"Gerçekten" haber verir 04 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

8172 KARARIN 1652'Sİ TÜRKİYE HAKKINDA

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin faaliyet raporu, yargı reformuna olan ihtiyacı yine gözler önüne seriyor. Son 10 yıl içinde AİHM'in verdiği toplam 8 bin 172 ihlâl kararının bin 652'si Türkiye'ye ait. Bu kararların yarısı âdil yargılanma hakkının ihlâliyle ilgili. Hukukçulara göre bu olumsuz tablonun oluşmasında en büyük etkenlerden biri, iç denetim sisteminin kurulup işletilememesi.


Erdoğan’ı protesto eden kişi tutuklandı

Şehİt cenazesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto eden kişi, ‘’devlet büyüklerine hakaret’’ suçundan tutuklandı.

Isparta’da uçuşlar yeniden başlıyor

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nda 2 yıl aradan sonra tekrar uçuşlara başlanacağı belirtildi.


  DTP açlık grevi yapıyor

DTP Eş başkanları ve milletvekilleri Diyarbakır’da açlık grevine başladılar.


  Demokrasi için basın hürriyeti kaçınılmaz

TBMM Başkanı Köksal Toptan, “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok önemli bir hizmeti yerine getiren basının çalışmalarını yürütürken özgür olması kaçınılmazdır” dedi.


  Eruygur, kafeteryadan çıkarken görüntülendi

BEYİN kanaması geçirdiği için GATA’da tedavi gören Şener Eruygur, eşiyle birlikte Caddebostan’da görüldü.


  Mobilyacılar, KDV indiriminin sürmesini istedi

ÇANAKKALE'NİN Biga ilçesinde kurulu Doğtaş Mobilya Genel Müdürü İsmail Doğan, KDV indiriminin yılbaşına kadar sürmesini istediklerini bildirdi.


  İşsizlik ödeneği başvuruları azalıyor

EKONOMİK krizin yoğun olarak hissedilmeye başladığı 2008 yılı Eylül ayından itibaren sanayi üretim rakamları hızla gerilerken, işsizlik ödeneği başvurusu ise son iki ayda düşmeye başladı.


  İşsizlikten çok, iş beğenmeme var

İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan, işsizlere iş beğendirmekte zorlandıklarını bildirdi. Meydan, çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak, istihdamı artırmaya yönelik meslekî kurslar açtıklarını söyledi.


  Dolandırıcıların yeni oyunu Ergenekon

KONTÖR dolandırıcılarının tuzaklarında kullandığı yeni yöntem, ‘Ergenekon’ adıyla bilinen soruşturma oldu.


  Kriz, serbest bölgeleri de vurdu

KÜRESEL kriz olumsuz etkilerini serbest bölgelerde de gösterdi. Söz konusu bölgelerde ilk üç ayda yüzde 43,5 gerilemeyle 3,7 milyar dolarlık ticaret yapıldı.


  Gümüşhane, yeraltı maden zengini

GÜMÜŞHANE Sanayi ve Ticaret Müdürü Sinan Müftüoğlu, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve özel sektör tarafından yapılan arama çalışmalarında il genelinde 22 bölgede metalik maden, 18 bölgede endüstriyel ve 4 bölgede enerji ham madde yataklarının tesbit edildiğini söyledi.


  TV’ler alkolizmi teşvik ediyor

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, içki içmenin normal olarak algılandığı sahnelerin çocuk yaşta alkol kullanımına sebep olduğuna dikkat çekerek, “Televizyonun eğitici olması gerekirken alkol kullanımını teşvik etmesi kabul edilemez” dedi.


  9700 kez top sektirdi

Macarİstan’da 24 yaşındaki Pongrac Csima isimli genç, bir saat boyunca yerde sırt üstü yatarak ayağıyla 9700 kez top sektirerek bu alanda yeni bir dünya rekoruna imza attı.


  42 bin yıllık süt

Rusya’nIn kuzeyinde Sibirya’da 2007 yılında göl kenarında bulunan altı aylık yavru mamut fosili, mamut ırkının yeniden canlandırılması için umut oldu.


  Dosyalarınız daha az yer kaplasın

Gelİşmİş sıkıştırma yazılımı WinRAR’ın yeni sürümü 3.90 için deneme sürümü yayınlandı. Piyasada bulabileceğiniz en yetenekli sıkıştırma yazılımlarından biri olan WinRAR 3.90 sürümünü yayınlamaya hazırlanıyor.


  “Nanoteknoloji ile ameliyat tarih olabilir”

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ata, nanoteknoloji ile birlikte ameliyatsız bir dünyaya ulaşılabileceğini söyledi.


  Görünmez araba yaptı!

İngİltere’nİn Lancashire şehrinde öğrenim gören 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Sara Watson, stüdyosunun önündeki arabayı sprey boya ile boyayarak arabanın sanki “görünmez” olduğu hissini vermeyi başardı.


  Köpekleri ayırırken canından oldu

İngİltere’de kavga eden iki köpeği ayırmaya çalışan adam canından oldu.


  Düşünce kontrollü tekerlekli sandalye

İspanyol bilimadamları, düşünce gücüyle hareket eden tekerlekli sandalye geliştirdiler.


  İslâm hoşgörü ve barış dinidir

Eflatun Saygılı, İslâm âlemi ile Hıristiyan dünyası arasında tarihte müsamaha ve diyaloğun ötesinde ilişkilerin yaşandığını ifade etti.


  Artık yardımlarla geçinmiyorlar

VAN Valiliği bünyesinde 2004 yılında kurulan, ‘’Proje İzleme ve Değerlendirme Ofisi’’ sayesinde, daha önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan (SYDV) aldığı gıda, kömür ve para gibi yardımlarla ayakta durmaya çalışan bin 318 kişi, şimdi kendi iş yerlerinin patronu oldu.


  20 metre karda yol çalışması

KARAYOLLARI karla mücadele ekipleri, Van’ın Bahçesaray ilçesi yolundaki 2990 rakımlı tepede, yer yer 20 metreyi bulan karla mücadele ediyor.


  Ürküten uyuşturucu raporu

TÜRKİYE'DE 2007 yılında 28 bin 134 şüphelinin yakalandığı 13 bin 692 operasyonda, 32 ton esrar, 13 ton eroin ile 7.5 milyon adet captagon ve 1 milyon adet ecstasy ele geçirildi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis