"Gerçekten" haber verir 22 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

F.Bahçe krediyi tüketti

TÜRKCELL Süper Lig'de yitirdiği puanlarda şampiyonluk mücadelesinden yavaş yavaş kopan Fenerbahçe, bitime 9 maçı varken, aldığı mağlubiyet sayısında, lig tarihinde şampiyon olduğu sezonlardaki istatistiğinin gerisine düştü.

Bugüne dek şampiyon olduğu sezonlarda en fazla 6 mağlubiyet alan sarı-lacivertli ekip, bu sezon bitime 9 maçı kalmışken 7. yenilgisini alarak kötü bir grafik çizdi. Şampiyonluğa ulaştığı 2000-2001 ve 2004-2005 sezonlarında toplam 6'şar mağlubiyeti bulunan Fenerbahçe, son kez şampiyon olduğu 2006-2007 sezonunu 4 yenilgiyle tamamlamıştı. Fenerbahçe bu sezon 25. haftayı 13 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 44 puanla tamamladı. Fenerbahçe, ligin ilk bölümündeki performansının da uzağında kaldı. Kötü sonuçlarla başladığı 2008-2009 sezonunun ilk yarısının başındaki 9 maçı, 4 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 13 puanla tamamlayan sarı-lacivertli ekip, ligin ikinci bölümündeki 9 maçı 3 galibiyet, 3 yenilgi ve 3 beraberlik alarak 12 puanla geride bıraktı.

22.03.2009


 

Futbolculara 5 gün izin

FENERBAHÇE'DE, futbolculara 5 gün izin verildi.

Teknik direktör Luis Aragones'in milli maçlar arası nedeniyle takımına verdiği izin, son iki haftada yitirilen 5 puanın üzüntüsüyle başladı. Çok sayıda futbolcusu milli takım kamplarına gidecek sarı-lacivertli ekip, ligin 26. haftasında sahasında Eskişehirspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına, 26 Mart Perşembe gününden itibaren başlayacak. Daha önce yaptığı açıklamayla milli maçlar arasında takımına izin vereceğini ifade eden İspanyol çalıştırıcı, alınan kötü sonuçlara rağmen programını değiştirmedi.

22.03.2009


 

Şampiyonluk kaçıyor

Şampiyon olmak için ince hesapların yapıldığı ve bir puanın bile önem taşıdığı telafisi olmayan haftalara girdik. Ama Fenerbahçe'de bu bilinci göremiyoruz.

İki haftada tam 5 puan kaybetti. Rakipleri puan kaybetmişken kendi evinde Kocaeli'ye puan vermesi kaza oldu farzedelim. Peki Bursa yenilgisine ne diyeceğiz? Şampiyonluk yolundaki en önemli rakiplerinin birbirleri ile karşılacağı haftada bu mağlubiyete bir anlam veremiyoruz. Birde iki maçtır son 10 dakikaya skor olarak önde giren bir takımın bu maçları alamamasını düşünmek gerekir.

Bu yenilgide en önemli sorumluluk Aragones'e aittir. Oyuncuların sahaya yansıtacağı performansları sonuçta o oluşturuyor. Yaptığı yanlış kadro tercihleri takıma pahalıya malolmaya başladı. Son zamanlarda performansı ile dikkat çeken Deniz Barış maç kadrosunda yok. En azından Aragones ikinci yarıya Deniz ile başlayarak orta sahasını güçlendirmeyi deneseydi Bursa ataklarına karşı diri bir orta saha Fenerbahçe'yi ayakta tutabilirdi. Alex'in yokluğunda takımın beyni Emre olmalı iken bu oyuncu sinirleri ile oynamaktan top oynamaya fırsat bulamadı. Semih-Gürhan değişikliği çok hatalı bir karar oldu. Aylardır forma yüzü görmeyen Gürhan'ı sahaya sürmek Aragones'in teknik adamlığını tarşılır bir hale getirdi. Haftalardır yedek kulübesinde bekleyen Güiza sahaya çıktı ve golünü attı. İyi de bir performans gösterdi. Fenerbahçe adına sahanın en iyisi oydu.

Fenerbahçe takım oyunu olarak golü bulduktan sonra her nedense kendi yarısahasına hapsoluyor. Bursa karşısında da tek farklı skoru koruma gayreti içerisine girince rakibin baskısını kabul etmek zorunda kaldı. İlk yarıda dengede giden oyun ikinci yarıda Fener yarı alanına yıkıldı. Rakibin baskısı arttıkça hata yapmak kaçınılmaz hale geliyor. Eğer Aragones kontraatak bir oyun yapısını bu takıma oturtmaya çalışıyorsa yanlış yapıyor demektir. Golü bulur bulmaz kendi sahana çekilerek skoru koruma ve ani hücumlarlarla farkı arttırma taktik olarak düşünülebilir. Ama Fenerbahçe her maçta böyle bu taktikle oynayamaz. Taraftar yenilirken bile Fenerbahçe'den güzel bir oyun ve mücadele beklemektedir. Ligin bitmesine sayılı haftalar vaksem, Fenerbahçe'nin sürekli puan kaybetmesi şampiyonluk umutlarının kalmadığını göstermektedir.

EFE KIRMIZI

22.03.2009


 

İVANKOV DÜNYADA EN ÇOK GOL ATAN 5. KALECİ

BURSASPOR'UN Bulgar kaleci Dimitar Ivanov Ivankov, Fenerbahçe'ye 90 3'te attığı penaltı golüyle kariyerindeki gol sayısını 38'ye yükseltti.

Yeşil-beyazlı takımın Kayserispor'dan transfer ettiği ve son haftalardaki performansıyla eleştirilen Ivankov, Bursapor'un Fenerbahçe ile oynadığı maçta penaltı atışlarındaki ustalığını bir kez daha gösterdi. Sercan'ın düşürüldüğü pozisyonun ardından kalesinden hızla koşarak penaltı noktasına gelen tecrübeli kaleci, soğukkanlılıkla kullandığı penaltı atışında topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek takımının sahadan 2-1 galip ayrılmasında çok önemli bir rol oynadı. Ivankov, Bursaspor forması altında daha önce de Fortis Türkiye Kupası 2. kademesindeki Van Belediyespor ve Turkcell Süper Lig'de Bursaspor'un Hacettepe'yi 2-1 yendiği maçta da penaltıdan gol atmıştı. Kariyerinde 38 gole ulaşan Ivankov, dünyada en fazla gol atan kaleciler sıralamasında 5. sırada bulunuyor.

22.03.2009


 

MORALSİZ GALATASARAY ESKİŞEHİR'LE OYNUYOR

HAMBURG'A elenerek UEFA Kupası'na 4. turda veda eden Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürmek için bugün sahasında Eskişehirspor ile yapacağı karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Bu sezon sakatlıklar nedeniyle yarıştığı kulvarlarda büyük sıkıntı yaşayan ve UEFA Kupası'ndan elenmenin üzüntüsü içindeki sarıkırmızılı takım, Eskişehirspor karşısında alacağı 3 puanla hem moral bulmak, hem de şampiyonluk şansını sürdürmek istiyor. Galatasaray'da, Arda ile dizindeki ağrıları nedeniyle dinlendirilen Ayhan'ın bugün karşılaşmada forma giyebileceği bildirildi. Kırmızı kart cezalısı Yaser ile sarı kart cezalısı Baros'un yanı sıra sakatlıkları süren Servet, Emre Güngör, Linderoth ve Mehmet Topal ise maçta yeralamayacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Bünyamin Gezer yönetecek.

22.03.2009


 

POTADA DERBİ GÜNÜ: BEŞİKTAŞ-GALATASARAY

TÜRKİYE Bayanlar Basketbol Ligi'nde (TBBL) 22. ve normal sezonun son haftası, bugün derbi maça sahne olacak.

Ezeli rakipler Galatasaray ile Beşiktaş Cola Turka karşı karşıya gelecek. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda saat 15.30'da başlayacak maçı Turgut Işık-Semih Vural hakem ikilisi yönetecek. TBBL'de son hafta maçları öncesinde, 19 maçta 31'er puan toplayan Galatasaray ile Beşiktaş Cola Turka, averajla 4. ve 5. sırayı paylaşıyorlar. Sezonun ilk yarısında yapılan maçı Galatasaray, deplasmanda 59-51'lik skorla kazanmıştı.

22.03.2009


 

MEHMET OKUR 12 SAYI ATTI, JAZZ GALİP GELDİ

NBA'DE Mehmet Okur, takımı Utah Jazz'ın deplasmanda Oklahoma City Thunder'ı 101-94 yendiği karşılaşmada 12 sayı attı.

Ford Center'da yapılan ve 19 bin 136 kişinin izlediği maçta 13 dakika forma giyen Okur, 3 savunma ribauntu aldı, 1 asist yaptı, 1 de top çaldı. Okur, 2 sayılık atışlarda 8'de 6 isabet buldu. Jazz'da Deron Williams 24 sayı ve 11 ribaunt, Carlos Boozer 15 sayı, Paul Millsap 14 sayı, Cj Miles 11 sayı, Kyle Korver ise 10 sayıyla galibiyete katkıda bulundular.

22.03.2009


 

BAYATLI TEKRAR BAŞKAN

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) olağan genel kurul toplantısında, Togay Bayatlı yeniden başkanlığa seçildi.

Togay Bayatlı'nın listesinde şu isimler yer aldı: Neşe Gündoğan, Türker Arslan, Sezai Bağbaşı, Oktar Tertemiz, Ekmel Totrakan, Alpay Cin, Nihat Usta, Esat Yılmaer, Turgay Kıran, Hasan Arat, Sema Kasapoğlu, Baki Atilla Cömert, Bilal Porsun, Murat Faruk Özbay, Uğur Erdener.

22.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis