"Gerçekten" haber verir 22 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

“KOBİ’ler harekete geçirilmeli”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, küresel krizin aşılmasında yapılması gerekenin, reel ekonomiyi ve küçük ölçekli şirketleri harekete geçirmek olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, IMF’nin yeni rolünü geçici bir çözüm olarak gördüklerini, ancak, “IMF’nin bu görevi tam anlamıyla yürütebileceği hususunda bazı şüpheleri” olduğunu söyledi.


İSTİHDAMIN ARTTIRILMASI İÇİN KULLANILMADI

Türkiye Kamu-Sen, tarafından yapılan bir araştırmada, “2002-2008 yıllarında ekonomi politikalarında yapılan yanlışların, bugün yaşanan işsizliğin başl

Hak-İş’ten Başbakan’a sendika deklarasyonu

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Hak-İş’in de kurucu üyeleri arasında olduğu Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) tarafından hazırlanan “Küre


  “Su Bakanlığı” kurulsun talebi

Karadenİz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hızır Önsoy, Türkiye’de su konusunda en büyük sorunun su yönetimi olduğunu, bu sebeple hızla harekete geçilerek ‘’su bakanlığı’’ kurulması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Önsoy, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin mevcut su potansiyelinin dünya ortalaması civarında, Afrika ülkelerinin ise yukarısında olduğunu belirtti.


  Maliye Bakanlığı’ndan nüfus cüzdanı talimatı

Malİye Bakanlığı, 29 Mart yerel seçimlerinde TC kimlik numarası bulunan belge ibraz ederek oy kullanılabileceğine ilişkin YSK kararının ardından Valiliklere bir yazı gönderdi.


  Bodrum’da otobüs devrildi: 1 ölü, 12 yaralı

Muğla’nIn Bodrum ilçesindeki trafik kazasında ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.


  Silopi'de gözaltına alınan 6 kişi adliyede

"Ergenekon" soruşturması kapsamında, Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Silopi'de gözaltına alınan 6 kişi, adliyeye sevk edildi.


  Bir terörist teslim oldu

Bölücü terör örgütünden kaçan 1 teröristin, Şırnak’ın Silopi ilçesinde önceki gün güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.


  Sarıyer’de yangın: 1 ölü

SarIyer’de kullanılmayan 2 katlı binada çıkan yangında, 1 kişi öldü.


  “Paranın Yahudisi olur mu?”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATV’nin canlı yayınında, gündemdeki konulara ilişkin soruları cevaplandırırken, Galataport ihalesiyle ilgili olarak, “Neymiş İsrailliymiş, neymiş Yahudiymiş... Yani paranın, yatırımın, İsrailli, Yahudisi olur mu? Bu benim ülkeme geliyor. bunu buradan alıp götürecek hali yok” dedi.


  Nevruz insanlık ve sevgi bayramı

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Nevruz’un bir insanlık ve sevgi bayramı olduğunu belirterek, ‘’Nevruz’u bir dinin, bir mezhebin veya bir etnik menşe adına bağlı gösterilmesi, istismar edilmesi, bir ayrılık unsuru olarak takdim edilmeye çalışılması, bir tarih ve kültür suçudur’’ dedi.


  Sandık görevlisi memur değildir

Yüksek Seçim Kurulunun sandık görevlilerinin başörtülü olamayacağı yönündeki kararına tepki gösteren Ak-Der Genel Başkan Yardımcısı Av. Fatma Benli, kamusal hizmet verenler için çizilmiş böyle bir sınır olmadığını hatırlatarak, “Sandık görevlisi olmak kişiyi memur yapmaz ki, 1982 tarihli Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevli Personel Ve Memurların Kılık Kıyafetine İlişkin Yönetmeliğin uygulanması gerektiği söylensin” dedi.


  Başörtüsünü rahat bırakın

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) önünde toplanan MAZLUMDER üyesi bir grup, YSK'nın yayınladığı bir genelge ile 29 Mart seçimlerinde "siyasî partiler tarafından sandık kurullarına üye olarak bildirilen görevlilerin kılık kıyafet zorunluluğu" şartına tepki gösterdi.


  ‘Dink cinayeti Ergenekon bağlantılı’

DİNK Ailesi tarafından ‘’Hrant Dink Davası Şemasıyla ilgili olarak ‘’İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ‘2007/428’ sayılı dosyası ile süren yargılamada ulaşılan bilgilerle, söz konusu dâvânın sanıkları açısından şemanın doğrulandığı görülmüştür’’ denildi.


  Nevruz coşkuyla kutlandı

Baharın habercisi Nevruz Bayramı yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.


  Kürtçe mealde sakınca yok

DEVLET Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığının Kürtçe Kur’ân-ı Kerim meal hazırlamasında hiçbir sakınca yok, faydası çok’’ dedi.


  ABD ile altın dönem yaşıyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dış Politika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu, ABD’de Başkan Barack Obama yönetiminin başa gelmesiyle birlikte ikili ilişkilerde yeni bir döneme gelindiğini belirterek, “(ABD ile) Orta Doğu, Kafkas, Balkan, enerji güvenliği gibi konulara yaklaşımımız ve ilkelerimiz neredeyse aynı, çok benzer. O yüzden önümüzde işbirliğinde altın bir dönem olduğunu umuyoruz” dedi.


  KÜRESEL KRİZİN REÇETESİ LÜTFİ KIRDAR’DA AÇIKLANIYOR

Bu yıl 4.sü düzenlenen Ulusal Risale-i Nur Kongresi çalışmalarını sürdürüyor. Risale-i Nur Enstitüsünün ev sahipliğinde tertiplenen kongrenin, sonuç metni bugün düzenlenecek panelle kamuoyuna açıklanacak. İstanbul-Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında yapılacak olan panel saat 14:30’da başlayacak.


  Türkiye, yağışlı havanın etkisine giriyor

TÜRKİYE'NİN batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis