"Gerçekten" haber verir 31 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

MİLLİLER İSPANYA'YI ÇÖZÜYOR

GÜNEY Afrika'da yapılacak 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 5. Grup'ta mücadele eden A Milli Takımımız yarın akşam grubundaki 6. maçında İspanya ile karşı karşıya gelecek. Grubun diğer maçlarında ise Estonya - Ermenistan ve Bosna Hersek - Belçika karşı karşıya gelecekler. Güney Afrika'da yapılacak 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 5. Grup'ta mücadele eden A Milli Takımımız grubunda son oynadığı maçta, 28 Mart Cumartesi günü deplasmanda oynadığı maçta İspanya'ya 1 - 0 yenildi. Grubun o gün oynanan diğer maçlarında ise Ermenistan ile Estonya 2-2 berabere kalırken, Belçika, konuk ettiği Bosna Hersek'e 4-2 yenilmişti.

19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 5. Grup'ta lider İspanya'ya konuk olan ve ilk yarısı golsüz berabere biten maçta Türkiye, ikinci yarıda yediği golle sahadan 1-0 mağlup ayrılmıştı. Ay-yıldızlı ekibimiz grupta oynadığı maçlarda 5'te 5 yaparak puanını 15'e çıkaran İspanya'yı 1 Nisan Çarşamba günü Ali Sami Yen Stadı'nda konuk edecek. Grupta geride kalan 5'er maç sonrası İspanya 15 puanla liderliğini sürdürürken, Türkiye aldığı ilk mağlubiyetin ardından 3. sıraya indi ve 8 puanda kaldı. İspanya, Belçika, Bosna Hersek ve Estonya ile finaller için mücadele eden A Milli Futbol Takımımız grubunda oynadığı ilk maçta Ermenistan'ı deplasmanda 2-0 yenmiş, 2. maçta konuk ettiği Belçika ile 1-1 berabere kalmıştı. Ay-yıldızlılar grupta oynadıkları 3. maçta Bosna Hersek'i İstanbul'da 2-1 yenerken, Estonya karşısında önemli fırsatları kaçırmış ve sahadan golsüz berabere ayrılarak çok önemli 2 puan kaybetmişti. Ay - yıldızlılar İspanya'ya ise 1-0 yenilmişti.

31.03.2009


 

GALATASARAY'DAN "EN SAĞLIKLI YARIŞMA"

GALATASARAY Kulübü, resmi internet sitesinde düzenlediği yarışmayı kazanacak 3 talihliye tam sağlık kontrolü (check-up) hediye edecek. Sarı-kırmızılı kulüpten, ''En sağlıklı yarışma'' başlığıyla yapılan açıklamada, resmi internet sitesi üyelerinin katılabileceği tek soruluk yarışmada, doğru cevabı bilenler arasında yapılacak çekilişle 3 talihliye Acıbadem Hastanesi'nde tam sağlık kontrolü hediye edileceği belirtildi. ''www.galatasaray.org'' internet sitesinde başlayan yarışmanın 3 Nisan Cuma günü saat 17.00'de sona ereceği bildirildi.

31.03.2009


 

F.BAHÇELİ BURAK YILMAZ ANTALYA'DA NİŞANLANDI

FENERBAHÇE'NİN genç futbolcusu Burak Yılmaz, İstem Atilla ile Antalya'da düzenlenen bir törenle nişanlandı. Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Antalya'da aile arasında yapılan sade bir törenle nişanlanan İstem-Burak çiftine mutluluklar diliyor, çıktıkları bu yolun evlilikle sonuçlanmasını temenni ediyoruz'' denildi.

31.03.2009


 

VANDEREYKEN BELÇİKA'DA HEDEF TAHTASI OLDU

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. grupta Türkiye'nin de rakibi olan Belçika'da basın, milli takım teknik direktörü Vandereyken'e ''Ya kazan ya defol'' diye yazdı. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. grupta geçen cumartesi akşamı konuk ettiği Bosna-Hersek'e 4-2 yenilen Belçika'da ağır yenilginin şoku sürerken, basın, teknik direktör Rene Vandereyken'e yönelik ağır eleştirilerini sürdürüyor. Belçika'nın yüksek tirajlı gazetelerinden HLN, Vandereyken'e ''Ya kazan ya defol'' diye seslenirken, ulusal basında da pek çok gazete, ''Siste kaybolduk'', ''Belçika, İskoç kafe takımları gibi oynadı'' başlıklarını kullanarak, milli takımı eleştirdi.

31.03.2009


 

FANATİK ARNAVUTLAR MACARLARI TAŞLADI

DÜNYA Futbol Şampiyonası elemelerinde 1. grupta cumartesi akşamı deplasmanda Arnavutluk'u Sandor Torghelle'nin golüyle 1-0 yenen Macaristan taraftarlarına yapılan taşlı saldırıda iki Macar taraftar yaralandı. Arnavutluk'un başkenti Tiran'da maçın sona ermesinden 40 dakika sonra polis eşliğinde stattan ayrılan yaklaşık 200 kişilik Macar taraftarını taşıyan 4 Macar plakalı otobüs, Arnavut taraftarlar tarafından saldırıya uğradı. Maçı taraftarlarla izleyen bir Macar gazetecinin verdiği habere göre, fanatik Arnavut taraftarlar maçtan bir saat sonra polis eşliğinde şehri terk etmek isteyen Macar taraftarları taşıyan 4 otobüse taşlı saldırıda bulunduğunu, olayda iki Macar taraftarın yaralandığını 4 otobüsün de camlarının kırıldığını bildirdi. Macar taraftarları taşıyan 4 Macar otobüsün bugün camları takıldıktan sonra Macaristan'a hareket edebileceği açıklandı.

31.03.2009


 

UEFA heyeti Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı bu hafta test edecek

FENERBAHÇE Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs'ta yapılacak UEFA Kupası final maçı öncesindeki ilk test maçı olan Fenerbahçe-Eskişehir karşılaşmasını 5 kişilik UEFA heyeti de izleyecek. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, UEFA ile federasyon arasındaki görüşmeler sonrasında, Fenerbahçe'nin Eskişehirspor, Ankaragücü ve Denizlispor ile oynayacağı maçların statta yapılan değişikliklerin denenmesi açısından test maçları olarak belirlendiği, bu maçlardan ilki olan Eskişehirspor karşılaşmasında, UEFA Kupası finalinde uygulanacak güvenlik tedbirlerinin, akreditasyon sisteminin, yenilenen engelli tribünleri ve tel örgülerin test edileceği bildirildi. Açıklamada, 5 Nisan Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Eskişehirspor maçını, Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü yetkililerinin yanı sıra UEFA'dan da 5 kişilik bir heyetin izleyeceği ifade edildi.

31.03.2009


 

BAYANLARDA ERKEN FİNAL: BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE

BASKETBOLDA Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası'nın kura çekimi, İstanbul'da yapıldı. Kayseri Kadir Has Spor Salonu'nda 12-14 Nisan tarihlerinde yapılacak organizasyonun Polat Renaissance Otel'de gerçekleştirilen kura çekimine, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Sekreteri Ali Özsoy, Asbaşkanı İmran Işıldar, yönetim kurulu üyesi Jülide Sonat, Teknosa Marka Müdürü Banu Birgücü ve kupada mücadele edecek takımların temsilcileri katıldı. Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde normal sezonun birinci devresini puan cetvelinin ilk 8 basamağında tamamlayan Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Cola Turka, Samsun Basketbol, Tarsus Belediyesi, Panküp TED Kayseri Koleji, Galatasaray ve Ceyhan Belediyesi'nin yer alacağı 8'li finalin kura çekiminde eşleşmeler şöyle oluştu: Beşiktaş Cola Turka-Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi-Galatasaray, Ceyhan Belediyesi-Tarsus Belediyesi, Panküp TED Kayseri Koleji-Samsun Basketbol.

31.03.2009


 

G.Saray Süper Gençler Ligi'ni lider bitirdi

FUTBOL Deplasmanlı Süper Gençler Ligi İstanbul (A) Grubu'nda Galatasaray, bitime 1 hafta kala grup maçlarını lider tamamlamayı garantiledi. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Recep Yazıcı yönetimindeki Galatasaray takımının, Deplasmanlı Süper Gençler Ligi İstanbul (A) Grubu'nda 25. hafta sonunda ilk sırayı garantilediği belirtildi. Süper Gençler Ligi Türkiye Şampiyonası'nın oynanacağı tarih ile yerinin, grup maçlarının tamamlanmasının ardından açıklanacağı bildirildi.

31.03.2009


 

Roberto Carlos özür diledi

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, camialarını ve taraftarlarını ne kadar üzdüklerini bildiklerini kaydederken, gelecek haftalarda kayıplarını telafi edeceklerini söyledi. Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Roberto Carlos, ikinci yarıda kaybettikleri puanların eksikliğini çektiklerini ifade ederek, ''Camiamızı çok mutsuz ettiğimizi, taraftarımızı sinirlendirdiğimizi biliyoruz. Ben önce kendi adıma, sonra da takımım adına bu sene onlara yaşattığımız üzüntüler nedeniyle özür dilemek istiyorum. Çünkü bu bizim yani futbolcuların hatasıdır'' dedi. Roberto Carlos, hatalarını telafi edecek zamanları olduğuna inandıklarını belirterek, şöyle devam etti:

ELLER TAŞIN ALTINA SOKULMALI

''Biz bunu düzeltecek zamanımız olduğunu görüyoruz. Önümüzde 9 maçımız kaldı. Eskişehirspor'a karşı evimizde oynayacağımız maçın ardından Galatasaray ile karşılaşacağız, daha sonra da bir çok maçımız olacak. Artık bizim için güzel maçlar geliyor diyebiliriz. Kaybettiğimiz puanları kendi aramızda değerlendireceğiz. Biz bu 5-6 hafta boyunca her maçımızı alırsak, bence her şey eşitlenecek. Kazanmak zorunda olduğumuz maçlar geliyor. İnanıyorum ki sezon sonunda mutlu sona ulaşacağız.'' Yaşadıkları puan kayıplarının konsantrasyon eksikliğinden değil, saha içinde iletişim eksikliği ve kopukluktan kaynaklandığını kaydeden Brezilyalı oyuncu, ''Biraz daha kendimizi işimize verirsek, bu zor ve affı olmayan dönemden de çıkacağımızı düşünüyorum. Çünkü bunu hak eden bir camiamız ve takımımız var'' diye konuştu. Roberto Carlos, yaşanılan sıkıntılı dönemde takımın bu zor günlerini atlatabilmesi için deneyimli oyunculara daha fazla görev düştüğünü aktarırken, kendisinin de elinden geleni yapacağını söyledi. Futbolcu kişiliğinin böyle dönemlerde önem kazandığına değinen Roberto Carlos, sözlerini şöyle tamamladı: ''Zor dönemlerden geçebilirsiniz. Bunun için takımdaki tecrübeli oyuncular, başta kişiliklerini takıma yansıtmalı, genç oyunculara örnek olmalılar. Hocalar da takımın önünde her zaman liderdirler. Teknik heyet ve oyuncular ellerini taşın altına sokmalılar. Bizim takımımız, hoca ve oyuncuları bakımından bunu yapacak kapasiteye sahip bir ekip. Önümüzde Türkiye Kupası'nı ve Süper Lig'i kazanma şansı var. Bir tanesine çok yakınız. Diğerini de eğer önümüzdeki maçları kazanırsak alabiliriz.''

31.03.2009


 

Bize 1 puan yetmez

2010 Dünya Kupası hedefimizi devam ettirmek istiyorsak yarın akşam İspanya'yı Ali Sami Yen'de mutlaka yenmemiz gerekiyor. Çünkü grubumuzda Bosna-Hersek sürpriz bir şekilde Belçika'yı deplasmanda 4-2 mağlup ederek 9 puana yükseldi ve 8 puanlı Türkiye'nin üzerine çıktı. Bu tablo bizim açımızdan hiç de iyi olmadı. Çünkü Bosna-Hersek Çarşamba günü yine Belçika'yı bu defa evinde ağırlayacak ve muhtemelen sahadan galip ayrılarak 12 puana yükselecek. Bu açıdan bakıldığında bizim daha sıkıntılı bir durumda olduğumuz görülecektir. Eğer İspanya karşısında 1 puana razı olursak grupta ikincilik fırsatını büyük bir tehlikeye atmış olacağız. Kalan son 4 maçta Türkiye, Estonya ve Ermenistan'la içeride, Bosna-Hersek ve Belçika ile dışarıda karşılaşacak. Buna karşılık Bosna-Hersek fikstürde avantajlı görünüyor. Türkiye ve İspanya maçlarını evinde oynarken, Ermenistan ve Estonya deplasmanlarına çıkacak. Fatih Terim ve ekibi, Euro 2008 finallerine giderken yine böyle bir zorluk karşısında pes etmemiş, mutlaka kazanılması gereken Norveç maçını hem de deplasmanda 3 puanla kapatarak final biletini kapmıştı.

Madrid'de İspanya karşısında kötü değildik ama çok da iyi oynamadık. Özellikle ilk yarıda yakaladığımız bir-iki pozisyonda golü bulabilseydik sürpriz bir sonuçla dönebilirdik. Ama olmadı. Çünkü fizik-kondisyonumuzun 60. dakikadan sonra tükendiğini gördük. İspanyol futbolcular bu dakikalarda bulduğu golden sonra bizi kendi sahamıza hapsettiler. Futbolcularımız 2-3 pas yapamayacak kadar etkisiz kaldı. Çünkü bu dönemde aklımızla oynayamadık. Modern futbolda topla hızlı hareket etmek en önemli kuraldır. Yorulmadan topu en müsait durumdaki arkadaşına atacaksın. Bunu yaparken aklını kullanacaksın. Dikkat ettim, Tuncay, Arda ve Gökhan Gönül kazandığı her topta 2-3 İspanyol futbolcusunu geçmeden pas atmayı düşünmedi. Kuvvetten düştüğü anlarda pas vermeye çalıştılar ama hep rakibe kaptırdılar. Türk futbolunun en büyük zaaflarından birisi budur. Hızlı oynayamadığımız gibi kısa hazırlık paslar yaparak rakibin sahasında bizi beklemesini sağlıyoruz. İspanya golden sonra sürekli uzun pas yaptı ve bu oyun tarzı sayesinde bizim kalemizde tehlikeli olmaya başladı.

Fatih Terim'in yarın akşam İspanya karşısında ilk maçtaki kadroyu sahaya süreceğini düşünüyorum. Belki İbrahim Üzülmez'in yerine Hakan Balta'yı sol kanata çekip, çift stoperde Emre Aşık ile İbrahim Kaş ikilisine görev verebilir. Bu kadro ofansif özellikleri olan bir 11. Bilhassa Arda ve Tuncay hücuma çıkıldığında savunma anlayışlarını hiç unutmamalı. Semih Şentürk bunu güzel uyguluyor. Rakiplerin ileriye çıkmasına pres yaparak engel oluyor. Bu maçta kanatlardan bindirme yapmamız gerekecek. Onların sağbeki Ramos'unu gördük. Maç boyunca kanatlardan 20'ye yakın top taşıyarak, savunmamıza çok tehlikeli anlar yaşattı. Gökhan Gönül ve İbrahim Üzülmez ise bu düşünce ile hiç oynamadı. Sadece savunma yapmayı tercih etti. İspanya karşısında galibiyet istiyorsak önce hızlı oynayacağız, sonra isabetli paslar yapacağız. Ve arkasından da topun olduğu her bölgede pres yapıp, rakibi oynatmamaya çalışacağız.

EROL DOYURAN

31.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis