"Gerçekten" haber verir 06 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

AB sözünü tutmalı

Yıllar süren gecikmenin ardından Türkiye’nin, kendisini AB’ye yaklaştıracak reform adımlarını hızlandırdığını belirten Olli Rehn, AB ülkelerini “Sözümüzü tutalım ve Türkiye’ye bunu (üyelik) yapabileceğini ispatlayabileceği bir şans verelim” diye seslendi.


Dakikada 109 bin TL faiz ödeyeceğiz

Türkİye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) tarafından yapılan araştırmada, ‘’Türkiye’nin bu yıl dakikada 109 bin, saniyede bin 823 TL borç faizi ödeyeceği

Eczacılar borç-faiz kıskacında sıkıştı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, yaşanan ekonomik krizden eczanelerin de etkilendiğini belirtti. Saydan, “Devletten alacak


  Yerli helikoptere ilgi artıyor

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş tarafından yürütülen Genel Maksat Helikopter Tedarik Projesi kapsamında üretilecek helikopterlerin sayısı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Özel Kuvvetler Komutanlığının ek talebi üzerine 78’den 109’a yükseltildi.


  Yetkin: Kriz, IMF’nin klasik reçeteleriyle aşılamaz

TÜRKİYE Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Türkiye’nin yaşadığı 2001 krizi ve devam eden süreçte uygulanan IMF’nin mali ağırlıklı politikalardan en çok zararı tarım sektörünün gördüğünü söyledi.


  Asıl kriz mâlî değil, mânevî

Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 49. yıldönümü münasebetiyle Konya’da düzenlenen “Küresel kriz ve Bediüzzaman Said Nursî’nin iktisat görüşü” konulu konferansta konuşan gazetemiz yazarlarından Dr. Hakan Yalman, küresel mâli krizin normal bir kriz olmadığına dikkat çekerek, bunun aslında manevî bir krizden kaynaklandığını dile getirdi.


  KRİZLERİN BAŞLICA SEBEPLERİ, İKTİSADA RİAYET ETMEME VE ŞÜKÜRSÜZLÜK

İBRAHİM Kaygusuz ise şu anda dünyanın küresel bir köy haline geldiğine dikkat çekerek, yerkürenin herhangi bir yerinde olumsuz bir şey yaşandığında bundan herkesin etkilendiğini ifade etti.


  Obama, Genel Kurul’da 45 dakika konuşacak

ABD Başkanı Barack Obama, bugün TBMM Genel Kurulunda 45 dakika süreyle milletvekillerine hitap edecek. Obama, Genel Kurulda yapacağı konuşma öncesinde de TBMM Başkanı Köksal Toptan ve grubu bulunan siyasi parti liderleriyle görüşecek.


  Şahin: Gelişmiş demokrasi hukuka güvene bağlı

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’nin daha gelişmiş bir demokrasiye ulaşmasının yolunun, toplumda hukuka ve adalete duyulan güvenin en üst derecede olmasına bağlı olduğuna işaret ederek, bunu sağlayacak en önemli meslek gruplarından birisinin de avukatlık mesleği olduğunu belirtti.


  Meclis, esrarengiz kazayı konuşacak

Meclİs, bu hafta önemli bir ziyarete ev sahipliği yapacak, ayrıca, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopter kazasını konuşacak.


  Darbe sever değil, darbe savar sendikayız

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, iki tür sendikacılık olduğunu belirterek, ‘’Biri darbe sever sendikacılık, diğeri de darbe savar sendikacılık.


  En fazla ceza Ankaralı’ya

BAŞŞEHİR Ankara, kural tanımayan ve bu sebeple en fazla ceza yiyenlerin de merkezi oldu. Devlet, geçen yıl her Ankaralıya ortalama 447,1 lira ceza kesti.


  Nevşehir’de kaza: 4 ölü

NEVŞEHİR'DE meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.


   İstanbul’da bina çöktü: 2 yaralı

İSTANBUL Esenyurt’ta 2 katlı bina çöktü. Edinilen bilgiye göre, Esenyurt Merkez mahallesi Bağlarçeşme caddesi üzerindeki 2 katlı bir binada saat 02.10 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebeple patlama meydana geldi.


  Kriz psikolojileri de bozmaya başladı

Ekonomik kriz, maddî sorunların yanında en az onun kadar önemli psikolojik problemlere de sebep oluyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Coşkunol, kriz ortamlarının bireysel birtakım bozuklukları ortaya çıkardığını, anksiyete, stres, uyku bozukluğu gibi sorunlara yol açtığını belirtti.


  34 koltuklu erkek kuaföründe her şey 2 TL

İSTANBUL Esenler’de 10 yıl önce 3 koltuklu berber dükkânıyla işe başlayan Fikret Uğraş bugün toplam 51 koltuklu 2 kuaför salonunda ucuz fiyatlarla hizmet vermekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.


  İzmir Büyükşehir’den ucuz ve katkısız ekmek

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirdeki ekmek fiyatlarını dengelemek, ekmeğin kalitesini arttırmak ve aynı zamanda muhtaç vatandaşlara ücretsiz ekmek vermek amacıyla kurulan Kent Ekmek Fabrikası’nda hazırlıklar bitmek üzere.


  Türkiye’de 5 milyon 600 bin böbrek hastası var

TÜRKİYE’DE 5 milyon 600 bin böbrek hastasının bulunduğu bildirildi. Avrupa Birliği Hipertansiyon uzmanı, Ulusal Böbrek Vakfı ve Hipertansiyon Derneği Kurucu Başkanı, Prof. Dr. Yahya Sağlıker, Türkiye’de 160 bini Adana’da olmak üzere toplam 5 milyon 600 bin böbrek hastası bulunduğunu belirterek, her 100 kişiden birinin potansiyel böbrek hastası olduğunu ifade etti.


  2 oyla muhtar seçildi

KARABÜK’ÜN Yenice ilçesinde, seçimde yüksek oy alan 2 adayın birbirlerin şikâyet etmeleri üzerine oyları iptal edilince, eşi ve kendisinden başka oy alamayan kişi muhtar oldu.


  Erbaa’da okullar iki gün tatil edildi

TOKAT’IN Erbaa ilçesinde baş gösteren ishal ve benzeri hastalıklar sebebiyle okullar 2 gün tatil edildi. İshal vak'alarının sebebi hakkında resmî bir açıklama henüz yapılmadı.


  Türkiye'nin “alo” haritası

TurkNet’ın sunduğu 1095 hizmeti kullanılarak son dönemde yapılan 4,5 milyonu aşkın aramadan elde edilen verilere göre, İstanbul’dan en fazla Ankara, Ankara’dan ise İzmir aranıyor.


  Blair, çenesiyle para kazanıyor

İNGİLTERE'NİN eski Başbakanı Tony Blair, yaptığı konuşmalar karşılığında aldığı paralarla servetine servet katıyor.


  Karaciğer için renk renk meyve tüketin

Amerıkan Diyetetik Derneğinin Denizaşırı Ülkeler Türkiye Temsilcisi Diyetisyen Selahattin Dönmez, karaciğerin vücudun en büyük ve metabolik açıdan kompleks organı belirterek, ‘’Vücutta karaciğer yağlanmasının azaltılması için değişik renkte meyve tüketilmeli’’ dedi.


  Gıdalar, ses dalgalarıyla kuruyacak

AVRUPA Birliği (AB), yüksek frekanslı ses dalgalarını kullanan ‘’ultrason’’ yöntemiyle meyve ve sebzelerin besin değerlerini kaybetmeden sağlıklı bir şekilde kurutulmasını sağlayacak 3,5 milyon TL’lik dev bütçeli proje başlattı.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis