"Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Denizli 1 yıl daha Beşiktaş'ta

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Fortis Türkiye Kupası yarı finalinde Ankaraspor ile yaptıkları rövanş maçında hedeflerinin yarı finale çıkmak olduğunu ve bunu da başardıklarını söyledi.

Denizli, siyah-beyazlı takımın bugünkü antrenmanı öncesinde basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, Ankaraspor karşısında hedeflerinin final olduğunu belirterek, ''Hedefimiz yenilgi almamak değil, finaldi. İlk maçta aldığımız sonucun zorluğunu yaşadık'' dedi. Mustafa Denizli, 4 Ocak ile 24 Nisan tarihleri arasındaki süreçte Bursaspor ve Kocaelispor maçlarının 45'şer dakikalık bölümlerinde oynadıkları kötü oyunun gündeme geldiğini ifade ederek, ''Bu süreçte sadece 2 maç mı var? Kocaelispor ve Bursaspor maçlarındaki 45 dakikalar konuşuluyor. Beşiktaş'ın tarifi bu değil'' diye konuştu. Deneyimli teknik adam, kaybettikleri puanların kendilerini hedeflerinden uzaklaştırmadığını dile getirerek, ''12 haftada üstümüzdeki takımlarla toplamda 59 puan farkı kapattık. İlk yarı üstümüzdeki takımlar nerede, biz neredeyiz? Sivasspor ile 5, Trabzonspor ile 9, Galatasaray ile de 10 puanlık farkı kapattık. Ayrıca, 3 maçta berabere kalacağıma birinde yenilip, diğerlerini kazanarak 2 misli puan alırım'' değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Denizli, transfer konusundaki soruları cevaplarken, gelecek sezon da takımda kalacağının işaretlerini verdi. Kulüp başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte transfer konusunda düşündükleri çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, ''Bu çalışmaları yapmanız, gelecek sezon da devam edeceğiniz anlamına mı geliyor?'' şeklindeki bir soruyu şöyle cevapladı: ''Camiada olmaktan gururlu ve mutluyum. Benim için önemli olan başkanın verdiği sözlerdir. Yönetim ile planlama yapıyorsak, hem kulübün imkanlarını değerlendiriyoruz demektir hem de futbolcuların durumuna bakıyoruz demektir. Bu çalışmaları yapıyorsak, birlikte yürümenin işaretini veriyoruz demektir.'' İki hedefe doğru yol alan tek takımın kendileri olduğunu anlatan Denizli, camialarının beklentilerini bildiklerini söyledi. Mustafa Denizli, son haftalara girilirken, gerginliğin artması konusunda ise ''Bütün dileğimiz gerginliğin bize teğet geçmesi. Takımda heyecan var'' dedi. Denizli, Yusuf ve Delgado'nun birlikte oynamasına yönelik soruya ise ''Birlikte oynuyorlarsa, bu, birlikte oynarlar demektir'' cevabını verdi. Mustafa Denizli, gol atmanın farklı bir şey olduğunu da ifade ederek, ''Bu önceden yaşanan bir şey. Önceden yaşanmıyorsa olmaz'' derken, ''Yani benim oynamamı mı istiyorsunuz'' şeklinde espri yaptı.

25.04.2009


 

Ligde gözler Sivas'a çevrildi

SİVASSPOR ile Trabzonspor bugün Süper Ligde 8. kez karşı karşıya gelecek. Ligde 29. haftaya 57 puanla lider olarak giren Sivasspor ile 53 puanlı üçüncü sıradaki Trabzonspor, bugün saat 16.15'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşılaşacak.

Sonucu şampiyonluk yarışı açısından büyük önem taşıyan maçı Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Selçuk Kaya'nın yapacağı maçta, Zafer Demir de dördüncü hakem olarak görev alacak. İki ekip arasında birinci ligde bugüne dek yapılan 7 maçın biri hükmen 4'ünden Sivasspor, 1'inden ise Trabzonspor galip ayrıldı. 2 maç de golsüz eşitlikle sona erdi. Sivasspor, galibiyetlerinin 3'ünü iç sahada, hükmen 1 galibiyetini ise dış sahada elde ederken, Trabzonspor tek galibiyetini Trabzon'da aldı. Sivasspor, bordo-mavili ekiple ligde iç sahada yaptığı 3 maçı (biri İstanbul'da, 2'si Sivas'ta) da kazanmayı başardı.

SİVASSPOR'UN 4, TRABZONSPOR'UN 1 GALİBİYETİ VAR

İki ekip arasında 2005-2006 sezonunun ilk yarısında, Sivasspor'un sahasının onarımda olması nedeniyle İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçı Sivasspor 2-1 kazandı. Aynı sezonun ikinci yarısında Trabzon'da oynanan rövanş maçı ise 0-0 sonuçlandı. 2006-2007 sezonunun ilk yarısında Sivas'ta oynanan maçtan Sivasspor 1-0, ikinci yarıda Trabzon'da oynanan karşılaşmadan ise Trabzonspor 2-0 galip ayrıldı. Geçen sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan ve bordo mavili ekibin 1-0 üstünlüğü ile devam ederken son dakikalarda çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maç, Futbol Federasyonu tarafından hükmen (3-0) Sivasspor'un lehine tescil edilirken, sezonun ikinci yarısında Sivas'ta oynanan maçı Sivasspor 2-0kazandı. Bu sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan maç ise golsüz eşitlikle sona erdi. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, şampiyon olacaklarına inandıklarını belirterek, "Trabzonspor önünde galibiyet alacağız" dedi.

25.04.2009


 

AYHAN: HOCAMLA HİÇBİRPROBLEMİM YOK

GALATASARAYLI futbolcu Ayhan Akman, teknik direktör Bülent Korkmaz ile aralarında herhangi bir sorunun olmadığını açıkladı.

Ayhan, Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, bugün bazı yayın organlarında, dün yaptıkları antrenmanda teknik direktör Bülent Korkmaz ile tartıştıkları yönünde haberlerin yer aldığını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Basına açık bir antrenmanda, futbolun doğasına uygun olarak gelişen olağan bir durumun, basın mensupları tarafından sansasyon yapılmak amacıyla çarpıtılarak kamuoyuna tamamıyla yanıltıcı şekilde yansıtılması çok düşündürücüdür. Taraftarımızdan, hoşgörü göstermemin mümkün olmadığı bu habercilik anlayışına itibar etmemelerini rica eder, sporseverlerin teknik direktörümüzle aramızda hiçbir sorun olmadığını bilmelerini isterim.''

25.04.2009


 

İDDİASIZ F.BAHÇE A.GÜCÜ'NÜ AĞIRLIYOR

FENERBAHÇE ile Ankaragücü ligde bugün 92. kez karşı karşıya gelecek. Şükrü Saracoğlu Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Koray Gençerler yönetecek.

İki takım arasında ligde şimdiye dek yapılan 91 maçta, Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 58-7 gibi büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. Renktaşlar, 26 maçta da eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin ligde attığı toplam 163 gole, başkentin sarı-lacivertli ekibi 54 golle karşılık verebildi.Sezonun ilk yarısında Ankara'da yapılan maç golsüz sona ermişti. Fenerbahçe ile Ankaragücü, ligde şimdiye dek İstanbul'da 45 kez karşılaştı. Fenerbahçe, genel toplamdaki üstünlüğünü İstanbul'daki maçlarda da göstererek renktaşına galibiyet sayısında 33-2 gibi açık ara üstünlük kurdu. Her iki ekip, İstanbul'daki 10 maçta da eşitliği bozamazken, Fenerbahçe 97, Ankaragücü ise 27 gol attı.

25.04.2009


 

F.BAHÇE-G.SARAY POTADA BİR DEFA DAHA OYNUYOR

TÜRKİYE Bayanlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe, bugün karşı karşıya gelecek.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda saat 18.00'de başlayacak derbi maçı Ozan Çakar, Semih Vural hakem ikilisi yönetecek. Normal sezonda rakibini iki maçta da yendiği için 1-0 önde başladığı yarı finalde ilk karşılaşmayı da Kadıköy'de 82-72'lik skorla kazanan son 3 yılın şampiyonu Fenerbahçe, toplam 3 galibiyete ulaşan takımın finale çıkacağı seride 2-0 önde bulunuyor. Fenerbahçe, yarınki maçı da kazanırsa play-off finaline yükselecek. FIBA Avrupa Kupası'nı müzesine götürerek büyük başarıya imza atan Galatasaray ise seyircisi önünde oynayacağı maçı kazanarak, seriyi uzatma peşinde. İki takım arasındaki play-off yarı final serisinde gerekirse üçüncü maç 27 Nisan Pazartesi Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda, dördüncü maç da 30 Nisan Perşembe günü Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda oynanacak. Derbi maçta, sezon başında 3 büyük kulüp arasında yapılan anlaşma uyarınca konuk Fenerbahçe'nin taraftarları salonda yer alamayacak.

25.04.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BU HAFTA

Bugün 14.00 Hacettepe-İstanbul B. Belediyespor (19 Mayıs) 16.15 Sivasspor-Trabzonspor (Sivas 4 Eylül) 20.00 Fenerbahçe-Ankaragücü (Şükrü Saracoğlu) 26 Nisan Pazar: 14.00 Gençlerbirliği-Gaziantepspor (19 Mayıs) 14.00 Kayserispor-Konyaspor ( Kadir Has) 14.00 Kocaelispor-Antalyaspor (İzmit İsmetpaşa) 14.00 Bursaspor-Denizlispor (Bursa Atatürk) 16.15 Eskişehirspor-Beşiktaş (Eskişehir Atatürk) 20.00 Galatasaray-Ankara (Ali Sami Yen-Seyircisiz)

25.04.2009


 

BANK ASYA 1. LİG PROGRAMI

Bugün: 15.30 Samsunspor-Gaziantep B. Belediye (19 Mayıs) 18.00 Kardemir Karabük-Adana (Necmettin Şeyhoğlu) 26 Nisan Pazar: 15.30 Boluspor-Giresunspor (Bolu Atatürk) 15.30 Orduspor-Karşıyaka (Ordu 19 Eylül) 15.30 Çaykur Rizespor-Kartalspor (Rize Atatürk) 15.30 Malatyaspor-Kayseri Erciyes (Malatya İnönü) 15.30 Altay-Sakaryaspor (İzmir Alsancak) 15.30 Güngören Belediyespor-Manisaspor (Yahya Baş) 18.00 Diyarbakırspor-Kasımpaşa (Diyarbakır Atatürk)

25.04.2009


 

ORHUN ENE BANVİT'LE 3 YILLIK ANLAŞMA YAPTI

BEKO Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit, antrenör Orhun Ene ile gelecek sezondan itibaren geçerli olmak üzere İstanbul'da 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki merkezinde, Banvit Kulübü Başkanı Özkan Kılıç ve Banvit Menajeri Turgay Çataloğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde, antrenör Orhun Ene yeni kulübüyle 3 yıllık mukaveleye imza attı. Orhun Ene ile anlaşmış olmaktan dolayı yaşadıkları mutluluğu dile getiren Banvit Başkanı Özkan Kılıç, kulübü adına anlamlı bir gün yaşadıklarını belirterek, ''Kendisinin hem Banvit'e, hem de Türk basketboluna büyük hizmetler vereceğine inanıyoruz'' dedi.Banvit ile gelecek sezondan geçerli olmak üzere 3 yıllık anlaşma yapan antrenör Orhun Ene, daha üst sıraları hedefleyen bir ekip oluşturmak istediklerini aktardı.

25.04.2009


 

ERSAN'IN 23 SAYISI BARÇA'YA YETMEDİ

İSPANYA 1. Basketbol Ligi'nin (ACB) 30. haftasında oynanan maçta TAU Ceramica, Regal FC Barcelona'yı 83-79 yenerek ligin ilk bölümünü lider olarak tamamlamayı garantiledi.

ACB'de bu sezonun iki başarılı takımı arasındaki maçta, FC Barcelona'da forma giyen Türk basketbolcu Ersan İlyasova sahanın yıldızı olsa da takımının yenilmesini önleyemedi. İlk 5'te sahaya çıkan Ersan, 32 dakika sahada kalıp, 23 sayı ve 13 ribaunt istatistiği ile oynadı. Maçın en skorer ve en fazla ribaunt alan oyuncusu olan Ersan, özellikle ikinci yarıdaki oyunuyla basketbolseverlerin beğenisini topladı. Ersan'a 3 yıldız veren İspanyol basını, ''Tatlı hayat dönemini yaşayan, çok büyük bir Ersan kazanmak için yeterli olamadı. Ersan ve Navarro, Barça'nın tek referansıydı'' yorumunda bulundu.

25.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis