"Gerçekten" haber verir 13 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Küresel işbirliğine ihtiyaç var

ABD Başkanı Barack Obama, “Finansal çöküş, iklim değişikliği, nükleer silâha sahip ülkelerin artması ve benzeri sorunları çözmek için küresel işbirliğine ihtiyaç olduğunu” söyledi.


DARBECİLERİN ZİHNİYETİ ANAYASAYA SİNMİŞ

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği tarafından organize edilen “Bir Anayasa Nasıl Sivil Olur?” konulu panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Kamalak, anayasanın n

Baykal: CHP daha ileri gidecek

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 29 Martta yapılan yerel seçimlerde ''vatandaşların CHP'yi daha ileriye taşıma kararı verdiğini'' savundu.


  Emniyete 10 bin üniversiteli alınacak

EMNİYET Teşkilatı bünyesine 10 bin üniversite mezunu alınacak. İçişleri Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, 6 aylık eğitimden geçirilecek 10 bin kişi, daha sonra polislik mesleğine adım atacak.


  Karadayı hakkındaki karar hukuka aykırı

MAZLUMDER, Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hakkında yaptığı suç duyurusuyla ilgili olarak verilen görevsizlik kararının hukuka aykırı olduğunu açıkladı.


  Türkiye’ye daha net olmalıyız

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Avrupa ülkelerinin Türkiye’nin AB üyeliği kriterlerini yerine getirmede ortaya koydukları açık tavrı, sürecin nihaî sonucu konusunda da göstermeleri gerektiğini söyledi. Bakoyanni, “Türkiye'nin AB üyeliği konusunda daha açık olmalıyız'' diye konuştu.


  Sulama kanalından cephanelik çıktı

Malatya-Sivas kara yolu Tepeköy mevkiinde DSİ’ye ait sulama kanalından çıkarılan balçığın içinde bulunan bir kutuda 14 adet el bombası ve 1 adet de sis bombası bulundu.


  Meclis’in gündemi yoğun

MECLİS, yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor. TBMM Genel Kurulu, haftaya, uluslararası anlaşmaların onaylanmasına içeren yasa tasarılarıyla başlayacak.


  Ölümlerin dörtte üçü kalp damar hastalığından

ANKARA Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Güleç, sigara, kolesterol, tansiyonla mücadele ederek, kalp krizi oluşumunun yüzde 70-80 oranında önleme şansına sahip olunduğunu söyledi.


  Tabiattaki kazaların birinci sebebi insan

ARAMA Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, ‘’Tabiatta meydana gelen kazaların yüzde 99’unun sorumlusu insanlardır” dedi.


  Meteoroloji’den çığ uyarısı

METEOROLOJİ İşleri Genel Müdürlüğü, yüksek ve eğimli yerlerde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı vatandaşları ve yetkilileri uyardı.


  112 acil, her şartta aranabiliniyor

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin vefat ettiği helikopter kazasının ardından 112 Acil yardım servisine nasıl ve hangi şartlarda ulaşılabileceği konusu da gündeme gelirken, bu konuda toplumdan birçok kişinin bilgi sahibi olmadığı belirtildi.


  Alkol kaza yaptırdı: 4’ü ağır, 10 kişi yaralı

ANKARA-Kırıkkale yolunda meydana gelen bir otomobil ile iki otobüsün karıştığı kazada, 4’ü ağır 10 kişi yaralandı.


  Kutlu Doğum Haftası yarın başlıyor

DİYANET İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV)organize ettiği Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri, 14 Nisan Salı günü başlayacak.


  Sigara zehir yuvası

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Leyla Sağlam, ABD’de yapılan bir araştırmanın, kanserojen etkisi ispatlanan sigarada bulunan gözle görülmeyen birçok partikülün enfeksiyon hastalıklarına da sebep olduğunu ortaya çıkardığını bildirdi.


  Kariyer için çocuksuz kalmayın

Yedİtepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu, kariyer yaparken çocuk sahibi olmayı ertelemek isteyenlerin, yumurtalık rezervlerine baktırarak karar vermesini önerdi.


  Sihirli DVD’lerle binlerce film izlenecek

Bİlkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi’nde (NANOTAM), Başkan Prof. Dr. Ekmel Özbay’ın başkanlığında geliştirilen nanoteknoloji tabanlı meta malzemeler, yeni nesil DVD’lere uygulanırsa, bir DVD’ye binlerce filmin kaydedilmesi mümkün olacak.


  Duvarlarda stres azaltıcı renkler moda

Bahar aylarıyla birlikte evlerini boyatmaya başlayan vatandaşlar, iç cephelerde en çok kum beji ve kese kâğıdı gibi stresi azaltıcı sade renkleri tercih ediyor.


  Sağlık için aynı ayakkabıyı giymeyin

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, hem ayakkabının çabuk yıpranmaması hem de ayak sağlığı için aynı ayakkabının üst üste 2 gün giyilmemesi gerektiğini bildirdi.


  Mevsim alerjisine dikkat

NamIk Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadircan Keskinbora, ilkbaharda görülen alerjilere ve yaz mevsiminde kullanılan güneş gözlüklerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis