"Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

5 savcının talebi, mahkemenin kararı

Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan arama ve operasyonlar, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’nın koordinasyonunda 5 savcının talebi ve özel yetkili mahkemenin kararıyla gerçekleştirildi.


12. DALGA KAMPÜSLERE DAYANDI

Ergenekon operasyonunun dün gerçekleşen 12. dalgasında, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski

PROF. DR. EROL MANİSALI GÖZALTINA ALINDI

ERGENEKON Soruşturması kapsamında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı’nın Beşiktaş 1. Levent Süm


  İkisinin adı Mustafa Balbay’ın günlüklerinde

Mustafa Balbay’ın günlüklerinde, gözaltına alınan Samsun ve Malatya Üniversitelerinin eski rektörlerinden de bahsediliyordu. Günlüklerde Eruygur’un, İlhan Selçuk’a, “Biz kimlerle görüştük, bilgi verelim. Anıl Çeçen, Yıldırım Koç, Malatya, İstanbul, Samsun, 9 Eylül rektörleri. Onlar çok heyecanlı. Artık bilen bilir, gören görür, biz yola çıktık” dediği aktarılmıştı.


  PROF. DR. BERNAY’İN EVİNDEN 5 TORBA ÇIKARILDI

SORUŞTURMA kapsamında eski OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay’ın OMÜ Kurupelit Yerleşkesi’ndeki lojmanlarda bulunan evinde arama yapıldı.


  PROF. DR. YURTKURAN HAKKINDA GÖZALTI KARARI VARDI

YİNE soruşturma çerçevesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Vekili ve Eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran’ın evinde arama yapıldı.


  1. Ordu Komutanından Emniyete sürpriz ziyaret

1. ORDU Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ı ziyaret etti. Orgeneral Saygun, emniyetin Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde gerçekleşen ve yaklaşık 15 dakika süren ziyaretin ardından Cerrah tarafından uğurlandı.


  CHP, yine avukatlığa soyundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, ‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında Kanal B Televizyonu’nu ziyaret etti.


  Tek merak ettiği hastalarıymış

BAŞKENT Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Mutlukent Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alınması ve aramalar sırasında evde bulunan Kanla B Haber Müdürü Metin Kayıhan, çıkışta evde yapılan aramalar sırasında Haberal’a ait kişisel bir dosyanın, diz bilgisayarının içerisinde Haberal’ın panel ve televizyonda yaptığı konuşma ve haber görüntülerinin yer aldığı CD’nin de tutanakla kayıt altına alındığını ifade etti.


  Hiç kimse milli iradeden üstün değil

EVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ‘’Ergenekon’’ soruşturmasına ilişkin, esas olanın soruşturmanın insanlara işkence yapılmadan, insan haysiyetini zedelemeden sürdürülmesi olduğunu ifade ederek, ‘’Hiç kimse devletten, milli iradeden daha üstün değildir’’ dedi.


  İşsizlik yüzde 13,5’e yükselecek

KATILIM Öncesi Ekonomik Programda Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,6 oranında daralması, 2010 yılında yüzde 3,3, 2011 yılında ise yüzde 4,5 oranında büyümesi öngörüldü.


  Cepte ‘’alo’’ yüzde 30 ucuzluyor

Sabİt ve mobil hatlar arasında yapılan telefon görüşmelerinde 1 Mayıs’tan itibaren ‘alo’ ucuzluyor.


  Gül, Bahreyn yolcusu

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, 2 günlük resmi ziyaret için bugün Bahreyn Krallığı’na gidecek.


  Toptan, kamera karşısında

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Trafik Haftası dolayısıyla çekilen spot filmlerde kamera karşısına geçti, trafik kurallarına uyulması gerektiğine ve emniyet kemerinin önemine işaret etti.


  MÜSİAD, 29. şubesini açıyor

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 29. şubesini, bugün Aksaray’da açıyor.


  İHH’dan İtalya’daki depremzelere yardım

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İtalya’nın L’Aquila şehrinde meydana gelen depremde zarar gören ailelere malzeme yardımında bulundu.


  Mısır’da onlarca mumya bulundu

MIsIr’In başşehri Kahire’nin güneyinde yapılan kazılarda onlarca mumya bulundu. Mısır Antik Tarih Müdürü Zahi Havas, Mısırlı arkeologların oyulmuş bir kaya içindeki 53 mezarda onlarca mumya bulduğunu açıkladı.


  Japonya’da geleneksel balina katliamı!

Japonya’da geleneksel balina katliamında, bu yıl 680 balina öldürüldüğü bildirildi.


  Kalp sağlığı için soğuk deniz balığı

Kalp damar hastalıklarından korunmada, somon, ton, uskumru ve levrek gibi soğuk deniz balıklarının tüketilmesinin çok etkili olduğu, balık tüketiminin damar sertleşmesini engelliği, kan yağlarını ve kan basıncını düşürdüğü, kanın sulanmasını sağladığı bildirildi.


  Sigara erken menopoz sebebi

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Buyru, sigara içen kadınlarda erken menopozun daha sık görüldüğünü bildirdi.


  Bilkent rekor üstüne rekor kırıyor

Bİlkent Üniversitesi Bilişimsel Elektromanyetik Araştırma Merkezi (BiLCEM), en çok bilinmeyenli denklem çözümünde kendine ait dünya rekorunu bir yıldan az bir sürede iki katından fazlasına çıkararak, 200 milyondan fazla bilinmeyen içeren problemleri çözebilir duruma geldi.


  Küresel ısınmada yavaşlama var

Harvard Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Willie Soon’un, internette yayınlanan makalesine göre, varoluşundan bugüne kadar sürekli yaşanan güneş patlamaları, 18 aydır azaldı ve yüz yılın en düşük seviyesine ulaştı.


  Peygamberimizi örnek almalıyız

Hazretİ Muhammed’in (asm) doğum yıldönümü dolayısıyla Hollanda’da başlatılan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, başkent Amsterdam’daki uluslararası basketbol maçlarının yapıldığı Sporthallen Zuid’te bir kutlama programı gerçekleştirildi.


  AVRUPA'DA “NUR”LU GÜNLER

Kutlu Doğum Haftası Avrupa etkinlikleri, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun da katılımıyla, Belçika’nın Anvers şehrinde düzenlenen açılış programıyla başladı.


  BİM, Fas’ta mağaza açtı

BİM Birleşik Mağazaları A.Ş, Fas’ta mağaza açtı.


  Bel fıtığı hastalığına ameliyatsız çözüm

Bİngöl Merkez 1 Nolu Sağlık Ocağı Sorumlu Tabibi Dr. A. Aydın Gültekin, tıp tarihine geçecek bir başarıya imza atarak bel fıtığı tedavisi için ameliyatsız bir yöntem geliştirdi.


  Sınavla 28 engelli istihdam edilecek

Kamu kurum ve kuruluşları, açacakları sınavla 28 engelliyi çeşitli kurumlarda istihdam edilecek. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası olmak üzere birçok kuruma, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30. maddesi gereğince, sınavla en az yüzde 40 engellilik oranına sahip personel alınacak.


  Hava sıcaklığı artacak

Hava sıcaklığı, kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ile 4 derece artarken doğu bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.


  Sulama kanalı, kamyon sürücülerine geçit vermiyor

Muş-Kulp yolu üzerinde bulunan ve yüksekliği 4.20 metre olan sulama kanalı, kamyon sürücülerine geçit vermiyor.


  Yeşil kartlıların yarısı çocuk

Aktİf yeşil kartlıların yaklaşık yarısı çocuklardan oluşuyor.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis