"Gerçekten" haber verir 13 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Kutlu Doğum Haftası yarın başlıyor

DİYANET İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV)organize ettiği Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri, 14 Nisan Salı günü başlayacak.

Resmî açılış töreni Balıkesir’de gerçekleştirilecek ve 20 Nisan’da sona erecek hafta boyunca ‘’Küreselleşen dünyada aile’’ konusu işlenecek.

Yurt içi ve yurt dışında çeşitli panel, konferansların düzenleneceği hafta dolayısıyla terminal, otobüs durakları ve bilboardlara ailede dayanışmayı, birlikteliği ve iyi geçinmeyi tavsiye eden âyet ve hadislerin yer aldığı afişler asılacak.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, Kutlu Doğum Haftası faaliyetlerini her yıl farklı bir ilde başlattıklarını hatırlatarak, bu yıl açılış törenine Balıkesir’in ev sahipliği yapacağını söyledi. Açılışın ardından ‘’Hz. Peygamber ve Aile’’ konulu bir panel düzenleneceğini bildiren Er, 15-16 Nisan’da da ‘’Küreselleşen Dünyada Aile Sempozyumu’nun gerçekleştirileceğini dile getirdi. Hz. Muhammed’in doğumunu anlatan Mevlit’in yazılışının 600. yılı olduğunu da ifade eden Er, bu nedenle Süleyman Çelebi’nin doğum yeri olan Bursa’da, 16-17 Nisan’da ‘’Yazılışının 600. Yılında Bir Kutlu Doğum Şaheseri Mevlit ve Süleyman Çelebi’’ konulu uluslar arası sempozyum düzenleneceğini anlattı. Küreselleşme çerçevesinde aile yapısındaki değişikliklerin ele alınacağı hafta boyunca terminaller, otobüs durakları gibi toplu popülasyonun yoğun olduğu yerlere ailede dayanışmayı, birlikteliği ve iyi geçinmeyi tavsiye eden ayet ve hadis meallerinin yer aldığı afişlerin asılacağını söyledi. İzzet Er, gerek yurt içinde gerekse Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırım, KKTC, Makedonya, Romanya gibi soydaş ve dindaşların yaşadığı ülkelerde çeşitli konferans ve panellerin düzenleneceğini hatırlatarak, ‘’Ufuk açıcı yeni tebliğlerin ortaya çıkacağını düşünüyoruz’’ dedi. Kutlu Doğum Haftası açılış töreninin, bu yıl ilk kez uydu üzerinden yayınlanacağını bildiren Er, bütün il ve ilçe müftülüklerinin kapalı devre televizyon sistemiyle törenleri canlı izleyebileceğini söyledi. Er, törenlerin Diyanet’in internet sitesinde yayınlanacağını da kaydetti.

YURT DIŞINDA DA KUTLANACAK

YURT içinde müftülüklerce yaklaşık 18 bin, yurt dışında da din müşavirliklerince 338 faaliyet düzenleneceğini belirten Er, ‘’Toplumda tenkide neden olacak aşırılıklara yer verilmemesini ve etkinliklerin 14-20 Nisan dışına taşırılmamasını istedik’’ diye konuştu. Bütün faaliyetlerin mülki amirlerin onayıyla gerçekleştirileceğini vurgulayan Er, toplumun tamamını kapsayıcı, kuşatıcı, ayrımcılıktan uzak, Hz. Muhammed’in daha iyi anlaşılmasını sağlayan programlar yapılmasını hedeflediklerini söyledi.

13.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Küresel işbirliğine ihtiyaç var

  DARBECİLERİN ZİHNİYETİ ANAYASAYA SİNMİŞ

  Baykal: CHP daha ileri gidecek

  Eski Başbakanlardan Erbakan, İran’da

  Emniyete 10 bin üniversiteli alınacak

  Karadayı hakkındaki karar hukuka aykırı

  Türkiye’ye daha net olmalıyız

  Sulama kanalından cephanelik çıktı

  Meclis’in gündemi yoğun

  Ölümlerin dörtte üçü kalp damar hastalığından

  Tabiattaki kazaların birinci sebebi insan

  Meteoroloji’den çığ uyarısı

  112 acil, her şartta aranabiliniyor

  Alkol kaza yaptırdı: 4’ü ağır, 10 kişi yaralı

  Kutlu Doğum Haftası yarın başlıyor

  Sigara zehir yuvası

  Kariyer için çocuksuz kalmayın

  Sihirli DVD’lerle binlerce film izlenecek

  Duvarlarda stres azaltıcı renkler moda

  Sağlık için aynı ayakkabıyı giymeyin

  Mevsim alerjisine dikkat

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis