"Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

HAKEMLERİ KORUYAN YOK

ESKİ hakemlerden Cem Papila, Turkcell Süper Lig'in 16 maçlık bölümündeki hakem hatalarını değerlendirerek, ''Bundan önce yaşanan sezonlara baktığımız zaman, bu kadar neticeye tesir eden ciddi hakem hatalarının ön plana çıktığı bir sezon hatırlamıyorum'' dedi.

Papila, ilk yarıda hakemlerin başarılı olduğunu söylemenin mümkün olmadığını vurgulayarak, ''İlk yarıda hakemleri başarılı bulduğumu söylemek isterdim ama maalesef bunu söylemem mümkün değil. Bundan önce yaşanan sezonlara baktığınız zaman, neticeye tesir eden ciddi hakem hatalarının bu kadar ön plana çıktığı bir sezon hatırlamıyorum. Her sezon hata yapılıyor ama bu sezon ilk yarıda gerçekten ilk haftadan, son haftaya, 16. haftaya kadar çok ciddi hakem hataları vardı. Bu her hafta tekrarlandı. Federasyonun oturup, mantıklı ve akıllıca düşünmesi ve bunun sebeplerini araştırması gerekiyor. Böyle bir çaba içinde olduklarını zannetmiyorum. Onlar hala toz pembe hayal içinde götürüyorlar işi'' diye konuştu.

MHK BAŞKANI OĞUZ SARVAN'A ELEŞTİRİ

Cem Papila, Oğuz Sarvan'ı kendisinin de çok yoğun şekilde eleştirdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Eleştirilerimin odak noktası ise geçen sene Hasan Doğan'ın Futbol Federasyonu başkanlığı zamanında bazı hakem arkadaşların, Kulüpler Birliği toplantısında hakemliklerine son verilmesi konusunda kulüp başkanları tarafından alınan kararlar sonrasında, Oğuz Sarvan ve ekibinin dik duramaması. Yoğun hakem hatalarının gerisinde yatan en büyük sebep bu. Futbol Federasyonu ve MHK yöneticileri, barışık ve güven dolu bir ortam sağlandığını iddia etseler bile maalesef bu böyle değil. Hakemler inanılmaz bir güvensizlik içindeler. Artık onlar biliyorlar ki, A kulübü, B kulübü, C kulübü veya D kulübü başkanı istediği zaman hakemliklerini bitirebilir. Dolayısıyla o güven ortamını tamamen kaybetmiş durumdalar. Hatalarının temelinde yatan gerçek sebepte bu.''

HAKEMLER DESTEK GÖRMÜYOR

Hakemlerin, arkalarında duran bir MHK ve Futbol Federasyonu görmek istediklerini anlatan Papila, ''Uzun yıllar ve uğraşlar sonrasında geldikleri yerlere, kulüp başkanlarının isteği doğrultusunda veda edebiliyorlarsa, yapmış olduğu insani hatalar sonrasında arkalarında durabilecek bir MHK, arkalarında durabilecek bir Futbol Federasyonu göremezse, hakem de bir insan olduğu için hata yapma oranı ve riski artacaktır. Şu anda hakemler bu desteği göremiyor. Göremediklerini ben çok net ve yakından biliyorum. Çünkü hakem arkadaşlarımla ilişkilerim hala devam ediyor'' diye konuştu.

DÖRT BÜYÜKLER'' KONUSU

Cem Papila, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un maçlarının naklen yayınlanması nedeniyle hakem hatalarının çok daha fazla göz önünde bulunduğuna dikkati çekerek, ''Dört büyük takımların maçlarındaki hakem hatalarının çok daha fazla tartışılması, bu takımların maçlarının canlı yayında yer alması nedeniyle oluyor. Medya da ister istemez bu kulüplerin maçlarıyla daha fazla ilgileniyor. Bu maçlar daha göz önünde olduğu için tartışmaları daha büyüyor'' şeklinde konuştu.

DERELİ VE ÇAKIR OLAYI TAM BİR SKANDAL

Papila, FIFA kokartlı hakemler Selçuk Dereli ve Cüneyt Çakır'ın, bir kulübün başkanı tarafından yapılan açıklama sonrasında o takımın maçlarına verilmesinin tam bir skandal olduğunu söyledi. Papila, ''Aziz Bey Fenerbahçe Kulübü Başkanı olarak böyle bir tavır koymuştu, fakat son yapılan Antalya'daki seminerde bu arkadaşların Fenerbahçe maçlarına verilebileceğini ifade etti. Hemen akabinde onların bu şekilde değerlendirmesi, MHK'nin ne kadar aciz olduğunun bir göstergesi" dedi.

25.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KADIKÖY'DE DERBİ ATEŞİ

  EN FARKLI GALİBİYETLER

  EN GOLLÜ KARŞILAŞMALAR

  HAKEMLERİ KORUYAN YOK

  Judoda Dünya Kupası'nda ilk gün 3 yenilgi aldık

  Dünya Fair Play Ödül Töreni yarın İstanbul'da yapılacak

  Castrol İstanbul Rallisi final yarışı bugün

  TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

  BANK ASYA 1. LİGDE PROGRAM

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır