"Gerçekten" haber verir 12 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Röportaj

NURDAN HİLAL UÇAR

Bu cesaret, sahabe cesareti gibi

Yeni Asya gazetesi ile ilk olarak nerede ve ne zaman tanıştınız?

Yeni Asya gazetesinden önce haftalık Yeni İstiklal ve onun devamı olan Bugün gazetesini okurdum. Çok da istifade ettim. Bir ara İttihat da çıktı. Genelde hatırladığım kadarı ile hep Risâle-i Nur’dan alıntılı idi, güzeldi. Sonra Yeni Asya gazetesi çıkınca ona abone oldum. Nahiyede görevli olduğum için, posta ile bana geliyordu. Gercüş ilçe merkezine tayin edildiğimde aboneliğimi devam ettirdim. O zaman cemaat beraberdi. Çok güzel ve ateşli yazılar çıkıyordu. O yazıları bazılarına okuyordum. O kadar etkiliyordu ki; bu cesaret “sahabe cesareti gibi” diyorlardı. Yeni Asya’yı bu şekilde çok insanlara yetiştirdim.

12 Eylül’den sonra cemaatimiz iftirak edince, bazıları gazetenin aleyhine döndü. Fakat Elhamdülillah biz taviz vermedik, hâlâ devam ediyoruz.

Sizi 40 sene boyunca Yeni Asya’ya bağlayan esas saikler nelerdir?

Uyanık, şuurlu ve güvenilir bir cemaatin meşvereti sonucu çıkarılmasına karar verilmiş olması en birinci etkendir. Tabii ki Risâle-i Nur’u nazara vermesi de bizi bağlayan en önemli sâiklerdendir.

Yeni Asya’yı farklı kılan, önde gelen ayırt edici özellikleri sizce nelerdir?

Üstad Hazretlerinin “Risâle-i Nur talebelerinin meşgul olduğu vazife, ruy-i zemindeki bütün muazzam mesâilden daha büyüktür” demesi, Risâle-i Nur’un tahkikî iman dersini vermesi ve Yeni Asya cemaatinin naşir-i efkârı olması etken bir özelliktir. Dolayısı ile cemaatin müşterek sesi, görüşmesi ve buluşması için bir vasıta olduğundan farklı bir gazetedir.

Yeni Asya’nın size ve ailenize kazandırdığı en önemli değerler neler olmuştur?

“İki günü bir olan zarardadır” demiş Peygamber Efendimiz (asm). İşte Yeni Asya’nın her gün yeni bir haber ve bilgi ile, çeşitli konularda ve alanlarda en güzel şekilde hazırlanıp bize takdim edilmesi ne kadar önemlidir. Allah (cc) emeği geçenlerden razı olsun.

Bu 40 sene içinde Yeni Asya ile ilgili yaşadığınız hatıraların en ilgincini bizimle paylaşır mısınız?

Emekli olduktan sonra Diyarbakır’a yerleştim. 11 sene Yeni Asya gazetesinin temsilciliğini yaptım. Bir ara tüm gazetelerin büroları kapatıldı; Yeni Asya ve Zaman hariç. Emniyet Müdürlüğü vasıtası ile gazeteler geliyordu. Bir sürü sıkıntılar içinde gazeteyi gider, alır getirir ve dağıtırdım. Bazen aksamalar da oluyordu. Yani bir iki gün gazetenin gelmediği oluyordu. O zaman Risâle-i Nur’un Almanya baskısı kupon karşılığı veriliyordu. Bu vesile ile yeni abone olmuş bir okuyucunun, telefon açarak “Kardeşim, ben gazeteyi kilo ile almıyorum” demesi beni epey etkiledi.

Yeni Asya’nın 40. yılını tebrik ediyor, yeni yayın döneminde başarılar diliyorum.. Evimizde 40 yıldır televizyon yok, ama 40 yıldır Yeni Asya var Yeni Asya gazetesi ile ilk nerede ve ne zaman tanıştınız? Yeni Asya’yı yayına başladığı günden beri takip ediyorum ve aboneyim. Sizi 40 sene boyunca Yeni Asya’ya bağlayan esas saikler nelerdir? Yeni Asya gazetesi, Kur’ân-ı Kerim ve Risale-i Nur’un caddesinde yürümesi, Risâle-i Nur’un düsturları dairesinde hareket etmesi ve Risale-i Nur’un naşir-i efkârı olması hasebiyle, biz de seve seve 40 yıldır her gün takipçisiyiz. Yeni Asya gazetesini farklı kılan, önde gelen ayırt edici özellikleri sizce nelerdir? İslâmî, tavizsiz, istikrarlı çizgisinde yürümesi, dik ve vakur duruşu, yılmayışı Yeni Asya’yı diğer gazetelerden ayıran en önemli özelliktir. Yeni Asya bizim sesimiz, bizim adımıza konuşuyor. Bizim de 40 yıldır sabah ilk işimiz gazetemizi alıp okumak oluyor. Kardeş cemaatler arasında bile bizim ismimiz Yeni Asyacılar olarak anılmaktadır. Yani Yeni Asya bir yerde bizim adımız. Yeni Asya’nın size ve ailenize kazandırdığı en önemli değerler neler olmuştur? Çocuklarım 40 yıldır eve gelen Yeni Asya gazetesinin ilk sayfadaki Yeni Asya yazısı ile okumayı hecelemeye başladılar, Can Kardeş ve Bizim Aile dergileriyle bu süreç devam etti. Evimizde 40 yıldır televizyon yok. Ama 40 yıldır gazetemiz var. Ailecek gündemi Yeni Asya gazetesi ile takip etmekteyiz. Yeni Asya’nın 40. yılını tebrik eder. Bu süre zarfında emeği geçen tüm kardeşlerden de Allah razı olsun.

NURDAN HİLAL UÇAR / Diyarbakır

12.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Röportaj

  (11.03.2009) - Eğitimci olarak başarılarımı Yeni Asya’ya borçluyum

  (09.03.2009) - KEMALİST CUMHURİYETTE ETKİN OLDULAR

  (08.03.2009) - YENİ ASYA, HAKKIN HATIRINI HİÇBİR HATIRA FEDA ETMİYOR

  (07.03.2009) - Risâle-i Nur’u anlamışsak Yeni Asya’ya sahip çıkmaya kendimizi mecbur biliriz

  (05.03.2009) - “Zübeyir Ağabey, Risâle-i Nur’un dünyaya ilânı için medeniyetin bütün nimetlerini kullandı”

  (03.03.2009) - Halk anayasaya keşke ‘hayır’ deseydi

  (02.03.2009) - “Manevî değerleri Yeni Asya ile tanıdık”

  (28.02.2009) - “Yeni Asya’ya herkesin ihtiyacı var”

  (27.02.2009) - İstikametimi, 40 yıldır Yeni Asya ile buluyorum

  (26.02.2009) - “Yeni Asya’nın yeri doldurulamaz”

 

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla