"Gerçekten" haber verir 29 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

 

G20 zirvesinin maliyeti tartışma konusu oldu

İNGİLİZ basınının ‘’dünya liderlerinin son 50 yılda yaptıkları en büyük toplantı’’ diye tanımladığı, Perşembe günü yapılacak bir günlük G20 zirvesinin maliyetinin 20.6 milyon sterlin olacağı bildirildi.

Maliyet içinde güvenliğin önemli payı olduğu, eşi görülmemiş tedbirlerin alındığı, güvenlik harcamalarının 5,8 milyon Sterlin olarak hesaplandığı, ancak bu rakamın her an artıp 10 milyon Sterline kadar ulaşabileceği belirtildi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın seçildikten sonra İngiltere’ye yapacağı ilk ziyarete de vesile olacak G20 zirvesi için Metropolitan polis teşkilâtında bütün izinler kaldırıldı.

Güvenlik tedbirleri, başlaması beklenen büyük protesto gösterilerini de kapsıyor. Polis, başşehir Londra’da inşaat ve tadilat faaliyetlerinde bulunan şirketleri uyararak, hiçbir malzemenin ulaşılabilir açık mekânlarda bırakılmamasını istedi. Gösteriler sırasında olay çıkması ihtimaline karşılık polisin bütün şehri “taşlardan” arındırmaya çalıştığı kaydedildi.

Dünya liderleri ve beraberlerindekilerin konaklama harcamalarının ise konuk ülkelerin hükümetleri tarafından karşılanacağı kaydedildi. 2 Nisan Perşembe günü yapılacak zirve öncesinde 1 Nisan’da Londra’ya gelecek olan dünya liderleri ilk akşamlarını Kraliçe II. Elizabeth tarafından onurlarına verilecek dâvet ve Başbakan Gordon Brown’ın ev sahipliğinde düzenlenecek akşam yemeğinde geçirecek.

29.03.2009


 

Bush yönetimi mahkûmlara işkence yaptı

ABD Dışişleri Bakanlığının eski hukukçusu Vijay Padmanabhan, Bush yönetiminin 11 Eylül terör saldırılarının ardından paniklediğini ve mahkûmlara işkence yaptığını ifade etti.

The Associated Press ajansına demeç veren Padmanabhan, ABD eski başkanı George W. Bush’un işkence yapıldığını yalanlamasına rağmen, ABD’nin ‘’geliştirilmiş sorgulama teknikleri’’ kullandığını belirtti. Guantanamo dâvâsında bakanlığın baş hukuk danışmanı olan Padmanabhan, Bush yönetiminin, tutukluların, ABD ve uluslar arası hukuk ile Cenevre Sözleşmesi’nin dışında kaldıklarını bildirmesinin, yanlış olduğunu söyledi. Padmanabhan, ‘’Guantanamo, Bush yönetiminin aşırı tepkilerinin en kötüsünden biriydi’’ diye konuştu.

29.03.2009


 

Şili'de "Sol partiler zirvesi"

İLERİCİ Merkez-Sol Zirvesi’’ Şili’de yapılıyor. Ev sahibi Şili’nin Devlet Başkanı Michelle Bachalet, tatil şehri Vina del Mar’da, Avrupa’dan işçi partilerinin liderleri İngiltere Başbakanı Gordon Brown, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ve Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg’i ağırlıyor.

Brezila Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez, Uruguay Devlet Başkanı Tabare Vasquez, ABD Başkanı Barack Obama’nın Vina del Mar’a dostluk mesajı olarak gönderdiği Başkan Yardımcısı Joseph Biden ile görüştü.

29.03.2009


 

İran, Nato ile görüşmeyi doğruladı

İRAN ve NATO arasında diplomatlar düzeyinde yapılan görüşme Tahran yönetimince doğrulandı. Devlet televizyonu, İran’ın Brüksel Büyükelçiliğini kaynak göstererek verdiği haberinde, taraflar arasında 30 yıl aradan sonra ilk kez görüşme yapıldığını duyurdu.

NATO’nun merkezinde yapılan görüşmede Afganistan’da güvenliğin sağlanması konusunun ağırlıklı olarak ele alındığı belirtildi. NATO sözcüsü James Appathurai, Afganistan ve diğer konularda İran ile daha çok görüşmenin plan dahilinde olduğunu belirtmişti.

29.03.2009


 

Türkiye, kritik önemde

ABD'NİN Afganistan-Pakistan özel temsilcisi Richard Holbrooke, Afganistan için kritik önem taşıyan ülkeler arasında Türkiye’yi de saydı.

ABD Başkanı Barack Obama’nın yeni Afganistan-Pakistan stratejisini açıklamasının ardından brifing veren Holbrooke, Afganistan’a etkisi açısından önem taşıyan ülkelerden bahsederken Suudi Arabistan, Türkiye, Çin, Rusya, Birlişik Arap Emirlikleri, İran Pakistan ve Afganistan’ın diğer komşularını saydı. Holbrooke, bölgesel olarak önem taşıyan bu ülkelerin yanı sıra NATO devletleri, Avustralya, Japonya’nın da önem taşıdığına işaret etti.

29.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis