"Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

11. dalga, 25 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, Ergenekon soruşturması kapsamında, 4 savcının talebiyle mahkemeden alınan izin doğrultusunda gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 25 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.


SUÇLU CEZASINI ÇEKMELİ

‘Derin devlet’ olarak bilinen, icraatları ve yargısız infazları ile darbeye zemin hazırlayan kanundışı yapı ve oluşumların çökertilmesi isteniyor. Dah

Genelkurmay: Soruşturmanın netleşmesini en çok biz istiyoruz

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Yarbay Mustafa Dönmez’in evinde bulunan silâh ve mühimmat ile ilgili olarak, ‘’B


  Baykal’dan Ergenekon savunması

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti genel merkezinde aralarında İstanbul, İzmir, Adana, Aydın ve Bursa’nın da bulunduğu bazı illerin belediye başkan adaylarını açıkladığı basın toplantısında, önceki gün 16 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen Ergenekon’un 11. dalga operasyonlarına tepki gösterdi.


  Toptan: Yemekte Ergenekon konuşulmadı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yasama, yürütme ve yargı başkanlarına verdiği yemekte, “Ergenekon ile ilgili tek kelime konuşulmadığını” söyledi.


  Doğu Perinçek savunmasında ağladı

“ERGENEKON” dâvâsının dünkü duruşmasında tutuklu sanıklardan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek’in savunmasıyla devam etti. Perinçek’in bir ara ağladığı görüldü.


  ART’deki arama 18 saat sürdü

ERGENEKON soruşturması kapsamında, Avrasya Televizyonu’nda (ART) önceki gün sabah 7.30 sıralarında başlayan arama 18 saat sonra sona erdi.


  Yalçın Küçük yeniden serbest bırakıldı

ERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklu iken avukatlarının itirazı üzerine tahliye edilen ancak hakkındaki başka davalar sebebiyle yeniden İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Prof. Dr. Yalçın Küçük serbest bırakıldı.


  Sivas’ta 5 kişi serbest

SİVAS'TA “Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 5’i serbest bırakıldı.


  Sıcak para dövize kaydı

Konya Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, Merkez Bankası’nın faizleri iki puan birden düşürmesiyle faizin bir çekiciliğinin kalmadığını ve sıcak paranın dövize kaydığını söyledi.


  Kriz yarışmacı yapıyor

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Malî Müşavirler Odasının “Hayaller Yarışıyor” başlıklı araştırmasına göre, televizyonlarındaki yarışma programlarına ilgi artıyor, her 100 yetişkinden 15’i yarışmacı olmak istiyor.


  Yargıyı rahat bırakın

UluslararasI Hukukçular Birliği ile bazı hukuk dernekleri tarafından yapılan ortak açıklamada, savcıların gücünü yasalardan aldığı, soruşturmayı insanların değil yasaların açtırdığı kaydedilerek, ‘’Yargıyı kendi haline bırakınız” denildi.


  Doğal gaza şartlı indirim

ENERJİ ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğal gaz fiyatında indirim konusunda, “Ay sonuna kadar doların çok artmaması durumunda yapacağız” dedi.


  DTP, JİTEM’in araştırılmasını istedi

DTP, JİTEM’in uygulamalarının araştırılması için hazırladığı Meclis araştırma önergesini, TBMM Başkanlığına sundu.


  İşsizlik fonundan 1 milyon 395 bin kişi yararlandı

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik’in soru önergesini cevaplayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İşsizlik Sigortası Fonu uygulamasının başladığı Mart 2002’den 30 Kasım 2008 tarihine kadar 1 milyon 395 bin 855 kişinin başvuruda bulunduğunu belirtti.


  FIRTINA EGE’Yİ YIKTI GEÇTİ

Datça’da saatteki hızı 110 kilometreye ulaşan fırtına sebebiyle öğrenciler karnelerini erken aldı.


  ARA TATİL BAŞLADI

İLK ve orta öğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci karne aldı.


  Nevşehir’de Filistin’e yardım kermesi

Nevşehİr’dekİ sivil toplum kuruluşları Filistin’e yardım amaçlı kermes düzenledi.


  TAVAK kuruluşunu tamamladı

TÜRK-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) beş ana başlık altında çalışmalarına hız kazandırdı. Vakfın ilk toplantısı İzmir’de yapıldı.


  42 yıl kullanılıyordu, depreme dayanıksız çıktı

KIRIKKALE Üniversitesine devredilen Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin ek binasının depreme dayanıksız olduğu belirlendi.


  Havası en kirli il Samsun

KASIM ayında Türkiye genelinde en yüksek kükürtdioksit ortalaması Samsun’da, partiküler madde ortalaması ise Iğdır’da gerçekleşti.


  Öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerinde değişiklik

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı’ndaki (MEB) yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerinde değişiklik yapıldı.


  2B’lerin parasıyla 30 kat orman oluşturulur

Son haftalarda tekrar gündeme gelen orman vasfını kaybetmiş araziler (2B) hakkında bir açıklama yapan İmamoğlu Seracılık ve Çiçek Sanayii’nin sahiplerinden Naci Dilmen İmamoğlu, 2B özelliği taşıyan arazilerin satılmasından elde edilecek gelirin yarısının yeni orman dikimi için ayrılması halinde, satılan yerlerin belki 30 katı orman kazanılacağını söyledi.


  Mevsimlerden etkileniyoruz

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Çalıyurt, kapalı ve yağışlı havaların bireyleri psikolojik olarak olumsuz yönde etkilediğini söyledi.


  Japonya uzaydan sera gazını gözleyecek

Japonya, küresel ısınmaya yol açan, sera etkisi yapan gazları uzaydan izlemek için uydu fırlattı.


  ABD’de bir eyalet İngilizce’yi reddetti

Amerİkan country müziğinin merkezi Tennessee eyaletinin Nashville şehrinde, yerel hükümetin resmî dilinin İngilizce olması için yapılan teklif halk oylaması sonucu reddedildi.


  Tanzanya’da bir Albino dehşeti daha

Tanzanya’nIn kuzeyinde kimliği belirlenemeyen kişilerin bir albinoyu öldürdüğü bildirildi. Mahalli yetkili-ler, saldırganların bu kişiyi öldürüp bacaklarından birini kesip götürdüklerini belirtti.


  Arzî ve semavî felâketlere 235 bin kurban

Dünyada geçen yıl tabiî afetlerde toplam 235 bin 816 kişinin öldüğü bildirildi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır