"Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

SOYLU: HER TÜRLÜ İSTİSMARCILIĞA KARŞIYIZ

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ‘’Bu ülkede her şeyi siyasete istismar eden bir anlayışla karşı karşıyız’’ dedi.


Zeytinburnu DP’den Yeni Asya’ya ziyaret

Demokrat Parti (DP) Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ekonomist Neşe Acar Kılıçer, beraberindeki heyetle Yeni Asya`yı ziyaret etti.

Üyelik anahtarı Türkiye’nin elinde

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Ada’daki mevcut durumu ‘’işgal’’ olarak niteleyerek, ‘’Türkiye’ye, Kıbrıs’ın kuzeyini ‘işgal’ etmeyi s


  Yeterli sayıda Kur’ân kursu var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin çarşaf ve Kur’an kursu açılımının samimi olmadığını söyledi. CHP’yi “dini siyasete alet etmekle” suçlayan Erdoğan, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sizin odalarınıza ihtiyacı yok. Yeteri sayıda Kur’an kursu var. Bu ihtiyacı yok. Hamdolsun camilerimiz de var. Burada bu tür kursları alacak olanlar gelirler Diyanet İşleri Başkanlığı, onlara gerekli olan kursları verir” dedi.


  Rehn: Müzakereler mütevazı ilerliyor

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Türkiye ile müzakerelerin mütevazi fakat istikrarlı ilerlediğini söyledi.


  Şehit çocukları isterse askerlik yapmayacak

TERÖRLE mücadelede şehit düşen askerlerin kardeşlerinin tamamı, istekli olmadıkça silah altına alınmayacak.


  Eğitim-Bir-Sen: Katsayı adaletsizliği giderilsin

EĞİTİM-BİR-SEN 14. Başkanlar Kurulu Toplantısı sonuç bildirgesi açıklandı.


  Gül umre yaptı, Kâbe’de Cuma namazı kıldı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül umre yaptı, Kâbe’de Cuma namazını kıldı. Suudi Arabistan ziyaretinin ikinci ayağı Cidde’den önceki gece geç saatlerde Mekke’ye geçen Gül, Kral Abdullah’ın misafiri olarak umre yaptı.


  CHP’nin çarşaf tartışması ilçe teşkilâtlarına da yansıdı

Cumhurİyet Halk Partisi’nde (CHP) bir aday adayının kendisinden kabul edilemez isteklerde bulunulduğunu belirtip türbanlı akrabalarıyla rozetleri iadesinin ardından dün başka bir aday CHP teşkilâtını savunmak için toplantı yaptı.


  Talep gelirse arabulucu oluruz

TÜRKİYE-ABD Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Yönetim Kurulu üyesi ve AKP Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, taraflardan talep gelirse, Türkiye’nin, Orta Doğu’da arabuluculuk rolünü devam ettirmeye istekli olduğunu söyledi.


  Vatandaşın borcu arttı

Enflasyon oranının yüzde 9.5 düzeyinde gerçekleştiği son bir yıllık dönemde, vatandaşın borcu son bir yılda yüzde 21.2 oranında 20.5 milyar TL artarak, bu yılın Ocak sonu itibariyle 117.5 milyar TL’ye ulaştı.


  IMF KRİZDEN ÇIKIŞ YOLUNU BİLMİYOR

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, IMF’nin, iyi yönetişim sorunu olması sebebiyle, mevcut küresel krizi tahmin edemediği gibi bu krizden çıkılması yollarını da bilmediğini söyledi.


  IMF kriz cahili

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, mevcut küresel şartlara uygun bir IMF anlaşması konusunda uzlaşılamaması halinde, standby yapmamanın daha iyi bir seçenek olabileceğini vurguladı. Stiglitz, IMF’nin, küresel krizi tahmin edemediği gibi bu krizden çıkılması yollarını da bilmediğini de kaydetti.


  2009’da iflâslar olabilir

IMF Araştırma Bölümü Makro Finansal Bağlantılar Birimi ekonomisti Dr. Ayhan Köse, 2009’da iflasların olabileceğini söyledi.


  KOBİ’lere 1 milyar $ kredi

Sanayİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) ihracat yapan küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) sıfır veya çok düşük faizli 1 milyar dolarlık ihracat kredisi kullandıracağını bildirdi.


  Gelir dağılımı düzeltilmeli

Gazİantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, güvenlik sorununun ve artan suç oranlarının önüne geçilebilmesi için gelir dağılımının düzeltilmesi gerektiğini söyledi.


  Turistlere namaz dersi

Antalya’nIn Manavgat ilçesinde Külliye Camii’nin şadırvanında abdest alan turistlere, İslâm’ın akidesi olan namaz kılmasını imam hatip Mustafa Yılmaz ve turist rehberi gösteriyor.


  Boğaz gürültüden arınacak

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Lütfi Akça, İstanbul’da eğlence yerlerinden kaynaklanan ve insanları rahatsız eden gürültüyü ortadan kaldırmaya kararlı olduklarını belirterek, ‘’Mayıs ayından itibaren de denetimlerimizi çok sıkı şekilde uygulayacağız.


  Krizi fırsata çevirdi

Antalya’da bir boya şirketinin bayiliğini yapan genç girişimci, küresel kriz sebebiyle işleri iyi gitmeyince faaliyetini askıya alarak yeni arayışlara yöneldi.


  Dünya gökdelenlerle donatıldı

Küresel ekonominin son 20 yılda hızla gelişmesiyle dünyanın önde gelen finans merkezleri zenginliklerine zenginlik katarken gökdelenlerin sayısında da büyük bir artış görüldü.


  Üç kişiden biri internette suç işliyor

Genİş bant internet hizmeti alan her üç kişiden birinin, yasa dışı şekilde film, müzik ve televizyon programı elde ettiği belirlendi.


  Facebook, kişisel bilgilerden para kazanacak

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, kullanıcılarının kişisel bilgilerini satarak para kazanmaya hazırlanıyor.


  Ankaralı her bebeğe bir fidan

Çevre ve Orman Bakanlığınca ‘’Birlikte Büyüsünler’’ sloganıyla başlatılan ‘’Her Bebek Bir Fidan’’ projesi kapsamında Ankara İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Ankara’da dünyaya gelen her bebek için bir fidan dikecek.


  GENÇLİĞİN HALİ ENDİŞE VERİCİ

DİYARBAKIR'DA yapılan bir anket çalışmasına katılan lise öğrencilerinin yüzde 55’inin sebepsiz ve çabuk öfkelendiklerini, yüzde 35’inin ise ailesiyle geçinemediğini söylediği bildirildi.


  Tütün savaşçıları takipte

Bursa Valiliği, Sağlık Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, vatandaşların yoğun olduğu mekânlar ile kamu kurum kuruluşlarında inceleme yapmak üzere ‘’il tütün kontrol ekipleri’’ oluşturdu.


  Kaçak maden ocakları can yakıyor

ZONGULDAK'TAKİ kaçak maden ocaklarında 2005 yılından bugüne kadar 20 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.


  Yaban hayvanlarına havadan kuduz aşısı yemi

İZMİR'İN Selçuk ilçesinde, yaban hayvanları için Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarıyla kuduz aşısı yemi atılmaya başlandı.


  ‘Askıda bilet’ uygulaması

ANTALYA Devlet Tiyatrosu, maddî imkânı olmadığı için tiyatro oyunlarını seyredemeyenler için ‘’askıda bilet’’ uygulaması başlattı.


  İstanbul’da 16 bin sokak köpeğine çipli takip

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), sokak hayvanlarının rehabilitasyonu çalışmaları çerçevesinde tedavilerini tamamladığı binlerce evsiz köpeğe mikroçip takarak tedavi süreçlerinin düzenli olarak takip edilmesini sağlıyor.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır