"Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

İran bizden Çinli sporcu istedi

TÜRK Milli Takımı'nın formasını giyen Çin asıllı masa tenisçilere talip olan İran'a, olumsuz cevap verildi.

Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, yaptığı açıklamada, İran Masa Tenisi Federasyonu'nun, Azad Üniversitesi Masa Tenisi Takımı'nda oynamak üzere aralarında Fenerbahçeli Cem Zeng ve Adana İhtisas Kulübü'nden Bora Vang'ın da bulunduğu bazı isimleri istediğini, ancak kendilerine olumsuz cevap verdiklerini söyledi. Türkiye'de çok sayıda yetenekli masa tenisi sporcusunun bulunduğunu belirten Çimen, şöyle devam etti:

''İran bu 2 sporcunun bütün masraflarını karşılamayı ve ayrıca aylık ücret ödemeyi önerdi. Biz de bunu federasyon olarak duyurduk. Gelen yazı 28 Aralık 2008 tarihliydi. İran kendi ligindeki takımı için böyle bir talepte bulundu. Oysa uluslararası kurallara aykırı bir durum vardı. Çünkü bir sporcu aynı anda 2 ayrı ligde oynayamaz. Türkiye'de bizim ligimiz devam ediyor. Şu an İran'da da lig maçları yapılıyor. Bu nedenle talepleri karşılıksız kaldı. Ayrıca sporculardan herhangi bir başvuru da gelmedi.''

Çimen, federasyona gönderilen yazıda iyi düzeyde sporcu talebinde bulunulduğunu ifade ederek, ''İran'dan gelen sporcu talebine olumsuz cevap verildi. Bizim sporcu vermemiz söz konusu olamaz. Sporcuların kulüpleri var. Kulüpler arasında böyle bir transfer gerçekleşebilir'' dedi. Türkiye'deki masa tenisçilerinin kulüpleri olduğunu ve sporcuların transferle başka ülkeye gidebileceğini dile getiren Çimen, ''İran, bizi kendilerine yakın görerek böyle bir talepte bulunmuş olabilir. Bizim ligimiz kaliteli ve kulüplerimizde de çok sayıda yabancı oyuncu var'' diye konuştu.

07.02.2009


 

Moralsiz G.Saray Kayseri önünde

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün Kayserispor'u ağırlayacak olan Galatasaray kazanmayı hedefliyor.

Fortis Türkiye Kupası'na çeyrek finalde Sivasspor'a elenerek veda eden sarı-kırmızılı takım, Kayserispor karşısında galip gelerek şampiyonluk yarışında yeni puan kaybı yaşamamayı ve yeniden moral bulmayı istiyor. Galatasaray'da Kayserispor maçı öncesi Hasan, Murat, Uğur ve Serkan Çalık'ın sakatlıkları devam ederken, durumları henüz netlik kazanmayan çok sayıda oyuncunun bulunması da teknik heyeti sıkıntıya soktu. Meira ve Barış'ın yanı sıra, fizyoterapistler eşliğinde çalışan Baros, Nonda, Lincoln, Kewell, Aydın ve Sabri'nin durumlarının bugün yapılacak son çalışmanın ardından belli olacağı bildirildi. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak Galatasaray-Kayserispor maçını hakem Selçuk Dereli yönetecek.

07.02.2009


 

F.Bahçe bugün Olimpiyat Stadında idman yapacak

TÜRKCELL Süper Lig'de 8 Şubat Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, bugün maçın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda antrenman yapacak.

Sarı-lacivertliler, bu akşam saatlerinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapacağı antrenmanla İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarını tamamlayacak. İstanbul'da oynadığı maçlarda Samandıra Tesisleri'nde çalışıp, kendi tesislerinde kamp yapan Fenerbahçeli futbolcular, bu kez antrenmanın ardından Samandıra Tesisleri'ne dönmeyerek, Atatürk Olimpiyat Stadı'na yakın olan Bağcılar'daki Holiday Inn Oteli'nde kampa girecek.

07.02.2009


 

Yıldız golcüler Hatay'da buluşuyor

HATAY'IN İskenderun ilçesinde belediye tarafından geleneksel hale getirilen "Yıldızlar konuşuyor" paneline Türkiye'nin ünlü sporcuları katılacak. 9-10 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek panele Türk futboluna uzun yıllar hizmet veren Tanju Çolak, Hakan Şükür, Oktay Derelioğlu gibi ünlü sporcu katılacak. İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan, "Türk futboluna uzun yıllar hizmet veren futbolcu ve spor adamlarını İskenderun'da ağırlamaktan onur duyacağız." ifadesini kullandı.

10 Şubat'ta İskenderun Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek panele ayrıca yorumcu Ömer Üründül, TRT Stadyum programı sunusu Erdoğan Arıkan, CNN Türk Spor müdürü Nebil Evren, T.S.Y.D. Genel sekreteri Orhan Ertanhan, FİFA Kokartlı Süper Lig hakemi Bülent Yıldırım'ın katılacağı açıklandı.

07.02.2009


 

Delgado bugün dönüyor

Turkcell Süper Lig'in 19. haftasında deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak Beşiktaş, hazırlıklarını dün sabah gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü.

KONYASPOR HAZIRLIĞI:

Teknik Direktör Mustafa Denizli yönetiminde 1 saati basın mensuplarına açık olarak yapılan idmanın ilk bölümünde siyah-beyazlı oyuncular, kısa mesafe kondisyon ve pas çalışması yaptı. Futbolcular, daha sonra minyatür kale maç yaparken, idmanı yarım sahadaki çift kale maçla tamamladı.

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, takımda alternatif futbolcular olması nedeniyle kadro kurmakta zorlandığını söyledi. Siyah-beyazlı takımın dün sabah yaptığı antrenman öncesi basın mensuplarıyla sohbet eden Mustafa Denizli, alternatifli bir kadroya sahip olduklarını ve bu nedenle her mevkide kadro kurmakta zorlandığını dile getirerek, ''FIFA'ya, 'Maçları 14 kişi oynatın' diye teklif götüreceğim'' şeklinde espri yaptı. Denizli, sakatlığı nedeniyle uzun süredir İtalya'da tedavi gören Delgado'nun bugün İstanbul'a geleceğini ifade ederek, ''Delgado'nun son iğnesi yapıldı. Yüzde 100 hazır değil ama yüzde 75-80'e yakın bir kapasitede. Orada da çalıştı. Doktorların söylediği en kötü senaryoya göre, 20 Şubatta tam olarak hazır olur. Kendisiyle 2-3 günde bir görüşüyorduk. Sesi neşeli geliyor. Bu da onun psikolojik olarak iyi olduğunu gösteriyor'' diye konuştu.

ERKAN ZENGİN BOŞ OYUNCU DEĞİL

Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, takımın yenilerinden Erkan Zengin konusunda ise ''Erkan çok yönlü oyuncu. Maliyeti yok. İlk 90 dakikasında, 'Bu takımda ne iş yapar'ı sordurtmadı. 20 kez İsveç Milli Takımı'nda oynamış bir oyuncu. Altı boş oyuncu değil'' dedi. Ligin ilk yarısının bitiminin ardından takımdan ayrılan Seric konusundaki bir soruyu ise Denizli, ''Seric mükemmel bir insan ve iyi bir futbolcuydu. Onun şanssızlığı yabancı kontenjanı oldu. Ayrıca Türk futbolcularını kullanacağımız yerde yabancı olarak işi zordu'' diye cevapladı. Mustafa Denizli, Yusuf karşılığında Bursaspor'a verilen, ancak gitmeyi kabul etmeyen Aydın konusunda da ''Aydın dışladığımız bir oyuncu değil. Futbol oynamak isterse takımdaki yerini alır. Ancak 65 gündür futboldan uzak. Asgari 3-4 haftaya ihtiyacı var. Ondan sonra takıma katılır'' diyerek sözlerini tamamladı.

07.02.2009


 

13MAÇ SONRASI GÖREVDEN ALINDI

DENİZLİSPOR, sözleşmesi feshedilen teknik direktör Ümit Kayıhan'ın döneminde 13 resmi karşılaşmada 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 8 yenilgi aldı.

Sezona teknik direktör Ali Yalçın ile giren Denizlispor, Yalçın'ın görevinden ayrıldığı 9. haftaya kadar 8 puan toplamış ve ligin 14. sırasında yer almıştı. 10. hafta karşılaşmasına menajer Özhan Çetin'in yönetiminde çıkan ve Kayserispor'u 1-0 yenen Denizlispor, 11. haftadan itibaren Ümit Kayıhan ile yoluna devam etti. Kayıhan, Fortis Türkiye Kupası (C) Grubu'nda 1-0'lık Konyaspor galibiyeti ile yeşil siyahlı ekipteki görevine iyi bir başlangıç yaptı. Çeyrek finalde Ankaraspor'a 1-1 ve 1-2'lik skorlarla elenen Denizlispor, Kayıhan ile kupada 5 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Ligdeki ilk maçında deplasmanda Kocaelispor'a 32 yenilen Ümit Kayıhan, tek galibiyetini ligin 12. haftasında Bursaspor'u 43 yenerek aldı. Yeşil siyahlılar, Kayıhan ile ligde oynadıkları 8 maçta, 1 galibiyet, 1 beraberlik alırken, 6 kez yenilgiye uğradı. Kayıhan ile 13 maçta 15 gol atan ve kalesinde 21 gol yiyen Denizlispor, ligde 18. hafta sonunda topladığı 15 puanla averajla Ankaragücü'nün üzerinde 15. sırada yer aldı. Kayıhan dönemindeki 13 maçın 12'sinde forma giyen kaleci Cenk, en fazla görev yapan isim olurken, Cenk'i 11'er maçla Roberts ile Ivan Lietava, 10'ar maçla ise Caner Celep, Çağlar Birinci ve Braga takip etti. Yeşil siyahlılar, ara transfer döneminde Kratochvil'in yanı sıra Tomas Abraham ve Ivan Lietava ile yollarını ayırdı.

07.02.2009


 

Milan Baros UEFA sitesi için soruları cevaplayacak

GALATASARAY'IN Çek golcüsü Milan Baros, UEFA'nın resmi internet sitesi için kendisine yöneltilen soruları cevaplayacak.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Milan Baros'un, ''www.uefa.com''un konuğu olacağı, soruların ''[email protected]'' mail adresine İngilizce olarak gönderilebileceği belirtildi. İsim, soyad, ülke ve şehir belirtilerek gönderilecek mailler içinden seçilecek soruların, hafta başında Milan Baros'a iletileceği ve Çek yıldızın cevaplarının ise ''www.uefa.com'' sitesinde daha sona yayınlanacağı bildirildi.

07.02.2009


 

Denizlispor'un başına Mesut Bakkal getirildi

DENİZLİSPOR Mesut Bakkal ile anlaştı. Yeşil siyahlı kulübün dün saat 13.45'te Mesut Bakkal ile sözleşme imzaladığı bildirildi.

Bakkal, yeşil-siyahlıların bu sezonki üçüncü hocası olacak. Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek, tecrübeli çalıştırıcının Denizli'nin havasını teneffüs etmiş, başarılı bir hoca olduğunu, kendisiyle her konuda anlaştıklarını söyledi.

07.02.2009


 

Millî boksör Trabzon'daki kavgada bıçaklandı

TRABZON'DA çıkan kavgada, iki gün sonra milli kampa katılmayı planlayan milli boksör Çetin Özdemir ile arkadaşı bıçakla yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Kemerkaya Mahallesi Uzun Sokak'ta, milli boksör Çetin Özdemir (20) ve arkadaşı Bayram Çelik (21) ile bir grup genç arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, gruptakilerden Onur S. (21), Özdemir ile Çelik'i bıçakla yaraladı. Özdemir ile Çelik, Trabzon Numune Araştırma Hastanesinde tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

07.02.2009


 

TÜRKCEL SÜPER LİG'DE BUGÜN

14.00 Hacettepe-Eskişehir: Kuddusi Müftüoğlu 15.00 Sivasspor-Kocaelispor: Tolga Özkalfa 19.00 Galatasaray-Kayserispor: Selçuk Dereli

07.02.2009


 

BANK ASYA 1. LİG'DE PROGRAM

BUGÜN:

13.00 Gaziantep B.B. -Kartalspor (GASKİ Tesisleri)

8 ŞUBAT PAZAR:

13.30 Çaykur Rizespor-Boluspor (Atatürk-Seyircisiz)

13.30 Altay-Güngören Belediyespor (Alsancak)

13.30 Kasımpaşa-Giresunspor (Recep Tayyip Erdoğan)

13.30 Sakaryaspor-Kayseri Erciyesspor (Atatürk)

13.30 Kardemir Karabük-Manisa(Necmettin Şeyhoğlu)

13.30 Malatyaspor-Orduspor (Malatya İnönü)

13.30 Samsunspor-Karşıyaka (Samsun 19 Mayıs)

9 ŞUBAT PAZARTESİ:

20.00 Diyarbakırspor-Adanaspor (Diyarbakır Atatürk)

07.02.2009


 

Mehmet'in 16 sayı attığı maçta Jazz kolay galip geldi

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Utah Jazz, sahasında Dallas Mavericks'i 115-87 yenerken, Mehmet Okur 16 sayı kaydetti.

Energy Solutions Arena'da oynanan ve 19 bin basketbolseverin izlediği karşılaşmada sahaya ilk 5'te çıkan Okur, 34 dakika oyunda kaldı. Kullandığı 4 üç sayılık atıştan birinde isabet bulan milli basketbolcu, 10 kez kullandığı iki sayılık atışlarda da 6 kez başarılı olurken, serbest atış çizgisinden kaydettiği 1 sayıyla maçı 16 sayı ve 13 ribauntla tamamladı. Jazz'da Deron Williams 34 sayı, 12 asist ve 5 ribauntla sahanın en skorer ismi olurken, Ronnie Brewer da 17 sayı 8 ribaunt ve 3 asistle takımının galibiyetine katkı yaptı.

07.02.2009


 

Olimpiyat şampiyonu yüzücü Phelps'e 3 ay ceza verildi

PEKİN Olimpiyatları'nda kazandığı 8 altın madalyayla rekor kırarak tarihe geçen ve esrar içmek için kullanılan bir cam pipodan nefes çekerken fotoğrafı yayınlanan Amerikalı yüzücü Michael Phelps'e 3 ay ceza verildi.

ABD Yüzme Federasyonu USA Swimming'den yapılan açıklamada, doping kullandığı için değil Amerikan gençliği için bir model kabul edilen ve birçok insanı hayal kırıklığına uğratan bir yıldıza ''güçlü bir mesaj vermek için'' Phelps'e 3 aylık ceza verildiği belirtildi. Phelps, İngiliz haftalık bulvar gazetesi News of the World'ün yayınladığı fotoğraftan sonra özür dilemiş, davranışından pişmanlık duyduğunu söylemiş ve ''Bu yaptığım insanların benden beklediği bir şey değil. Üzgünüm. Hayranlarıma ve kamuoyuna bunun tekrarlanmayacağı sözü veriyorum'' demişti.

07.02.2009


 

Yaşar Doğu Güreş Turnuvası Ankara'da start alıyor

37. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Bayanlar Güreş Turnuvası, bugün Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak müsabakalarla başlıyor.

Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, TSYD Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyerek turnuva hakkında bilgi verdi. Osman Aşkın Bak, şunları söyledi: ''Turnuvaya 19 ülkeden toplam 250 sporcu katılıyor. Biz de Türkiye olarak erkeklerde 85, bayanlarda 24 sporcuyla mücadele edeceğiz. Erkeklerde, sıkletlerinde birinci olan sporculara 3 bin, ikincilere 2 bin, üçüncülere ise biner dolar ödül verilecek." Turnuvada bugün erkeklerde 55, 66, 84 ve 120 kilo, bayanlarda 48, 55 ve 63 kilo, 8 Şubat Pazar günü ise erkekler 60, 74, 96 kilo, bayanlarda 51, 59, 67 ve 72 kilo müsabakaları yapılacak.

07.02.2009


 

FENERBAHÇE KUPAYA UZANABİLECEK Mİ?

Fenerbahçe, Fortis Kupası'nda Bursaspor deplasmanında çok iyi bir skorla yarı final biletini kaptı.

Maçın zor geçeceği tahmin edilirken Fenerbahçe ilk yarım saatte işi bitirdi. Bursaspor ilk golü yedikten sonra telaşa kapıldı ve defansında inanılmaz hatalar yaparak farklı yenilginin davetçisi oldu. Maçtaki farklı skora rağmen Fenerbahçe oyun olarak istenilen seviyede değildi. İlk yarı nispeten mücadele eden, ayağa pas yapan, hızlı oynamaya çalışan ve kanatları kullanmaya çalışan bir takım görüntüsüne rağmen, ikinci devre bu özellikleri sahaya yansıtamadılar. Emre ve Selçuk çalışkanlıkları ile Bursaspor'a orta sahada geçit vermediler. Emre hırsını abartınca kendisini attırmadan Aragones tarafından oyundan aldı. Alex ise Güiza'ya yakın oynayıp ikinci santrafor gibi devreye girince iki şık gol attı. Özellikle ilk goldeki becerisi ayakta alkışlandı. Gökhan Gönül ilk yarıda etkili kanat bindirmeleri yapmasına rağmen ikinci devre oyundan düştü. Hasta haliyle gösterdiği bu özveriyi tebrik etmek gerekiyor.

İkinci devre Fenerbahçe adına Alex'in direğe isabet eden şutundan başka kayda değer bir atağını göremedik. Orta sahada top yapmak isterken kaptırılan toplar büyük tehlike oluşturdu. Önder ve Roberto Carlos'un arkasına sarkan Bursaspor'lu oyuncular bu devrede kanatları, özelliklede sağ kanatlarını etkili kullandılar. Aragones, Bursaspor baskısını kırmak için Semih'i oyuna dahil edilebilirdi. İkinci yarı Güiza ileride yalnızları oynadı ve hiç top yüzü görmedi. Alex de top almak için orta sahaya kadar gelince Fenerbahçe'nin hücum gücü iyice düştü. Kaleci Volkan Babacan iyi bir performans gösterdi. Aldığı topları takımı öndeyken dahi çok acele oyuna sokmaya çabaladı. Birde maçın son anlarına doğru Bursaspor'un kazandığı serbest vuruş sonrası baraj ihlali yüzünden önce Lugano, ardından Deivid aynı pozisyonda sarı kart aldılar. Böyle üst düzey seviyede oyuncuların acemice kart görmeleri hiç hoş değil. Neticede Fenerbahçe Kupada yarı final biletini kaptı. Bakalım seneler sonra kupaya uzanabilecek mi?

EFE KIRMIZI

07.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır