"Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Türkiye'nin tam üyeliği, AB ekonomisini canlandırır

FRANSA'NIN eski Sosyalist başbakanlarından Michel Rocard, ‘’Türkiye’nin tam üyeliğinin AB ekonomisini canlandıracağını’’ söyledi.


DONMA TEHLİKESİNE RAĞMEN...

BBP lideri Yazıcıoğlu ile arkadaşlarını taşıyan helikopterin enkazında çekim yapmak için kaza mahalline giden Cihan Haber Ajansı muhabiri Lütfi Aykurt

Hekimlerin çalışma süresi kısalacak

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, kamuoyunda ‘’Tam Gün Yasası’’ olarak bilinen tasarıda son aşamaya gelindiğini bildirdi. Akdağ, kamudaki hekimlerin muayeneh


  Şehit üsteğmen son yolculuğuna uğurlandı

BURSA'NIN Mustafakemalpaşa ilçesi yakınlarında düşen F-16 tipi savaş uçağında şehit olan Pilot Üsteğmen Fatih Korçam için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.


  Taksim inatlaşması bitmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Sendikalar ‘Taksim olmazsa olmaz’ yaklaşımından, hükümet de ‘Taksim'de kutlatmam' dayatmasından vazgeçmelidirler’’ dedi.


  1 Mayıs, gerilim günü olmasın

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs’ın, artık gerilim günü olmaktan çıkmasını isteyerek, ‘’Bundan sonra 1 Mayısları herkesin katılımıyla dünyaya örnek olacak olgunlukta kutlamamız, demokrasimize büyük katkılar sağlayacaktır’’ dedi.


  12 Eylül’e Danıştay dâvâsı

Danıştay 11. Dairesi, 12 Eylül 1980’den sonra düzenlenen Emekli Sandığı Kanununda değişiklik öngören hükmün iptali talebiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu.


  Birgün: Kimse Ergenekon dâvâsına gölge düşürmeye çalışmasın

ESKİ başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’in koruma müdürlüğünü de yapan DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, siyasilerin Ergenekon soruşturmasına müdahil anlamına gelebilecek davranış ve açıklamalardan kaçınmaları gerektiğini söyledi.


  Gözaltılara YÖK tepkisi

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İzzet Özgenç, ‘’(Görevi başındaki bir rektörün kolluk marifetiyle ister yakalanarak, ister zorla görevi başından alınıp götürülmesi iyi bir şey olmuştur) deme şansına sahip değiliz’’ dedi.


  DİSK’ten, Avrupalı polislere 1 Mayıs dâveti

DİSK, sendikalara üye Avrupalı polisleri, Taksim Meydanı’nda yapmayı planladığı 1 Mayıs kutlamalarına dâvet etti.


  Türkiye’den KKTC’ye borularla su

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’den KKTC’ye borularla su getirilmesi projesinin tamamlandığını, projenin ihale aşamasında olduğunu bildirdi.


  Şahin: Etkin pişmanlık yürürlükte

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK’nın etkin pişmanlıkla ilgili maddesinin hâlâ yürürlükte olduğunu belirterek, “Şu an itibarıyla Adalet Bakanlığının gündeminde böyle bir konu yer almamaktadır.


  Ahmet Türk hakkında inceleme

DİYARBAKIR'DAKİ Nevruz faaliyetinde yaptığı konuşmada, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan için, Güney Afrika’nın eski devlet başkanı Nelson Mandela örneğini gösteren DTP Genel Başkanı Ahmet Türk hakkında inceleme başlatıldı.


  Rektörler adliyeye çıkarıldı

“ERGENEKON” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, eski 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.


  Dicle’de çatışma: 1 şehit

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 er şehit oldu, 1 asker yaralandı.


  SGK sıkı takipte

Sosyal Güvenlik Kurumu, artan sağlık harcamalarına dur demek için hazırladığı âcil eylem planıyla hastaları, doktorları, eczaneleri ve hastaneleri yakından izleyecek.


  Sınır kapıları gurbetçilere hazır

Edİrne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çalışan Türk iççilerinin tatil için yurda gelişlerinde, sınır kapılarından seri ve sorunsuz şekilde geçişleri için tedbirlerin alındığını bildirdi.


  Tarlaya giremiyorlar

KuraklIk sebebiyle özellikle son iki yıldır mağdur olan Ege çiftçisi, bu kez de süregelen yağışlar dolayısıyla ürün ekimi için tarlaya girmekte gecikti.


  Balkan ülkeleri üniversiteleri network ağı kurulacak

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Dünya Üniversiteler Birliği’nce (IUA) Balkan ülkeleri üniversiteleri arasında network ağı kurulması için görevlendirildi.


  İnsanlığın kurtuluşu Peygamberimizde

Tatvan Müftüsü Sebhetullah Kızılşah, insanlanlığın Peygamber Efendimizi (asm) tanımasıyla gerçek kurtuluş ve mutluluk yolunu bulacağını söyledi.


  Trabzon’da Bediüzzaman paneli

Yenİ Asya Gazetesi Trabzon Temsilciliği tarafından Bediüzzaman Haftası sebebiyle 19 Nisan Pazar günü saat: 13:30’da Zorlu Grand Otel’de, “Küresel Kriz ve Said Nursî’nin İktisad Görüşü” konulu bir panel düzenlenecek.


  Kuvvetli yağış, toz taşınımı ve çığ uyarısı

Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların kuvvetli olması beklenirken, hava sıcaklığı güneybatı kesimlerde 1 ile 3 derece artacak, kuzey iç ve doğu bölgelerde 2 ile 4 derece azalacak.


  Ankaralılar toplu taşıma araçlarını kullanıyor

Ankara’da, günde 2 milyon 570 bin kişinin toplu taşım araçlarını kullanarak seyahat ettiği, şehir içi ulaşımda en çok EGO otobüslerinin tercih edildiği belirtildi.


  Hatay’da endişe edilecek durum yok

Hatay Vali Yardımcısı İsmail Kara, şehirde önceki akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış dolayısıyla bazı ev ve iş yerlerini su bastığını belirterek, ‘’Endişe edilecek bir durum yok.


  Şimdi düşleyip yazın gitmeli

Gökçeada eski ismiyle İmroz, Ege Denizi’nin kuzeyinde, Çanakkale iline bağlı bir ada. Türkiye’nin en büyük adası olma ünvanına sahip.


  Uykunun dozunda olanı makbul

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Arslan, uykunun bağışıklık sistemini şarj ettiğini belirterek, 8 saatten az uyuyanların bağışıklık sisteminin, 8 saat ve üzerinde uyuyanlara göre daha zayıf olduğunu söyledi.


  Hem obezleştiriyor hem mutlu ediyor

AmerİkalI ve Tayvanlı araştırmacılar, fast-food tarzı yemek ve meşrubatın çocuklarda obezite riskini arttırdığını, ancak onları mutlu da ettiğini buldular.


  Buzulları kurtarmak mümkün

Sera etkisi oluşturan gazların, özellikle de karbondioksidin 21. yüzyılda yüzde 70 azaltılmasının, kutuplardaki buzulların kurtarılmasını sağlayabileceği ve dünyanın ısınmasının büyük yıkıcı sonuçlarını engelleyebileceği bildirildi.


  Ton balığı tükeniyor

AşIrI avlanmaya son verilmezse Ton balığının 2012’ye kadar tükenme tehlikesinin bulunduğu bildirildi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis