"Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Türkiye’yi seçim malzemesi yapmayın

Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) siyasî gruplar, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile Almanya Başbakanı Merkel’in Haziran ayı başında yapılacak AP seçimlerinde Türkiye’yi seçim malzemesi yapacak olmalarına sert tepki gösterdiler.

AP siyasi grup sözcüleri (Sosyalist, Liberal, Yeşiller ve Sol Grubu) AB Haber’e adeta Avrupa’daki popülüst politikalacılara siyaset dersi veren açıklamalarda bulundular.

TÜRKİYE’YE YENİ ŞART VE

KRİTERLER SUNULAMAZ

AP Sosyalist Grubu Sözcüsü Gabriela Langada:

Türkiye’nin AB üyeliğini destekliyoruz. İmtiyazlı ortaklık veya buna benzer tüm önerilere de karşıyız. Türkiye ile müzakereler tam üyelik hedefi ile yapılıyor. Avrupa Birliği (AB) Türkiye’ye diğer aday ülkelere olduğu gibi yeni şart ve kriterler sunamaz. Kimse Türkiye’ye yeni şart ve öneriler sunmasın. Türkiye’deki reformların yapılması ve güçlendirilmesi için Sarkozy ve Merkel’in mesaj göndermesi AB için çok daha iyi bir gelişme olur.

TÜRKİYE, AB ÜYELİĞİ SÜRECİNDE

BİRÇOK ZORLUK YAŞIYOR

AP Liberal Grubu Sözcüsü Neil Corlett:

Sarkozy ve Merkel’in Türkiye’ye karşı kampanyalarına popülist demek çok doğru olur. Fransa ve Almanya Türkiye’nin katılım müzakerelerini engellemeye çalışmamalıdır ve müzakereler devam etmelidir. Türkiye, AB üyeliği sürecinde birçok zorluk yaşıyor. AKP Hükümeti AB’ye giriş süreci için pek çok reform yapmıştır ve biz bunu olumlu değerlendiriyoruz. Avrupa’da Türkiye’nin AB üyeliği konusunu olumsuz etkileyen ekonomik kriz ve yeni üye olan ülkelerle ortaya çıkan bir genişleme yorgunluğu vardır. Türkiye gerek nüfusu ve gerekse yüzölçümü açısından büyük bir ülkedir ve AB’nin Türkiye’nin nüfusunu içine alma kapasitesi ancak AB’nin diğer sorunlarını halletmesinden sonra olur. Türkiye öncelikle Kopenhag kriterlerini tamamlamalıdır ve üyeliğe hazır olmalıdır. Ayrıca Lizbon Antlaşması sorununu tüm üye devletlerin halletmesi gereklidir.

ÜYELİK İKİ TARAF İÇİNDE

OLUMLU SONUÇLAR GETİRECEK

AP Yeşiller Sözcüsü Isabelle Zerrouk:

Türkiye’nin AB üyeliğinin getireceği olumlu sonuçların göz ardı edilmesi çok üzücüdür. Türkiye’nin AB üyeliğinin Başkan Obama’nın da belirttiği gibi hem AB hem de Türkiye için olumlu sonuçlar getireceğini düşünüyoruz. Avrupa Birliği, ABD ve dünyanın çok önemli bir stratejik bölgesi olan Orta Doğu arasında bir köprünün kurulması ancak Türkiye’nin AB üyeliği ile mümkündür. Fransa Türkiye’nin AB üyeliğini desteklemelidir, ne yazık ki Fransa’da çok eski moda bir siyasi sistem var. Ve Fransızlar yapılan Türkiye karşıtı propagandaya gözü kapalı inanıyorlar. Fransa’daki insanları güçlenen aşırı sağ görüşlere karşı eğitmemiz gerekir.

KOLAY YOLDAN OY AVCILIĞINA

GİRİŞMEK KABUL EDİLEMEZ

AP Sol Grubu Sözcüsü Gianfranco Battistini:

AP seçimlerinde Türkiye’yi seçim malzemesi yapmak etik açıdan büyük bir hata olur. AP seçimlerinde Türkiye konusunda halka bilhassa (Fransız ve Alman) korku salmak ve kolay yoldan oy avcılığına girişmek kabul edilemez. Türkiye AB ile tam üyelik müzakerelerinde bulunuyor ve Kopenhag Kriterlerine uyduğu an tam üyeliğe kabul edilecektir. Türkiye konusunda Almanya ve Fransa’daki bazı siyasi partilerin popülist kampanyaları bırakmaları gerekiyor.

19.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Küçük, Ergenekon’u Yassıada’ya benzetti

  Yeterli değil, ama olumlu

  DTP’lilere tutuklama

  “Kimliğimizin verdiği hakları istiyoruz”

  Askere yakışmadı

  KKTC’de bugün seçim var

  Türkiye’yi seçim malzemesi yapmayın

  ‘Kutlu Doğum’ coşkusu

  Adlî Tıp’tan mahkemeye şaşırtan cevap

  Eski bakan, 11 kişinin öldürülmesi ile ilgili ifade verecek

  TBMM, 23 Nisan’da özel gündemle toplanacak

  TRT, Kart’a dâvâ açacak

  Şanverdi: Aksaklıkların hesabını soracağız

  “Şah-Mat” diyen Gazili çocuklar “piyon” olmak istemiyor

  Talat, Bardakoğlu’nu kabul etti

  2 adalet sarayı için ihale

  Edirne’de 20 kaçak yakalandı

  Halk otobüsü duvara çarptı: 10 yaralı

  Afyon’da zincirleme trafik kazası: 31 yaralı

  SİNİRLERİMİZ BOZULDU

  Manisa’da mesir festivali heyecanı

  TV’lerdeki diziler aileyi tehdit ediyor

  Trabzon, Bediüzzaman paneline hazır

  Kocaeli’nde parkesiz köy kalmayacak

  Eğitimde yönetici atamaları yine durdu

  Hakkını bilmeyen hasta haksızlığa uğruyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis