"Gerçekten" haber verir 07 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

F.BAHÇE'DE HERKES UMUTLU

FENERBAHÇE'NİN Eskişehirspor'u 2-1 yendiği maçta 1 gol atan İspanyol futbolcu Güiza, golünü, arkadaşının hamile eşine hediye ettiğini açıkladı. Güiza, çok sevdiği arkadaşı Oscar'ın eşinin hamile olduğunu yeni öğrendiğini belirterek, bu nedenle arkadaşının eşine jest yaptığını söyledi. İspanyol futbolcu, her maçı final olarak düşünüp çıkmaları halinde mutlu sona ulaşmamak için hiç bir nedenlerinin olmadığını kaydeden Güiza, ''Bu maçtaki hırsımızı, Galatasaray karşısında gösterirsek o maçı da kazanacağımıza inanıyorum. Benim her zaman kendime güvenim tam. Ne tarz bir oyuncu olduğumu biliyorum. Bunu her zaman göstereceğim. Eskişehirspor maçında taraftarlarımıza hediye de verdim. Bazen şanssızlık olabilir'' diye konuştu.

ROBERTO CARLOS: ŞAMPİYONLUĞA VARIM

Roberto Carlos, Eskişehirspor maçının ilk yarısını iyi oynayamadıklarını belirterek, ''Devre arasında ne yapmamız gerektiğini hatırladık, birbirimize hatırlattık, ikinci yarıda da kazandık'' dedi. Derbi maçla ilgili yorumlarda da bulunan Carlos, ''Derbi zor olacak. Bu tip maçlar her futbolcunun oynamak istediği oyunlar. Ben ilk geldiğim sene sakat olduğum için Ali Sami Yen Stadı'nda oynayamamıştım. Bu ilk olacak. Ezeli rakiplerden biriyle oynanacak maç. Dolu tribünlerin önünde, güzel bir ortamda, güzel bir maç olacağını düşünüyorum'' ifadesini kullandı. Carlos, liderle aralarındaki puan farkını kapatabileceklerine inandığını da anlatarak, ''Biz güçlü bir takımız. Son 8 haftada karşılaşacağımız rakipleri yenebilecek gücümüz var. Şampiyonluğu düşünüyoruz ve alabileceğimize de inanıyoruz'' şeklinde konuştu. Carlos, katıldığı bir yarışma programı ile ilgili ''Şampiyonluğa var mısın, yok musun?'' sorusunu ise ''Şampiyonluğa varım'' diye cevapladı.

07.04.2009


 

Denizli: Mazerete sığınmam

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kadroda eksik futbolcuların bulunmasının önemli olmadığını söyledi. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Mustafa Denizli, çalışmada çok sayıda futbolcunun sakatlık nedeniyle bulunmadığının belirtilmesi üzerine, ''Artık bizim için kadrodaki eksiklerin önemi yok, takım olmak da budur'' dedi. Denizli, fikstür avantajıyla ilgili bir soru üzerine, ''İçerdeki ve dışardaki maçlarını kazanacaksın, fikstür avantajı da budur'' diye konuştu. Ligde son 8 haftaya girilmesine rağmen zirvedeki sıralamanın nasıl olacağının belirsizliğinin devam ettiğini kaydeden Denizli, ''Sizce düğüm hangi hafta çözülür'' sorusuna, gülerek ''Şu anda fermuardayız'' diye esprili cevap verdi. İbrahim Üzülmez'in hem milli takım hem de Beşiktaş'taki performansının sorulması üzerine de tecrübeli teknik adam, ''İbrahim çok özel bir futbolcu. Her övgüyü hak ediyor'' ifadelerini kullandı.

BOBO'NUN ÇOK GOL KAÇIRMASI

Denizli, Kayserispor karşısında çok gol kaçıran Brezilyalı futbolcu Bobo ile ilgili bir soruya da şöyle cevap verdi: ''Bizim için önemli olan, futbolcunun pozisyonların içinde yer almasıdır. Bobo da Kayserispor karşısında birçok pozisyonun içindeydi. Şut atar, dışarı gider veya kaleyi bulur, önemli olan doğru yerde olmasıdır. Bobo da hep doğru yerdeydi. Benim yapacağım en son şey, futbolcuyu gol kaçırdı diye oyundan almaktır. Kayserispor maçında da Bobo'yu gol kaçırdığı için değil, yorulduğu için oyundan aldım.'' Deneyimli teknik adam, Turkcell Süper Lig'de bu hafta karşılaşacakları Kocaelispor için şunları söyledi: ''Kocaeli'nin benim futbol hayatımda önemli bir yeri var. 15 yıl geçmesine rağmen hala bağlarımız sürüyor. İnönü Stadı'ndaki maçlarda 15 kişilik kontenjanım varsa bunun 12'si Kocaeli'den gelen misafirlerimdir. Kocaelispor, ikinci yarıya çok iyi başladı. Bulundukları yer ile oyunları orantılı değil. Ancak ilk yarıda kaybettikleri puanlar nedeniyle şimdi alt sıralardalar.''

BOBO İDMANDA GOL ŞOV YAPTI

Beşiktaş, Kocaelispor ile oynayacağı Turkcell Süper Lig maçının hazırlıklarına 1 günlük iznin ardından başladı. Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen haftanın ilk antrenmanına, 6 futbolcu sakatlıklar ve hastalıklar nedeniyle katılmadı. Sol kasığında çekme olan Yusuf Şimşek, gribal enfeksiyona yakalanan Serdar Özkan, sol arka adalesinde çekme olan İbrahim Toraman, bel spazmı geçiren Mert Nobre ile sakatlıkları süren Matias Delgado ve Gökhan Zan çalışmada yer almadı. Delgado ve Gökhan sahada bir süre takımdan ayrı koşu yaparken, Nobre'nin MR'ının çekileceği bildirildi. Antrenmana koşu ve pas çalışmasıyla başlayan siyahbeyazlılar, daha sonra yarı sahada çift kale maç oynadı. Kayserispor karşılaşmasında kaçırdığı goller nedeniyle eleştirilen Brezilyalı futbolcu Bobo, antrenmanda attığı gollerle göz doldurdu. Bobo'nun takımı antrenman maçını 137 kazanırken, Brezilyalı futbolcu 6 gol kaydetti.

07.04.2009


 

Yönetim Yanal'dan hesap soracak

SÜPER Lig'de sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile golsüz berabere kalan Trabzonspor'un kulüp başkanı Sadri Şener, futbolcularla bir görüşme yapacağını belirterek, ''Dün oynadıkları oyun için bu kadar antrenman, kamp yapmaya gerek yok. 15 gün ara vardı, 15 gün hepsi evinde yatsa, dün gelip sahaya çıksa, bu 11 bunu oynardı zaten'' dedi. Şener, lige başlarken çok iyi transferler yaptıklarını belirterek, ''Halen daha iyi transferler yaptığımız inancındayım. Çok büyük beklenti olmasın diye hep Avrupa Kupalarına oynamayı telaffuz etmiştik. Niye, benim futbolcularım strese girmesin diye. Çünkü yeni bir takımdık. Ben şampiyonluk parolasıyla lige başladım demek şampiyon olunacağı anlamına gelmez. Ben içimden şampiyon olacağımıza hep inanıyordum. Hala daha inanıyorum'' diye konuştu.

Takım içinde ''uyum eksikliği'' gibi sorunlar yaşandığını dile getiren Şener, ''Yönetimden kaynaklanan problem, hiçbir zaman olmadı. Olmaz da kolay kolay. Elimize çok imkanlar, fırsatlar geçmesine rağmen 47 puan ile 4. sıradayız. Ama bu demek değil ki, her şey kayboldu. Kabahatli aramak da pek doğru değil. Mühim olan hataları bulup onları düzeltmek. Bunun gayreti içerisindeyiz'' dedi. Sporcular ve teknik heyetle bir görüşme yapacağını kaydeden Şener, şöyle konuştu: ''Önümüzdeki yıllar için planlama yapıyoruz. Kalan 8 haftayı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Hafta sonu Hacettepe maçı var. Hocaya nedenlerini soracağız. Herkesin bir görüşü var. Sizlerin de bir görüşü var. Hocaya 'niye böyleydik, niye bu hale geldik' diye soracağız. Niye bu kadar puan kaybettik. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, yeneceğimiz bir takım. Niye yenemedik? Şansızlık, top bizi sevmedi, çizgiyi geçmedi cevaplarını sevmiyorum. Benim elimde çok oyuncu var. Dar kadro olduğunu hiç kabul etmem. Geniş bir kadrom var veya ben bunları alırken hep yanlış aldım. Onu da diyebilirler. Bunları herhalde hoca bizlere anlatacak.

07.04.2009


 

İNTER ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKIN

İTALYA Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Inter, şampiyonluğa çok yakın. Serie A'da son dört sezondur biri federasyon kararıyla olmak üzere üst üste şampiyonluklar kazanan Inter, ligde Pazar günü oynanan 30. hafta mücadelelerin ardından en yakın rakibi Juventus'a 9 puan fark atarak, bitimine 8 hafta kalan ligin zirvesinde tek kaldı. Son şampiyon Inter, dün tamamlanan 30. hafta karşılaşmalarında Udinese deplasmanında 1-0 kazanırken, en yakın takipçisi Juventus'un da sahasında Chievo ile 3-3 berabere kalmasıyla şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etti. Inter, bu sezon da şampiyonluğu kazanması durumunda üst üste dördüncü, toplamda ise 17. şampiyonluğunu kutlayarak, ezeli rakibi AC Milan ile şampiyonluk sayısını eşitleyecek.

07.04.2009


 

OKUR'UN 18 SAYISI JAZZ'I ZAFERE TAŞIDI

NBA'DE, Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, deplasmanda New Orleans Hornets'i 108-94 yenerken, milli basketbolcu 18 sayı kaydetti. New Orleans Arena'da 17 bin 362 basketbolseverin izlediği karşılaşmanın 35 dakikasında sahada kalan Okur, 18 sayı, 5 ribaunt ve 3 asistle oynarken, Ronnie Brewer da 23 sayı, 5 ribaunt ve 2 asistle maçı tamamladı. 21 sayı, 11 asist ve 3 ribauntla ''double-double'' yapan Deron Williams ile 16 sayı, 7 ribaunt ve 1 asist kaydeden Andrei Kirilenko da galibiyete katkı sağladı. David West'in 23 sayı, 12 ribaunt ve 3 asisti ile Rasual Butler'ın 21 sayı, 5 ribaunt ve 1 asisti ise Hornets'ın yenilgisine engel olamadı.

07.04.2009


 

DERBİ HAZIRLIĞI BAŞLADI

FENERBAHÇE, Galatasaray ile yapacağı derbi maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Eskişehirspor maçında 90 dakika forma giyen futbolcular dinlenmeye yönelik çalışmalar yaparken diğer futbolculara normal programı uygulandı.

ALEX'LE GÖRÜŞTÜ

Aragones saha içinde takımla yaptığı toplantının ardından sakatlığı nedeniyle tedavisi süren kaptan Alex ile bir süre özel olarak görüştü. Brezilyalı futbolcu görüşmeden sonra tesislere girdi. Eskişehirspor maçında sağ dizinden sakatlanan Edu'nun dizinde ödem oluştuğu ve Galatasaray maçında forma giyme şansının zor olduğu öğrenili

07.04.2009


 

İşte Roberto Carlos bu!

Fenerbahçe, Eskişehirspor engelini zor da olsa geçerek, şampiyonluk umudunu bu hafta Galatasaray'la oynanacak derbiye taşımasını bildi. Ancak, sarı-lacivertliler evinde oynamasına rağmen Eskişehirspor karşısında ilk yarıda ortaya koyduğu hedefsiz mücadele seyircisi tarafından bile ıslıklandı. İkinci yarıda tribünlerin destek vermesiyle rakibine baskı kurdu ve sahasına hapsetti. Bu yarıda Roberto Carlos ve Semih'in mükemmel asistleri, Deivid ve Güiza'nın şık golleri galibiyeti getirdi. Fenerbahçe kazandığı bu 3 puanla zirve yarışında moral buldu ama tribünlere keyif vermeyen futbolu ile yine umut vermedi.

Fenerbahçe'nin en büyük sıkıntısı orta saha. Bu bölgede oynayan futbolcular ne pres yapabiliyor, ne de topa sahip olabiliyor. Böyle olunca orta sahanın hakimi rakip futbolcular oluyor. Selçuk, Josico ve Deivid inanılmaz kötü oynadı. Aldıkları topların büyük bir bölümünü rakiplerine pas olarak verdiler. Maçın ilk yarısında roller sanki değişmişti. Eskişehirspor evsahibi gibi saldırgan, Fenerbahçe ise misafir takım gibi ürkek bir futbol ortaya koydu. Teknik Direktör Aragones'in bu bölgede yapacağı fazla birşey de yok. Elindeki kumaş bu kadar. Josico'nun yerine aldığı Deniz Barış bile kazandığı topları kötü paslarıyla ezdi gitti.

Buna karşılık Roberto Carlos 35 yaşına rağmen modern futbolun akılla oynanacağını bir defa daha gösterdi. Enerjisini ekonomik kullanarak 90 dakika boyunca diri kalmasını bildi. Youla gibi fizik ve kondisyonu üst seviyede olan bir futbolcu karşısında daima galip gelen taraf oldu. Hiç riske girmeyerek, en yakın arkadaşına topu ulaştırdı. Zaman zaman sol kanattan başarılı bindirmeler yaptı. Bunlardan birisi golle sonuçlandı. Kendine olan güveni ve tecrübesi ile savunmasını rahatlattı. Roberto Carlos, sahadaki her hareketi ile genç futbolculara çok güzel mesajlar veriyor. Türk futbolcular bunu mutlaka değerlendirmeli.

Aragones'in sezon başından bu yana ısrarla uygulamak istemediği sistem onu şampiyonluk yarışında tuttu. Semih-Güiza ikilisi aynı anda oynamasına rağmen hiç sırıtmadı. Bilakis Eskişehirspor savunmasına zor anlar yaşattı. İkisinin sahada olması rakip futbolcuların sürekli tedbir almasına sebep oluyor. Aragones, Semih-Güiza ikilisine bundan sonraki maçlarda da ilk 11'de yer vermeli. Ligin son 8 haftasında iddiasını sürdürebilmesi için bu iki futbolcuy ve gollerine çok ihtiyacı var.

EROL DOYURAN

07.04.2009


 

UEFA KUPASI FİNAL TOPU

NİKE Firması, UEFA Kupası çeyrek final, yarı final ve final müsabakalarında kullanılacak olan yeni futbol topunu tanıttı. ''UEFA Cup Conquest 09'' adı verilen topun, ilk kez 9 Nisanda başlayacak olan çeyrek final maçlarında kullanılacağı ve 20 Mayısta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak final maçının da bu top ile oynanacağı bildirildi. Topun geometrik yapısının, topun içerisindeki havanın her tarafa eşit olarak yayılmasını ve böylece topun, hangi yöne doğru giderse gitsin, gücünden, etkinliğinden ve çizdiği dengeli yoldan sapmamasını sağladığı kaydedildi.

07.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis