"Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

GENÇLİĞİN HALİ ENDİŞE VERİCİ

DİYARBAKIR'DA yapılan bir anket çalışmasına katılan lise öğrencilerinin yüzde 55’inin sebepsiz ve çabuk öfkelendiklerini, yüzde 35’inin ise ailesiyle geçinemediğini söylediği bildirildi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Biyoistatistik Bölümü’nce lise öğrencilerinin sorunlarını belirlemek amacıyla farklı sosyo ekonomik çevrelere hitap eden 3 lisedeki bin 135 öğrenci üzerinde anket uygulandı. Biyoistatistik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Satıcı, düzenledikleri anketle ilgili olarak, yaptığı açıklamada, öğrencilerin yaşadıkları sorunlara çözümler geliştirilmesine yardımcı olmak üzere, sorunların tesbitine yönelik anket çalışması yaptıklarını belirtti. Şehir merkezinde farklı sosyo ekonomik çevrelere hitap eden 3 lisedeki bin 135 öğrenciye uyku, beslenme, cinsellik, özgüven, psikolojik durum, ailevî ilişkiler gibi çeşitli konularda 50 soru yönelttiklerini kaydeden Satıcı, ankete katılan öğrencilerden yüzde 45’inin uyku problemi, yüzde 39’unun sürekli halsizlik yaşadığını ve yüzde 20’sinin de yeterince beslenemediklerinin belirlendiğini kaydetti. Satıcı, anket sonuçlarının değerlendirilmesiyle, gençlerin önemli bir yüzdesinin çabuk öfkelendiklerinin ortaya çıktığını ifade eden Satıcı, anket sonuçlarını şöyle açıkladı:

‘’Ankete katılanlardan ‘öfke patlamaları yaşıyorum, nedensiz çabuk sinirleniyorum’ diyenlerin oranı yüzde 55 olarak gerçekleşti. Ailesi ile geçinemeyenlerin oranı yüzde 35, öğretmenlerinin daha çok gözde öğrencilerle ilgilendiğini belirterek, bunu bir sorun olarak görenlerin oranı ise yüzde 54 oldu. Ankette ‘kendime güvenim yok’ diyenlerin oranı yüzde 16, kendisini utangaç ve sıkılgan olarak nitelendirenlerin oranı ise yüzde 26 olarak belirlendi. Ankete göre, öğrencilerin yüzde 29’u ise okul saati dışında bir işte çalışıyor.’’

ÇOCUK SAYISI FAZLA, AİLE İLGİLENEMİYOR

ARAŞTIRMAYI değerlendiren DÜ Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Sır' da çocuk sayısının fazla olması sebebiyle ailelerin çocuğa yeterince ilgi gösteremeyebileceğini belirterek, bu durumun çocukta önemsenmeme duygusu oluşmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bu çocukların kendilerini aile ve toplum içinde ispatlamaya çalıştığını, bu sebeple istenmeyen yer ve yöntemlere yönelebileceğini de kaydeden Sır, ayrıca toplumda şiddetin yaygın olduğunu ve şiddet görenlerin içine kapanık, kendilerine güvenlerinin de az olduğunu ifade etti. Aytekin Sır, ‘’Araştırmalara göre şiddet görenlerin şiddete başvurması da yaygın. Şiddetin yaygın olduğu yerde çocukların çabuk sinirlenmesi normal” diye konuştu.

07.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  SOYLU: HER TÜRLÜ İSTİSMARCILIĞA KARŞIYIZ

  Zeytinburnu DP’den Yeni Asya’ya ziyaret

  Üyelik anahtarı Türkiye’nin elinde

  ‘Müzakereleri bitirmek istiyoruz’

  Yeterli sayıda Kur’ân kursu var

  Rehn: Müzakereler mütevazı ilerliyor

  Şehit çocukları isterse askerlik yapmayacak

  Eğitim-Bir-Sen: Katsayı adaletsizliği giderilsin

  Gül umre yaptı, Kâbe’de Cuma namazı kıldı

  CHP’nin çarşaf tartışması ilçe teşkilâtlarına da yansıdı

  Talep gelirse arabulucu oluruz

  Vatandaşın borcu arttı

  IMF KRİZDEN ÇIKIŞ YOLUNU BİLMİYOR

  IMF kriz cahili

  2009’da iflâslar olabilir

  KOBİ’lere 1 milyar $ kredi

  Gelir dağılımı düzeltilmeli

  Turistlere namaz dersi

  Boğaz gürültüden arınacak

  Krizi fırsata çevirdi

  Dünya gökdelenlerle donatıldı

  Üç kişiden biri internette suç işliyor

  Facebook, kişisel bilgilerden para kazanacak

  Ankaralı her bebeğe bir fidan

  GENÇLİĞİN HALİ ENDİŞE VERİCİ

  Tütün savaşçıları takipte

  Kaçak maden ocakları can yakıyor

  Yaban hayvanlarına havadan kuduz aşısı yemi

  ‘Askıda bilet’ uygulaması

  İstanbul’da 16 bin sokak köpeğine çipli takip

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır