"Gerçekten" haber verir 29 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

GÜİZA: TÜRKİYE'DE ÇOK TEKME ATILIYOR

FENERBAHÇE'NİN İspanyol futbolcusu Daniel Güiza, ''Türk liginde çok tekme atıyorlar'' dedi. İspanya'nın yüksek tirajlı gazetesi El Pais'te dün yayınlanan röportajda Güiza, Türkiye ve Türk futboluna uyumda halen ciddi anlamda sorun yaşadığını dile getirdi.

İspanyol futbolcu, ''Çok tekme atıyorlar ama hakemler oyunu devam ettiriyor. İspanya'da daha fazla futbol oynanıyor'' derken, ''Stoperler nasıl?'' sorusuna, ''Çok sertler. Özellikle Bursaspor'un stoperleri. Rakibe rahatsızlık veren iki kale gibiler'' cevabını verdi. Türk ligini ''zor ve çok karışık'' olarak anlatan ve sahaların çok kuru olduğundan şikayetçi olan İspanyol futbolcu, ''Taraftarlar eğer delirirse çok zor. Cep telefonu ve çakmak atabiliyorlar. Elbetteki, üzerimize de geliyor'' dedi. Türk Milli Takımı'nın orta sahasında önemli futbolcular olmadığını savunan Güiza, Fenerbahçe'den takım arkadaşı Emre Belözoğlu için ise ''klas bir oyuncu'' yorumunda bulundu. Güiza, ''Türk Milli Takımı çok koşan, mücadele eden, 90 dakika baskı yapan bir takım. 3-0 kaybediyor olsalar da asla havlu atmıyorlar'' ifadelerini kullandı. Güiza, Del Bosque ile ilgili yöneltilen bir soruya ise, ''Ondan çok memnunum. Hala benim üzerime oynamaya devam ediyor ve bu da benim sahaya çok daha istekli çıkıp, saldırmamı sağlıyor. Çok mükemmel biri. Basında o kadar çok şey çıktıktan sonra beni milli takıma çağırarak bunu gösterdi'' cevabını verdi. Öte yandan İstanbul'da her zaman çevirmenle dolaştığını yoksa hiçbir şey anlamadığını, en iyi bildiği kelimenin ''top'' olduğunu dile getiren Güiza, İstanbul trafiğinin ''korkunç'' olduğunu da belirtti.

29.03.2009


 

Aragones Kral'dan ödül alacak

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Luis Aragones, İspanya kraliyet ailesi tarafından, Avrupa Şampiyonu olmalarından dolayı İspanya Milli Takımı'na verilecek ödül için pazartesi günü Madrid'de olacak.

İspanya Milli Takımı'nın eski teknik direktörü olan Aragones, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda kupayı kazanan takımın başında olmasından dolayı İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) tarafından pazartesi günü düzenlenecek ödül törenine davet edildi. Aragones, Baron de Güell Kupası adıyla Kraliyet Ailesi tarafından verilecek ödülü RFEF başkanı Villar ile birlikte alacak. Kraliyet sarayında düzenlenecek ödül törenine 2010 Dünya Kupası elemeleri için Türkiye ile karşılaşacak olmalarından dolayı İspanya milli takımının futbolcuları katılamayacak. Baron de Güell kupası İspanya Milli Takımı dışında Rafael Nadal, Samuel Sanchez, Vivi Ruano ve Anabel Medina gibi önemli isimlere de verilecek.

İSPANYOL GAZETİCİLERE HALA KIZGIN

Bu arada, Fenerbahçe ile anlaşıp İstanbul'a gittiği geçtiğimiz yazdan bu yana İspanyol basınına hiçbir açıklama yapmayan teknik direktör Aragones, "Basın benim için bitti, asla hiç kimseyle konuşmayacağım" dedi. Marca gazetesi muhabiri İstanbul'da Aragones ile konuşmayı denediklerini yazarken, İspanyol teknik adamın basınla konuşmama kararı aldığını söylediği belirtildi. Aragones'in, "Üzgünüm, ama hiçbir şey söyleyecek değilim. Söyleyecek bir şeyim yok. Bu ne sana ne de başkasına karşı bir şey değil, ama konuşmayacağım. Bu kararı aldım ve çok uzun süre değiştirmeyeceğim. Üzgünüm" dediği bildirildi.

29.03.2009


 

Futbol oynamayı çok özeldim

GALATASARAY'DA yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan ve Almanya'da geçirdiği tedavi dönemi sonrası çalışmalarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde devam eden Serkan Çalık, en kısa zamanda yeniden sahalara dönmek istediğini söyledi.

Serkan Çalık, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, sakatlığı nedeniyle zor zamanlar geçirdiğini aktarırken, ''Allah'a şükür artık dizimde bir problem kalmadı. İnşallah en kısa zamanda da takımla idmanlara başlayacağım. Futbolda böyle şeyler oluyor ama inşallah ilk ve son sakatlığımdır'' dedi. Takımda kısa sürede forma şansı bulacağına inandığını dile getiren Serkan Çalık, şunları aktardı: ''Ümit ağabey olsun, ya da Milan Baros olsun, nasıl golcüler oldukları attıkları gollerden belli. Ama ben biliyorum ki, en kısa zamanda kondisyon ve kuvvet çalışmalarını tamamlayıp forma şansı bulacağım. Sağ kanatta da oynayabilirim, önde de oynayabilirim. İki mevkide de görev bekliyorum. O yüzden, geri dönersem en kısa zamanda forma şansı bulabileceğime inanıyorum. Galatasaray'daki hedeflerim, oynamaya başlamak, ardından da ilk 11'de sürekli isimlerden biri haline gelmek.'' Serkan Çalık, sezon sonu kontratının bittiğini ve yakında yönetimle görüşmelerin olacağını söylerken, gelecekteki hedefinin ise (A) Milli Takım forması giymek olduğunu bildirdi.

29.03.2009


 

Türkiye-İspanya rövanş maçı biletleri tükendi

(A) Milli Futbol Takımı'nın, 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta 1 Nisan Çarşamba günü İspanya ile İstanbul'da yapacağı maçın biletleri tükendi.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçın dün sabah Biletix gişelerinden 20, 40 ve 60 TL'den satışa çıkarılan biletlerinin tamamının satıldığı bildirildi.

29.03.2009


 

Kahn, Schalke 04'ün menajerlik görevini reddetti

ALMANYA Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih ve Alman milli takımının eski kalecisi Oliver Kahn, FC Schalke 04 Kulübü tarafından kendisine teklif edilen menajerlik görevini reddetti.

FC Schalke 04'ün denetleme kurlu Başkanı Clemens Tönnis ile geçen hafta görüşen Kahn, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Schalke 04'ün, tüm zamanını bu görev için ayıracak bir menajere ihtiyaç duyduğunu belirterek, ''Bunu ben yapamam. Bu kararı zor verdim'' dedi. Tönnis de, Kahn'nın başka sorumlulukları da bulunduğunu, şu sıralar bu görevi yapamayacağını ifade etti. FC Schalke 04 Kulübü, menajer arayışının yanı sıra, teknik direktör Fred Rutten'nin görevine son verilmesinin ardından teknik direktör arayışını da sürdürüyor.

29.03.2009


 

Beşiktaş'ın Brezilyalı golcüsü Bobo 2. defa baba

BEŞİKTAŞ'IN golcü futbolcusu Deivson Rogerio Da Silva ''Bobo'', ikinci kez babalık sevinci yaşadı.

Bobo'nun eşi Raquel, Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde dün sabaha karşı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 2.89 kilo olarak doğan bebeğe Luiza ismi verildi.

29.03.2009


 

Zaza 7 sayıda kaldı

PHİLİPS Arena'da 20 bin 54 seyircinin izlediği karşılaşmada, konuk ekip Boston Celtics, Atlanta Hawks'ı 99-93 yendi.

Maça ilk beş olarak başlayan Türk basketbolcu Zaza Pachulia, 7 sayı, 2 ribauntluk performansla oynarken, takım arkadaşları Josh Smith ve Joe Johnson'ın 22'şer sayısı Hawks'ın galibiyeti için yeterli olmadı. Ev sahibi Hawks'ta guard Mike Bibby 19 sayı kaydederken, Al Horford 6 sayıda kaldı.

29.03.2009


 

Hidayet Türkoğlu Bucks potasına 18 sayı bıraktı

NBA'DE Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic sahasında Milwaukee Bucks'ı 110-94 yenerek, üst üste 4. galibiyetini aldı.

Milli basketbolcu 34 dakika forma giydiği karşılaşmada 18 sayı, 9 ribaunt, 4 assistlik performansla oynadı. Ev sahibi Orlando'da ilk beş sahaya çıkan tüm oyuncuların çift haneli sayılara ulaştığı maçta, Rashard Lewis takımı adına kaydettiği 19 sayıyla maçın en skorerlerinden oldu. Magic'in yıldız basketbolcusu Dwight Howard, 18 sayı, 8 ribaunt, 5 assistlik performansla oynarken, Courtney Lee'nin 16 sayısı ve Rafer Alston'ın 11 sayısı Orlando'yu galibiyete ulaştırdı. Amway Arena'da 17 bin 461 kişinin izlediği karşılaşmanın ilk yarısı Magic'in 49-43 üstünlüğüyle sona erdi. Konuk ekip Bucks'ta, 19'ar sayı atan Charlie Bell ve Ramon Sessions'un performansları Bucks'ın mağlubiyetini önleyemezken, Richard Jefferson'ın 13 sayı, 7 ribaunt ve 1 assisti Bucks için yeterli olmadı.

29.03.2009


 

Formula'da ilk yarış start alıyor

OTOMOBİL sporları Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sine ilk cepten başlama hakkı (pole position) Brawn GP takımının İngiliz pilotu Jenson Button'ın oldu.

Sezonun ilk yarışına ilk iki cepte başlama fırsatına, sıralama turlarında en iyi zamanları yapan Brawn GP takımı pilotları erişti. Avustralya'nın Melbourne kentindeki 5.3 kilometre uzunluğundaki Albert Park'ta 58 tur üzerinden koşulan sıralama turlarında ilk sırada başlayacak olan İngiliz Jenson Button, 1 dakika 26.202 saniyelik hızıyla kariyerindeki 4. pole pozisyonunu kazandı. Button'ın ardından en iyi hızı yapan takım arkadaşı Brezilyalı Rubens Barrichello, 1:26.505'lik derecesiyle en iyi ikinci zamanı yaptı ve ikinci cepte başlamaya hak kazandı. Yarışta üçüncü cepte 1:26.830'luk derecesiyle Red Bull takımından Alman Sebastien Vettel yer alırken, dördüncü sırada 1:26.914'lük zamanıyla Polak Robert Kubica start alacak. Geçen yılın şampiyonu Mclaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton, sıralama turlarının ikinci bölümünü tamamlayamadığı için 15. sırada yer aldı.

29.03.2009


 

ÜMİT MİLLİLER DUBLİN YOLCUSU

ÜMİT Milli Futbol Takımı, 2011 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda 31 Mart Salı günü deplasmanda İrlanda Cumhuriyeti ile yapacağı ilk maç için bugün başkent Dublin'e gidecek.

hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren ve bu süre içinde özel maçta Danimarka'yı 2-0 yenen ümit milliler, yarın saat 10.45'de uçakla Dublin'e hareket edecek ve buradan otobüsle Cork kentine geçecek. İrlanda Cumhuriyeti ile Türkiye arasında 31 Mart Salı günü Cork kentindeki Turners Cross Stadı'nda TSİ 21.45'de başlayacak maçı Bulgaristan'dan Stanislav Torodov yönetecek.

29.03.2009


 

2010 GÖNÜLLÜ BAŞVURUSU BAŞLADI

TÜRKİYE'DE düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için gönüllü başvuru süreci dün başladı.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 16. FIBA Dünya Şampiyonası için hazırlıkların aralıksız sürdüğü bildirildi. ''Başarılı Organizasyonlar, Gönüllülerin Omuzlarında Yükselir'' sloganıyla start alan gönüllü kampanyası ve başvuru sürecinin 31 Aralık'a kadar devam edeceği belirtildi. Şampiyona 24 ülke takımının katılımıyla 28 Ağustos - 12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

29.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis