"Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Darbe kabul edilemez

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, “Kıbrıs Türk demokrasisine dönük müdahalelere ilişkin iddiaların yer aldığı belgeleri, demokrasiyi kurumsallaştırmak için Başsavcılığa yolladığını” belirterek, “Kim olursa olsun, bir darbeye doğru giden bir müdahaleyi hiçbir demokrat insanın kabullenmesi mümkün değil” dedi.


HALK DEĞİŞİM VE ÖZGÜRLÜK İSTİYOR

MAZLUMDER’den yapılan açıklamada, halkın AKP'den sivil ve demokratik bir anayasa beklediği belirtilerek, AKP'nin, değişim ve özgürleşme taleplerinden

1 Mayıs meydan tartışması

Hükümet 1 Mayıs’ı tatil ilân etmek için çalışmalarını hızlandırırken, İstanbul’da İşçi Bayramı’nın kutlanacağı meydan tartışmaları yapılmaya başlandı.


  Türkiye AB’siz olmaz

Galatasaray Üniversitesinde bir konferans veren Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe, birkaç siyasetçinin cahilliğine rağmen Avrupa halklarının, farklı kültürlerin Avrupa’ya katkısının farkında olduğunun altını çizerek Türkiye’nin Avrupa’da bir yeri olduğunu ve bunun Avrupa için bir şans olduğunu söyledi.


  Gül: Otoritenin kaynağı kanunlardır

CUMHURBAŞKANI Gül, “ülkede şüphesiz ki otoritenin kaynağı da yine kanunlarımız olacaktır, Anayasa olacaktır” dedi.


  Bakan Akdağ, 112’yi savundu

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak, ‘’Orada görev yapan 112 ekibindeki arkadaşımız, işini büyük bir başarıyla ve eksiksiz tamamlamıştır’’ dedi.


  Kıbrıs’ta Ergenekon tartışması

KKTC’DEKİ Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 19 Nisan seçimleri öncesindeki anket performansını değerlendirirken, “program ve söylem açısından, böylesi bir yükselmeyi hak eden bir konumda olmadığını ve ortada bir şeyler döndüğünü” ileri sürdü.


  Didim’de 65 kaçak yakalandı

AYDIN'IN Didim ilçesinde, yurda yasa dışı yollardan giriş yapan yabancı uyruklu 65 kişi yakalandı.


  Boğaziçi Köprüsü’nden intihar

BOĞAZİÇİ Köprüsü’nde aracından inen bir kişi, denize atlayarak intihar etti.


  Çiftçi borçları için kolaylık bekliyor

ÇİFTÇİLER, 2,2 milyar liralık elektrik borcu için kolaylık bekliyor.


  Kriz serbest bölgeyi de vurdu

TÜRKİYE’NİN ilk serbest bölgesi olan Mersin Serbest Bölgesinde, küresel ekonomik krizin de etkisiyle geçen yılın ilk 3 aylık dönemine göre işlem hacminde yüzde 39 gerileme yaşadığı bildirildi.


  Adlî Tıp’a yeni başkan

ADALET Bakanlığı Adlî Tıp Kurumu Başkanlığı’na, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Adlî Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Cengiz Haluk İnce atandı.


  İcra takip dosyalarında artış

DENİZLİ'DE icra mahkemelerine yılın 3 ayında gelen dosya sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 oranında arttığı bildirildi.


  KREDİ ALIRKEN DİKKAT!

EKONOMİK kriz tedbir paketi adı altında ÖTV ve KDV indirimiyle vatandaşların tüketim mallarına kredi yoluyla yoğun ilgi gösterildiğini kaydeden Demir, şunları söyledi:


  İstanbul'un vergi rekortmenleri 15 Nisan'da açıklanacak

İSTANBUL Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç, İstanbul’un vergi rekortmenlerinin 15 Nisan Çarşamba günü açıklanacağını duyurdu.


  Kapasite kullanımı azaldı

İMALAT sanayinde kapasite kullanımı, Mart ayında yüzde 64,7 seviyesinde gerçekleşti.


  TALEP YETERSİZLİĞİ ANA SEBEP

Mart ayında, iş yerlerinin, tam kapasiteyle çalışmamasının sebepleri arasında talep yetersizliği ilk sırada yer aldı.


  “NAMAZ RESİMLERİ SERGİSİ ”AÇILIYOR

DÜNYANIN ilk “Namaz Resimleri Sergisi”, İstanbul’da Birlik Vakfında bugün açılıyor.


  “Akıllı” trenler geliyor

TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara banliyö hatlarını metro standardına ulaştıracak ‘’Akıllı’’ trenlerin deneme seferlerine başladı.


  Online hasta ziyareti

ZONGULDAK Atatürk Devlet Hastanesinde hayata geçirilen projeyle yoğun bakım ünitelerinde yatan hastalar, yatak başlarına konulan monitör ve kamera sayesinde yakınlarıyla görüntülü ve sesli görüşebiliyor.


  Şehitler için mevlid

MİDYAT İlçe Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilâtı kuruluşunun 164. yıl dönümü faaliyetleri çerçevesinde bütün şehitler için mevlit okuttu.


  SBS’ye başvurular sona erdi

MİLLÎ Eğitim Bakanlığının Seviye Belirleme Sınavlarına başvuru için tanıdığı ek süre dün sona erdi. MEB, 6-7 ve 13 Haziran 2009 tarihlerinde yapılacak SBS’ye başvuru için 2-20 Mart arasında süre vermiş ancak çeşitli sebeplerle başvuramayan öğrenciler için 6-10 Nisan arasında ek süre tanımıştı.


  YAĞIŞIN BEREKETİ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bu yıl gerçekleşen yağışların son 2 yıldır Türkiye’de tarımsal üretimi olumsuz etkileyen kuraklığı ortadan kaldırdığını, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde buğday, arpa ve kırmızı mercimek veriminde geçen yıla göre artış beklendiğini kaydetti.


  Yeni Asya Vakfı’ndan bir kermes daha

YENİ Asya Vakfı gönüllüsü hanımlar tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler için hazırlanan kermes açıldı. İstanbul-Fatih, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Kasımpaşa ve Mecidiyeköy mahallerindeki hanımların katkılarıyla düzenlenen kermesin açılışına gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular , Yeni Asya Vakfı Müdürü Celalettin Çelebi ile çok sayıda hayırsever katıldı.


  Fakir aileye kaymakamlık eli

VAN’IN Başkale ilçesinde maddî imkânsızlık sebebiyle zor şartlarda yaşayan aileye kaymakamlık yardım eli uzattı.


  Kapalı yollar açıldı

YOĞUN kar yağışı ve tipi dolayısıyla dün ulaşıma kapanan Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat kara yolları ulaşıma açıldı.


  PEYGAMBERİMİZİN SÜNNETİ İDEAL HAYAT TARZI

Peygamber Efendimiz’in (asm) hayatında uygulayıp, bizlere de tavsiye ettiği hal ve davranışlara sünnet deniyor. Peygamberimizin sünnetine uymak ve onun yaptıklarını yapmak dinimizin önemli gereklerinden biri.


  Tur fiyatlarında sürprize son

VATANDAŞ artık yurt dışı tur satın aldıktan sonra artı ödeme sürprizleriyle karşılaşmayacak.


  Cep mesajıyla eşinden boşandı

SUUDİ Arabistanlı bir adam, gönderdiği cep telefonu mesajıyla eşinden boşandı.


  Bediüzzaman, 13 Nisan’da Köln’de anılacak

BEDİÜZZAMAN Said Nursî, Almanya’nın Köln şehrinde 13 Nisan’da düzenlenecek kapsamlı bir konferansla anılacak, eserleri ve tavsiyeleri anlatılacak. Bediüzzaman, Türkçe ve Almanca sunumlarla anlatılacak.


  Söylentisi bile sattırıyor

“KAKTÜSÜN bilgisayar gibi elektronik cihazlardan yayılan radyasyonu emerek zararlı etkilerini azalttığı’’ söylentisi, sadece kaktüs satan çiçekçilerin işine yarıyor.


  Çocuk, babasına dâvâ açtı

İNGİLTERE'DE babasının kazara arabayla çarpması yüzünden sakat kalan çocuk, babası aleyhine 9 milyon (21 milyon lira) sterlinlik dâvâ açtı.


  TV kumandaları tarih olacak

YAKIN bir gelecekte piyasaya sürülecek televizyonlarda kumanda olmayacak. İzleyici, TV’de kanal değiştirmek, ses açıp kapamak ve kanal ayarı yapmak için sadece elini kullanacak.


  YouTube, klip sitesi kuracak

VİDEO paylaşım sitesi YouTube, müzik yapımcısı Universal Music Group ile video kliplerin yayımlanacağı bir site kurulması konusunda işbirliği yapacak.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis