"Gerçekten" haber verir 29 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

KİMLİK BELGELERİNDE KİMLİK NO ŞART

Üzerinde T.C kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı veya resmî daireler ya da iktisadî devlet teşekküllerince verilen kimlik numaralı ve soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, sürücü belgesi, sarı basın kartı, askerî kimlikler ve hologramlı öğrenci kimlikleri gibi belgelerle oy kullanılabilecek.


Türkiye için hüzünlü seçim

SEÇMENLER,5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için bugün sandığa gidecek.48 milyon 6 bin 650 seçmen, 177 bin 50 sandıkta oy kullanac

Oy pusulalarına fotoğraf yasağı

YSK, oy verme sırasında oy pusulalarını cep telefonu veya fotoğraf makinesi gibi cihazlarla görüntülemeye teşebbüs edilmesi durumunda, Sandık Kurulu B


  Bu Meclis anayasa yapamaz

Başbakan Erdoğan, NTV’de katıldığı programda, yeni anayasa ile ilgili bir soruya, “Anladık ki Türkiye’de bu parlamento ile böyle bir şey yapılamaz. Bu parlamentodaki anlayış yeni anayasayı götürecek durumda değil” şeklinde cevap verdi.


  4 vatandaştan 3'ü AB üyeliğini istiyor

TÜRKİYE'NİN AB üyeliği konusundaki desteğin çok güçlü bir şekilde devam etmekte olduğu vurgulanarak, her 4 Türk vatandaşından 3’ünün (yüzde 75) Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğinin ortaya çıktığı bildirildi.


  BUGÜN YAZ SAATİNE GEÇİLDİ, DİKKAT...

48 milyon 6 bin 650 seçmen, yerel yöneticilerini belirlemek için 177 bin 50 sandıkta oy kullanacak.


  Sosyal güvenlikte elektronik takip başlıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni MEDULA sistemiyle, Sağlık Uygulama Tebliği ile getirilen kuralların elektronik ortamdaki takibine 1 Nisan’da geçecek.


  Çelik: Sosyal millet, sosyal devletin önünde

MİLLÎ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘’Sosyal millet kavramımız sosyal devlet kavramımızın çok daha önündedir’’ dedi.


  Çelik: Sosyal millet, sosyal devletin önünde

MİLLÎ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘’Sosyal millet kavramımız sosyal devlet kavramımızın çok daha önündedir’’ dedi.


  Danimarka’dan Roj TV adımı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’in NATO Genel Sekreterliği adaylığı ile ilgili açıklamasından sonra Danimarka’dan iki üst düzey savcının, Roj TV’nin kapatılması konusunu görüşmek üzere Türkiye’ye gönderileceği bildirildi.


  Otobüs ile otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

KONYA'NIN Beyşehir ilçesinde servis otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.


  Lagendijk: Türkiye’den gelenlerde vize aranmamalı

TÜRKİYE-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Avrupa Adalet Divanı’nın Soysal davasında aldığı “Türk vatandaşlarına hizmet sunumu için AB üyesi ülkelere girişlerinde vize şartı getirilemeyeceği” yönündeki kararının “çok önemli” olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’den iş seyahati, turizm, tedavi ve öğrenci (ve öğretim görevlisi) değişimi için AB’ye gelenlerde vize aranmaması gerektiğini” bildirdi.


  Çığ düştü yüzlerce araç yolda mahsur kaldı

HAKKÂRİ-Çukurca kara yolunun 2 ayrı noktasına çığ düştü. Alınan bilgiye göre, saat 09.30 sıralarında şehir merkezinde 7 kilometre uzaklıktaki Depin mevkisindeki Sümbül Dağı’ndan Hakkâri-Çukurca-Şırnak kara yolunun 2 ayrı noktasına çığ indi.


  Öğretmenler, ek ders ücretlerini alacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, öğretmenlerin, yerel seçim sebebiyle okulların yarın tatil edilmesinden dolayı “haftalık ek ders ücretlerini alamayacakları” yönünde açıklamalarda bulunulduğunu hatırlatarak, “Bu kesinlikle yanlıştır.


  Cenazelere de güçlükle ulaşılabildi

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin vefat ettiği BBP’den yapılan resmî bir açıklamayla duyruldu. Cenazeler, önce enkaza ulaşan ekipler tarafından Kızılöz köyüne, daha sonra helikopterle Kahramanmaraş’a götürüldü. THY ise cenazelerin nakli için Kahramanmaraş’a özel uçak gönderdi.


  KDV ve ÖTV indirimleri denetlenecek

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, sektör temsilcilerinin sorunlarını dinledi.


  Cenazeler K. Maraş'a götürüldü

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu’nun aralarında bulunduğu 5 cenaze, helikopterle Kızılöz köyünden Kahramanmaraş’a götürüldü. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişiyi taşırken Döngel köyü yakınlarında bulunan Kanlıçukur mevkisine düşen helikopterin enkazına ulaşan ekipler, burada bulunan 5 cesedi Kızılöz köyüne getirdi. Askeri yetkililer, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu cenazeleri, burada kimlik tespiti için yakınlarına gösterdi. Yazıcıoğlu’nun cenazesinin kimlik tespitini ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu yaptı. Yapılan kimlik tespitinin ardından 5 cenazenin taşındığı helikopter, Kahramanmaraş’a gitmek üzere Kızılöz köyünden ayrıldı. Bu arada, cenazeleri taşıyan helikopterin köye indiği sırada, Yazıcıoğlu’nun da cesedinin geldiğini öğrenen akrabaları ve partililer helikoptere ulaşmaya çalıştı. Helikopterin olduğu bölgeyi güvenlik çemberine alan askerle yakınları ve partililer arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yazıcıoğlu’nun bazı yakınlarının sinir krizi geçirdiği görüldü.


  Hava dün ilk defa açtı

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazının bulunduğu bölgede yaklaşık 3 gündür etkili olan kar yağışı, soğuk hava ve tipi ilk kez dünü yerini açık bir havaya bıraktı.


  Havadan çalışmalar da olumsuz etkilendi

BÖLGEDEKİ hava şartları özellikle sabah saatlerinde enkazın yanına helikopterle ulaşmayı mümkün kılmadı.


  Gül, BBP'yi ziyaret etti

Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin geçirdikleri helikopter kazasında vefat etmesi sebebiyle başsağlığı dileğinde bulunmak üzere BBP Genel Merkezi’ni ziyaret etti.


  Bölgeye 3 kaza kırım uzmanı gönderildi

ULAŞTIRMA Bakanlığı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da içinde bulunduğu helikopter kazasıyla ilgili araştırma yapmak üzere 3 kaza kırım uzmanını bölgeye gönderdi.


  Meclisteki milletvekili sayısı 545'e düştü

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatıyla Meclisteki milletvekili sayısı 545’e düştü.


  Soylu: Ya daha büyük bir felâket olsa...

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterin enkazının bulunmasıyla ilgili olarak ‘’Her zaman olduğu gibi kriz yönetimi başarısızlıkla sonuçlandı’’ dedi.


  Kuruyan göller hayat buldu

KÜRESEL ısınmanın etkisiyle geçtiğimiz yıl kuruma tehlikesiyle karşılaşan göllerdeki su seviyeleri, sonbahar ve kış aylarındaki yağışlarla sevindirici boyuta ulaştı.


  Bedir Mardinlilerin gururu

MATEMATİK yarışmasında birinci olan Zeki Bedir, Mardinlilerin gururu oldu.


  Şiddetli kar, yağmur ve çığ uyarısı

Meteorolojİ Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu’nun iç ve doğu kesimlerindeki bazı illerde şiddetli kar yağışı ve çığ, Güneydoğu ve Karadeniz’de de bazı illerde şiddetli yağmura karşı uyarı yaptı.


  Hakkâri-Çukurca yoluna çığ düştü

HakkÂrİ-Çukurca kara yolunun 2 ayrı noktasına çığ düştü. Dün sabah, saat 09.30 sıralarında şehir merkezinde 7 kilometre uzaklıktaki Depin mevkiindeki Sümbül Dağı’ndan Hakkâri-Çukurca-Şırnak kara yolunun 2 ayrı noktasına çığ indi.


  Herkes hayat kurtarabilir

SAMSUN Sivil Savunma Müdürü Hakkı Bülent Ünal, bilgi sahibi olmanın hayat kurtardığına işaret etti.


  Katsayı engeli kaldırılsın

KOCAELİ İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) tarafından her ay düzenlenen, İmam Hatipler Buluşması bu ay Derince İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşti-rildi.


  Osmanlı’nın başarısını araştırıyorlar

Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Budak, Osmanlı Devleti’nin yönetim başarısını merak eden yabancı araştırmacıların devlet arşivlerinde araştırma yaptığını belirtti.


  Çıralı Göl’e turist ilgisi

Konya’nIn Karapınar ilçesine 26 kilometre uzaklıktaki, deniz seviyesinin 80 metre kadar altında bulunan Çıralı Göl, yerli ve yabancı turistlerin, fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.


  Avrupa’nın en çok sigara içen ülkesi

AB’nİn araştırma kuruluşu Eurobarometre, birliğin en çok sigara içilen ülkesinin Yunanistan olduğunu belirledi.


  ‘Sünnetler artmalı’

ABD’lİ uzmanlar erkek sünnetinin, cinsel yolla bulaşan hastalık riskinin azaltılmasının bir yolu olarak daha fazla ele alınması gerektiğini söyledi.


  Kan akışı elektriğe dönüşüyor

AraştIrmacIlar, düşük frekanslı titreşimlerle enerji üretebilen nanojeneratörler geliştirilebileceğini açıkladı.


  ‘Ay’a inişin 40. yılı kutlanacak

Amerİkan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Ay’a yapılan ilk inişin 40. yılı şerefine bir dizi faaliyet düzenleyeceğini duyurdu.


  İşitme kaybı olanlara müjde

İşitme kaybı olan ya da duyma sorunu yaşayan çocuklar, gençler ve ileri yaştaki kişiler için 22 dilde konuşan işitme cihazı geliştirildi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis