"Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Yarbaya Ergenekon tutuklaması

Evinde ele geçirilen silâhlarla ilgili Ankara’da tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmez hakkında, ‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında da tutuklama kararı verildi. Dönmez, Genelkurmay Askerî Mahkemesi tarafından bir süre önce tutuklanarak Hasdal Askerî Cezaevinde konulmuştu.


Albay Öz ve 5 asker için yargı yolu açıldı

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007 tarihinde İstanbul’da öldürülmesi olayında ihmalleri olduğu iddiasıyla yargılanan, döne

‘Ağabeyimi ETÖ öldürdü’ iddiasıyla savcılığa başvurdu

İrfan Bilgin, ağabeyi Kenan Bilgin’i Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ)’nün öldürdüğü iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.


  Genelkurmay yardımcı olmuyor

İzmİr-BayIndIr Eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, Ergenekon terör örgütü yapılanmasının başında kimin olduğuyla ilgili iddiası ile Ergenekon davasına farklı bir bakış açısı ortaya koydu.


  Araçta mini cephanelik çıktı

Düzce’de ihbar üzerine jandarma ekipleri, uzun süre takip ettikleri araçta yaptıkları aramada mini cephanelik ele geçirdi.


  Suç örgütüne karışan iki emekli albay gözaltına alındı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nün çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik dört ilde eş zamanlı yaptığı operasyonda, aralarında iki emekli albayın da bulunduğu sekiz kişi gözaltına alındı.


  Diyarbakır’da 9 bin 672 faili meçhul dosya var

Ergenekon soruşturması kapsamında, Diyarbakır Adliyesi’ndeki bazı faili meçhul dosyaların istenmesi üzerine, gözler bu adliyedeki faili meçhul dosyalara çevrildi.


  Obama fırsatı kaçmasın

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in davetlisi olarak bu ülkede bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama’nın İslâm dünyasıyla özel ilişkiler kurmak istediğini belirterek, “Bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğine inanıyorum” dedi. Gül, Arap dünyasının, hazırlıklı bir şekilde Başkan Obama’nın bu beklentilerini iyi karşılaması gerektiğini, birlik ve beraberliğin, aynı doğrultuda düşünce içinde olunmasının çok önemli olduğunu anlattı.


  Çarşaflılar CHP rozetlerini iade etti

CHP’nin Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Emin Atmaca, kandırıldıklarını ifade ederek, çarşaflı akrabaları ile birlikte kendilerine takılan parti rozetini çıkardı. Atmaca, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in kabul edilemez şahsî talepleri sebebiyle adaylıktan da çekildiği söyledi.


  Hükümete İsrail soruları

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Türkiye ile İsrail arasında yapılan sözleşmeleri, TBMM gündemine getirdi.


  Haşim Kılıç’tan Kanadoğlu’na dâvâ

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’na dâvâ açtı.


  Mahalle bekçileri de emniyet mensubu

İÇİŞLERİ Bakanlığı, çarşı ve mahalle bekçilerini, emniyet hizmetleri sınıfı personeli kapsamına aldı.


  Bu yıl su sıkıntısı yaşanmayacak

DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün doluluk tahminlerine göre, Türkiye genelinde barajlardaki su miktarı geçen yıla oranla daha iyi seviyede olacak.


  Uyuşturucu suçları 4 kat arttı

TÜRKİYE'DE uyuşturucu suçları, suç türleri arasında ikinci sıraya yükseldi.


  Kurulan şirket sayısı Ocak’ta yüzde 35 azaldı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ocak ayında kurulan şirket sayısında yüzde 35’lik azalma olduğunu bildirdi.


  CHP’li Altınoluk Belediye Başkanı tutuklandı

BALIKESİR Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından dün sabah saatlerinde ‘ihalesiz araç alımı’ yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan Edremit İlçesi’ne bağlı Altınoluk Belediye Başkanı CHP’li İsmail Aynur ile işadamları Muzaffer Salon ve Mehmet Çelik sevk edildikleri mahkemeci tutuklandı.


  Mahkûmlar öfkeden arındırılacak

TUTUKLU ve hükümlülere öfke kontrolü ve stresle başa çıkma yolları öğretilecek. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Binnaz Baytekin, yaptığı açıklamada, topluma yönelik hizmetler kapsamına Sakarya’daki kapalı ve açık infaz kurumlarını da dahil ettiklerini belirtti.


  Çocuk işçilerle mücadele

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2009-2013 döneminde, çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında bir dizi proje uygulamayı planlıyor.


  Küresel ısınma su kaynaklarını da etkiliyor

DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Haydar Koçaker, küresel ısınmanın su kaynaklarını etkilediğini söyledi.


  Kahveci: Sözleşmeli değil kadrolu personel alınsın

TÜRK Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, halen çalışmakta olan sözleşmeli personellere kadro verilmesini ve yeni personel alımında sözleşmeli değil kadrolu istihdam yapılmasını istedi.


  MEB, öğrencilerin ölçüsünü alacak

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), İlköğretim 4. ve 5. sınıfta öğrenim gören öğrencilerin spora yatkınlıklarını belirlemek amacıyla boyunu, kilosunu, kas kuvvetini ölçecek, vücut tipini belirleyecek.


  Doğu 4 derece ısınacak

METEOROLOJİ İşleri Genel Müdürlüğü’nün hava tahminlerine göre hava sıcaklığı doğu bölgelerinde 4 derece artacak.


  Yeni metro hatlarının entegrasyonu yapılıyor

ŞİŞHANE-Taksim, 4. Leven-Maslak arasındaki mevcut metro hattının sinyalizasyon sisteminin dönüşümünün başlatıldığı bildirildi.


  Sosyal fobik misiniz?

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mahmut Reha Bayar, sosyal fobinin, “topluluk içinde ya da belli bir eylemin başkalarının yanında yerine getirilmesi gereken durumlarda hata yapma, eleştirilme, rezil olma ve küçük düşmeye ilişkin yoğun endişe ile korkuların yaşanması ve bu sebeple sosyal ortamlara girmekten ve diğer insanlarla ilişki kurmaktan olabildiğince kaçınma’’ şeklinde tanımlanabileceğini söyledi.


  Discovery’nin fırlatılması ertelendi

UluslararasI Uzay İstasyonuna (UUİ) gidecek Discovery uzay mekiğinin fırlatılması, yakıt regülatör vanalarından biri üzerinde yeni testler yapılması amacıyla en az bir hafta ertelendi.


  Kanserin çaresi doğru beslenme

Beslenmede taze sebze ve meyvelere ağırlık verilmesinin kanserden koruyucu etki yaptığı bildirildi.


  Cep telefonundan uzak durun

Türkİye Halk Sağlığı Kurumu Derneği (T-HASAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hikmet Pekcan, kanserin genetik özelliklerin yanı sıra çevre şartlarıyla da doğrudan bağlantılı olduğunu belirterek, ‘’Cep telefonu kullananlarda, kullanılan kulakta ve kullanılan taraftaki beyin bölgesinde kanserin daha sık görüldüğü gözlendi’’ dedi.


  Mobil cihazlar daha hızlı olacak

MobİL cihazlarda veri alışverişi daha hızlı hâle gelecek. Yeni mobil cihazlarda ‘’Bluetooth 3.0, USB 3.0, hücresel geniş bant ve çok hızlı internet’’ standart olacak.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır