"Gerçekten" haber verir 13 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

 

Kosova’nın yanındayız

Kosova’da 1999’dan bu yana KFOR barış gücü bünyesinde görev yapan Türk Taburu Görev Kuvvet Komutanlığı (KTTGKK), 2008-2009 yılında gerçekleştirdiği çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarına brifing verdi.

Ülkede din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin her türlü destekle Kosova halkının yanında olan Türk askeri, 2008 ve 2009 yılında Kosovalılara yaklaşık bir milyon euro tutarında yardımda bulundu. Kosova Türk Taburu Sultan Murat Kışlası’nda gerçekleşen basın toplantısında Türk Taburunun faaliyetleri hakkında brifing veren basın subayı Üsteğmen Ercan Onarıcılar, Türk askerinin eğitim, sağlık, insani yardım ve kültür kapsamında Kosovalılara destekte bulunduğunu söyledi. Üsteğmen Onarıcılar’ın ardından basın mensuplarına bir konuşma yapan Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Yahya Bacak, Kosova’nın yeniden tesisi aşamasında yaşadığı ekonomik problemler, sağlık problemleri ve eğitim problemlerini yakından takip ettiklerini ve değerlendirdiklerini belirtti. Bacak, KFOR barış gücü bünyesi altında görev yapan bazı ülkelerin Kosova’dan askerlerini geri çekmesine de değindi. Albay Bacak, Türk askerinin Kosova’da askerinin azaltılıp azaltılmamasıyla ilgili olarak Türkiye’den konuyla ilgili henüz bir açıklamanın yapılmadığını vurguladı.

13.04.2009


 

Depremde ölü sayısı 293’e yükseldi

İtalya’nIn L’Aquila bölgesinde meydana gelen depremin ardından 17 yaşındaki bir gencin cesedinin çıkarılmasıyla birlikte ölenlerin sayısı 293’e yükseldi.

Yetkililer arama kurtarma çalışmalarına da son verildiğini duyurdu. Çalışmalarına Paskalya arefesinde akşam saatlerinde son veren arama kurtarma ekipleri, enkazdan canlı olarak kurtarılabilenlerin sayısını 150 kişi olarak bildirdi. L’Aquila ve civarında Richter ölçeğiyle büyüklükleri 1,9 ila 3,3 arasında değişen toplam 10 artçı sarsıntı meydana geldiği belirtildi. Evleri büyük ölçüde zarar gören 40 bin kadar kişi çadırlarda zor şartlarda yaşıyor. İtalya’da oynanan futbol maçlarınında depremde ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

13.04.2009


 

Somalili korsanlar bu kez ABD römorkörünü kaçırdı

Aden Körfezi’nde, İtalyan bandıralı ABD römorkörünün 16 kişilik mürettebatıyla kaçırıldığı bildirildi.

Bölgedeki bir savaş gemisinde bulunan NATO yetkilileri, mürettebattan 10 kişinin İtalyan olduğunu kaydetti. Uzakta olduğu için römorköre yardım edemeyen Portekiz savaş gemisindeki Yüzbaşı Sergio Carvalho, römorkörün iletişim kesilmeden önce tehlike sinyali gönderdiğini söyledi. Birleşik Arap Emirlikleri tarafından işletilen römorkörün mürettebatından kimsenin yaralanmadığı sanılıyor.

13.04.2009


 

Tayland’da olağanüstü hal ilân edildi

Hükümet karşıtı protesto gösterilerinin düzenlendiği Tayland’ın başşehri Bangkok’ta olağanüstü hal ilân edildi.

Başbakan Abhisit Vejjajiva, protestocuların Pattaya şehrinde Asya zirvesinin yapılacağı binayı basması üzerine zirvenin iptal edilmek zorunda kalmasından bir gün sonra, geçen hafta da büyük gösterilerin olduğu başşehirde olağanüstü hal ilân etti. Olağanüstü hal yasasınca 5 kişiden fazla kişinin toplanması ve kamu düzenini tehdit edeceği düşünülen haberlerin yayımlanması yasaklanıyor. Göstericiler geçen hafta başşehirde de günlerce önde gelen bir kavşağı kapatmış, yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı gösteriler düzenlenmişti. Eski Başbakan Thaksin Şinavatra yanlısı göstericiler, Abhisit’in istifa etmesini ve yeni seçimlerin yapılmasını istiyor.

13.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis