"Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Likud’u da tecrit edin

İsraİl’İn Haaretz gazetesi, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın, “Likud Başkanı Binyamin Netanyahu başkanlığında kurulacak bir koalisyon hükümetinin, tıpkı Hamas gibi diplomatik bir izolasyona tutulması” için uluslar arası kamuoyu nezdinde bir kampanya yürüttüğünü öne sürdü.

Gazeteye göre Abbas bu kampanya çerçevesinde dünya kamuoyunu, “Netanyahu önderliğindeki bir hükümetin, daha önce Hamas hükümetine yapılana benzer bir uygulama ile karşı karşıya kalmasını sağlamak için iknaya” çabalıyor.

Filistin Yönetiminin İsrail’in yeni hükümetine karşı, Hamas’ın askerî yollardan gösterdiği direnişe karşı bir alternatif olarak “diplomatik bir direniş planı” hazırladığı, böylece barış sürecinin yokluğu süresince, El Fetih’i uygun bir kuvvet olarak muhafaza etmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Abbas, geçen hafta Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, İngiltere Başbakanı Gordon Brown ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile görüşmüş ve İsrail’de Likud Lideri Binyamin Netanyahu başkanlığında sağ bir hükümetin kurulmasına yönelik endişelerini dile getirmişti. Abbas, Netanyahu hükümetinin barış sürecini öldüreceğine inanıyor, aynı zamanda Netanyahu’nun Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimlerini genişletme planlarından endişe duyuyor. Abbas’ın Batılı liderlere “Dörtler Grubu’nun şartlarını reddedip İsrail’i tanımayan ve terörizme son vermeyen bir Hamas hükümetiyle işbirliğini tamamıyla reddettiniz. Şimdi, Filistin devletinin kurulmasına karşı çıkacak bir İsrail hükümetine de aynı şekilde bir tavır sergilemeniz gerekiyor” dediği belirtildi. Habere göre Filistin Yönetimi lideri 3 batılı liderden, “yeni kurulacak İsrail hükümetine karşı iki devletli çözüm ve Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimlerinde inşaatların dondurulması” gibi şartlar ortaya koymalarını, “bu şartlara uyulmaması hâlinde Hamas’a yapıldığı gibi yaptırımlar uygulamasını” istedi. Tel Aviv / aa

13.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbeyi püskürttük

  GUANTANAMO MAĞDURLARINA KİLİSELER KUCAK AÇTI

  Ahmedinejad: Obama’nın işi zor

  Avustralya hâlâ yanıyor

  DEVRİM KUTLAMASINDA HATEMİ’YE SALDIRI

  Likud’u da tecrit edin

  Mumbai saldırıları Pakistan’da planlanmış

  Endonezya’da deprem

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır