"Gerçekten" haber verir 03 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

ŞIRNAK'TA OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Şırnak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sürdürülüyor.


TÜRKİYE İLK DEFA “İZLEME LİSTESİ”NE ALINDI

Amerikan Kongresinin desteklediği ABD Uluslararası Dinî Özgürlükler Komisyonu bu yılki raporunda Türkiye'yi ilk defa ''izleme listesine'' aldı. Komisy

Melen suyu Avrupa’da

İSTANBUL’UN su sıkıntısını gidermek için düşünülen Melen Projesi kapsamında Boğaz’ın altında yapılarak iki kıtayı birbirine bağlayan tünel tamamlandı.


  İnanç özgürlüğü güvenceye alınsın

Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir Türkiye istediklerini belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bunun için anayasa değişikliğinin yapılması çağrısında bulundu. Fikir ve inanç hürriyetlerinin garanti altına alınması gerektiğine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu’nun, “İdareciler halkın amiri değil, hizmetkârı olmalıdır” sözleri Genel Kuruldan büyük alkış aldı.


  Yeni kabine Resmî Gazete’de

Başbakan Erdoğan’ın kabinede yaptığı değişiklikler Resmî Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlandı. 11 bakanın yerini koruduğu kabineye yeni atanan veya yeri değişen bakanlar, devir teslim törenleriyle görevlerini seleflerinden devraldılar.


  Türkiye AB’ye güç katar

Alman Yeşiller Partisinin Avrupa Parlamentosu milletvekili Helga Trüpel, kendisinin her zaman Türkiye’nin üyeliğine evet dediğini belirterek, ‘’Türkiye, AB için büyük bir şans. Burada farklı dinlerle nasıl yaşanabiliyorsa AB içinde de yaşanır. Süreç içerisinde müşterek çalışmalarla karşılıklı ön yargıları kaldırabiliriz. Türkiye AB’ye güç katar’’ dedi.


  Tutuklu rektör yarın hakim karşısında

ADANA'DA aralarında Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Okyanus Taahhüt AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun ve bazı hastane yöneticilerinin de bulunduğu 45’i tutuklu 234 sanığın yargılanmasına yarın başlanacağı bildirildi.


  Basın özgürlüğü demokratikleşmenin temel şartı

ÇAĞDAŞ Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulunca yapılan açıklamada, basın özgürlüğünün demokratikleşmenin temel şartı olduğuna işaret edildi.


  “Büyükelçi İlkin görevinin başında”

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin’in istifa ettiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını, İlkin’in halen görevinin başında olduğunu bildirdi.


  Soylu: Adaylık konusunu birlikte değerlendireceğiz

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisinin 16 Mayısta yapılacak olağanüstü büyük kongresinde genel başkanlık adaylığı ile ilgili, ‘’Adaylık konusundaki kararımızı birlikte alacağız, birlikte değerlendireceğiz, bu muhasebeyi birlikte yapacağız’’ dedi.


  ERDOĞAN: İSTİKRARI KORUMA HEPİMİZİN GÖREVİ

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan da güven ve istikrar ortamının ancak toplumsal ve kurumsal bir mutabakatla sağlanabileceğine inandıklarını ifade ederek, ‘’Tüm adımlarımızı bu hassasiyetle attık.


  1 Mayıs’ta zarar gören esnaf yara sarıyor

Esnaf, 1 Mayıs'ı bahane ederek Taksim'de polisle çatışmaya giren ve çevrede tahribata yol açan marjinal grupların zarar verdiği işyerleri ve araçlarde meydana gelen hasarı onarma telâşında. Önceki gün 1 Mayıs kutlamalarına gölge düşüren bazı grupların zarar verdiği kamu binaları, işyerleri ve araçlardaki tahribatı giderme çalışmaları gün boyunca devam etti.


  Bina, araçların üzerine çöktü

KADIKÖY'DE 3 katlı yarı ahşap metrûk binanın bir kısmı, sokakta park halinde olan araçların üzerine çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, sokak insan ve araç trafiğine kapatıldı.


  Polisten fotoğraflı ceza

EMNİYET, kural ihlâli yapan sürücülere ceza keserken, ceza kesen polis memurunun mahkemece haksız bulunmaması için, çekilen fotoğraflar delil olarak kullanılıyor.


  Çocuklar yanmasın

TÜRKİYE'NİN ilk çocuk yanık tedavi merkezi Gaziantep’te açıldı.


  5 dakikalığına engelli olacaklar

SAKARYA Üniversitesi (SAÜ) Bahar Şenliği ilginç bir etkinliğe sahne olacak.


  Heyelan korkusuyla yaşıyorlar

SİVAS'IN Hafik ilçesine bağlı Günyamaç köyünde vatandaşlar, dağdan koparak yerleşim yerine kadar düşen kaya parçaları yüzünden yaşamlarını endişeyle sürdürüyor.


  Kuraklıktan su baskınına

MANYAS Gölü çevresinde bulunan ve son birkaç yıldır kuraklık sorunu yaşayan tarım alanları, bu yıl yağışlardan dolayı su altında kaldı.


  Domuz gribi şüphesi okul kapattırdı

HAKKARİYE 40 kilometre uzaklıktaki 50 haneli Akbulut köyünde özellikle çocuklarda başgösteren hastalıktan dolayı köy okulu tatil edildi.


  Gençlerin gözü dışarda

Gençlerin yüzde 70’i başka bir ülkede yaşaması durumunda konumunun daha iyi olacağına inanırken, yüzde 57’si şimdi ya da gelecekte kendi işinin patronu olma fikrine sıcak bakmıyor. Yüzde 32’si ise sıfırdan bir iş kurarak yürütmenin çok zor olduğunu söylüyor.


  Köpeklerin arasına girdi, canından oldu

İNGİLTERE'DE kavga eden iki köpeği ayırmaya çalışan adam canından oldu.


  Bu egzozlardan su buharı çıkıyor

“Euro-4” normunda motorlara sahip yeni otobüsler, yakıt olarak “eurodizel” kullanıyor. İkinci yakıt deposuna ise “Ad-Blue” adı verilen bir solüsyon dolduruluyor.


  Kök hücreye 2 milyar dolar yatırım

KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ati Teknoloji Genel Müdürü Prof. Dr. Ercüment Ovalı, ‘’Hücre çalışmalarıyla ilgili bugün dünya çapında 80’den fazla kuruluş 2 milyar doların üzerinde yatırım yapmış durumdadır’’ dedi.


  İDO, İstanbul iskelelerinin tarihini yazdı

EKMEKÇİ İskelesi’nden Üsküdar İskelesi’ne deniz şehri İstanbul’un iskele tarihi, edebi bir dille kaleme alındı. Gazeteci Eser Tutel’in kaleme aldığı “İskele Şehri İstanbul” isimli kitap, Türk denizcilik tarihine ışık tutması açısından da büyük önem taşıyor.


  Yalova’da sadece kadınlara özel cafe açıldı

YALOVA'NIN Çiftlikköy ilçesinde, sadece kadınların girebileceği kafeterya, törenle açıldı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, ‘’Fatoş’un Yeri’’ adlı kafeteryanın açılışında, kadınlara yapılan her hizmeti sonuna kadar desteklediklerini söyledi.


  Türkiye’de 4 milyon kişi astımdan etkileniyor

TÜRK Toraks Derneği Astım ve Alerji Çalışma Grubu Üyesi, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Polatlı, dünyada ve Türkiye’de astım hastalığının tedavisiyle ilgili gereken her türlü ilaç ve tedavi bulunduğunu, ancak buna rağmen Türkiye’de astımlı hastaların yalnızca yüzde 1,25’inde bir yıl boyunca tam kontrolün sağlanabildiğini söyledi.


  Dilekçenin cevabı 14 yılda geldi

MUĞLA’NIN Köyceğiz ilçesinde 14 yıl önce Mal Müdürlüğüne, ‘’orman vasfını kaybeden arazinin kendisine satılması’’ istemiyle dilekçe veren vatandaşın dilekçesine, ölümünden 12 yıl sonra cevap verildi.


  Beyaz Saray, Facebook’a üye oldu

ABD'DE Barack Obama başkanlığındaki yeni yönetim, internette popüler sosyal paylaşım siteleri MySpace, Twitter ve Facebook’a dahil oldu.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis