"Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

 

Türkiye sınırı 7 Ekim’den önce açılacak Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Türkiye ile başlatıl

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Türkiye ile başlatılan diyalogdan umutlu olduğunu ve Türk-Ermeni sınırının da yakın bir dönemde açılabileceğini söyledi. Sarkisyan Türkiye ile medenî bir diyaloğun başlamasının zamanı geldiğini söyledi. Ermenistan’a göre sınır Ekim ayından önce açılabilir.

Kapı yakında açılabilir

Sarkİsyan Türkiye ile uygar bir diyaloğun başlamasının zamanı geldiğini söyledi. Ermenistan’a göre sınır Ekim ayından önce açılabilir. Rusya’nın resmi televizyon kanalları Birinci Kanal ve Vesti’ye Cumhurbaşkanlığında birinci yılını doldurması münasebeti ile özel demeç veren Sarkisyan, “21. yüzyılda sınırların kapalı olması ve komşular arasında düşmanca ilişkilerin bulunması yanlış. Umuyorum ki yakın zamanda Türkiye-Ermenistan sınırı açılacak.” dedi. Türkiye ile diyaloğu kendisinin başlattığını iddia eden Ermenistan Cumhurbaşkanı, “Bence Türk-Ermeni sınırı açılabilir. Tüm bunlara rağmen, biz Türkiye’ye hiçbir şart olmaksızın ikili diplomatik ilişkilerin kurulmasını ve sınırın açılmasını önerdik. Daha sonra ise devletlerarası komisyon oluşturarak, aramızdaki bütün tarihi konuları masaya yatırabiliriz.” önerisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ermenistan’a gelmesi ile birlikte ikili ilişkilerde yeni bir dönemin başlatıldığını kaydeden Sarkisyan, “Düne kadar kim inanabilirdi ki, Ermenistan Cumhurbaşkanı Türk meslektaşını, futbol maçı için Erivan’a davet edecek? Ama bu gerçekleşti. Böylece siyasette “Futbol diplomasisi” diye terim doğmuş oldu. Ermenistan ve Türkiye arasındaki müzakere yolu zor, ama yararlı oldu. Sanırım bu müzakerelerin sonuna yaklaşıyoruz. Umuyorum ki, Türkiye-Ermenistan futbol maçı için Türkiye’ye iade-i ziyareti yaptığım zaman iki ülke arasındaki sınır açılmış olacak. Sanırım bu karşılıklı maç 7 Ekim tarihinde olacak.” şeklinde konuştu.

Ekonomik krizin Ermenistan’ı fazlası ile etkilediğini, yurtdışında yaşayan Ermenilerin artık akrabalarına para gönderemediklerini ve Rusya’ya çalışmak için de gidemediklerini kaydeden Sarkisyan, Türkiye sınırının açılmasının önemine işaret etti.

11.04.2009


 

İtalya’da gözyaşı aktı

İtalya’da meydana gelen şiddetli depremde ölü sayısı 287’ye yükselirken cenazelerin dün toprağa verildiği tüm ülkede yas yaşanıyor. Depremde ölenler arasında ikisi Filistinli olmak üzere toplam dört Müslüman da yer alıyor. Hayatlarını kaybeden Müslümanlar için de cenaze namazı kılınacak.

İtalya kayıplarına ağlıyor

İTALYA'DA merkez üssü L’Aquila olan depremde ölenlerin, bugün devlet töreni ve gözyaşları içerisinde uğurlandı. L’Aquila’daki Mali Muhafız Akademisi önündeki meydana dört sıra halinde dizilen 205 tabutun etrafında düzenlenen ayine, cumhurbaşkanı, başbakan, senato ve meclis başkanları başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi katıldı. Cenaze töreni sırasında enkaz altından çıkarılan son cesetlerle birlikte ölü sayısının 289’a yükseldiği belirtildi. Törende fenalaşan bir depremzede de hastaneye kaldırıldı.

Cenaze ayini, Roma Katolik Kilisesi’nin lideri Papa 16. Benediktus’un gönderdiği mesajın okunmasıyla başladı. Papa, özel sekreteri Georg Gaenswein tarafından okunan özel mesajında, bölgeyi en kısa sürede ziyaret edeceğini belirterek, “Vatikan da kiliseleriyle, din adamı olan ve din adamı olmayan inananlarının oluşturdukları kurumlarıyla üzerine düşeni yerine getirecektir. Şimdi, takdire şayan biçimde çalışmakta olan devlet kurumlarıyla uyum içerisinde herkesin üzerine düşeni yapma zamanıdır” ifadesini kullandı.

Beşbini aşkın insanın katıldığı cenaze merasimde, Katoliklerin ekmek ve şarap paylaşma ritüeli olan efharistiya ayini de yapıldı. Ayin Kardinal Bertone ve L’Aquila Başpiskoposu Giuseppe Molinari tarafından yönetildi. Katolik ayinin tamamlanmasının ardından, resmî tören sırasında, depremde ölenler arasında ikisi Filistinli olmak üzere toplam dört Müslümanın da yer alması sebebiyle bir imamın konuşma yapmasına da izin verildi. Törenin sona ermesinin ardından tabutlar gözyaşlarıyla uğurlandı.

11.04.2009


 

CIA gizli tutukevi kullanamayacak

AMERİKAN Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) Direktörü Leon Panetta, ABD Başkanı Barack Obama’nın, istihbarat örgütünün tartışmalı eski yöntemleri yasaklayan kararnamesine uygun olarak, CIA’nın terör zanlılarını tutmak için bundan böyle gizli ceza ve tutukevi kullanmayacağını bildirdi.

Leon Panetta, istihbarat örgütü çalışanlarına gönderdiği mektupta, CIA’nın bundan böyle gizli ceza ve tutuklama merkezlerinden yararlanmayacağını belirterek, bu tip yerleri kapatmak için de bir plan önerdiğini kaydetti.

11.04.2009


 

Moldova’da oylar yeniden sayılacak

MOLDOVA Devlet Başkanı Vladimir Voronin’in, Pazar günü yapılan seçimlerde kullanılan oyların tamamının yeniden sayılmasını istediği bildirildi.

Moldova’nın Omega haber ajansı, Voronin’in Anayasa Mahkemesi’nden oyların yeniden sayılmasıyla ilgili karar vermesini talep ettiğini duyurdu. Voronin’in, oyların yeniden sayılmasının ülkede istikrarın sağlanmasına yardım edeceğini ifade ettiği belirtildi.

11.04.2009


 

Obama ek savaş bütçesi istedi

ABD Başkanı Barack Obama, Irak ve Afganistan savaşları için 83,4 milyar dolarlık ek bütçe istedi.

Obama, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’ye gönderdiği, milletvekillerinin hızla onaylamaları çağrısında bulunduğu ek bütçe talebiyle ilgili resmî mektupta, Taliban’ın güç kazanmasının ve El Kaide örgütünün Afganistan-Pakistan sınırında barınmasının tehdit oluşturduğundan söz etti. Beyaz Saray tarafından yayımlanan mektubunda Obama, planlanan son ek savaş ödemesi olarak nitelediği paranın hemen hemen yüzde 95’inin Irak’ta, Afganistan’da ve Pakistan’da istikrarın sağlanması yolundaki askeri çabaların desteklenmesi için kullanılacağını kaydetti. Kongre Araştırma Serisinin verilerine göre, Eylül 2001’deki terör saldırılarının ardından 822 milyar doları aşkın bir savaş bütçesi onaylanırken talep edilen ek parayla Irak ve Afganistan savaşlarının bugüne kadarki maliyetinin yaklaşık 1 trilyon doları bulacağı belirtiliyor.

11.04.2009


 

ABD, sivil öldürdüğünü itiraf etti

Amerıkan ordusu, Afganistan’daki askerlerinin bu haftaki bir operasyonunda bir grup sivilin öldüğünü kabul etti.

Ordunun açıklamasında, yapılan soruşturma sonucunda, Host’taki bir bölgede yapılan baskında iki erkekle iki kadının öldüğünün, iki kadının da yaralandığının tesbit edildiği bildirildi. Açıklamada, saldırıda bir çocuğun da öldüğünün haber alındığı belirtildi. Açıklamada, “Bu değerli ailedeki trajik hayat kaybından derin üzüntü duyu- yoruz. Kelimeler üzüntümüzü ifade etmeye yetmez. Hayatta kalan aile üyelerine gereğince bakılacaktır” denildi. Afgan ve yabancı güçlerin operas- yonlarında geçen yıl ülkede yüzlerce sivil öldü.

11.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis