"Gerçekten" haber verir 04 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Domuz gribi aşısı 4 ay içinde üretilecek

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyayı alarma geçiren domuz gribi virüsü için aşı üretilmesi konusunda emin olduklarını ve bu sürenin en az 4 ay olabileceğini açıkladı. ABD Başkanı Obama ise hastalığın insandan insana geçebildiğini belirterek, bu sebeple hızlı davranılması gerektiğini söyledi.

DOMUZ GRİBİ AŞISI 4 AY İÇİNDE ÜRETİLECEK

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyayı alarma geçiren A/H1N1 virüsü için aşı üretilmesi konusunda emin olduklarını ve bu sürenin en az 4 ay olabileceğini açıkladı. DSÖ’ nün resmî internet sitesindeki son verilere göre 15 ülke 615 A(H1N1) virüs vak'ası rapor etti. Buna göre Meksika’da teyit edilen vak'a sayısı 397, ölü sayısı 16. ABD’de ise teyit edilen vak'a sayısı 141, ölü sayısı 1 olarak açıklandı.

Korkulan oldu, virüs domuzlara bulaştı

Domuz gribi salgının başgösterdiği günden bu yana en şaşırtıcı gelişme önceki gün Kanada’nın Alberta eyaletinden geldi. Meksika’dan tatilden dönen eyaletteki bir domuz çiftliği işçisinden, çiftlikteki domuzlara virüs bulaştığı açıklandı. Olay, hastalık belirtileri bulunan işçinin, hastaneye gitmesi üzerine patlak verdi. Kanada Gıda Kontrol Ajansı Başkan Yardımcısı Dr. Brian Evans yaptığı açıklamada, gıda kontrolörlerinin, işçinin çalıştığı çiftlikteki incelemelerinde, domuzlarda virüs belirlediklerini söyledi. Eyalet Sağlık Birimi yetkilileri de, 2 bin 200 hayvanın bulunduğu çiftlikte belirlenen 200 civarındaki virüslü domuzun diğerlerinden ayrıldığını ve itlâf edileceklerini açıkladı. Öte yandan Kanada’daki vak'a sayısının 85’e yükseldiği belirtildi. Kanada Halk Sağlığı Direktörü David Buttler-Jones, ülke genelinde 51 olan vak'a sayısının 85’e yükseldiğini açıkladı.

ABD BAŞKANI OBAMA: GEREKLİ BÜTÜN TEDBİRLER ALINIYOR

ABD Başkanı Barack Obama, ‘’H1N1 virüsü (domuz gribi) konusunda durumun daha da kötüleşmesi ihtimaline karşı gerekli bütün tedbirlerin alınmakta olduğunu’’ söyledi. Obama, radyo ve internetten yayınlanan haftalık konuşmasında, H1N1 gribi konusunda ülkesinde doğrulanmış sadece bir can kaybı olduğunu, ancak tıp uzmanlarının salgının daha da yayılmasından endişe ettiklerini belirterek, griple mücadelede federal kaynakların da mücadeleye dahil edildiğini kaydetti. Hastalığın insandan insana geçebildiğini ve dolayısıyla insan sağlığına zarar verme potansiyelinin büyük olduğunu altını çizen Obama, bu sebeple hızlı davranılması gerektiğini söyledi. Virüs vak'asına rastlanan okullarda eğitime 14 gün ara verildiğini belirten Obama, işverenlere de hasta çalışanlarına ihtiyaçları kadar izin vermeleri çağrısında bulundu. Obama, ilâç ve ekipman alımı için gerekli olabileceği düşüncesiyle Kongre’den 1,5 milyar dolar istediğini de kaydetti.

“DOMUZ TİCARETİNİN

YASAKLANMASINA GEREK YOK”

BM Gıda ve Tarım ve Dünya Sağlık Organizsayonu, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü tarafından yapılan ortak açıklamada ise ‘’hastalığın gıda alımıyla yayıldığına ilişkin bir olay görülmediği, dolayısıyla H1N1 salgınına karşı domuz ticaretinin yapılmasının yasaklanması için bir gerekçe bulunmadığı’’ bildirildi. Sözkonusu açıklamanın ABD’nin en çok domuz sattığı ülkelerin başında gelen Rusya ve Çin gibi ülkelerin bu ülkeden domuz ürünleri ithalatını durdurmasından sonra yapıldığı dikkati çekti.

04.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD, Azeri ve Ermeni liderleri buluşturuyor

  Netanyahu, Gajar Köyünden çekilecek

  Nepal’de, genelkurmay başkanı görevden alındı

  İngiliz Milletvekili, Kanadalıları mahkemeye verdi

  İsrail tünelleri vurdu: 2 Filistinli öldü

  Domuz gribi aşısı 4 ay içinde üretilecek

  MEKSİKA’DA ÖLÜ SAYISI 19’A YÜKSELDİ

  H1N1’İN YAYILMASI

  MEXICO CITY SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis