"Gerçekten" haber verir 01 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

ZAFER GECEMİZ OLSUN

2010 Dünya Kupası Elemeleri 5. Grup'ta bugün İspanya ile karşılacak olan A Mill Futbol Takımı'nda oyuncular Nihat, Tuncay, Semih ve Arda, maçtan galip taraf olarak ayrılacaklarını söyledi.

Swissotel'de düzenlenen basın toplantısına milli futbolculardan Nihat, Tuncay, Semih ve Arda katıldı. Her futbolcuya iki sorunun kabul edildiği toplantıda ilk sözü takım kaptanı Nihat aldı. Nihat, İspanya'da oynanan ve 1 - 0 mağlup olduğumuz maçla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Bir hafta boyunca İspanya'da bu maça hazırlanmıştık. Hocamız bize sahada yapmamız gereken her şeyi söyledi. Unutmayalım ki İspanya dünyanın en iyi takımıyla oynadık. Herkes gördü ki sahaya çıkan bizler elimizden geleni yaptık. Bunu da sahada topu ayağımızda tutarak pozisyonlara girerek gösterdik. Bu pozisyonlardan birine ben girdim. Gol atabilseydim çok iyi olacaktı. O pozisyonda pas da atabilirdim; ama olmadı. Hocanın söylediklerinin çoğunu sahaya yansıttık. Maç bittiğinde ben gururluydum. İspanyollar bile yorumlarında burada maçın birinci dakikasından itibaren çıkan ender takımlardan olduğumuzu söylediler."

TUNCAY, SEMİH VE ARDA'NIN AÇIKLAMALARI

Milli Takım futbolcuları üzerinde bir baskı olup olmadığı yönündeki soruya da Tuncay Şanlı, Fatih Terim'le yaptıkları konuşmalarda bu baskıların kalkması gerektiği yönünde konuşmalar yaptıklarını kaydederek, "Baskı altında istediklerinizi yapamazsınız. İki yıldır yutdışındayım. Mağlup olduğumuzda da evimize rahat rahat gidebiliyoruz. Arkadaşlarım yurtdışına geldiğinde bunu göreceklerdir. Ama milli takımın havası farklı olur. Burada aile gibiyiz. Aile içinde bu baskılar atılıyor. " şeklinde konuştu. Milli takımın forvet oyuncusu Semih, İspanya ile oynanan maçta ikinci yarı sahadan çıkarılmasıyla ilgili olarak, bu karardan Fatih Terim'in sorumlu olduğunu söyledi. Taktik anlayışla Fatih Terim'in böyle bir karar aldığını dile getiren Semih, karara saygı duyduğunu kaydetti. Milli takımın yıldız oyuncularından Arda, Santiago Bernebao'nun Ali Sami Yen Stadı'yla tek farkının deplasman - ev sahibi olma bağlamında olduğunu dile getirerek, İstanbul'da hücuma daha fazla katkı yapan bir Arda izleteceğini söyledi.

01.04.2009


 

Terim 85. millî sınava çıkıyor

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın İspanya ile bugün İstanbul'da yapacağı 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki 6. maçta 85. milli sınavına çıkacak.

(A) Milli Futbol Takımı'nın başında ilk kez 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta çıkan Fatih Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor. Türk Milli Futbol Takımı, Fatih Terim'in ikinci döneminde yaptığı 27'si resmi, 23'ü de özel toplam 50 maçtan 22'sini kazandı, 17'sinde berabere kaldı, 11'ini ise yitirdi.

01.04.2009


 

Terim: Asla pes etmeyeceğiz

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İspanya karşısında bugün sahaya 11 cesur yürek süreceğini söyledi.

Terim, Swissotel'de, İspanya maçıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, herkesin yarın Ali Sami Yen'de farklı bir milli takım göreceğini ifade ederek, ''Sonuna kadar galibiyeti isteyen, kovalayan milli takım göreceksiniz. İstediği sonucu almak için mücadele eden bir takım göreceksiniz. Sabrımızı becerimizle birleştireceğiz'' dedi. Oyuncularına sonuna dek güvendiğini kaydeden Terim, ''Ben sahaya 11 tane cesur yürek süreceğim. Stattaki seyirci ile birlikte sahadaki 11'in sayısı 23 bin olursa daha da etkili olacaktır. Öyle bir takım göreceğinize emin olabilirsiniz, ancak bu şekilde kazanabiliriz'' diye konuştu

BUGÜN ARDA TURAN'I İZLEYİN

Fatih Terim, bugünkü maçta sabrın hem fizik, hem teknik açıdan kendilerine çok yararı olacağını dile getirdi. İki takımın artık birbirini çok rahat tanıdığını kaydeden tecrübeli teknik adam, ''Geçtiğimiz maçta oyuncularım taktik anlayışa gol yiyene kadar uydular. Golden sonraki o umutsuzluk bize yakışmadı. Pes etmek bizim tarzımız değil. Hiç umudu olmayan hedefi olmaz. Biz hep böyle devam etmiştik. Şimdi hem umutluyuz, hem pes etmeyeceğiz. Sabırlı olmak çok önemli'' ifadelerinikullandı. İlk maçın yıldızlarından Ramos'un Real Madrid'de müthiş oynadığını anlatan Terim, yarınki karşılaşmada Ramos ile Arda eşleşmesinin çok güzel tecelli edeceğini söyledi. Terim, kendilerinin de Arda'ya önem verdiğini vurgulayarak, ''İlk maçın galibi Ramos olabilir ama burada Arda'ya çok güveniyorum. İnanıyorum ki sahada Ramos yerine Arda'yı seyredeceğiz'' dedi.

01.04.2009


 

Del Bosque defans ağırlıklı kadro ile oynayacak

TÜRKİYE-İspanya maçıyla ilgili İspanyol basınında yer alan haberlerde, Del Bosque'nin Türkiye'ye karşı bu kez daha defansif bir takım sahaya süreceği iddia edildi.

İspanyol spor gazeteleri As ve Marca, teknik direktör Vicente Del Bosque'nin sakatlıktan halen yüzde 100 çıkmayan ve ilk maçta 60 dakika oyunda kalan David Villa'yı bu kez yedeklerde bekleteceği ve büyük ihtimalle 4-5-1 sistemiyle takımını oynatacağını ileri sürdü. Del Bosque'nin ileride Torres'i tek forvet bırakıp, orta sahada Cazorla'nın yerine Silva'yı alıp, Riera'yı da orta sahanın solunda deneyeceğini yazdı. Defansta da Albiol'un yerine Marchena değişikliğine gidilebileceği belirtildi.

01.04.2009


 

İspanyollar millî marş için özür diledi

İSPANYOL basını da maça büyük ilgi gösterirken, milli takımın televizyonlarda yayınlanan yeni reklam videosu öne çıkartılarak, "Türkiye, televizyonlarda köpek balığı ve yılanlarla İspanya'yı ağırlıyor" denildi.

Bu arada, Santiago Bernabeu stadındaki ilk maçta İstiklal Marşı çalındığı sırada bazı İspanyolların ıslıklamasından dolayı İspanyol Futbol Federasyonu Sözcüsü Jorge Carretero'nun, "azınlığın bu tavrından dolayı özür dilediği" açıklandı.

01.04.2009


 

İspanya karşısında yeni kramponlarla oynayacaklar

A) Milli Futbol Takımı'nın 4 futbolcusu, 2010 Dünya Kupası elemelerinde 1 Nisan Çarşamba günü İspanya ile yapacakları maça üzerinde ''Amansız ol'' yazılı kramponlarla çıkacak.

(A) Milli Futbol Takımı için ''Amansız ol'' başlıklı reklam filmi hazırlayan Futbol Federasyonu'nun sponsor firmalarından Nike, kaleci Volkan Demirel ile Gökhan Ünal, Arda Turan ve Hakan Balta'nın kramponlarının yan tarafına da ''Amansız ol'' ifadelerini yazdı.

01.04.2009


 

Bayern hocası Klinsmann Semih'i takip ettiriyor

BERNABEU Stadında milli maç kadar görücüye çıkmanın da heyecanını yaşayan A Milliler’de Bayern Münih’in Gökhan Gönül’ün ardından Semih’i de takibe aldığı iddia edildi.

Almanya’nın güneyinde Bavyera Bölgesi’nde yayın yapan ’Süddeutsche Zeitung’da yer alan haberde Bayern Münih çalıştırıcısı Jürgen Klinsmann’ın F.Bahçe golcüsü Semih Şentürk için gerekli girişimlerin yapılmasını istedi. 44 yaşındaki çalıştırıcı, kulüp yetkililerine talimat verip F.Bahçeli golcü hakkında “Ne zaman sözleşmesi bitiyor, bonservisi için F.Bahçe ne kadar istiyor?” sorularının yanıtlarına ulaşılmasını istedi.

01.04.2009


 

Arda: Juventus veya Liverpool'da oynamak isterim

GALATASARAY'IN yıldızı Arda Turan, "Ben yıldız değilim, takım oyuncusuyum. Bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum" dedi.

FIFA'nın resmi sitesine açıklamalarda bulunan genç futbolcu, "Ben bir yıldız değilim. Öncelikle ve en önemlisi takım oyuncusuyum. Sahada her zaman en iyisini vermeye ve kendimi her zaman geliştirmeye çalışıyorum" açıklamasını yaptı. Avrupa'ya transferinin planları arasında olduğunu belirten Arda, "Juventus ya da Liverpool kulüplerinden biri olursa çok iyi olurdu" dedi.

01.04.2009


 

ZOR BİR MAÇ OLACAK

FENERBAHÇE'NİN teknik direktörü Luis Aragones, Türkiye-İspanya maçını Ali Sami Yen Stadı'nda seyredeceğini belirterek, "İspanya için çok tehlikeli bir maç.

İspanya ilk maçta golü bulduktan sonra daha iyi oynadı" yorumunda bulundu. Aragones, mevcut durumda İspanyol ligi ile Türk ligindeki şampiyonluk yarışının benzer olduğunu iddia ederek, Türk futboluyla ilgili "Agresif bir futbol. Takımlar birbirine çok yakın. Lig sonuncusu herhangi bir sahada kazanabilir" dedi. Öte yandan, Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldız futbolcusu Roberto Carlos ise, "Türkiye kazanmak istiyor, kazanmak da zorunda. İspanya ise biraz daha rahat" dedi. Carlos, stattaki ortamı İspanyollara "90 dakika şarkılar söyleyen bir Türk taraftarı olacak" diye anlattı.

01.04.2009


 

Jazz'da 21 dakika oynayan Mehmet Okur 8 sayıda kaldı

NBA'DE Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, sahasında konuk ettiği New York Knicks'i 112-104 yenerken, milli basketbolcu 8 sayıyla oynadı. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 21 dakika sahada kalan Okur, 2 kez kullandığı 3 sayılık atışları sayıya çevirirken, 5 kez kullandığı 2 sayılık atışlarda ise 1 isabet buldu.

1 kez geldiği serbest atış çizgisinde ise isabet bulamayan Okur, karşılaşmayı 8 sayı, 4 ribaunt ve 2 asistle tamamladı.

HİDAYET'TEN HEAT POTASINA 16 SAYI

Orlando Magic, deplasmanda karşılaştığı Miami Heat'i 101-95'lik skorla geçerken, Hidayet Türkoğlu 16 sayı kaydetti. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 38 dakika sahada kalan Türkoğlu, 1 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda başarılı olamazken, 9 kez denediği 2 sayılık atışların ise 5 tanesini sayıya çevirdi. Kullandığı 7 serbest atışın 6'sında isabet bulan Türkoğlu, geceyi 16 sayı, 5 asist ve 4 ribauntla tamamladı.

01.04.2009


 

Hülya Avşar Tenis Turnuvası 9 Nisan'da başlayacak

İSTANBUL'DA gerçekleştirilecek Hülya Avşar Tenis Turnuvası'nda, engelli sporcular mücadele edecek.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Hülya Avşar Tenis Turnuvası, 9-12 Nisan Tarihleri'nde İstanbul'da yapılacak. Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü'nün (TED) düzenleyeceği turnuva, TED kortlarında gerçekleştirilecek. Üç set üzerinden beton ve tartan kortlardaki müsabakalarda, tekerlekli sandalyedeki engelli sporcular yarışacak.

01.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis