"Gerçekten" haber verir 12 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

G.Saray UEFA'da final arıyor

UEFA Kupası 4. tur ilk maçında bugün Almanya'nın Hamburg takımıyla deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray, avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyor. İlk maçı deplasmanda oynamanın avantajını iyi kullanmak isteyen sarı-kırmızılılar, maçtan yenilmeden ayrılıp, turu Ali Sami Yen Stadı'nda geçmeyi istiyor. Sarı-kırmızılı ekipte, cezalı olan Baros ile Rusya'nın Zenit takımına transfer olan Meria, sakat olan Servet, Mehmet Topal, Linderoth ve Emre Güngör maçta oynayamayacak. Hamburg ile Galatasaray arasında bugün HSH Nordbank Arena Stadı'nda TSİ saat 19.00'da oynanacak karşılaşmayı, Macaristan Federasyonu'ndan Viktor Kassai yönetecek. Müsabaka D Smart'tan şifreli olarak naklen yayınlanacak.

HAMBURG TÜRK TAKIMLARINA KARŞI HİÇ MAĞLUP OLMADI

Avrupa kupalarında mücadele ettiği yıllarda başarılı bir performans gösteren Hamburg, 1997-98 sezonunda Intertoto Kupası'nda Samsunspor, 1999-2000 sezonunda yine Intertoto Kupası'nın yarı finalinde Trabzonspor ile eşleşti. Hamburg, Samsunspor'u Almanya'da oynanan tek maçta 3-1 mağlup ederek, eledi. Alman ekibi, Trabzonspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada sahadan 2-2 beraberlikle ayrılırken, rakibini evinde 4-1 yenerek, elemeyi başardı. Türk takımlarına 9 gol atan Hamburg, kalesinde ise 4 gol gördü.

TEMSİLCİMİZ UEFA KUPASINDA 52. KARŞILAŞMASINA ÇIKACAK

UEFA Kupası'nda son 16 takım arasına kalan Galatasaray, bugünkükarşılaşmayla birlikte, bu kulvardaki 52. karşılaşmasına çıkacak. UEFA Kupası'ndaki ilk karşılaşmasını 1975-76 sezonunda Avusturya'nın Rapid Wien takımıyla 1. turda eşleşerek yapan Galatasaray, tarihinde toplam 51 kez bu kupada sahaya çıkarken, bu karşılaşmalarda 20 galibiyet, 14 beraberlik, 17 yenilgi aldı. Sarı-kırmızılı takım, bu sezon Bellinzona galibiyetleriyle başladığı UEFA Kupasında Olympiakos ve Benfica galibiyetleriyle büyük moral kazandı.

12.03.2009


 

GURBETÇİLER BİLET PEŞİNDE

GALATASARAY'IN Hamburg ile oynayacağı karşılaşma öncesinde gurbetçi vatandaşlar, maçın biletini bulabilmek için büyük çaba harcıyor. Hamburg Kulübü, Galatasaraylı taraftarların statta çoğunluğu almaması için bilet satışını sadece kulüp üyelerine yaparken, şehirde yaşayan gurbetçiler karaborsadan bilet almaya çalışıyor. Hamburglu taraftarlar da maçın biletini, internetten satışın Almanya'da en etkili sitesi ''www.ebay.de'' den yüksek bedellerle açık arttırmayla satmaya çalışıyor. Biletlerin maç günü çok yüksek fiyatlarla alıcı bulması bekleniyor. Şehirde yaşayan gurbetçilerin dışında, Almanya'nın diğer kentlerinden ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden de çok sayıda Türkün maç için Hamburg'a gelmesi bekleniyor.

12.03.2009


 

ALMANLARA KARŞI 6-6 BERABERE

GALATASARAY'IN Avrupa kupalarında bugüne kadar Alman takımlarıyla oynadığı maçlarda istatistiklerde eşitlik göze çarpıyor. Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında Alman takımlarıyla bugüne kadar oynadıkları 22 karşılaşmada 6 galibiyet elde ederken, 6 kez mağlup oldu, 10 maç da beraberlikle sonuçlandı. Avrupa kupalarında daha önce Alman futbol takımlarıyla 11 kez eşleşen Galatasaray, elemeli müsabakalardan 4'ünde rakiplerini saf dışı bırakırken, 4 kez de elenmekten kurtulamadı.

12.03.2009


 

MEİRA, POLAT'A SARILARAK GİTTİ

GALATASARAY Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel, Rus kulübü Zenit'e transferi gerçekleşen Portekizli futbolcuları Fernando Meira'nın gidişiyle ilgili olarak da ''Bizim için çok önemli bir operasyon. Kısa vadede bizi eleştirenler, uzun vadede bize hak verecekler'' diye konuştu. Rus kulübü Zenit'e transferi gerçekleşen Meira, İstanbul'dan ayrıldı. Kulüp başkanı Adnan Polat, sarı-kırmızılı kafile ile aynı saatlerde Atatürk Havalimanı'na gelen Portekizli oyuncuya sarılarak veda etti.

12.03.2009


 

Ligin en kıdemli teknik adamı Abdullah Avcı

TÜRKCELL Süper Lig'in geride kalan son 3 sezonunda görev alan teknik direktörlerin ''en kıdemlisi'' Abdullah Avcı oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, takımının başında en uzun süre görev yapanlar arasında ilk sırada bulunuyor. İstanbul ekibinin başına, Bank Asya 1. Lig'de iken 24 Mayıs 2006 tarihinde getirilen Avcı, bu görevi Turkcell Süper Lig'e yükseldikten sonra da sürdürdü. Başarılı teknik adam, bu sezonu tamamlaması durumunda 3 yıl boyunca aynı görevde kalmış olacak.

12.03.2009


 

Samsun'da güreş şöleni yarın başlıyor

TÜRKİYE Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası 13-15 Mart tarihlerinde Samsun'da yapılacak. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın ilk gününde 55, 74 ve 120, ikinci gününde 50, 60 ve 84, son günü olan 15 Mart Pazar günü de 66 ve 90 kilo müsabakaları yapılacak. Kilolarında dereceye giren sporcular için aynı gün içinde ödül töreni düzenlenecek. 18-20 yaş grubu (17 yaş doktor raporu ile) sporcuların katılacağı turnuvanın teknik toplantısı ise 12 Mart perşembe günü gerçekleştirilecek.

12.03.2009


 

Trabzonlu futbolcular neşe içinde çalıştı

TRABZONSPOR, Galatasaray maçı hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Bordo-mavili futbolcular, idmanda ısınma hareketlerinin ardından gruplar halinde ayak tenisi ve beşe iki top çalışması yaptılar. Oyuncuların bir hayli neşeli oldukları antrenman, şut çalışması ile sona erdi.

12.03.2009


 

Okur 24 sayı attı, Jazz Pacers'ı deplasmanda 112-100 yendi

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, deplasmanda Indiana Pacers'ı 112-100 yenerken, milli basketbolcu 24 sayıyla maçın en skorer ismi olmayı başardı. Conseco Fieldhouse'daki karşılaşmada 34 dakika sahada kalan Okur, 24 sayı, 6 ribaunt ve 1 asistle maçın yıldızı oldu. Okur'un takım arkadaşlarından Paul Millsap 22 sayı ve 9 ribauntla galibiyete katkı sağlarken, Ronnie Brewer da skora 18 sayı, 3 ribaunt ve 3 asist ekledi. Troy Murphy'nin 23 sayı, 13 ribaunt ve 4 asistlik performansı ise ev sahibi takımı kurtaramadı, Jarrett Jack ve Tj Ford'un 21'er sayısı da yenilginin önüne geçemedi. Jazz, maçın ilk çeyreğini 29-22 önde tamamlarken, devre de bu takımın 54-48 lehine sona erdi. Maçın 3. periyodunu da 82-80 önde bitiren Jazz, sahadan da 112-100 galip ayrılmayı başardı. Kuzeybatı grubunda zirvede bulunan Utah ekibi, bu sezon çıktığı 64 maçta 41 galibiyet, 23 yenilgi aldı. Utah bu maç sonunda, galibiyet serisini 12'ye çıkardı. Kulübün 15 maçlık galibiyet rekoruna 3 maç kaldı.

12.03.2009


 

Futbolda bir basamak geriledik

DÜNYA kupası elemelerinde 5. Grup'ta mücadele eden Türkiye, 1 basamak geriledi ve bin 9 puanla 11. sıraya indi. (A) Milliler'in gruptaki rakiplerinden Belçika, 4 basamak yükselerek 49, 1 basamak çıkan Bosna Hersek de 58. sıraya yerleşti. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki başarısı nedeniyle, dünya klasmanında ilk sıraya yükselen, Türkiye'nin 19. Dünya Kupası elemelerindeki rakiplerinden İspanya, bin 666 puanla liderliğini sürdürürken, 2. sıradaki Almanya bin 366, 3. sıradaki Hollanda da bin 317 puanla aynı konumda kaldı.

12.03.2009


 

Beşiktaş'a Azerî hakemler

BEŞİKTAŞ Hentbol Takımı'nın Avrupa Çalenç Kupası çeyrek finalinde Karadağ temsilcisi Buducnost ile yapacağı maçları yönetecek hakemler belli oldu. 28 Mart Cumartesi günü yapılacak ilk maçı Azerbaycan'dan Vagif Aliyev-Alekper Aghakishiyev hakem ikilisi yönetecek.

12.03.2009


 

Deivid'in yerine Gökhan oynayacak

FENERBAHÇE, Süper Lig'in 24. haftasında Kocaelispor ile yapacağı lig maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Luis Aragones yönetiminde, Samandıra Kamp Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 1 saat süren antrenmanda sarı-lacivertliler, taktik ve şut çalışmaları yaptı. Isınma ve koordinasyon çalışmalarının ardından takımı iki gruba ayıran Aragones, bir grubu Kocaelispor maçında görev vereceği oyunculardan, diğer grubu da yedeklerden oluşturdu. Aragones, sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Deivid'in yerine orta alanın sağında Gökhan Emreciksin'e görev verecek. Taktik çalışmada savunma oyuncularına karşı hücum hattında orta alanın sağında görev yapan Gökhan'ın, Kocaelispor mücadelesinde de bu bölgede görev alması bekleniyor. Aragones'in yaptırdığı taktik çalışmaya göre oluşan 11 şöyle: ''Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Gökhan Emreciksin, Deniz, Emre, Uğur, Alex, Semih''

GÖKHAN EMRECİKSİN'E DİSİPLİN CEZASI

İspanyol teknik adam, antrenman boyunca hareketli tavırlarıyla dikkat çekti. Saha kenarından futbolcularına sık sık uyarılarda bulunan, antrenman süresince elindeki not defterine yaptığı çizimlerle futbolcularına isteklerini anlatan Aragones, antrenmanın sonunda bütün futbolcuları etrafına toplayarak uzun bir konuşma yaptı. Bu arada, alkollü araç kullandığı için ehliyetine el konulan Gökhan Emreciksin'e, disiplin cezası uygulanacak.

12.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla