMEDİ

Son 17 yılın değerlendirmeye alındığı sıralamada İspanya'nın Barcelona takımı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da zirvede yer aldı. İspanyol ekibi, geçen yıl 710 olan puanını 757'ye çıkararak zirvedeki yerini korurken, geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olan İngiltere'nin Manchester United takımı da puanını 628'den 678 çıkarmasına karşın yine ikincilikte kaldı. Geçen sezon 5. olan İtalya'nın Juventus takımı ise bu sezon üçüncülüğe yükseldi.

24.01.2009


 

Lider Sivasspor evinde G.Saray'ı konuk ediyor

SİVASSPOR ile Galatasaray Turkcell Süper Lig'de bugün 7. kez karşı karşıya gelecek. Sivas 4 Eylül Stadı'nda saat 14.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Yunus Yıldırım yönetecek.

İki takım arasında Sivasspor'un lige yükselmesiyle başlayan rekabette geride kalan 3 sezondaki 6 maç sonucunda Galatasaray 4 kez rakibini yenerken, 2 maç berabere sonuçlandı, Sivasspor henüz galibiyet alamadı. Sivas'ta yapılan 3 maçtan 2'si berabere sonuçlanırken, geçen sezon rakibini 5-3 yenen Galatasaray, şampiyonluk yarışında önemli bir virajı geçmişti. Bu sezon Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde de eşleşen ekiplerin ligde geride kalan 6 maçında Galatasaray toplam 13, Sivasspor ise 5 gol attı. Öte yandan Sivasspor, ligde sahasında tam 264 gündür yenilmiyor. Sahasında en son geçen sezonun 33. haftasında, 4 Mayıs 2008 günü Galatasaray'a 5-3 yenilen Sivasspor, bu maçın ardından bu sezon iç sahada oynadığı 8 maçta yenilgi yüzü görmedi.

24.01.2009


 

Yusuf'lu Beşiktaş bugün Denizli önünde 3 puan arıyor

TÜRKCELL Süper Lig'in 17. haftasında bugün BJK İnönü Stadı'nda Denizlispor'u konuk edecek Beşiktaş, rakibini yenerek ikinci bölüme iyi başlamak istiyor.

Siyah-beyazlılar, ligde ilk 4 sırada bulunan takımların birbirleriyle karşılaşacağı 17. haftada Denizlispor'u yenerek, zirveye yaklaşmak amacında. BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Selçuk Dereli yönetecek. Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle uzun süredir İtalya'da tedavi gören takım kaptanı Delgado'nun yanı sıra, Fortis Türkiye Kupası'nda Gaziantepspor ile yapılan karşılaşmada kırmızı kart gören Gökhan Zan, cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Kupada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile yapılan maçta sakatlanan Bobo da bugünkü maçta görev alamayacak. Devre arasında sürpriz bir şekilde Bursaspor'dan transfer edilen tecrübeli futbolcu Yusuf Şimşek, teknik heyetin görev vermesi halinde bugünkümaçta ilk kez resmi bir müsabakada siyah-beyazlı taraftarların önüne çıkacak.

24.01.2009


 

Süper ligde diğer maçlar

14.00 Eskişehirspor-Gaziantepspor (Atatürk) 14.00 Kayserispor-Gençlerbirliği (Adana 5 Ocak) 14.00 Ankaragücü-Antalyaspor (Ankara 19 Mayıs)

24.01.2009


 

Getafe'de İbrahim Kaş'a kendini gösterme fırsatı

İSPANYA 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) Getafe takımında ilk sezonunu geçiren ve sezonun ilk yarısında çok az oynama şansı bulan İbrahim Kaş'ın bu hafta ilk 11'de yer alması bekleniyor.

İspanyol basını ve Getafe'yi izleyen gazeteciler, teknik direktör Victor Munoz'un, ligde son 4 maçtaki yenilgiler sonrasında sezonun 2. yarısına ilk 11'de değişiklikler yaparak başlayacağını savundu. Getafe'nin alışılmış ilk 11'inde en az üç değişiklik yapacağı tahmin edilen Munoz'un, defansta ''Cata'' lakaplı Daniel Alberto Diaz'ın yerine İbrahim Kaş'ı oynatacağı ifade ediliyor. La Liga'da ilk yarıyı 21 puanla 14. tamamlayan Getafe'de şimdiye kadar sadece 2 maç ilk 11'de oynayan İbrahim, bazen kadrodışı bırakılıp, çoğunlukta yedek kulübesinde oturmuştu. İbrahim'in idmanlarda oldukça hırslı olduğu görülüyor. Getafe, ligin 20. haftasında pazar günü sahasında Sporting de Gijon ile karşılaşacak.

24.01.2009


 

Kayserispor için Adana'ya ücretsiz otobüs kaldırılıyor

KAYSERİSPOR'UN bugün Adana'da Gençlerbirliği ile yapacağı maça taraftarların götürülmesi için ücretsiz otobüs seferleri düzenlendiği bildirildi.

Grup 38 Taraftalar Derneği Başkanı Hasan Yaldızlı, yaptığı açıklamada, isteyen herkesi ücretsiz olarak Adana'ya götüreceklerini söyledi. Yaldızlı, ''Kayserispor'un Gençlerbirliği ile bugün Adana'da yapacağı maça taraftarlarımızı iki ayrı grup halinde götüreceğiz. İlk grup gece saat 01.00'de, ikici grup ise sabah 07.00'de Kurşunlu Otoparkı'ndan hareket edecek. Maça gitmek isteyenler derneğimize başvuru yapsınlar'' dedi.

24.01.2009


 

Millî voleybolcu Bahar'dan kız öğrencilere karne hediyesi

MİLLİ voleybolcu Bahar Mert'ten, kız öğrencilere anlamlı bir karne hediyesi geldi.

715 yaş arası voleybola başlamayı düşünen, bu sporu merak eden tüm kız öğrenciler, yarı yıl tatili süresince Ankara'da Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nde faaliyet gösteren Bahar Mert Voleybol Okulu'nda antrenmanlara ücretsiz katılabilecekler.

24.01.2009


 

İSTANBUL'DA GÜREŞ ŞÖLENİ

27. Uluslararası Vehbi Emre Golden Grand Prix Grekoromen Güreş Turnuvası bugün İstanbul'da başlayacak.

Bağcılar Spor Kompleksi'nde iki gün sürecek turnuvayla ilgili Akgün Otel'de düzenlenen basın toplantısına Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Genel Sekreter Fikret Bulutçu ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar katıldı. Başkan Osman Aşkın Bak, uzun yıllar Türkiye'ye birçok başarı kazandırmış tecrübeli grekoromen güreşçilerin yavaş yavaş minderlerden çekildiklerini ifade ederek, ''Bu turnuvada onların yerini alacak yeni jenerasyon güreşçilerimizi göreceğiz'' dedi. Turnuvada Türkiye'nin yanı sıra 16 ülkeden yaklaşık 250 sporcunun mücadele edeceği belirtilirken, Güreş Federasyonu, organizasyonda, sıkletlerinde ilk sırayı alacak sporculara 3000 dolar, ikinci olanlara 2000 dolar, üçüncü olan 2 sporcuya da 1000'er dolar ödül verecek. İki gün sürecek turnuvada, bugün 55, 66, 84 ve 120 kilolarda, 25 Ocak Pazar günü ise 60, 74 ve 96 kilolarda eleme ve final karşılaşmaları yapılacak.

24.01.2009


 

Hidayet'in 22 sayısı Magic'e yetmedi

NBA'DE Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, sahasında Boston Celtics'e 90-80 yenildi.

Amyway Arena'da yapılan ve 17 bin 461 kişinin izlediği karşılaşmada 22 sayıyla takımının en skorer ismi olan Türkoğlu'nun çabaları galibiyet için yeterli olmadı. 3 savunma ribauntu alan ve 2 de asist yapan Türkoğlu, 2 sayılık atışlarda 8'de 2, 3 sayılık atışlarda 7'de 4, serbest atışlarda ise 8'de 6 isabet buldu. Magic'de Rashard Lewis 20 sayı ve 10 ribaunt, Jameer Nelson 17 sayı, Dwight Howard da 11 sayı ve 11 ribauntla oynadı. Boston Celtics'de ise Paul Pierce 27 sayı ve 10 ribaunt, Kevin Garnett ve Glen Davis 16'şar sayı, Ray Allen da 12 sayıyla galibiyette rol oynadı.

LAKERS, WİZARDS'I KOLAY GEÇTİ

Günün diğer maçında Los Angeles Lakers, sahasında Washington Wizards'ı 117-97 yendi. Staples Center'da 18 bin 997 kişinin izlediği karşılaşmada Lakers forması giyen Andrew Bynum 23 sayı ve 14 ribauntla maçın en skorer ismi oldu. 7 oyuncusu çift haneli rakama ulaşan ev sahibi ekipte, Pau Gasol 18, Lamar Odom 16, Sloven Sasha Vujacic 13, Kobe Bryant 11, Trevor Ariza ile Sırp Vladimir Radmonovic de 10'ar sayı attı.

24.01.2009


 

52 yaşında Dünya Şampiyonu oldu

OLİMPİYAT şampiyonu güreşçi 52 yaşındaki Norbert Növenyi, dünyanın en yaşlı MMA IFC (serbest dövüş) şampiyonu olarak tarihine geçti.

Macaristan'ın grekoromen güreşte yetiştirdiği en büyük sporculardan olan Norbert Növenyi, 1980 Moskova Olimpiyatları'nda 90. kiloda şampiyon olmuş, daha sonra da 1987 yılında full-contact (tam temaslı) kickbox dalında dünya şampiyonu olmayı başarmıştı. Növenyi son olarak, kempo, karate, ve MMA dövüşünde dünya şampiyonu Rumen Marius Tatar karşısında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de şampiyonluk mücadelesine çıktı. Kendisinden 22 yaş küçük rakibi ikinci raundda müsabakayı bırakınca altın kemeri boynuna takan Növenyi, dövüş sporlarında en yaşlı dünya şampiyonu olarak tarihe geçti.

24.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır