"Gerçekten" haber verir 22 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

IRAK 6 YILDIR İŞGAL ALTINDA

20 Mart 2003’de başlayan Irak işgali 6 yılı geride bıraktı. Yüzbinlerce Iraklı çocuk, kadın ve yaşlı, işkenceyle, tecavüzle, toplu kıyımlarla katledildiler. Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu tarafından yapılan açıklamada, “ABD, Irak’tan derhal çekilmelidir. Bütün savaş suçlarının hesabı verilmelidir. Bush ve şürekâsı yargılanmalıdır” denildi.

Irak’tan derhal çekilmeli

AçIklamada şu görüşler dile getirildi: “ABD Irak’tan derhal çekilmelidir. Bütün savaş suçlarının hesabı verilmelidir. Bush ve şürekası yargılanmalıdır. ABD ve NATO ve NATO kapsamında Afganistan’da “görev yapan” Türkiye Afganistan’dan çekilmelidir. Bütün halkları kendi kaderlerini kendileri belirlemelidir.”

20 Mart 2003’te başlayan Irak işgali 7. yılına girerken, geride yüzbinlerce ölü ve yaralı ile gözü yaşlı milyonlar bıraktı. Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (KÜRESELBAK) tarafından yapılan açıklamada, işgale son çağrısı yapılırken şu ifadelere yer verildi: “ABD’nin ‘yeni muhafazakârlar’ olarak adlandırılan yöneticileri, terörü önlemek, El Kaide’yi yok etmek ve kitle imha silâhlarını ele geçirmek için Irak’a saldırmak zorunda olduklarını iddia ediyorlardı. Ama bunların hepsi yalandı. Bütün dünya biliyordu ki, Irak’ın 11 Eylül’de İkiz Kulelere düzenlenen saldırıyla bir ilgisi yoktu. El Kaide ile Saddam Hüseyin’in herhangi bir bağlantısı yoktu. Irak’ın kitle imha silâhları yoktu. Bush ve emperyalistler en büyük insanlık yalanlarından birisini, işgallerine, saldırganlıklarına dünyayı ikna etmek, ABD halkının savaşa karşı çıkmasını engellemek için, TV ekranlarından, gazetelerden gözümüzün içine baka baka söylediler. 20 Mart 2003’de başlayan Irak işgali, yüz binlerce Iraklının ölümüne, bir okadarının da sakat kalmasına sebep oldu. Yüzbinlerce Iraklı çocuk, kadın ve yaşlı, işkenceyle, tecavüzle, toplu kıyımlarla katledildiler. Irak işgalinin kısa tarihi, Bush ve ABD emperyalizminin işlediği savaş ve insanlık suçlarının tarihidir.”

130 bin ABD askeri hâlâ Irak’ta

Bush’tan sonra Başkan olan Obama, Irak’tan geri çekilmeyi taahhüt etmiş olsa da ABD’nin 130 bin askerinin hâlâ Irak’ta işgal gücü olarak bulunduğu belirtilen açıklamada, “ABD’nin işgal politikaları terörü önlemek için değil, sistemli bir emperyal terörün, bir devlet ‘terörünün süper şovunu’ gerçekleştirmek için başlatıldı. Afganistan’da ve Irak’ta bu ‘terör şovu’ hâlâ devam ediyor” görüşlerine yer verildi.

ABD’nİn işgal politikalarının dünyayı daha güvenli bir yer haline getirmediği vurgulanan açıklamada, “Irak, son altı yıldır, yalanlara dayatılarak başlatılan işgalin ikiyüzlülüğünü teşhir eden bir ülke durumunda. Irak’ın alt yapısı yok edildi, eğitim ve sağlık gibi en temel hizmetler görülemiyor. İşsizlik, yoksulluk ve eşitsizlik işgal öncesinden çok daha geri bir noktada” denildi.

22.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Din adamlarından, Taliban’la diyalog çağrısı

  Yoksulluk, yolsuzluk ve kürtaja karşı işbirliği

  Ermeni kuruluşuna lobicilik soruşturması

  Madagaskar cuntasına boykot

  Hindistan, İsrail’den casus uydu aldı

  ABD’nin diyalog için başka projeleri var

  IRAK 6 YILDIR İŞGAL ALTINDA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis