"Gerçekten" haber verir 26 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

KAZILAR SEBEBİYLE ÇÖKME TEHLİKESİ BÜYÜDÜ

El-Aksa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Kemal El Şerafi, Mescid-i Aksa'nın altına yapılan kazılar nedeniyle temellerinin sarsıldığını ve yapının çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, ''Mescid-i Aksa'nın yakınındaki Birleşmiş Milletler'e ait okulun zemininin çökmesi, gelecekte Mescid-i Aksa'nın başına gelecek felâketin ilk habercisidir'' dedi.

İSRAİL KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRMEYE

ÇALIŞIYOR

''1967'deki işgalden beri Kudüs; halkı, binaları, camileri, yolları, mezarlarıyla beraber, yok edilme ve Yahudileştirilmeye maruz kalmıştır'' diyen Aksa Vakıflar ve Tarihî Eserler Müessesesi Başkanı Ağbariye, En-Nebi Davud Camiinin sinagoga çevrildiğini, birçok caminin kapatıldığını, İsrail'in Müslümanlara ait mezarlıklara bile tahammül edemediğini anlattı.

İNSANÎ Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanî Yardım Vakfı öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan İstanbul Barış Platformunca ‘’İsrail Kazdıkça Kanayan Yara: Mescid-i Aksa’’ başlıklı sempozyum düzenlendi. Zeytinburnu Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumun açılışında konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanî Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail’in kazı çalışmaları sebebiyle Mescid-i Aksa’nın her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Konuya uluslar arası kamuoyunun dikkatini çekmek ve Mescid- Aksa’nın yıkılmasını önlemek amacıyla sempozyumu düzenleme kararı aldıklarını ifade eden Yıldırım, Mescid-i Aksa’yı korumak için Kudüs’te yıllardır mücadele eden sivil toplum kuruluşlarının önde gelen isimlerinin sempozyuma katıldığını belirtti. Yıldırım, ‘’Yahudi düşüncesine ait olmayan ne varsa yok edilmesini amaçlayan siyonizmin en önemli hedefi, Mescid-i Aksa’nın yıkılması ve yerine Süleyman Mabedi’nin kurulması projesidir. Mescid-i Aksa’nın altında sürdürülen ve arkeolojik amaçlı olduğu iddia edilen kazılarla bu kutsal mekânın süreç içerisinde yıkılması planlanmaktadır’’ dedi. 

MESCİD-İ AKSA’NIN KORUNMASI

Filipinler’de faaliyet gösteren Bangsamoro Araştırmaları Enstitüsü Genel Koordinatörü Prof. Dr. Abhoud Syed Lingga da Kudüs ve Filistin topraklarında İsrail olduğu sürece Mescid-i Aksa’nın her zaman tehdit altında olacağını belirterek, şu görüşleri dile getirdi:

‘’Yahudilerin, Mescid-i Aksa’nın Tapınak Dağı bölgesinde yer aldığı yönündeki iddiaları bilinen bir gerçektir. İşgalci İsrail, bu iddiayı temel alarak Mescid-i Aksa’yı yıkmak için her şeyi yapmaktadır. İşte bu nedenle Mescid-i Aksa’nın muhafaza edilebilmesi için Kudüs ve Filistin topraklarının Filistin halkının yönetimi altında olması elzemdir. Mescid-i Aksa’yı korumak uluslar arası bir mesele haline geldiğinden bu konuda herkese büyük görevler düşmektedir. Mescid-i Aksa’nın korunması uluslar arası toplumun sorumluluğunda çözülmesi gereken hayatî bir sorundur.’’

El-Aksa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Kemal El Şerafi de, Mescid-i Aksa’nın altına yapılan kazılar sebebiyle temellerini sarsıldığını ve yapının çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını kaydederek, ‘’Mescid-i Aksa’nın yakınındaki Birleşmiş Milletlere ait okulun zemininin çökmesi, gelecekte Mescid-i Aksa’nın başına gelecek felâketin ilk habercisidir’’ diye konuştu. 

Merkezi Beyrut’ta bulunan Uluslararası Kudüs Müessesesi Genel Sekreteri Dr. Muhammed Ekrem El Adluni ise, Kudüs’ün tamamen Yahudilerden oluşan bir bölge haline getirilmesi amacıyla son dönemde çeşitli projelerin hayata geçirilmeye çalışıldığını belirtti. Bu kapsamda İsrail’in Kudüs’te tehcir uyguladığını ifade eden Adluni, ‘’Bu konudaki en tehlikeli gelişme, işgal otoritelerinin Kudüs’teki birçok mahallede evlerin tahliyesi için yüzlerce Filistinli’ye tebligatta bulunmasıdır. Bu uyarıların ardından evlerin yıkımı ve buraların Kral Davut Parkı’na çevrilmesi gelecektir ki, bu park işgal devletinin hayalini kurduğu kutlu Yahudi şehrinin bir parçasını oluşturmaktadır’’ dedi. CAMİ VE MEZARLIKLARIN DURUMU AKSA Vakıflar ve Tarihî Eserler Müessesesi Başkanı Zeki Muhammed Tevfik Ağbariye de sadece Mescid-i Aksa’nın değil Kudüs’teki bütün tarihî yapıların tehlike altında olduğunu söyledi. ‘’1967 yılındaki İsrail işgalinden bu yana Kudüs; halkı, binaları, camileri, yolları, mezarlarıyla beraber, yok edilme ve Yahudileştirilmeye maruz kalmıştır’’ diyen Ağbariye, şehirdeki En-Nebi Davud Camisi’nin, Yahudi dini törenleri düzenlenmesi için sinagoga çevrildiğini, birçok caminin kapatıldığını, İsrail’in Müslümanlara ait mezarlıklara bile tahammül edemediğini, bunun en somut örneğinin ise Kudüs’teki Mücahidin Mezarlığı’nı iş makineleriyle kazarak yok etmesi olduğunu kaydetti. 

UMUT YAVUZ / İSTANBUL

26.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KAZILAR SEBEBİYLE ÇÖKME TEHLİKESİ BÜYÜDÜ

  Gül’den Obama’ya

  İsrail ve ABD tercihini yapsın

  2 trilyon dolarlık helâl potansiyel

  Türkiye en az 5 yıl geriye gitti

  Çanakkale’de saygıyı öğrendik

  USTALAR ARTIK ÇIRAK BULAMIYOR

  DOLU BAŞAKLAR BUĞDAY ÜRETİCİSİNİ SEVİNDİRDİ

  Özyeğin: Krizin geçmesi için daha zamana ihtiyaç var

  Çelik: Dünyada gerçekten bir felâket yaşanıyor

  IMF ile anlaşmada sona doğru

  Ergenekon cephaneliğinde yok yok

  Saakaşvili, tatil için geldi

  Bitlis’te terör örgütü propagandasına 7 tutuklama

  DSP’de Türker ve İçli aday

  G-7’lerden krize karşı birlikte çalışma sözü

  11 siyasetçiye “Kürtçe propaganda” soruşturması

  Avrupalı öğretmenlere Kur’ân hediye edildi

  Uluslararası Sendikalardan Erdoğan’a teşekkür

  İstanbul ve Ankara’da barajlar doldu

  İlk kez sinemaya gittiler

  ‘’Nine torun okuldalar”

  Sekapark Disneyland gibi

  Sokakta çalıştırılan çocuğun ailesine ceza

  İçki ve kumar 47 yıldır yasak

  Kutlu Doğum ormanı

  Hem ekonomiye, hem sağlığa faydalılar

  Susuzluk korkutuyor

  O da değiştirilemez maddeye sığındı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis