"Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

12. DALGA KAMPÜSLERE DAYANDI

Ergenekon operasyonunun dün gerçekleşen 12. dalgasında, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Malatya İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ile Prof. Dr. Erol Manisalı gözaltına alındı. ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın evinde de arama yapıldı.

“M. KEMAL’İN ASKERİYİZ” SLOGANI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri Haberal'ın evi ve Kanal B'nin yanı sıra Başkent Üniversitesi Rektörlük binası ile Kızılcahamam'daki Patalya Otelde de arama yaptı. Rektörlük önünde toplanan öğrenci ve üniversite çalışanları, ''Türkiye laiktir laik kalacak,'' ''M. Kemal'in askerleriyiz,'' ''Haberal'a uzanan eller kırılsın,'' ''Genciz, Türküz, Atatürkçüyüz'' şeklinde slogan atarak Türk bayrağı açtı, 10. Yıl ve İstiklâl Marşlarını okudu.

Ergenekon 28 Şubatçı rektörlere uzandı

ERGENEKON operasyonunda 12’nci dalga kapsamında 18 ilde eski rektörler, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ( ÇYDD), Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) ve Atatürkçü Düşünce Merkezi şubelerininde yer aldığı noktalara operasyon düzenlendi. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanvekili ve eski Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay’ın gözaltına alındığı operasyonlar kapsamında çok sayıda bilgisayar ve belgeye el konuldu.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ‘’Ergenekon’’ soruşturmasını yürüten savcıların talebi ve mahkemenin kararı üzerine Başkent Üniversitesi’nin kurucusu ve rektörü, Başkent Hastanesi’nin ve Kanal B Televizyonu’nun sahibi Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın evinde ve Kanal B televizyonunda arama yapıldı. Televizyonun arşivine ve bilgisayar kasalarına el konulduğunu belirtildi. Aramalar sırasında Kanal B televizyonuna yayın akışını sürdürebilecek sayıda binaya eleman alındı. Aramanın ardından hakkında gözaltı kararı bulunan Haberal, güvenlik güçlerinin eşliğinde evinden çıkarıldı.

Operasyon kapsamında, Başkent Üniversitesi rektörlük binası ile Gölbaşı ve Kızılcahamam’daki Patalya Otellerinde de aramalar gerçekleştirildi. Kızılcahamam Patalya Otel’de aramanın ardından bir bilgisayara el konuldu. Mehmet Haberal’ın evinin bulunduğu Çayyolu Mutlukent 11. Cadde’deki arama sebebiyle evin bulunduğu cadde jandarma ekiplerince araç ve yaya trafiğine kapatıldı. MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı’nın Haberal’ın evinde olduğu, Başkent Üniversitesi çalışanlarının da servis araçlarıyla evin bulunduğu sokağın girişine geldikleri görüldü.

Başkent Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplanan öğrenci ve üniversite çalışanları, aramalar sırasında protesto gösterisinde bulundu. ‘’Türkiye laiktir laik kalacak’’, ‘’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’’, ‘’Haberal’a uzanan eller kırılsın’’, ‘’Genciz, Türküz, Atatürkçüyüz’’ şeklinde slogan atan öğrenci ve çalışanlar, Türk bayrağı açtı, 10. Yıl Marşı ile İstiklal Marşı’nı okudu.

Bu arada, operasyon kapsamında eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu da gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara Adalet Sarayı’na getirilen Hilmioğlu, Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi. İşlemlerinin ardından Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu Türk Hava Yolları’na ait tarifeli uçakla İstanbul’a götürüldü.

GİRESUN ÜNİVERSİTESݦNE OPERASYON

Soruşturma kapsamında Giresun Üniversitesi Rektörlüğü binasına iki araçla gelen Giresun Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Rektör Prof. Dr. Öztürk’ün odasında arama yaptı. Arama yapıldığını duyan bazı öğretim üyeleri bina önünde toplanırken, basın mensuplarının içeri girmesine izin verilmedi. Emekli bir asker olan Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, 18 Mart 2008 tarihinde, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle üniversitede düzenlenen bir konferansta, ‘’Ergenekon’’ sanığı Veli Küçük ile yaptığı görüşmeler nedeniyle, kendisinin de Ergenekon soruşturması içine çekilmek istendiğini öne sürmüştü.

ÇYDD ŞUBELERİNDE ARAMA

ÇYDD Genel Merkezi ve şubeleri ile ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın evinde arama yapıldı. Beyoğlu Şişhane Evliya Çelebi Mahallesi Şimal Sokak’taki ÇYDD Genel Merkezi’ne sabah erken saatlerinde gelen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, derneğe giriş ve çıkışları kapattı. Burada arama çalışması başlatan polis, derneğin bulunduğu sokağın girişinde de geniş çaplı önlemler aldı. ÇYDD’nin Bakırköy Şubesi’nde de arama yapıldığı öğrenildi. ÇYDD’nin İzmir, Çukurova, Adana, Trabzon, Diyarbakır, Van ve Şanlıurfa’daki şubelerinde de arama yapıldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli Van ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ayşe Yüksel’in iş yerinde ve evinde de arama yapıldı.

14.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  5 savcının talebi, mahkemenin kararı

  12. DALGA KAMPÜSLERE DAYANDI

  PROF. DR. EROL MANİSALI GÖZALTINA ALINDI

  ÇYDD de mercek altında

  İkisinin adı Mustafa Balbay’ın günlüklerinde

  PROF. DR. BERNAY’İN EVİNDEN 5 TORBA ÇIKARILDI

  PROF. DR. YURTKURAN HAKKINDA GÖZALTI KARARI VARDI

  1. Ordu Komutanından Emniyete sürpriz ziyaret

  CHP, yine avukatlığa soyundu

  Tek merak ettiği hastalarıymış

  Hiç kimse milli iradeden üstün değil

  İşsizlik yüzde 13,5’e yükselecek

  Cepte ‘’alo’’ yüzde 30 ucuzluyor

  Gül, Bahreyn yolcusu

  Toptan, kamera karşısında

  MÜSİAD, 29. şubesini açıyor

  İHH’dan İtalya’daki depremzelere yardım

  Mısır’da onlarca mumya bulundu

  Japonya’da geleneksel balina katliamı!

  Kalp sağlığı için soğuk deniz balığı

  Sigara erken menopoz sebebi

  Bilkent rekor üstüne rekor kırıyor

  Küresel ısınmada yavaşlama var

  Peygamberimizi örnek almalıyız

  AVRUPA'DA “NUR”LU GÜNLER

  BİM, Fas’ta mağaza açtı

  Bel fıtığı hastalığına ameliyatsız çözüm

  Sınavla 28 engelli istihdam edilecek

  Hava sıcaklığı artacak

  Sulama kanalı, kamyon sürücülerine geçit vermiyor

  Yeşil kartlıların yarısı çocuk

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis