"Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

DERBİDE İLK GOLE DİKKAT

GALATASARAY ile Fenerbahçe arasında son yıllarda ligde yapılan derbilerde ilk golü atan taraf maçı çok zor kaybediyor.

Ezeli rakiplerin 15 yılı kapsayan son 29 lig maçında ilk golü atan taraf, karşılaşmadan en kötü olasılıkla beraberlikle ayrılırken, sadece 1 kez, o da bu sezon Kadıköy'deki son randevuda yenilgi yüzü gördü. İki takım arasında ligde ilk golü atan taraf bu sezon öncesinde en son, 12 Mart 1994 tarihinde Mecidiyeköy'deki maçta sahadan boynu bükük ayrıldı. 29. dakikada Kemalettin Şentürk'ün attığı golle öne geçen Fenerbahçe, 38. dakikada Tugay Kerimoğlu ve 87. dakikada Hakan Şükür'ün gollerine engel olamadı ve maçı 2-1 yitirdi. Bu karşılaşmadan sonra ezeli rakipler arasında ligde yapılan 28 maçta da ilk golü atan taraf, en kötü olasılıkla müsabakadan beraberlikle ayrılırken, bu sezonun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan 29. maçta bu istatistik bozuldu ve 2. dakikada Lincoln ile öne geçen Galatasaray, maçtan 4-1 mağlup ayrıldı.

FENERBAHÇE HEM ATIYOR, HEM YİYOR

Derbi maçta Galatasaray ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin attığı ve yediği gollerde ilginç bir istatistiği göze çarpıyor. Fenerbahçe, ligin geride kalan 26 haftasında rakip filelere en çok golü ilk 15 dakikalarda atarken, kalesinde en çok golü son 15 dakika ve uzatma bölümlerinde gördü. Maçların ilk 15 dakikalarında 11 kez golle buluşan sarı-lacivertliler, son çeyrekte toplam 12 gol yedi. Genel olarak bakıldığında toplam 49 golünün 26'sını ilk yarılarda bulan sarı-lacivertli ekip, ikinci yarılarda 23 gole imza attı. ''Sarı Kanaryalar'' yediği toplam 28 golün 12'sini ilk yarılarda, 16'sını da ikinci yarılarda kalesinde gördü.

11.04.2009


 

Sanctis güven vermiyor

GALATASARAY'IN bu sezon lig ve Avrupa kupalarında olmak üzere toplam 35 kez kalesini koruyan İtalyan file bekçisi Morgan De Sanctis, toplam 43 gol yedi.

Kiralık olarak geldiği Galatasaray'da zaman zaman iyi performans gösteren, zaman zaman da eleştirilere uğrayan De Sanctis, Turkcell Süper Lig'de 26 maçın 25'inde sahaya çıktı ve kalesinde 31 gol (Ortalama 1,24) gördü. Avrupa kupalarında kalesini 10 kez koruyan İtalyan file bekçisi, kalesinde 12 gole engel olamadı. Morgan De Sanctis, Turkcell Süper Lig'de sahaya çıktığı 25 maçın 8'ini gol yemeden tamamladı. Fenerbahçe ile hafta sonunda oynanacak derbi maç öncesinde, İtalyan kalecinin, derbi performansı ise düşündürücü. Sezonun ilk yarısında yapılan maçta Fenerbahçe'den 4 gol yiyen De Sanctis, Beşiktaş ile oynanan maçın kazanılmasına rağmen 2 gole engel olamamıştı. Galatasaray'da diğer kaleci Aykut ise ligde sadece 1 maçta oynayıp, 1 gol yedi.

11.04.2009


 

Volkan derbide başarılı

PAZAR günü Galatasaray ile karşılaşacak Fenerbahçe'de, kaleci Volkan Demirel'in derbi maçlarda ortaya koyduğu performans, takımına güven veriyor.

Milli file bekçisi, Fenerbahçe'ye transfer olduğu 2002-2003 sezonundan bu yana ligde forma giydiği 12 derbi maçta kalesinde sadece 9 gol gördü. Fenerbahçe, Volkan'ın kaleyi koruduğu derbi mücadelelerinde rakipleri karşısında 10 kez kazanırken, 1'er de mağlubiyet ve beraberlik aldı. Galatasaray ve Beşiktaşlı futbolcular, Volkan'ın koruduğu Fenerbahçe kalesine gol attıkları maçlarda 1'in üzerine çıkamadı. Öte yandan derbide sarı-lacivertli taraftarlar için ayrılan yaklaşık 1100 bilet, dün sabah Biletix'in 4 merkezdeki gişesinden satışa sunuldu ve kısa sürede tükendi. Taraftarlar, Ali Sami Yen Stadı eski açık tribünde kendilerine ayrılan biletlerden, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 60 TL karşılığında sadece ikişer tane alabildi.

11.04.2009


 

Cepte G.Saray-F.Bahçe yarışı

GALATASARAY Kulübü ile Avea'nın birlikte hayata geçirdiği GSM operatörü Galatasaray Mobile'ın (GSMobile) tanıtımı yapıldı.

The Four Seasons Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, Avea Üst Düzey Yöneticisi Cüneyt Türktan, Avea Segment Yönetim Direktörü Tunç Berkman ve çok sayıda davetli katıldı. Hayata geçirilen projenin Galatasaray için önemine vurgu yapan Adnan Polat, sarı-kırmızılı kulübün ekonomisine katkıda bulunmak için çok emek verildiğini ve çalışıldığını kaydederek, ''Türkiye'de büyüklükten söz ediliyor. Bir anlamda bu proje, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin ölçüsü de olacak'' dedi. Başkan Polat, 1 ay önce yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre, Türkiye'de futbolla ilgilenen kişilerin yüzde 39'unun Galatasaray taraftarı olduğunu savundu.

Başkan Polat, 1 ay önce yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre, Türkiye'de futbolla ilgilenen kişilerin yüzde 39'unun Galatasaray taraftarı olduğunu savunarak, şunları söyledi: ''Bu kamuoyu araştırmasının verilerine göre, yüzde 32 Fenerbahçe, yüzde 17-18 civarı Beşiktaş ve diğer takımlar taraftar sıralamasında sıralanıyorlar. Bunun doğruluğunu kanıtlamak için taraftarlara önemli görev düşüyor. Bunu ispatlamak istiyoruz. Günlük hayatta kullandığımız cep telefonları, size ekstra bir külfet getirmeden kulübe katkı olarak dönüşüyor. Artık Galatasaray taraftarlarının konuşma sırası geldi. GSMobile'ın logosundaki aslan oldukça ciddi görünüyor, çünkü çok ciddi bir iş yapıyoruz. O aslanın yüzünü güldürelim.''

Türkiye'de en fazla taraftara sahip olduğu iddia edilen Galatasaray'ın, bu liderliğini GSM operasyonunda da kanıtlaması gerektiğini ifade eden başkan Polat, şunları kaydetti: ''İlk hedefimiz, 100 bin rakamını geçmek. Bu az bir rakam değil ama Galatasaray taraftarının miktarı düşünülünce, çok bir rakam da değil. GSM operatörü olmak, Galatasaray için başlattığımız çok büyük bir projenin parçası. Ardından taraftar kartı, kredi kartı, internet tv, mobil tv gibi yeni çalışmalar gelecek. Taraftarımız bizi hep destekledi. Bu işte de bizi yalnız bırakmayıp, lider yapacaklardır.''

11.04.2009


 

Lider Sivasspor'un konuğu Antalyaspor

TÜRKCELL Süper Lig lideri Sivasspor, bugün sahasında Antalyaspor'u yenerek zirvedeki yerini korumak istiyor.

Ligin 27. haftasına 53 puanla lider olan giren Sivasspor ile 32 puanla 10. sırada giren Antalyaspor, yarın Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda saat 15.15'de karşılaşacak. Sonucu ligin zirvesi ile alt ve orta sıralarını yakından ilgilendiren maçı, hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Serkan Ok'un yapacağı maçta, Hüseyin Sabancı da dördüncü hakem olarak görev yapacak. Liderlik koltuğunu 15. haftada Trabzonspor'dan devralan ve son 12 haftadır ligin zirvesini rakiplerine bırakmayan Sivasspor, taraftarı önünde Antalyaspor'u yenerek zirvedeki yerini korumak istiyor. Antalyaspor maçını kayıpsız geçerek liderliğini son 7 haftaya taşımak isteyen kırmızı-beyazlı ekip, zirvedeki en yakın takipçisi 52 puanlı ikinci Beşiktaş ve diğer rakipleri ile aradaki puan farkını da korumayı hedefliyor.

11.04.2009


 

Trabzon Hacettepe önünde 3 puan arıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün deplasmanda Hacettepe ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibi karşısında 3 puan hedefliyor.

Ligde Konyaspor'a 1-0, Gaziantepspor'a 3-2 kaybeden, Galatasaray ile 2-2, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile de 0-0 berabere kalarak son 4 maçında galibiyet elde edemeyen bordo-mavililer, ligin son sırasındaki rakibi Hacettepe'yi yenerek çıkışa geçmek istiyor. Bordo-mavili takımda, sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Trabzonspor ile Hacettepe ligde dördüncü kez karşı karşıya gelecekler. İki takım arasında daha önce yapılan 3 maçta, Trabzonspor'un 2, Hacettepe'nin ise 1 galibiyeti bulunuyor. Geçen sezon rakibi karşısında deplasmanda 2-0 galip gelen, sahasında ise 2-1 kaybeden bordo-mavililer, bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda sahadan 1-0 galip ayrılmayı başarmıştı. Ankara 19 Mayıs Stadında saat 19.00'da başlayacak maçı Tolga Özkalfa yönetecek.

11.04.2009


 

Adidas'tan NBA finalini izleme fırsatı

SPOR giyim markası adidas, basketbolseverlere NBA finallerini yerinde izleme fırsatı sunuyor.

29 Nisan'a dek adidas NBA Konsept Mağazası'ndan en yüksek tutarda basketbol ürünü alışverişi yapan şanslı kişinin, bir arkadaşı ile beraber haziran ayında ABD'de oynanacak NBA finallerine götürüleceği bildirildi.

11.04.2009


 

POLAT: KIZLARIMIZ POTADA İMKANSIZI BAŞARDI

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat, FIBA Eurocup Şampiyonu olan Galatasaray Bayan Basketbol Takımı sporcularını kutlayarak, "İmkansızı başardılar" dedi.

Bayanlar FIBA Eurocup finali rövanşında Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Cras Taranto Basket takımını yenerek kupayı alan Galatasaray'da başkan Adnan Polat, kupa töreninden sonra yaptığı açıklamada, bayan sporculara övgüler yağdırarak imkansızı başardıklarını ifade etti. Polat, söz söylemesi gerekenlerin sporcular olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Burada olağanüstü mücadele verdiler. İmkânsızı başardılar. Ben kendilerini kutluyorum. Camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah diğer branşlarda da Türkiye, Avrupa Şampiyonu olur, Dünya Şampiyonu olur. Galatasaray da hep bunun öncüsü oldu olmaya da devam edecek." Galatasaray'ın bu kupayla bayan basketbolunda bir ilki başardığının hatırlatılması üzerine Polat, sezon başlamadan önce basketbol şubesi yöneticilerinin kendisine 4 kupadan 3'ünü alamadıkları taktirde istifa edeceklerine yönelik söz verdiklerini kaydederek, "Şu anda süper kupayı alarak Avrupa Şampiyonu oldular. Kaldı bir kupa. Ama ben dörtte dört istiyorum. İnşallah başarırlar." diye konuştu.

11.04.2009


 

VOLEYBOLDA 2. FİNALİST BUGÜN BELLİ OLUYOR

AROMA Erkekler Voleybol Ligi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sonra play-off finaline yükselecek ikinci takım İzmir'de belli olacak.

Play-off yarı finalinde Arkasspor ile Fenerbahçe arasında İzmir'de oynanan ilk karşılaşmayı Fenerbahçe kazandıktan sonra İstanbul'da oynanan ilk karşılaşma da sarı lacivertli ekibin üstünlüğüyle bitti. Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle çıkılan 3. maçta Arkasspor, rakibini yendi ve seride durum 2-1'e taşındı. Bu sonucun ardından serinin dördüncü maçı bugün İzmir'de yapılacak. Saat 18.30'da Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşmayı Fenerbahçe'nin kazanması durumunda, sarı lacivertli ekip İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin finaldeki rakibi olacak. Müsabaka Arkasspor'un üstünlüğüyle biterse finale yükselecek son takımı pazar günü saat 18.30'da yine Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak maç belirleyecek.

11.04.2009


 

BRİDGESTONE FORMULA 1 İÇİN YENİ LASTİK ÜRETTİ

FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın "Tek Resmi Lastik Tedarikçisi" Bridgestone, ileri teknoloji kullanarak hazırladığı Potenza lastikleriyle F1 yarış keyfini zirveye taşıyor.

Her pistin özelliklerine ve hava koşullarına göre özel lastik üreten Bridgestone'un 2009'daki en büyük sürprizi, 10 yıllık aradan sonra oluksuz lastiklere geri dönüşü oldu. Formula 1™ araçlarının yol tutuşu, kullanım kolaylığı ve dayanıklılık arasında en iyi dengeyi kuran lastikleri üreten Bridgestone, Formula 1 takımlarına olarak sert, orta, yumuşak ve süper yumuşak hamurdan kuru zemin lastikleri sağlıyor.

11.04.2009


 

DEMİREL: G.SARAY-F.BAHÇE MAÇLARI SÜRPRİZLİ GEÇER

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Pazar günü yapılacak derbi maçla ilgili olarak, ''Güzel bir maç olacaktır'' dedi.

Demirel, Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgili olarak yöneltilen soruya, bu tür maçların sonuçlarının sürprizli bittiğini söyledi. Berabere kalmalarının Beşiktaş'ın yararına olacağının hatırlatılması üzerine de Demirel, ''Tabi Beşiktaş bu defa şampiyon olsun canım. Oraya kadar geldi yani'' diyerek esprili bir cevap verdi.

11.04.2009


 

BANK ASYA 1. LİG BU HAFTA

Bugün:

14.00 Altay-Kasımpaşa (İzmir Alsancak)

12 Nisan Pazar:

13.00 Çaykur Rizespor-Adanaspor (Rize Atatürk)

14.00 Güngören Belediyespor-Karşıyaka (Yahya Baş)

14.00 Karabük-Gaziantep B.B (Necmettin Şehyoğlu)

14.00 Boluspor-Kayseri Erciyesspor (Bolu Atatürk)

14.00 Orduspor-Kartalspor (Ordu 19 Eylül)

14.00 Malatyaspor-Sakaryaspor (Malatya İnönü)

13 Nisan Pazartesi:

20.00 Samsunspor-Diyarbakırspor (19 Mayıs)

11.04.2009


 

Sultanahmet'de bisiklet şöleni

CUMHURBAŞKANLIĞI Türkiye Bisiklet Turu 45. kez 12 Nisan Pazar günü Sultanahmet Meydanı'ndan start alıyor.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü desteğiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve 12-19 Nisan tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Uluslararası Bisiklet Birliği ( UCI) takviminde yer alan, yarışma kategorisi 2.1'e yükseltilen dünyanın en önemli yarışlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 12 Nisan'da İstanbul Sultanahmet Meydanın'da 142 km'lik "İstanbul - İstanbul" etabıyla saat 11:00'de start alacak. 142 km'lik 14 turdan oluşan yarışın ilk etabı Sultanahmet meydanı ve sahil yolunu kapsayacak. Sarı, Kırmızı, Mavi, Yeşil ve Beyaz mayonun sahiplerine ödülleri saat 14:50'de yapılacak ödül töreniyle takdim edilecek. Türkiye'nin yurtdışında tanıtımı için büyük önem taşıyan turda 23 ülkeden bisiklet sporunun en prestijli 18 profesyonel takım sporcusunun yanısıra Almanya ve Türkiye milli takımlarını temsilen toplam 160 sporcu mücadele edecek. Her bir takımın 8 sporcu ile temsil edileceği tura İspanya ve İtalya 3, Belçika ve Avusturya ise 2 takımla katılırken, yarışmacılar arasında Güney Afrika Cumhuriyeti'nden de sporcular da yer alacak. Tura katılan sporcular, Genel Klasman, Sprint, Türkiye güzellikleri ve Yokuş klasmanlarında toplam 150 bin Euro için yarışacak.

11.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis