"Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Röportaj

cuma.jpg

40 YILLIK OKUYUCULARDAN EMEKLİ İMAM CUMA BAHÇECİ ANLATIYOR:

Çocuklarım, Yeni Asya sayesinde çizgilerini muhafaza ettiler

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

1958 yılında Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Çermik’te, İmam Hatip Lisesini Diyarbakır’a bitirdim. Bu arada Açık Öğretim'de Sosyal Bilimleri okudum. 2005'de emekli olduktan sonra Mersin’e yerleştim. Şimdi ise, arkadaşlarımızın kararıyla iki yıldır Yeni Asya Mersin Temsilciliği Bürosunda elimden geldiğince neşriyat hizmetinin bir ucundan tutmaya çalışıyorum.

Yeni Asya’yı nerede ve ne zaman tanıdınız?

1970 yıllarında ilkokul beşinci sınıfta okurken öğretmenim Bahattin Çelenk’in beni Ali Akgündüz ve İbrahim Güneş’in görev yaptığı, adeta bir 'medrese' havasının hakim olduğu Hanbaşı Camiine yönlendirmesiyle tanıdım. O zamanlar, o iki hoca efendinin 200 talebesi vardı. Kabiliyetli olanları dershaneye yönlendiriyorlardı. Orada ilk defa Risâle-i Nur’dan ”Din hayatın hayatı, hem nuru, hem esası” diye devam eden vecizeyi ezberledim. Bu benim hayatımın dönüm noktası olmuştu. Orada diğer talebelerle birlikte Kur’ân'ın lâfzı yanında onlarca vecizeyi de ezberliyorduk. İkindi namazlarına müteakip dersler yapılır akabinde muhakkak gazeteden de bir makale okunurdu. Ve ben o gün bugündür Yeni Asya’ma bağlandım. Gazetemi alır, okur ve okuturum.

Yeni Asya’nın size ve ailenize kazandırdığı en

önemli kazanımlar neler olmuştur?

Ben kendim görev yaptığım 25 yıl boyunca camilerde okuduğum hutbeleri ve yaptığım vaazları hep Yeni Asya’dan istifade ederek hazırladım. Her vaazımda, kürsüye Risâle-i Nur’ları koyarak konuştum. Ben değil “Asrın imamı anlatıyor" derdim. Allah’a çok şükür hiçbir zarar da görmedim. Yeni Asya sayesinde çocuklarım demokrat çizgisini muhafaza ettiler. Geçenlerde büyük oğlum: “Baba beni de abone defterine yaz. İş yerimde masamda Yeni Asya dursun, yanıma gelenler benim fikrimi, zikrimi bilsinler, beni rahatsız etmesinler” deyince, ne kadar sevindiğimi anlatmam mümkün değil.

Yeni Asya ile ilgili yaşadığınız bir hatırayı bizimle paylaşır mısınız?

Anlatacak bir çok hatıralar var, çünkü on beş yıl Yeni Asya’nın elden dağıtımını yaptım. 1976-78 yıllarında, her yerde olduğu gibi, Diyarbakır’da da her gün insanlar öldürülüyor, okullarda anarşistler terör estiriyordu.

Bir gün gazetemi cebime koymuş durakta otobüs bekliyorum. Yanıma yaklaşan beş kişi cebimdeki gazeteyi çekip aldı ve ”Bu faşist gazeteyi niye okuyorsun?“ dedi. O zamanlar kendilerinden olmayanları faşist olarak görürlerdi. Hepsi silâhlı kişilerdi. Gazetemi oracıkta yırttılar. Beni de tartaklayarak gelen otobüse binmeme engel olmaya çalıştılar. Ancak Rabbimin inayetiyle ellerinden kurtulup kendimi otobüsün içine attım.

İkinci bir hatıra olarak: Bir dönem hiçbir gazete Diyarbakır’a bir yıl kadar sokulmadı. Sadece Yeni Asya ve Zaman gazetesi geliyordu, onlar da gizlice ve elden dağıtılıyordu. Diyarbakır’da büroya o zaman Abdullah Haksever Ağabey bakıyordu. Bizim Çermik'in gazetelerini kamuflaj yaparak, aynı zamanda amcamın oğlu olan otobüs şoförü ile gönderir, o da bana teslim ederdi. Ben de dağıtımı yapardım. Bir gün, bana gazeteyi tanıtan eski ağabeylerden biri: ”Cuma sen daha bu gazeteyi mi okuyorsun?” dedi. Ben de ona şu karşılığı verdim: Eğer bu gazeteyi okumak günah ise, bunun günahı sizindir. Çünkü beni bu gazeteye siz alıştırdınız."

Son olarak, daha nice 40 yıllara diyorum.

cuma.jpg

17.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Röportaj

  (16.04.2009) - Yeni Asya’yı okudum ve “İşte benim gazetem” dedim

  (14.04.2009) - “Laikcan”lar marjinalleşiyor

  (12.04.2009) - ESKİŞEHİR YENİ ASYA OKUYUCULARINDAN, EMEKLİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ MEHMET KILIÇOĞLU:

  (11.04.2009) - SALİH ORAL: YENİ ASYA VE RİSÂLE-İ NURLAR OLMASAYDI ARAYIŞIM DEVAM EDECEKTİ

  (10.04.2009) - İLK ÇIKTIĞI GÜNDEN İTİBAREN YENİ ASYA’YI OKUYAN ŞEVKİ DEMİRTAŞ:

  (09.04.2009) - Komutan “Bu gazete kimin?” diye sordu

  (08.04.2009) - Üstad ‘son dersi’ni verirken ziyaretine gittim, ama dinlemek nasip olmadı

  (07.04.2009) - Gazetem, hakikatleri anlatırken bâtılı tasvir etmiyor

  (06.04.2009) - Obama neden Türkiye’ye geldi?

  (05.04.2009) - Halil Uslu : Zübeyir Ağabeyin hedefinde daima ‘koşmak, konuşmak ve yazmak’ vardı

 

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis