"Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Meclis üye seçemezmiş

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, 23 Nisan resepsiyonunda soruları cevaplandırırken, “Anayasa Mahkemesinin yapısının değiştirilmesine, oraya Meclis tarafından üye seçilmesine karşıyız. Bunlar bize göre yargı bağımsızlığını geriye götürecek düzenlemeler” dedi.


HALKIN TALEPLERİ İYİ OKUNMALI

Bireysel özgürlüklerin önünün açılması çağrısında bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “Türkiye halkı, bugüne kadarki deneyimlerinden toplum

Anayasa kökten değişmeli

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa değişikliği konusundaki soruları cevaplandırırken, ‘’Benim yeni anayasa fikrime kimse itibar etmiyor. Yeni bir ana


  Sendikalar Taksim’de ısrarlı

Hak-İş’ten yapılan açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim’e çıkma kararı alındığı ve İstanbul Valiliğine başvuruda bulunulduğu bildirildi.


  Türkiye-AB Karma istişare komitesi toplanıyor

26. Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Toplantısı 27-28 Nisanda İstanbul’da yapılacak.


  Dayakçı polise inceleme

Hakkari’deki izinsiz gösterilerde bir çocuğu dövdüğü için açığa alınan polis memuru hakkında inceleme başlatıldı. Hakkari Valiliği de polis memurunun açığa alındığı bildirildi.


  Helâl Gıda Konferansı bugün başlıyor

Bİrİncİsİ 24 Şubat 2008’de gerçekleştirilen Helal Gıda Konferansı’nın ikincisi 25-26 Nisan tarihlerinde, tarihî Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.


  Tüketici kredi kartına sarılıyor

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Çetin, küresel krizle birlikte, kredi kartıyla yapılan harcamaların arttığına işaret ederek, ‘’tüketici, yaşamak için kredi kartına sarılıyor’’ dedi.


  MÜSİAD, Araplarla işbirliği anlaşması imzaladı

Cİdde Yapı ve Dekorasyon Fuarı’na katılan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Cidde Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği anlaşmasının imzalandı.


  İstanbul’da bombalı gece

BEYOĞLU'NDA bir internet kafenin önüne bırakılan ses bombasının patlaması sonucu 3’ü çocuk 5 kişi hafif yaralandı.


  Poyrazköy’de medyaya izin yok

“Ergenekon” soruşturması kapsamında Beykoz ilçesine bağlı Poyrazköy’de 4 gündür devam eden kazı çalışmalarını görüntülemek için izinsiz olarak askeri alana giren basın mensuplarının kimliklerine el konuldu.


  İETT, 2008'de 557 milyon yolcu taşıdı

İETT Genel Müdürlüğünün 2008 yılında 557 milyon yolcu taşıdığı, gelirlerinin toplamının yüzde 29 artışla 710 milyon 21 bin TL’ye ulaştığı bildirildi.


  İzmir, Bediüzzaman Mevlidine hazır

Ege’nİn incisi İzmir yarın bir ilke sahne olacak. Bediüzzaman Hazretlerinin vefatının 49. yıl dönümünde, İzmir Yeni Asya Temsilciliği yarın Risâle-i Nur yarışması düzenleyecek ve Mevlid-i Şerif okutacak.


  Sıcaklık azalacak

Yurdun iç ve doğu bölgelerinde görülecek olan yağışların kuvvetli olması beklenirken, hava sıcaklığı yağışla birlikte 2 ile 4 derece azalacak.


  Nüfus artışında alarm

Hacettepe Üniversitesi Teknik Demografi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmet Koç, 2020’li yıllarda doğurganlık hızının 2.1’e düşmesinin öngörüldüğünü belirterek, “2.1 demek nüfusun durağanlaşması demek. 2.1 seviyesi alarm seviyesidir.


  ÖSS’ye gireceklere yiyecek uyarısı

SağlIk Bakanlığı, ÖSS’ye iki aydan az bir zaman kala, sınava girecekler için uyarıda bulunarak, sağlıklı beslenme önerilerini sıraladı.


  Gürcü Gençler Rize’de Kur’ân-ı Kerim öğreniyor

Dİyanet İşleri Başkanlığı’nın desteği ile 22 Gürcü genç, Rize’de Kur’ân-ı Kerim eğitimi alıyor.


  Çukurova’nın barajları doldu

Çukurova’da barajlardaki su seviyesi önemli ölçüde yükseldi.


  Gezegeni kurtarmak için miting

KÜRESEL ısınmanın boş gezenin boş kalfalarının hobisi olmadığı artık kesinleşti. Binlerce bilim insanından oluşan büyük bir kalabalık, “0 noktasına” yaklaşmakta olduğumuzu söylüyor.


  375 milyon insan iklim felâketinden etkilenecek

YARDIM örgütü Oxfam’a göre, 2015’e kadar iklim değişikliği dolayısıyla meydana gelecek felâketlerden etkilenen insanların sayısı 1,5 kat artacak.


  İnsan, kâinatın bir parçası

ÇEVRE Mühendisleri Odası (ÇMO) genel sekreteri Burçak Karaman Uysal, Dünya Günü (22 Nisan) dolayısıyla yaptığı açıklamada su, küresel ısınma, kirlilik gibi sorunlara dikkat çekerek “İnsanlık ‘doğa’nın bir parçası olmayı bir türlü kabullenemiyor” dedi.


  Bunalımın ilâcı, İlâhî aşk

Selçuk Üniversitesi Mevlânâ Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler, yoğun stres yaşayan ya da depresyona girmiş kişiler için Mevlânâ’nın ‘’ilâhî aşkı’’ temel alan öğretilerinin, sorunlara çözüm olabileceğini söyledi.


  Risâle-i Nur yedi Mesnevî hükmünde

l “Hz. Mevlânâ benim zamanımda gelseydi, Risale-i Nur'u; ben onun zamanında gelseydim Mesnevî'yi yazardım.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis