"Gerçekten" haber verir 15 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Aziz Yıldırım çekilsin, Ali Koç başkan olsun

FENERBAHÇE Kulübü eski başkanı Ali Şen, Mayıs ayında yapılacak olağan genel kurulda, kulüp asbaşkanı Ali Koç'un başkan adayı olmasını istiyor.

Soruları cevaplayan Şen, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmede Ali Koç'un başkan olması düşüncesini Yıldırım'a söylediğini, Koç'un başkan adayı olması halinde başka adayın da olmayacağını söyledi. Aziz Yıldırım'ın taraftarlardan koptuğunu iddia eden Şen, ''Başkan Aziz Yıldırım'a söyledim, 'Artık görevi bırak' dedim. Çünkü tribünlerden taraftarlardan Aziz Yıldırım'ın koptuğunu görüyorum'' dedi. Ali Şen, taraftarla bir zıtlaşma gördüğünü anlatarak, şunları kaydetti: ''Bu 'bir grup' demek değildir. Fenerbahçe taraftarı, bir kişi de gruptur, 25 milyon da gruptur. Ne yazık ki öyle bir zıtlaşma olduğunu görüyorum. Bundan sonra da düzeleceğini pek tahmin etmediğim için Aziz Yıldırım'a 'Sen görevi bırak, Ali Koç başkan olsun' dedim. Ali Koç başkan olursa Şadan Kalkavan da aday olmaz, başka aday da çıkmaz ve Fenerbahçe Kulübü'ne faydası olur. Şimdi ne olacak belli değil. Başkan aday olursa, Şadan da galiba açıklayacak adaylığını, bakıp, göreceğiz. Ancak ben 'Ali Koç başkan olsun' diyorum.''

YÖNETİM BREZİLYA'DAN PARREİRA'YI GETİRSİN

Ali Şen, geçen sezon Zico'nun gönderilmesini istediğini, ancak onun yerine Luis Aragones'in getirilmesini istemediğini kaydetti. ''Zico çok iyi ve beyefendi bir insandı, ama büyük bir antrenör değildi'' diyen Şen, ''Zaten Fenerbahçe'den gittikten sonra bir süre iş bulamadı. Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonu olması gerektiğini söylüyordum, o da Zico ile olmazdı. (Zico'yu gönderin) dedim, ama (Aragones'i getirin) demedim. (Zico'yu gönderin, eğer yabancı getirecekseniz Scolari'yi getirin, Türk olacaksa Mustafa Denizli'yi alın) demiştim. Mustafa Denizli, şimdi herhalde Beşiktaş'ı şampiyon yapacak'' diye konuştu. Fenerbahçe yönetiminin Türk teknik adam düşünmediğini ifade eden Şen, ''Daha önce Rıdvan'ı, Mustafa Denizli'yi söylemiştim, ama yönetim Türkiye'den birini getirmek istemiyor. İlle de yabancı istiyorsanız, bizim futbol kadrosunun uygun olduğu bir antrenörü getirin. Daum'un da adı geçiyor, ama bir Alman bu kadroyla çok fazla iş yapamaz. Onu da getirmezdim, benim getireceğim kişi Carlos Alberto Parreira'dır'' şeklinde konuştu. Brezilyalı teknik adamların tarzının, Fenerbahçe'nin oyun tarzına uygun olduğunu anlatan Şen, şöyle devam etti: 'Fenerbahçe'nin oyun tarzına göre antrenör getirmek gerekmektedir. Aragones'i gönderirlerse, bizi şampiyon yapan Carlos Alberto Parreira getirsinler. O müthiş bir insandır. Şu anda da Brezilya'da evinde, Güney Afrika'yı da bıraktı. Bizim yakın dostumuzdur. Onu getirselerdi, hiçbir kupayı bırakmazdı. Şimdi hiçbir kupa bizim olmayacak.''Ali Şen, ''Ligde şampiyon kim olur?'' şeklindeki soru üzerine ise ''Şampiyon Mustafa Denizli'nin takımı Beşiktaş olur'' dedi.

15.04.2009


 

Hepiniz suçlusunuz!

Pazar akşamı enteresan bir yüzüncü yıl derbisi izledik. Maçın sonundaki olaylarsa derbinin önüne geçti.

Ne oyuncular ne hakemler ne seyirciler ne de yöneticiler derbinin kendi üzerlerine düşen görevlerini yerine getirmenin çok uzağında kaldılar.

Seyirciye: Artık küfürü kabalığını bir tarafa bırakmak medeni insanlığın gereği. O kadar bayan ve çocuğun huzurunda küfür eden insanlara şunu sormak lazım: Sizin çoluk çocuğunuz, kardeşiniz, anneniz, bacınız yok mu? Birileri onların yanında küfürlü konuşsa rahatsız olmaz mısınız? Eğer cevabınız hayırsa bu yaptığınızdan utanmalısınız. Bu dediklerim sadece bu maça münhasır değil. Her maçta benzer hadiseleri yaşıyoruz. Yetkili olanlarsa olanları seyretmeye devam ediyor. Demek ki; onlarda bu işlerden rahatsız olmuyorlar.

Sabri'ye: G.Saray'a yaptığın hareketlerle yakışmayan bir oyuncusun. Asla iyi bir profesyonel olamazsın. Mücadeleyle kavgayı birbirine karıştırıyorsun. Oynadığın maçlardan sonra hiç kendini TV' den izlemiyor musun? Ne kadar itici davrandığını görmüyormusun? Bu gidişle G.Saray'daki günlerin sayılı. Bu kulüp seni kapıya koyacaktır. Çünkü haklarını tamamen doldurdun.

Emre Belözoğlu'na: Sabri'den farklı bir yanın yok. Sabıka dosyan hayli kabarık. Milli takım olsun yabacı takımlardaki sabıkaların olsun şu yaşında limiti doldurmuş durumdasın. İyi oyuncu olmak asla iyi insan olmayı getirmez. Ahlâk apayrı bir meziyettir. Ona sahip olmak ve muhafaza etmek te her baba yiğidin harcı değildir. Bu kafayla gidersen, seninde tarihin sayfalarındaki yerin, kötüler arasında olacaktır.

Lugano'ya: Olayları başlatan adam olduğunu kendi itiraf etti. Benim kanaatim bu oyuncu Türkiye' yi terk etmek istiyor. Bu itirafın açık manası bu. Öyle olmasa da Lugano'nun art niyetli davranışları mücadeleciliğinin sürekli önüne geçiyor. Bu tip oyuncular faydadan çok, zarara verir.

Emre Aşık'a: Mücadele ve azmin sayesinde, yaşına rağmen hâlâ milli takıma çağrılyorsun. Bu iyi. Ancak her nedense nerde olay varsa orada sen varsın. Bu kadar raslantı olamaz. Artık davranışlarınla küçüklere örnek olman gerekmez mi?

Hakem Fırat Aydınus'a: Hakemlik otoriteni idarenle gösterebilmelisin. O da iyi yönetimden geçer. Her kararını oyunculara anlatman gerekmez. Anlatırkende yüz ifadenden yalvarma akması otoriteyi zaafa uğratmakran başka bir işe yaramaz.

Bülent Korkmaz' a: Hasbelkader G.Saray'a teknik direktör oldun. Bu Allah'ın sana bir lütfuydu. Ancak bu görevi kaldırmakran çok uzağında kaldın. Lincol' ü formsuz diye oynatmııyorsun. Peki Ümit Karan çok mu formda? 90'da oyunu kurtarma adına oyuncu değiştirmense muhteşemdi!

Adnan Polat'a: Acemi antrenörlere takımı teslim edip federasyona bozuk atman hiç mantıklı değil. Bu yaptığın davranışında G.Saray'a fayda getirmeyeceğiyse aşikar. Geçmişte federasyonla kavga eden başkanların takımlarıın hakkını korumaktan çok kaybettikleri bilinen bir gerçek.

Aziz Yıldırım'a: Derbinin havasını yumuşaması için davet edilen yemeğe katılmalıydın. Bunlar ezeli rekabetteki dostluğun pekişmesi için özel fırsatlar. Centilmen olmayı başaramamış başkanların takımların oyuncularından, centilmenlik beklemek safdillik olur.

SAİD OKUR

15.04.2009


 

BEŞİKTAŞ'TA BABA HAKKI YARIN ANILIYOR

BEŞİKTAŞ Kulübü'nün efsane isimlerinden ''Baba Hakkı'' lakaplı Hakkı Yeten, ölümünün 20. yıldönümünde, 16 Nisan Perşembe günü mezarı başında anılacak.

Siyahbeyazlı kulüpte futbolculuk, teknik direktörlük ve başkanlık yapan Hakkı Yeten için saat 11.00'de Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında bir anma töreni düzenlenecek. Siyahbeyazlı kulüpten yapılan açıklamada, anma töreni için Akaretler'deki kulüp binası önünden saat 10.30'da otobüs kaldırılacağı bildirildi.

15.04.2009


 

FENERBAHÇE STADI'NA 2 YENİ SKORBORD

FENERBAHÇE Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs'ta oynanacak UEFA Kupası final maçı için hazırlıklar devam ediyor.

Final hazırlıkları kapsamında, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na yeni skorbordların monte edilmesi işlemine başlandı. Eski skorbordların yerine monte edilmeye başlanan, her biri 44 metrekarelik SLite 14 model iki adet yeni skorbord, Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Lig'in 29. haftasında Ankaragücü ile yapacağı maçta hizmet vermeye başlayacak. Yeni skorbordlar, UEFA Kupası finalinden sonra da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda hizmet vermeye devam edecek.

15.04.2009


 

MEHMET OKUR 13 DAKİKADA 12 SAYI KAYDETTİ

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, evinde Los Angeles Clippers'ı 106-85 ile geçerken, milli basketbolcu 13 dakikada 12 sayı kaydetti.

Energy Solutions Arena'da 19 bin 911 basketbolseverin izlediği karşılaşmada, 13 dakika sahada kalan Okur, 12 sayı ve 4 ribauntla oynadı. Jazz'da Carlos Boozer 20 sayı, 13 ribaunt ve 2 asistle ''double-double'' yaparak, maçın en skoreri olurken, Paul Millsap de 19 sayı, 11 ribaunt ve 3 asistlik etkili bir oyun sergiledi. Jazz, bu maç ile 3 maçlık yenilgi serisine son vermiş oldu. Konuk takımdan Marcus Camby'nin 17 sayı, 10 ribaunt ve 3 asistlik performansı ile Eric Gordon ve Deandre Jordan'ın 16'şar sayısı da yenilginin önüne geçemedi.

15.04.2009


 

JAPON BOKSÖR KOMATSU ŞELALEDEN DÜŞEREK ÖLDÜ

SİNEK sıklette Doğu ve Pasifik şampiyonu Japon boksör Noriyuki Komatsu, şelaleden düşerek öldü.

Japonya medyasında yer alan haberlere göre, meditasyon dersleri aldığı Kyoto Tapınağı'nı ziyaret dönüşünde gittiği bir şelale kenarında yürürken kazayla dengesini yitirip, aşağı düşen Komatsu, hayatını kaybetti. 2005 yılında WBC dünya şampiyonluğu için çabalayan, ancak başarılı olamayan 29 yaşındaki Komatsu'nun 24 galibiyeti, 6 yenilgisi, 6 da beraberliği bulunuyordu.

15.04.2009


 

Ahmet Cömert bugün start alıyor

24. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası, 32 ülkeden yaklaşık 250 sporcunun katılımıyla yarın İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu'nda başlayacak.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli ve merhum Ahmet Cömert'in oğlu Atilla Cömert, Ataköy Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısında turnuva ile ilgili bilgi verdiler. Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Ahmet Cömert Boks Turnuvası'nın 24.'sünün yapılıyor olmasının önemli olduğunu belirterek, ''Biz yılda 50 uluslararası turnuva yapıyoruz. Ahmet Cömert Boks Turnuvası, büyüklüğü ve katılımın çokluğuyla en önemli turnuvalar arasında yer alıyor'' dedi. Taşçı, turnuvaya 32 ülkeden 250 boksörün katılacağını bildirdi. Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli ise ''Turnuvaya orta ölçekte bir federasyonun bütçesi kadar para harcıyoruz. Seyirci sayısını da arttırabilirsek mükemmel bir organizasyon olacak. Çok kaliteli ve güzel maçlar olacak'' dedi. İlgisizlikten yakınan ve sponsor bulamadıklarını dile getiren Doğaneli, Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşanan kavgalarla ilgili de bir espri yaparak, ''Allah razı olsun Galatasaray-Fenerbahçe maçındaki arkadaşlara, yaptıkları kavgadan sonra medyada 'Boks yaptılar' diye çıkınca bizim sporumuz gündeme geldi'' diye konuştu. Merhum Ahmet Cömert'in oğlu Atilla Cömert de, 32 ülkenin katılacağı turnuvada, tam bir boks zirvesi ve şöleni yaşanacağını kaydetti.

15.04.2009


 

Olay çıkaranlar cezasız kalmamalı

Merakla beklenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde futbol adına hiçbir olumlu görüntü izlemek bir yana, sanki bir boks maçı gibi yumruklar ve kartlar havada uçuştu.

Bir hafta öncesine kadar milli takımda beraber oyanayan bu futbolcuların birbirleriyle sanki düşman gibi yumruklaşmalarını yadırgadık. Yaptığı açıklamalarla rakibi küçültücü cümleler kullanan Arda Turan'ın kendisinden yaşça büyük ve ailece görüştü Semih Şentürk'e yumruk atmasını yakıştıramadık. Böyle bir hareket beklemeyen Semih Şentürk olay anını anlatırken, "Kavgaya karışmasın diye Arda'nın formasına sert bir şekilde çektim'' dedi. Ancak Arda buna yumrukla karşılık verdi. Sabri ise Emre Belözoğlu'nu reklam panolarına kadar uçuran sert bir faul yaptı. Emre de bu darbe sonrası ellerini sallayarak tepki gösterdi. Sabri ise rakibinden özür dilemek yerine boğazına sarılarak ne kadar agresif olduğunu gösterdi. Derbilerin olay adamı Lugano, Emre Aşık'a topsuz alanda kafa atarak olayları fitilleyen adam oldu.

Dikkat ettim, bazı futbolcular taraftarlara iyi futbolcu olduğunu göstermek için küfür ediyor, kavga çıkartıyor. Taraftarlar agresif futbolcuyu her zaman için sever. Maça teknik yönden bakarsak Selçuk Şahin'in sarı kart gördükten sonra oyundan alınmasına kale direğine vurarak tepki göstermesi profesyonel bir futbolcuya yakışmadı. Halbuki oyunda kalsa kırmızı kart görecekti. Bu kötü olaylara sebep olan sürpriz isim hakem Fırat Aydınus'tur. Olaylar büyümeden kart çıkaramadı ve olayların gelişmesine seyirci kaldı. Sonuç olarak; federasyon iki takıma örnek olacak ağır bir ceza vermelidir.

ÖMER BURAK DEMİRCİ

15.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis