"Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

 

CRR açılışı klâsik mûsıkîmizle yapıyor

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak İBB Kültür AŞ. tarafından işletilen Cemal Reşit Rey Konser Salonu Şubat – Mayıs 2009 Konser Sezonu TC Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Korosu’nun konseri ile başlayacak. Birol Yayla’nın yöneteceği, Demet Gürsoy ve Atakan Aktaş’ın solist olarak katılacağı konserin repertuarı, III. Selim Devri’nden Cumhuriyet’e kadar, mûsıkî tarihimizin 150 yıllık dönemine ait eselerden oluşuyor. Birinci bölümünde Şedd-i Araban makamında, Tanburî İsak, Hacı Sadullah Ağa, Dede Efendi, Şemseddin Ziya Bey ve Tanburî Cemil Bey’in klâsik fasıl anlayışıyla oluşturulmuş eserlerinin seslendirileceği konserin ikinci bölümünde ise Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleri arasındaki geçiş devri bestekârlarının eserleri ve Hüzzam makamından şarkılar seslendirilecek. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bu sezon gerçekleştirilecek 77 konserde yaklaşık 2009 sanatçı ağırlanacak. Shlama Mintz, Katar Senfoni Orkestrası (Şef: Lorin Maazel) Tinderstiks, Fazıl Say, Alexander Markov, Julian Lloyd Webber, Moskova Virtüozleri (Vladimir Spivakov), Paco Pena, Senfonia Cracovia (Şef: Krzysztof Penderecki), Adrian Brendel - Imperial Esemble Wien, Hakan Şensoy - Emre Elivar, Atilla Aldemir-Itamar Golan, Şirin Pancaroğlu, Derya Türkan, Kudsi Erguner, bu isimlerden bazıları.

CRR Konser Salonu’nun faaliyetleri ile ilgili detaylı bilgi www.crrks.org adresinden, biletler CRR Konser Salonu gişesinden Biletix gişelerinden, www.biletix.com adresinden ve Biletix Çağrı Merkezi’nden (0 216 556 98 00) temin edilebilir.

13.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır