"Gerçekten" haber verir 12 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

KRİZDE TARIM GÜVENLİ LİMAN

Türkiye Ziraatçiler Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, tarım sektörünün günlük dalgalanmalardan geç etkilendiğini belirterek, “Tarım sektörü kriz şartlarında sığınılacak bir liman gibidir” dedi.


FAİZLİ SİSTEM HEP KRİZ ÜRETİR

ABD'de patlak veren ve dünyayı sarsan finans krizinin asıl sebebinin faiz olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. İsmail Özsoy, “Kapitalist sistem gerçek bir

Rahmi Koç, Türkiye’nin de vergi rekortmeni

İŞ adamı Rahmi Koç, Ankara’dan sonra Türkiye’nin de gelir vergisi rekortmeni oldu. Edinilen bilgiye göre, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, 27 Mart


  Danıştay üyeliğine İlyas Arlı seçildi

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Danıştay üyeliğine Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Arlı’yı seçti.


  İstanbul’da bazı yollar bugün kapalı

CUMHURBAŞKANLIĞI Bisiklet Turu İstanbul Etabı sebebiyle bugün bazı yollar kapatılacak.


  Bakan Tüzmen: Türkiye, küresel güç olacak

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, bölgesel güç Türkiye’nin küresel güç haline geldiğini söyledi.


  Konya’nın Tarım Planı, yılda 1,1 milyar TL kazandıracak

Konya Valiliği öncülüğünde, tarımla ilgili kesimler bir araya gelerek, su ve tarımla ilgili sorunların kökten çözümü için Tarım Eylem Planı hazırladı.


  KOBİDER, 1 Mayıs’ın tatil olmasını istemiyor

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, ‘’1 Mayısın resmi tatil olmasının imzadan kaldırılması taraftarıyız’’ dedi.


  100 lira taksitle konuta yoğun ilgi

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 16 ilde satışa çıkarılan 8 bin 804 yoksul konutu için, 15 günde 49 bin 631 kişi başvurdu.


  Işık göründü, sıkıntı sürüyor

ABD Başkanı Barack Obama, ekonominin “umut ışıkları” vermeye başladığını, ancak ciddî sıkıntıların halen devam ettiğini söyledi.


  KKTC’de Ergenekon tartışması büyüyor

KKTC’de ana muhalefet UBP, Ergenekon soruşturması çerçevesinde ortaya atılan iddialara dayanarak açıklamalarda bulunan KKTC Başbakanı Soyer’e bir mektup göndererek, beyanlarını geri alıp özür dilemesini, aksi takdirde yasal yollara başvuracağını bildirdi.


  Kırıkkale seçimleri iptal edilsin

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu Ortaçağda bile yaşanmaması gereken baskı ve seçim usulsüzlükleri sebebiyle, kazandıkları halde ellerinden alınan Kırıkkale seçiminin YSK tarafından iptal edilerek yenilenmesini istedi.


  BBP kongreye hazırlanıyor

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatından sonra ilk kez toplandı.


  DSP’de Sezer, başkanlığı bıraktı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP Genel Başkanlığından istifa ettiğini söyledi. Sezer, partisinin il ve belediye başkanları toplantısının açılışında yaptığı konuşmada çeşitli konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


  Şırnak’ta, 2 güvenlik görevlisi şehit

ŞIRNAK'TA 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.


  Rakı ölümleri devam ediyor

BURSA'DA dere kenarında buldukları ve sahte olduğu belirlenen rakıdan içen kişilerden biri daha öldü.


  Pippa Bacca anısına ‘’Barışa Gelin’’ yürüyüşü

”DÜŞ YOLA” adlı grubunun İtalyan sanatçı Pippa Bacca anısına düzenlediği ‘’Barışa Gelin’’ yürüyüşü Kadıköy’den başladı.


  Geçici 15. madde darbecilerin zırhı

Darbeden etkilendiği gerekçesiyle 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve eski generaller hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan iki kişinin şikâyeti, Anayasanın geçici 15. maddesine takıldı.


  Krize düşen karta sarılıyor

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, ekonomik yönden zor durumda olan öğretmenlerin yüzde 70’inin 4-5 kredi kartı kullandığını belirtti.


  BEDİÜZZAMAN’I ANKARA’DA ANIYORUZ

BEDİÜZZAMAN Said Nursî’nin vefatının 49. yılı münasebetiyle gazetemizin Ankara Temsilciliği tarafından “Küresel Kriz ve Bediüzzaman Said Nursî’nin iktisad görüşü” konulu bir toplantı düzenlenecek.


  Acil tıp teknisyenlerine ambulans şoförlüğü yaptırılmasın

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Acil Tıp teknisyenlerine ambulans şoförlüğü yaptırılmaması gerektiğini ifade ederek “Adana’da Acil Tıp Teknisyeni 21 yaşındaki Aliye Akar’ın kullandığı ambulans ile kaza yapması sonucu ölmesi bizleri derinden yaralamıştır” dedi.


  Polis daha az “öldürdü”

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Polis Vazife ve Selâhiyet Kanunu’ndaki değişiklikten sonra polisin kullandığı silâhlarla meydana gelen ölüm olaylarında artma değil, azalmanın olduğunu bildirdi.


  Tünelde risk yok

DOLMABAHÇE -Piyalepaşa Tüneli’nin, güzergâhtaki bazı evlerde çatlaklara sebep olabileceği iddiasının doğru olmadığı bildirildi.


  Gençlik huzursuz ve mutsuz

Dİcle Üniversitesi (DÜ) Rektör Yardımcısı ve Psikiyatri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aytekin Sır, ebeveynlerin sık sık intihar etmekten söz eden çocukları ile yakından ilgilenmesi ve bu konuda profesyonel destek alması gerektiğini söyledi.


  ABD’de ikinci yüz nakli

ABD’de ikinci kez bir hastaya yüz nakli yapıldığı bildirildi.


  Diyanet, sesli kitaplarla ulaşacak

Dİyanet İşleri Başkanlığı, okumayı sevmeyenlere hazırladığı sesli kitaplarla ulaşacak.


  Su, her alanda bolca harcanıyor

TMMOB Su Çalışma Grubu tarafından hazırlanan raporda, 4 otomobil lastiği için 7 bin 500, bir fıçı bira için 5 bin 600 litre su harcandığı bildirildi.


   12 yıl başında kurşunla yaşadı

Arnavutluk’ta bir kadın, farkında olmadan elmacık kemiğinin altına saplanan bir kurşunla 12 yıl yaşadı.


  Sigara, rus ruletinden daha tehlikeli

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Bilir, 2001 yılından bu yana sigara kullanımının yüzde 11 oranında azaldığı Türkiye’nin hâlâ dünyanın en çok sigara içilen 10 ülkesi arasında olduğunu bildirdi.


  Bir modern çağ hastalığı: Metabolik sendrom

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Endokronoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kubilay Karşıdağ, modern çağın hayatı kolaylaştırmasıyla ortaya çıkan ‘’Metabolik sendrom’’ hastalığının, daha çok masa başında oturan ve yoğun stres altında çalışanları etkilediğini söyledi.


  Uzay, 118 km yukarda başlıyor

KanadalI bilim adamları, uzayın sınırının deniz seviyesinin 118 kilometre yukarısında başladığını hesapladı.


  UUİ’de sorun olduğu yalanlandı

Dünya yörüngesinde yaklaşık 380 km irtifada yapımı süren Uluslararası Uzay İstasyonunda (UUİ) Ruslarla Amerikalılar arasında banyo-mutfak paylaşımı sorunu bulunduğu iddiaları yalanlandı.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis