"Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

4 Eylül'de kupa günü: Sivas-G.Saray

FORTİS Türkiye Kupası Çeyrek Final ikinci maçında bugün Galatasaray'ı ağırlayacak olan Sivasspor'un başı sakatlar ve cezalı futbolcularla dertte. Turu geçmek için rakibine oranla daha avantajlı olan kırmızı-beyazlılar, Galatasaray maçının hazırlıklarını tamamladı. 4 Eylül Stadı'nda saat 14.00'de başlayacak karşılaşmayı Lig TV naklen yayınlayacak. Turkcell Süper Lig'in 18. haftasını Kayserispor ile 0-0 berabere kapatan Sivasspor, 2 puan kaybettiği haftada averajla aynı puana sahip Trabzonspor'un üzerinde liderliğini sürdürdü. Kupa ve ligde iddialı olan Kırmızı - beyazlı ekip, ara vermeden Galatasaray ile yapacağı Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final ikinci maçına hazırlanmaya başladı. İstanbul'da oynanan ve 1-1 biten ilk maç sonrası Sivasspor avantajlı konuma gelmişti. Takımlardan birisinin eleneceği kupa maçı, soğuk bir havada oynanacak. Meteoroloji tahminlerine göre maç günü hava sıcaklığının en yüksek 6, en düşük eksi 1 derece olması bekleniyor. Saha zemininin Sivasspor'ın 2-0 kazandığı lig maçında olduğu gibi buzlu olması tahmin ediliyor.

03.02.2009


 

Fenerbahçe dışında büyükler kârlı çıktı

TÜRKCELL Süper Lig'in 18. haftasında deplasmanda Kayserispor ile golsüz berabere kalan Sivasspor, averajla liderliğini sürdürdü. Şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor, Adana 5 Ocak Stadı'nda Kayserispor ile yaptığı maçta golsüz eşitliği bozamayınca haftayı 1 puanla kapadı ve puanını 38'e yükseltti. Deplasmanda Ankaraspor'u Gökhan Ünal ve Umut Bulut'un golleriyle 2-0 yenmeyi başaran Trabzonspor da 38 puana çıkarak Sivasspor ile liderliği paylaştı. Zirve mücadelesini sürdüren 33 puanlı iki takımdan Galatasaray, Denizlispor deplasmanında Baros ve Nonda'nın golleriyle haftayı kayıpsız kapattı. Sarı-kırmızılı ekip, Lincoln ve Kewell ve Ümit Karan gibi as futbolcularının yokluğuna karşılık bu önemli deplasmandan 3 puanla ayrılarak zirve yarışında önemli bir engeli daha atlattı. Ancak kaptan Ayhan Akman'ın sorumsuz bir şekilde üst üste gördüğü 2 sarı kart sonunda oyundan atılması bu futbolcuya yakışmadı. Sahasında Gaziantepspor'u ağırlayan Fenerbahçe, Erman Özgür'ün golüyle geriye düştüğü karşılaşmada, Alex'in golüyle eşitliği sağladı ve 1 puana razı oldu. Fenerbahçe'de İspanyol golcü Guiza bu maçta da etkisiz bir futbol ortaya koyarken, zaman zaman taraftarlar tarafından ıslıklandı.

BEŞİKTAŞ SESSİZ SEDASIZ GELİYOR

Haftanın kapanış maçında ise Beşiktaş, sahasında ağırladığı Antalyaspor'u Tello'nun şık golüyle 1-0 yenerek zirve yarışını sürdürdü. Lider Sivasspor ile puan farkını 4 indiren siyah-beyazlılar taraftarlarına mutlu bir hafta sonu yaşattı. Bu galibiyetin ardından 34 puana sahip iki takımdan Fenerbahçe dördüncü, Beşiktaş ise beşinci sırada yer aldı. Öte yandan puan cetvelinin alt sıralarında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye, Antalyaspor, Denizlispor, Ankaragücü, Kocaelispor rakiplerine yenilerek haftayı puansız kapattı. Ligin 18. haftasında 2 maçı evsahibi takım, 4 mücadeleyi de deplasman takımları kazanırken, 3 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Sporseverler 18. haftada oynanan 9 karşılaşma sonunda 19 gol izlediler.

03.02.2009


 

TELLO: ARTIK AKILLANDIK

BEŞİKTAŞ'IN Antalyaspor ile yaptığı maçta takımına güzel bir gol kazandıran Tello, attığı golden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Tello, yaptığı açıklamada, ''Bu şekilde olması benim için güzeldi. Önemli olan 3 puandı'' dedi. Antalyaspor'un ligde daha farklı oynadığını kaydeden Şilili oyuncu, şunları söyledi: ''Rakip baskı yaptı. Ama galip gelmesini bildik. Gençlerbirliği maçından beri gol atamıyordum. Hem attığım gol, hem de aldığımız 3 puan beni mutlu etti. Sonuçta buraya gelen takımlar puan almak için oynuyor. Bizi zorluyorlar. Eskiden bazen akıllı davranmıyorduk. O yüzden puan kaybediyorduk. Artık daha akıllı davranıyoruz. Attığımız golün değerini biliyoruz. Bu da bize puanları getiriyor. Kazanmak için 1-0'ı yakalamamız lazım. Maç bu şekilde zorlu geçiyormuş gibi gözüküyor. Ama bize puanları getiriyoruz.''

FABİAN ERNST BEŞİKTAŞ'TA

BEŞİKTAŞ Kulübü anlaşmaya vardığı Alman futbolcu Fabian Ernst ile ilgili İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) bilgi verdi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den İMKB'ye gönderilen yazıda, ''Alman futbol takımlarından Schalke 04 Kulübü profesyonel oyuncusu Fabian Ernst'in transferi konusunda kendisi ve kulübü ile görüşmelere başlanmıştır'' denildi. Bu arada, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Anthony Seric ile olan sözleşmenin karşılıklı anlaşılarak feshedildiğini de İMKB'ye bildirdi.

03.02.2009


 

ARAGONES HATALARA KIZDI

FENERBAHÇE Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanşında 5 Şubat Perşembe günü deplasmanda Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Turkcell Süper Lig'de Gaziantepspor ile karşılaşan sarı-lacivertliler, teknik direktör Luis Aragones yönetiminde kupa maçı için ilk çalışmasını yaptı. Antrenmanın başındaki 15 dakikalık bölüm basın mensuplarına açık tutuldu. Sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe'nin son 2 resmi maçında forma giyemeyen savunma oyuncusu Edu bugün özel bir çalışma yapacak. Yapacağı çalışmanın ardından durumuna bakılacak Brezilyalı futbolcunun bu hafta içinde takımla çalışmalara başlaması planlanıyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones, antrenmanın başında takıma yaptığı konuşmanın ardından, Gaziantepspor mücadelesinin 11'inde yer alan futbolcularla özel görüşme yaptı. Güiza, Alex, Emre, Deivid, Uğur, Önder, Lugano, Yasin ve Volkan Demirel ile bir süre görüşen İspanyol teknik adamın, Gaziantepspor maçıyla ilgili değerlendirmeler yaptığı öğrenildi. Çeyrek final rövanşının hazırlıklarını bu sabah yapacağı antrenmanla sürdürecek Fenerbahçe, 4 Şubat Çarşamba günü Bursa'ya gidecek. Sarı-lacivertliler, çarşamba günü basına kapalı gerçekleştireceği antrenmanın ardından 15.15'te Pendik'ten feribotla Yalova'ya geçerek buradan karayoluyla Bursa'ya gidecek.

03.02.2009


 

Kupada 6 çeyrek finalist ligde gülemedi

Süper Ligin lideri Sivasspor bugün G.Saray ile Fortis Türkiye kupasında yarı finale çıkmak için 4. Eylül Stadı'nda tarihi bir karşılaşmaya çıkacak. Geçen yıl çok arzuladığı halde başaramadığı UEFA Kupası'na katılmanın en kestirme yolu Fortis Türkiye Kupası'nı kazanmak. Sadece Sivasspor değil bu kupada çeyrek finalistlerinin aklında ligden daha çok kupa rövanşlarının olduğu bu haftayaşadık. Öyle ki, G.Saray ve Beşiktaş hariç diğer 6 takım (Ankaraspor, Antalyaspor, Bursaspor, Denizlispor, Fenerbahçe, Sivasspor) puan kaybettiler. Bu puan kayıplarının sebeplerinden biri de şüphesiz, takımlarımıza haftada 3 maçın ağır gelmesi.

İkinci yarının ilk haftasının en kârlı takımları, deplasmanda galip gelen Trabzonspor ve G.Saray ile evinde kazanan Beşiktaş oldu. Beşiktaş için tek gollü sıkıntılı galibiyetler taraftarını rahat ettirmese bile alınan 3 puanlar oldukça önemli. Mustafa Denizli’nin çift ön liberolu, defansif ağırlıklı kadrosu ve takım savunmasının iyi yapılması rakibe fazla gol pozisyonu vermiyor. Belki de doğru olan bu.”Önce gol yemeyeyim nasıl olsa bir tane atarım” düşüncesi son iki maçta haklı çıktı.

Antalyaspor karşısında bol gol pozisyonuna girip bunları değerlendirememek, sadece beceriksizlik olarak yorumlanmamalı. Takımda anlaşılmaz bir gerginlik var. Skor avantajını elde etmiş bir büyük takım, rakibi karşısında çok pas yaparak, acelecilikten uzak, sâkin oynaması gerekirken bir panik hali gözlenmekte. Rüştü’nün yaptığı iki önemli hatayı da ancak böyle açıklayabiliriz. Buna rağmen Tello’nun şahane golü, Beşiktaş’lı futbolcuların hiç kart görmemesi, İnönü'deki taraftarın (küfürsüz) güzel ve neşeli tezahüratı, Mehmet Özdilek’e yapılan kadirşinaslık, Antalyaspor’lu futbolcuların iyi niyeti ve hakem Tolga Özkalfa’nın yönetimi maçı güzelleştiren faktörler olarak öne çıktı.

NADİ AKSOY / [email protected]

03.02.2009


 

ERKEK VOLEYBOLDA ARKAS SPOR 15 MAÇINI DA KAZANDI

AROMA Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde Arkas Spor, ligde bu sezon oynadığı 15 maçı da kazandı. Ligde namağlup lider Arkas Spor, bu hafta deplasmanda karşılaştığı Polis Akademisi ve Koleji'ni 3-2 yenerek 15. maçında 15. galibiyetini aldı. Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda pazar günü oynanan maçta Polis Akademisi ve Koleji'ni 5 sete uzayan karşılaşmada 3-2 yenmeyi başaran İzmir temsilcisi, bu haftayı da yenilgisiz tamamlamayı başardı. Teledünya Türkiye Kupası'nda da yarı finale yükselmeyi başaran Arkas Spor, ligde bu hafta şampiyonluk yolundaki güçlü rakibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak.

03.02.2009


 

Ankara mesajı

Fenerbahçe maçındaki diri, ısıran futboldan sonra Ankaraspor maçında da aynı volümde bir Trabzonspor izledik. Trabzonspor zirveyi paylaştığı Sivas gibi durarak oynayan, rakiplerinden çekinen bir oyun anlayışı yok. Trabzonspor'un geri dörtlüsü ve onların önündeki ön libero en uyumlu bölgesi. Sylva-Serkan-Song-Egemen-Cale ve önlerinde Hüseyin gibi iyi bir kesici. Yanal bu dörtlüyü oturtmak için bedel ödedi ama sonunda istediği oldu. Trabzonspor geriyi sağlama alınca nasıl olsa gol atar, nasıl olsa galip gelir. Orta alanda Selçuk hem geriye hem ileriye yardım ediyor. Sorun iki kanattaydı. Bir kanatı Yattara götürür zaten, sol kanatı da Alanzinho etkili kullanırsa başka bir şeye de gerek kalmaz.

Ankara maçında Trabzonspor adına pek çok olumlu şey yazabiliriz. Bunlardan biri takım yardımlaşması. Hızlı tempo, topa sahip olma ve boş top atmama. Trabzonspor oyun kurgusuyla istediği an gol pozisyonu üretebiliyor. Bunda bazı oyuncuların sistemi doğru algılama ve uygulama becerisi de var. Mesela bir Yattara'n var. Her an seni gol pozisyonuna sokabiliyor. Futbolculuğunu değil ama performansını eleştirdiğim Colman, artık bu takımın direkt oyuncusu oldu. Ne yalan söyleyeyim, Colman Selçuk'tan daha fazla katkı sağlıyor. Bir de Colman orta alanın hakimi gibi. Fener maçında orta alanı kimseye bırakmadı. Ankara maçında da. Sezon başından beri kendisini en fazla geliştiren oyuncu o.

Serkan her yerin adamı ama artık sağ beke oturdu ve Trabzonspor maksimum faydalanıyor ondan. Ankara maçında bunu bir kez daha gördük ki, ileri ikilide Gökhan-Umut birlikteliği en zayıf halka gibi görünüyor. Bu iki oyuncu iyi anlaşırsa sorun yok. Yani birbirlerine mesafeleri, yer değiştirmeleri ve pozisyon üretme becerileri iyiyse sorun yok. Ama tersi olursa Trabzonspor forvetsiz oynuyor demektir. Geçen hafta Fener maçında daha kolay bir aşırtma golü atamayan Umut, Ankara maçında daha zorunu gol yaptı. Bunu anlamakta zorlanıyoruz. İyi golcü için kolay top, zor top yoktur, sadece gol vardır.

Bazı takımlar pozisyona girmekte bile zorlanırken, Trabzonspor çok rahat pozisyon üretiyor ama gol konusunda cimri. İleride bunları çok ararlar. Üst üste iki deplasman 4 puan, daha ne olsun! Üstelik ligin ilk beşinde olan iki ekibinden. Ne diyorlardı ilk yarı, işte efendim Trabzonspor ligin son altı sırasındaki takımları sadece yenmiş. Şimdi ilk beşi de ele aldı. Ankaraspor gibi komplike bir ekibi sahasından çıkartmayacaksın, bir tek pozisyon vereceksin, onlarca da pozisyon üreteceksin. Kolay işler değil bunlar.

KADİR BIYIKLI

03.02.2009


 

Konyaspor 8 hafta sonra galibiyetle tanıştı

KONYASPOR Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, Ankaragücü deplasmanında 6 puan değerinde bir maçı kazandıklarını belirterek, alınan galibiyetin Konyaspor'un geleceği için çok önemli olduğunu söyledi. Düzkaya, ara transfer döneminde önemli oyuncuları transfer ederek, takıma kazandırdıklarını kaydetti. Düzkaya, yeni transferlerin de görev aldığı Ankaragücü deplasmanında sezonun en iyi oyununu sergileyerek galip geldiklerini kaydetti.

03.02.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Ankaragücü-Konyaspor....................................( 1 - 3 )

Bursaspor-Hacettepe...............................................( 0 - 0 )

Eskişehirspor-İstanbul B. Belediye...................( 6 - 1 )

Kayserispor-Sivasspor..............................................( 0 - 0 )

Kocaelispor-Gençlerbirliği.................................( 0 - 2 )

Ankaraspor-Trabzonspor..........................................( 0 - 2 )

Denizlispor-Galatasaray....................................( 0 - 2 )

Fenerbahçe-Gaziantepspor.......................................( 1 - 1 )

Beşiktaş-Antalyaspor.......................................( 1 - 0 )

03.02.2009


 

GOL KRALLIĞI

GOL krallığı yarışında Galatasaray'ın Çek yıldızı Milan Baros 15 golle ilk sırada bulunuyor. Sarı-kırmızılı futbolcuyu 11 golle Sivassporlu Mehmet Yıldız, 9 golle Eskişehirsporlu Youla ve Kocaelisporlu Taner Gülleri, 8 golle Ankarasporlu Mehmet Çakır, Trabzonsporlu Gökhan Ünal, Bursasporlu Sercan Yıldırım ve Gaziantepsporlu Tabata takip ediyor.

03.02.2009


 

HAFTANIN KARMASI

Volkan (Fenerbahçe), Bekir (Gaziantep), Song (Trabzon), Bilica (Sivas), İsmail (Konya), Mehmet Topal (Galatasaray), Tello (Beşiktaş), Colman (Trabzon), Youla (Eskişehir), Tabata (Gaziantep), Batuhan (Eskişehir).

03.02.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Youla (Eskişehirspor)

03.02.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

Fırat Aydınus

03.02.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

Eskişehirspor

03.02.2009


 

HAFTANIN PROGRAMI

6 ŞUBAT CUMA: 20.00 Trabzonspor-Ankaragücü, 7 ŞUBAT CUMARTESİ: 14.00 Hacettepe-Eskişehirspor, 19.00 Galatasaray-Kayserispor, 8 ŞUBAT PAZAR 14.00 Gençlerbirliği-Bursaspor, Gaziantepspor-Ankaraspor, Sivasspor-Kocaelispor, Antalyaspor-Denizlispor, 16.00 Konyaspor-Beşiktaş, 19.00 İstanbul B. B.-Fenerbahçe.

03.02.2009


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y AV P

1.SİVASSPOR 18 11 5 2 30 12 18 38

2.TRABZONSPOR 18 11 5 2 26 14 12 38

3.GALATASARAY 18 11 3 4 40 21 19 36

4.FENERBAHÇE 18 10 4 4 32 19 13 34

5.BEŞİKTAŞ 18 10 4 4 29 18 11 34

6.ANKARASPOR 18 10 3 5 27 14 13 33

7.KAYSERİSPOR 18 7 7 4 18 10 8 28

8.GAZİANTEPSPOR 18 7 6 5 25 23 2 27

9.BURSASPOR 18 7 5 6 23 24 -1 26

10.ESKİŞEHİRSPOR 18 5 7 6 26 26 0 22

11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 5 8 23 26 -3 20

12.KONYASPOR 18 5 5 8 18 27 -9 20

13.İSTANBUL B.Ş.BLD. 18 5 4 9 18 29 -11 19

14.ANTALYASPOR 18 3 7 8 17 25 -8 16

15.DENİZLİSPOR 18 4 3 11 22 34 -12 15

16.ANKARAGÜCÜ 18 3 6 9 15 27 -12 15

17.KOCAELİSPOR 18 3 3 12 23 42 -19 12

18.HACETTEPE 18 2 4 12 9 30 -21 10

03.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır